Ko je trenutno na forumu
Imamo 191 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 191 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Strah , ili ljubav prema Bogu?
+15
Johnny-Azra
Debilko
Qbin
babamara
Fristajlo
MoonGirl
SKYKING
laza
Istina ex Natasha
furija
Marea
Koza
Avramova
naOpaka
Mesrine
19 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 4 od 9
Strana 4 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Strah , ili ljubav prema Bogu?
Nemam nameru da potkrepljujem bilo šta,niti da razvlačim išta...Rekao si nešto što je najbolje na ovom podforumu,da je vera intimna stvar svakog pojedinca,i neznam u čemu je tvoj problem...Kažeš da nećeš da razvlačiš creva samnom a provociraš me da potkrepljujem...SKYKING ::Nemam nameru, kao sto nemam nameru ni da sa tobom razvlacim crevca na ovom PDF. Da si imao sa cime ti bi do sada potkrepio svoju tvrdnju...
Gost- Gost
nije problem vera,bog,nije problem LDP,nije problem exit,problem su dva *** koji razbijaju ovaj forum.....
ako niko to neće jasno niti javno da kaže ja hoću.ljudima kojima je bilo više dosta njih otišli su sa foruma zbog idiotskog pisanja,spamovanja,vređanja.
nije tema bitna ,nije bitno ničije mišljenje,pitanje je hoćete li vi kao administratori ugasiti svetlo kada zadnji napustite forum i dozvoliti ovim *** da likuju u još jednoj pobedi idiotizma na srpskim prostorima.
-----------------
Лазаре, имате још једну опомену. Још једно кршење правила овог форума и предложићу Вас за бан. Ваше личне анимозитете које имате прам одређеним члановима оставите у личним сферама и немојте више да злоупотребљавате тему. Схватили смо Вас и доста више о томе.
~Q
ako niko to neće jasno niti javno da kaže ja hoću.ljudima kojima je bilo više dosta njih otišli su sa foruma zbog idiotskog pisanja,spamovanja,vređanja.
nije tema bitna ,nije bitno ničije mišljenje,pitanje je hoćete li vi kao administratori ugasiti svetlo kada zadnji napustite forum i dozvoliti ovim *** da likuju u još jednoj pobedi idiotizma na srpskim prostorima.
-----------------
Лазаре, имате још једну опомену. Још једно кршење правила овог форума и предложићу Вас за бан. Ваше личне анимозитете које имате прам одређеним члановима оставите у личним сферама и немојте више да злоупотребљавате тему. Схватили смо Вас и доста више о томе.
~Q
Poslednji izmenio laza dana Ned Nov 11, 2012 11:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
U m se obogaćuje znanjem i spoznajom dobra i losheg kao što se i ud koji se izležava u odjeći ne obogaćuje dok ne utera u nechije zbunjene cipele i ako ne zna ud koliko rupa ima iznad glave..::Da li lud namerno zbunjuje ostale, da bi mogao ono iz narodne - lud zbunjenog
Samo ne mogu da vjerujem kako je narod poslednjih par decenija unazadio sopstvenu kulturu i znanje a što dovodi druge narode do zbunjenosti da ispituju vodu da li je u tečnom stanju.
Postoji dobra narodna poslovica
"Ko je lud ne budi mu drug"
O čijim se ođe dvema kriškama govori,i ko koga posmatra ?::Па обе стране и греше јер немају чврсту подлогу и референтну тачку према којој се односе (нешто слично самопосматрању, никад не знаш ко кога посматра::.
Зато и јесте чиста ствар веровања, пошто појам постоји и захтева неки наш однос. Зезанција настане кад уведеш трећег у однос, а готово је немогуће не увести бар још једног..
Vi ste svoj bog i ako nekome potajno želite zlo to vam se možda ne vrati odmah kao što se ne dogodi za dobra djela..
cvjeticanin- Profi član
- Broj poruka : 3752
Datum upisa : 24.04.2010
A ti misliš da je voda samo u tečnom stanju il da nikad nije u tečnom stanju? Da, da..... počinjem ponešto da razumem i ako sam plavušacvjeticanin ::Samo ne mogu da vjerujem kako je narod poslednjih par decenija unazadio sopstvenu kulturu i znanje a što dovodi druge narode do zbunjenosti da ispituju vodu da li je u tečnom stanju.
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Uprevo to je i način na koji političari i crkva manipulišu sa narodom, a gde se i gatare i farmaceuti okoriste kad dibidus upropaste drushtvo..::Ја мислим да се ради о љубави из страха;
cvjeticanin- Profi član
To je razlog zbog kog srbi i vjeruju u neshto ...,a to je da se što okrene,::.
To sto su nam paganski obredi i danas preovladjujucii je najverovatnije jos jedan nas plus...
cvjeticanin- Profi član
laza ::glupo je govoriti o strahu ljudima koji 2000 godina čuvaju u sebi ljubav i veru prema svevišnjem.ne malo puta stradalo se zbog vere u boga,ljudi su proganjani,mučeni i ne poklekoše zbog toga.sačuvaše svoju duhovnost i pokazaše da su vera,ljubav i nada nepobedive.
kukavice koje poklekoše,koje krenuše linijom manjeg otpora i prodadoše veru za večeru sada pokušavaju da objasne kako je ikoni mesto u podrumu a ne na zidu pored kandila.dedovi ih se stide a deca će ih osuđivati,ne verenici,ne crkva već njihovi najmiliji.
Prodati 'veru za veceru" to su meni govorili mnogi koji nisu znali ko je Isus Hrist ali su znali da su pravoslavci. Sve paganske obicaje u svim prilikima. O Svetom Pismu, nista! Sta znaci biti hriscanin i zbog cega se tako zovemo, i to ne znaju. Ja ZNAM! Sada me zovu sektasicom...Bogu hvala sto mi je dao ISTINU!
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Natasha ::
Prodati 'veru za veceru" to su meni govorili mnogi koji nisu znali ko je Isus Hrist ali su znali da su pravoslavci. Sve paganske obicaje u svim prilikima. O Svetom Pismu, nista! Sta znaci biti hriscanin i zbog cega se tako zovemo, i to ne znaju. Ja ZNAM! Sada me zovu sektasicom...Bogu hvala sto mi je dao ISTINU!
Pa bolje i ti naši običaji,slovenski,nego li staro-egipatski...
Ko je Isus Hrist, ni danas većina ne zna. To je Cezarion, dapače...
Cezarion - "Isus Hrist" (za neupućene)http://sh.wikipedia.org/wiki/Cezarion
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
''Naši običaji'' nisu samo naši, tako da...:
Ako je strah, onda ne valja, a danas malo toga valja.
Ako je strah, onda ne valja, a danas malo toga valja.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
furija ::Nametati svoje misljenje, kao jedino ispravno, po bilo kom pitanju - siguran je znak veoma visoke temperature
Ne razumem kakve temperature.
Nigde na religiji ne namecem svoje misljenje jer govorim samo na osnovu onog sto sam naucila iz Svetog Pisma. Nisam citirala stavke zato sto mnogi ne znaju sta to znaci niti ih briga. Ali, za svaku recenicu koju sam napisala na odgovorima i temama koje sam postavljala, postoji Biblijska podloga. O onome sto ne znam ne dajem nikakvo misljenje. Vidim da se vecina sa tim sluzi. Te ja mislim ovako, te onako. Ti nisi u pravu, sektas si, glup si itd......
Poznajem teoriju hriscanstva, proucavam vec 20 godina Sveto Pismo, Rec Boga Zivoga. On je rekao a ja prenosim onima koji ne znaju da znaju jer treba da znaju i da budu zahvalni sto ima ko da im kaze. Amin!
Natasha, moze jedno pitanje. Iskreno da mi odgovoris ako moze.
Da li znas nesto o Bogu, a da se ne bavimo idejama, informacijama, pukim konstrukcijama..Kako ti licno dozivljavas Boga, da li imas taj prirodni instinkt iznutra koji se odnosi na ono sto nazivamo Moc, Bog itd.??
Bez Biblije, bez istorije..Koje bi tvoje rijeci bile, samo tvoje? Ili smatras da je dovoljno poznavati teoriju, molitve, ..da li ima neka recenica koju si napisala o Bogu, a da ne stoji Biblijska podloga iza tih rijeci?
Da li se Bogu zahvaljujes i kada ti je u zivotu lose, a ne samo na dobro..?
Da li znas nesto o Bogu, a da se ne bavimo idejama, informacijama, pukim konstrukcijama..Kako ti licno dozivljavas Boga, da li imas taj prirodni instinkt iznutra koji se odnosi na ono sto nazivamo Moc, Bog itd.??
Bez Biblije, bez istorije..Koje bi tvoje rijeci bile, samo tvoje? Ili smatras da je dovoljno poznavati teoriju, molitve, ..da li ima neka recenica koju si napisala o Bogu, a da ne stoji Biblijska podloga iza tih rijeci?
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
To je možda briga za život ispod žene koja daje smjernice ženi u osjećanjima.
