Ko je trenutno na forumu
Imamo 162 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 162 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Sudbina! Da li se od nje moze pobeci?
+19
Time
Johnny-Azra
Miško
madam mim
Batista
Lilith
furija
Mojra
RINGE
Avramova
digitalmandrak
svejedno
L2
Dragana
Orhideja
cat09
Bass
IMHO
Istina ex Natasha
23 posters
Ideja forum :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija
Strana 3 od 9
Strana 3 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Sudbina! Da li se od nje moze pobeci?
Meni cesto jedno isto jelo bude drugacije zbog improvizacije i trenutne. inspiracije
Mojra- Legendarni član
- Broj poruka : 10161
Datum upisa : 22.11.2012
Ili vracaju nazadoblica ::Ne verujem u neku unapred zapisanu i nepromenljivu sudbinu. U svakom trenutku imamo mogućnost izbora i naši izbori nas vode dalje.
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
oblica ::Ne vidim ništa čudno u tome što neko može da se opusti kod unuke u gostima ili na godišnjem odmoru. Čak i da si navela primer gde nije promenjeno okruženje već samo navika i to je ok. Nisam ni rekla da naviku nije moguće promeniti. Govorim o tome da je neke navike teško uočiti.
Pa eto, ti probaj neku da otkriješ, ako hoćeš.
A i ne moraš..
Postoje neke stvari koje radim na isti način ne zato što se to urezalo u mene već zato što smatram da je tako ispravno i bez razmišljanja ponavljam se. Istu tu radnju ću u cugu promeniti ako sam čula, razmislila i prihvatila savet od nekoga u koga imam poverenja. Neću se vratiti na prethodni način ni jednom, znači nisam se navikla iako sam tako radila godinama. Primer je pranje zuba, dalje ne moram.
Ostale radnje koje smo učili od malena ne tretiram navikama jer navike zapravo i ne priznajem.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
nisu navike uvek loša stvar... nisam nikada volela šablone.
često uz naviku ide i osećaj sigurnosti, ušuškanosti, mislim pre svega na stabilnost... ne bih ovo uvlačila u neki negativni kontext, znači ne mislim na lažni osećaj, već nešto što daje rezultate, pozitivne.
to koliko su ljudi spremni da ulaze u analizu svojih postupaka, modela ponašanja, načina razmišljanja i da li su uopšte je druga priča... i koliko su spremni da menjaju ono što ne valja.
često uz naviku ide i osećaj sigurnosti, ušuškanosti, mislim pre svega na stabilnost... ne bih ovo uvlačila u neki negativni kontext, znači ne mislim na lažni osećaj, već nešto što daje rezultate, pozitivne.
to koliko su ljudi spremni da ulaze u analizu svojih postupaka, modela ponašanja, načina razmišljanja i da li su uopšte je druga priča... i koliko su spremni da menjaju ono što ne valja.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Npr. volim da sedim na jednoj nozi, često utrne (nakon višesatnog sedenja nije ni čudo), pa dok je ne dovedem u red muke moje, važno je da ne boli. Posle sedim na drugoj i sve tako.
Da li je to navika ili to radim zato što tako volim i mogu?
O ostalome, što pišeš Lilith isto bih rekla. Radimo ono što nam godi pa neka traje koliko god hoće, ali to nisu navike već želje, uverena sam.
Da li je to navika ili to radim zato što tako volim i mogu?
O ostalome, što pišeš Lilith isto bih rekla. Radimo ono što nam godi pa neka traje koliko god hoće, ali to nisu navike već želje, uverena sam.
Cak Noris je pobjegao od sudbine.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
Hm, niko kao Čak pa čak ni genijalni Bruce Lee.
Naš narod voli da misli da je sve "zacrtano", "unapred predodređeno" i tome slično, samo da nešto ne bi od njega zavisilo. Meni se to pozivanje na sudbinu uopšte ne dopada, sem ako se pod tim ne podrazumeva jedinstven splet okolnosti (dakle, slučajnost), a ne predodređenost. Što reče Oblica, naši izbori čine naš život. Tačka.
Ne volim mešanje sudbine sa sujeverjem.
PS Opet, bre, teoretišem, obiće mi se o glavu, stvarno nisam normalna...
Ne volim mešanje sudbine sa sujeverjem.
PS Opet, bre, teoretišem, obiće mi se o glavu, stvarno nisam normalna...
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
madam mim :: Što reče Oblica, naši izbori čine naš život. Tačka.
Poenta je u izboru. Zašto sam odabrala ovo a ne ono?
Ako covjek izabere jednu opciju koja se kanije ispostavi kao losa onda se ne moze vaditi na sudbinu. To se zove pogresan izbor.
Za mene je sudbina nesto sto je van moje kontrole, na sta nisam mogao nikako da uticem.
Za mene je sudbina nesto sto je van moje kontrole, na sta nisam mogao nikako da uticem.
Batista- Profi član
I kada je opcija dobra opet se ne možemo vaditi na sudbinu. Ništa nije zacrtano i sve je samo rezultat spleta okolnosti i još po nečega.
Batista ::
Pa to i kažem: splet okolnosti, slučajnost, a ne predodređenost! To ima smisla. Onda i svako od nas ima jedinstvenu sudbinu, tj splet okolnosti u kojima je donosio odluke (ovakve ili onakve). A ne: "tako je Bog hteo" ili neko već treći...
madam mim- Profi član
...NE ! ( svi ćemo jednog dana otići tako tiho kao što smo došli)
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Pa nismo bas tiho dosli. Dernjali smo se ko na leskovackoj pijaci.
Batista- Profi član
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
madam mim ::Batista ::
Pa to i kažem: splet okolnosti, slučajnost, a ne predodređenost! To ima smisla. Onda i svako od nas ima jedinstvenu sudbinu, tj splet okolnosti u kojima je donosio odluke (ovakve ili onakve). A ne: "tako je Bog hteo" ili neko već treći...
slučajnosti ne postoje, samo zakon akcija/reakcija.
Lilith- Profi član
Lilith ::madam mim ::Batista ::
slučajnosti ne postoje, samo zakon akcija/reakcija.
Ja kupila tiket za Loto, baš kao i 7000 drugih ljudi. Svi se nadamo da ćemo izvući sedmicu na LOTO-u. Šanse su podjednake za sve. Akcija neke tamo Loto devojke koja vadi brojeve iz bubnja je relevantna samo onoliko koliko je neophodno nešto ili neko da izabere broj. Nije stvar svesne odluke o broju. Prema tome, dobitni broj je čista slučajnost.
madam mim- Profi član
pa ako misliš da su sreća i slučajnost jedno isto, neka bude da je tako.
Lilith- Profi član
Ne mislim. Samo, slučajnost postoji, a ja je ne identifikujem sa srećom i nema razloga da se 'vataš za glavu.To što je kasetna bomba tokom bombardovanja Srbije 1999. godine pogodila malu Milicu na noši ne znači da su Nato snage gađale Milicu. Neeeeee, oni su našli ogavan termin za to - "kolateralna šteta". Ali to ne menja na suštini. Milica je bila slučajna žrtva. Nisu baš nju ciljali.
madam mim- Profi član
madam mim :: Ja kupila tiket za Loto, baš kao i 7000 drugih ljudi. Svi se nadamo da ćemo izvući sedmicu na LOTO-u. Šanse su podjednake za sve. Akcija neke tamo Loto devojke koja vadi brojeve iz bubnja je relevantna samo onoliko koliko je neophodno nešto ili neko da izabere broj. Nije stvar svesne odluke o broju. Prema tome, dobitni broj je čista slučajnost.
Devojka je namerno obrtala bubanj, ti si s namerom kao i ostali 6669 ljudi namerno odabrala brojeve, čak iako nasumce birane, opet birane. Dobitnog broja ne mora da bude što opet nije slučajnost je ni jedan učesnik nije slučajno pogrešio. To što mi zovemo slučanost samo je zato što nešto ne možemo objasniti.
madam mim ::Ne mislim. Samo, slučajnost postoji, a ja je ne identifikujem sa srećom i nema razloga da se 'vataš za glavu.To što je kasetna bomba tokom bombardovanja Srbije 1999. godine pogodila malu Milicu na noši ne znači da su Nato snage gađale Milicu. Neeeeee, oni su našli ogavan termin za to - "kolateralna šteta". Ali to ne menja na suštini. Milica je bila slučajna žrtva. Nisu baš nju ciljali.
Poenta je da su namerno ciljali i da namerno nisu razmišljali kako ispaljena bomba može da ubije i Milicu. Nema slučajnosti, sve se dešava iz namere promišljene ili ne, svejedno je.
Teorija verovatnoće je matematička disciplina koja izučava zakonitosti slučajnih pojava. Matematika definiše slučajni događaj na sledeći način: Slučajni događaj je onaj događaj čija se realizacija ne može pouzdano predvideti (što ne znači da ne postoji!)
madam mim- Profi član
Zar to nije isto što sam navela u primerima? Ne može se predvideti realizacija ali su stvoreni preduslovi za istu.
Sudbnia ne postoji, postoji samo zakon pravde, koji je cesto spor ali stigne kad ,tad...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Strana 3 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Slučajnost ili sudbina
» Kathleen Battle
» Ne može da vam dosadi
» Moja mašta može svašta
» Moze li covek biti srecan u ovakvim drustvenim okolnostima??
» Kathleen Battle
» Ne može da vam dosadi
» Moja mašta može svašta
» Moze li covek biti srecan u ovakvim drustvenim okolnostima??
Ideja forum :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija
Strana 3 od 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi
Sre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra