Ko je trenutno na forumu
Imamo 217 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 217 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Moja mašta može svašta
2 posters
Strana 1 od 1
Moja mašta može svašta
Ovde ćemo pisati kako se od nečega što više ne koristimo može napraviti nešto što ćemo koristiti. Iznestite vaše ideje.
Krećem sa mojom.
Kako do nove haljine bez kupovne materijala i sa par štepova
Ako vam je neka majica dosadila odrubite donji deo u zavisnosti šta želite otkriti ili pokriti. Zatim za rubove zašijte cigovanu ili gloknastu suknju koja vam je takođe dosadila ili donji deo haljine koju više ne nosite, uskladite boje i dezen po želji, i eto vam nove letnje haljine.
U sledećem javljanju opisaću kako napraviti originalnu jastučnicu za pet minuta bez ijednog dinara. Tajnu sam otkrila jednom članu, nadam se da je već isprobao moj izum.
Krećem sa mojom.
Kako do nove haljine bez kupovne materijala i sa par štepova
Ako vam je neka majica dosadila odrubite donji deo u zavisnosti šta želite otkriti ili pokriti. Zatim za rubove zašijte cigovanu ili gloknastu suknju koja vam je takođe dosadila ili donji deo haljine koju više ne nosite, uskladite boje i dezen po želji, i eto vam nove letnje haljine.
U sledećem javljanju opisaću kako napraviti originalnu jastučnicu za pet minuta bez ijednog dinara. Tajnu sam otkrila jednom članu, nadam se da je već isprobao moj izum.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Re: Moja mašta može svašta
To bi bilo slično a sve zavisi s kakvim materijalom baratamo. I što mi se dopada a ovde nije baš praksa, treba koristiti lepak, ne svaki, npr. ne onaj koji je na vodenoj bazi jer će probiti tkaninu ali zato može drvofiks, oho i sl. Često porubim suknju s njim ali i sa flizelinom.
Evo šta sam uradila letos. Kutija, ostatak tapeta za dečiju sobu, sve je vidljivo pa da ne nabrajam. Koristila sam lepak kupljen na pijaci, izuzetan, mislim da ga koriste obućari.
Ako se kutija oblaže tkaninom može i drvofiks. Dobro je probati na unutrašnjoj strani.
Evo šta sam uradila letos. Kutija, ostatak tapeta za dečiju sobu, sve je vidljivo pa da ne nabrajam. Koristila sam lepak kupljen na pijaci, izuzetan, mislim da ga koriste obućari.
Ako se kutija oblaže tkaninom može i drvofiks. Dobro je probati na unutrašnjoj strani.
Znas li da na tkanine moze i dekupaz? To nisam znala do skoro.
Deluje zanimljivo,ali ne znam kako se odrzava. Uglavnom,evo bar primer kako moze da se uradi dosadna torba za kupovinu
Deluje zanimljivo,ali ne znam kako se odrzava. Uglavnom,evo bar primer kako moze da se uradi dosadna torba za kupovinu
Hypnosis_- Profi član
- Broj poruka : 2027
Datum upisa : 18.11.2015
Pogledaću ali da se pohvalim, napravila sam i torbu. Čim uslikam postavljam. I papuče sam napravila i nosila, i bog zna koliko jastučnica. Mislim da sam do sada sašila sigurno hiljadu komada.
Jednom smo mlađi sin i ja išli na rođendan kod rođake. U autobusu sin stoji kod šofera, veliki tek da može dohvatiti šipku i pita ga šofer gde ide, a on mu kaže. Zatim ga šofer pita šta je kupio strini za poklon a moj sin na sav glas kaže - ništa, mama je sašila jastučnicu. Autobus poluprazan i naravno, smeh a ja odmah utvrdila naočare.
Jastučnica je inače bila predivna.
Jednom smo mlađi sin i ja išli na rođendan kod rođake. U autobusu sin stoji kod šofera, veliki tek da može dohvatiti šipku i pita ga šofer gde ide, a on mu kaže. Zatim ga šofer pita šta je kupio strini za poklon a moj sin na sav glas kaže - ništa, mama je sašila jastučnicu. Autobus poluprazan i naravno, smeh a ja odmah utvrdila naočare.
Jastučnica je inače bila predivna.
Recikliranje farmerica
Hypnosis_- Profi član
Hypnosis_ ::Znas li da na tkanine moze i dekupaz? To nisam znala do skoro.
Jeste zanimljivo. Moram priznati da nisam baš fascinirana novim trendom dekupaža tačnije, ne privlači me iako maštovitost dolazi do izražaja naočito ako se kombinuje materijal.
Evo moje torbe. Donji deo (obli) nije dobar i to ću popraviti ali i na preklopu dodati sa strane kopče. To je bila proba, već drugi model je bilo sasvim lako uraditi.
Materijal: pamučne prostirke od kineza, drvene perlice, tanka kožica, listići od kože, gurtne za drške preko kojih ide ukrasna traka, ispod je pojačano kožom.
Drugi model je mnogo bolji, kompletniji, sa postavom, ali nije više moj.
Za listiće i umetanje drvenih perlica potrebno je strpljenje ali i vešte ruke.
Torba je bas lepa,ali to meni ne bi islo. Nisam bas u ljubavi sa iglom i koncem
Hypnosis_- Profi član
Similar topics
» Mašta
» zelja - masta - masta - zelja
» Vestina, kreacija, ideja, masta...