Poslednji izmenio cvjeticanin dana Ned Jan 13, 2013 7:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
cvjeticanin- Profi član
Marea ::Natasha, moze jedno pitanje. Iskreno da mi odgovoris ako moze.
Ne znam odakle da pocnem a da nadjem ono pravo sto hoces da znas i da ti bude razumljivo. Bojim se da ako bilo sta napisem, da ces ti ili neko iz toga izvuci potpuno pogresan zakljucak jer je ova teorija za vas isto kao kad bih ja vas pitala svaki delic vasionskog broda da mi opisete. Kako funkcionse. Zasto je i zbog cega nesto u toj komplikovanoj, ogromnoj, komplesnoj masineriji koja kruzi oko zemlje. Niti ja znam niti bilo ko od vas. Ako bi zeleli da znate, onda bi morali da ucite, pa deo po deo, od pocetka do kraja da prezentirate nekom koga interesuje.
Ovde je toliko postova od mene, cak je bio i jedan Blog, ne znam da li je jos ovde gde sam procitala toliko ismejavanja i uvreda da je to strasno...
Pa dobro Natasha, nista mi nisi konkretno odgovorila iz straha da ne budes ismijana. Okey, zar hoces reci da treba prvo da naucim nesto o Bogu da bih te razumjela.???
Isto kao sto nista ne znas o vasionskom brodu, tako i o Bogu. To sam razumjela..Ali, ja sam mislila da nesto i tvoje srce progovori, jer potenciras Boga ali nikako iz srca..vec iz raznih spisa..Eto to sam te pitala.
Zar mislis da dijete od godinu dana, treba tvoje ili moje instrukcije da bi prohodalo?? Da ima razvijenu svijest o onome sto mu objasnjavas, ili prohoda pricao ti ili ne?
To je moj Bog, a tvoj, treba da citam i ucim.
Isto kao sto nista ne znas o vasionskom brodu, tako i o Bogu. To sam razumjela..Ali, ja sam mislila da nesto i tvoje srce progovori, jer potenciras Boga ali nikako iz srca..vec iz raznih spisa..Eto to sam te pitala.
Zar mislis da dijete od godinu dana, treba tvoje ili moje instrukcije da bi prohodalo?? Da ima razvijenu svijest o onome sto mu objasnjavas, ili prohoda pricao ti ili ne?
To je moj Bog, a tvoj, treba da citam i ucim.
Marea- Legendarni član
Jako lepo si ovo rekla Marea, jednostavno, osećaj, ne nauka.
Enna- Banovan
“Hrabrost je posebna vrsta znanja i uči nas kako treba da se plašimo onoga čega treba da se plašimo i kako da se ne plašimo onoga čega ne treba da se plašimo.”
Platon
"Mudar čovjek u oluji Bogu se moli, ne za izbavljenje iz opasnosti već za izbavljenje od straha. Oluja iznutra je ta koja ga ugrožava a ne oluja izvana."
“Ko se bude imalo bojao svoga Gospodara, ustegnut će se od činjenja nepravde.”
ljubav prema bogu ne isključuje i strah ali ne od njega nego njegovog pravednog suda za nedela ili grehe koje ljudi počine.
ovo zadnje rekoh ja......
Platon
"Mudar čovjek u oluji Bogu se moli, ne za izbavljenje iz opasnosti već za izbavljenje od straha. Oluja iznutra je ta koja ga ugrožava a ne oluja izvana."
“Ko se bude imalo bojao svoga Gospodara, ustegnut će se od činjenja nepravde.”
ljubav prema bogu ne isključuje i strah ali ne od njega nego njegovog pravednog suda za nedela ili grehe koje ljudi počine.
laza- Stepski vuk
Laza .
Ljubav isključuje svaki strah. Ljubav se ne uči, strah se prenosi sa jednoga na drugoga, ''uči se'' ta energija, strah ubija, ljubav spasava.
Gde strah zavlada, ljubav se šunja okolo, ljubav otera svaki strah, ne mogu oni zajedno.
Osluškivanje i razumevanje, to nije strah već poštovanje onoga što voliš, paziš na vaš odnos.
Čovek se boji sam sebe i to ne valja.
Evo, ponovo paraskeva u meni krenula, sa'će stane.
Enna- Banovan
Covjek koji je prihvatio sudbinu da se plasi od pravednog suda Boga, onda nisam sigurna zbog cega nastaje taj strah. Prije bih rekla da se covjek plasi drugog covjeka. Jer zasto bi se inace plasio pravednog suda Boga. ?
Treba da se plasi djavola, zar to nije kontradiktorno.?
Treba da se plasi djavola, zar to nije kontradiktorno.?
Marea- Legendarni član
Najbolje bi bilo ničega se ne plašiti jer sve bude i prođe.
Najgore što mi ljudi doživljavamo boga kao nešto ili nekoga van nas- odatle taj odnos koji se gradi malo u strahu,malo u nadi,ljubavi je tu najmanje, kako voleti ono što ne poznaješ na pravi način?
Upoznaš sebe- upoznaš boga.
Boga vidimo kao trodimenzionalno biće, ograničavamo ga znanjem koje imamo o svetu koji nas okružuje. Toliko malo znamo, zato se i plašimo.
Najgore što mi ljudi doživljavamo boga kao nešto ili nekoga van nas- odatle taj odnos koji se gradi malo u strahu,malo u nadi,ljubavi je tu najmanje, kako voleti ono što ne poznaješ na pravi način?
Upoznaš sebe- upoznaš boga.
Boga vidimo kao trodimenzionalno biće, ograničavamo ga znanjem koje imamo o svetu koji nas okružuje. Toliko malo znamo, zato se i plašimo.
Enna- Banovan
ljubav ne isključije svaki strah,enna, na primer ostaje strah od gubitka ljubavi....
kažu mudraci samo se budala ne plaši,samo ona nema strah
strah kao i bol imaju ulogu čuvara čoveka,to im je funkcija,
u ljubavi osluškivanje i razumavanje, to mi više liči na lov na sitnu divljač..
maro...
čovek treba da se plaši i boga i drugog čoveka,ne strah radi kukavičluka već strah od svojih nedela prema bogu ili prema drugom čoveku.ukoliko toga nema u pitanju je loš čovek.ako čini grehe čovek treba da se plaši boga i njegovog pravednog suda,uz boga strah od đavola ne postoji.
nije bilo kopi paste....kako ja to obično volim a drugi mi zameraju.....bilo je iz glave....
kažu mudraci samo se budala ne plaši,samo ona nema strah
strah kao i bol imaju ulogu čuvara čoveka,to im je funkcija,
u ljubavi osluškivanje i razumavanje, to mi više liči na lov na sitnu divljač..
maro...
čovek treba da se plaši i boga i drugog čoveka,ne strah radi kukavičluka već strah od svojih nedela prema bogu ili prema drugom čoveku.ukoliko toga nema u pitanju je loš čovek.ako čini grehe čovek treba da se plaši boga i njegovog pravednog suda,uz boga strah od đavola ne postoji.
nije bilo kopi paste....kako ja to obično volim a drugi mi zameraju.....bilo je iz glave....
laza- Stepski vuk
A ja ću iz glave da vam preporučim sledeće, a nije copy paste
O strahu
O strahu
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ajdee, neka si vala i ti poceo nesto iz glave.. salim se naravno.
Ja ako cinim grijeh, osjecam se krivo, lose, ali se ne bojim. , a onda se trudim da ne ponovim isti, no svejedno dogodi se i ponovim..ali opet se ne plasim. I sada recimo., ako krenem da se bojim, mislis li da vise nikada ne bih ucinila neki grijeh?
Ja ako cinim grijeh, osjecam se krivo, lose, ali se ne bojim. , a onda se trudim da ne ponovim isti, no svejedno dogodi se i ponovim..ali opet se ne plasim. I sada recimo., ako krenem da se bojim, mislis li da vise nikada ne bih ucinila neki grijeh?
Marea- Legendarni član
Strah od Boga se ne tumači bukvalno. U svemu je smeštena duboka misao koju valja znati tumačiti. Ko ne oseća Boga, neka odustane.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::A ja ću iz glave da vam preporučim sledeće, a nije copy paste
O strahu
sad si nadrljala..
laza- Stepski vuk
Isto kao sto se ni Bog ne tumaci bukvalno. To je tako prirodno.
Marea- Legendarni član
Strana 4 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Sudija Adams i njegova "ljubav" prema svojoj cerki...
» Proslavimo Gospoda
» Avramovo Duhovno Uzlazenje ka Bogu..
» Da li pusaci imaju obzira prema nepusacima?
» DA LI HEMOTERAPIJA UBIJA BRŽE OD RAKA?
» Proslavimo Gospoda
» Avramovo Duhovno Uzlazenje ka Bogu..
» Da li pusaci imaju obzira prema nepusacima?
» DA LI HEMOTERAPIJA UBIJA BRŽE OD RAKA?
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 4 od 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi