Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 200 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 200 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Strah , ili ljubav prema Bogu?

+15
Johnny-Azra
Debilko
Qbin
babamara
Fristajlo
MoonGirl
SKYKING
laza
Istina ex Natasha
furija
Marea
Koza
Avramova
naOpaka
Mesrine
19 posters

Strana 7 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Ići dole

Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 Empty Re: Strah , ili ljubav prema Bogu?

Počalji od trijak Uto Jan 15, 2013 5:02 pm

Avramova ::

...,i vjerujem u ljubav ,u ljude ,u prirodne pojave pa ako hoćete i u vas.

Šta je to jače u ljudima da im verujete više nego Bogu? Ni mene niste videli, tek se upoznajemo a po malo mi verujete, možda jednog dana potpuno. Zašto?

Zato što ste stvarni ,odgovorili ste na moje postavke ,odgovorit ćete možda i na ove ,i činjenica da vas postepeno upoznajem ,što je očit znak da postojite i da sa sigurnošću mogu reći da ste materijalni(opipljivi) A da li ste sa tim imenom ili sa tim likom u ovom trenutku je manje važno! Vjerujem u stvarno,postojano ,a ne u plod mašte . U tome je suštinska razlika između vjerovanja u Vas i Boga .
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Broj poruka : 516
Datum upisa : 04.01.2013
Godina : 70

Nazad na vrh Ići dole

Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 Empty Re: Strah , ili ljubav prema Bogu?

Počalji od Marea Uto Jan 15, 2013 5:03 pm

T. nista ja nisam Boga cula a ni vidjela., Tu sam, postojim i ne treba mi drugi dokaz.

Natasha, Bog ti pomoga'o. Svaka ti je na mjestu. Smile
Marea
Marea
Legendarni član

Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Jan 15, 2013 5:19 pm

trijak :: Zato što ste stvarni ,odgovorili ste na moje postavke ,odgovorit ćete možda i na ove ,i činjenica da vas postepeno upoznajem ,što je očit znak da postojite i da sa sigurnošću mogu reći da ste materijalni(opipljivi) A da li ste sa tim imenom ili sa tim likom u ovom trenutku je manje važno! Vjerujem u stvarno,postojano ,a ne u plod mašte . U tome je suštinska razlika između vjerovanja u Vas i Boga .

Možete li dotaći nečiju misao?

Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Uto Jan 15, 2013 5:58 pm

trijak, 'ajde kao ljudi da razgovaramo. Sta ti nije jasno?
To sto sam kazala da je Bog ljubav?, evo bicu iskrena pa cu reci da nisam sve pazljivo citala, vec onako odokativno...i to mi je prvo "zapalo" za oko..Sta tu nije jasno????
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Uto Jan 15, 2013 6:04 pm

Nato, e, ni tebe nisam citala pazljivo. Izvinjavam se. Treba da budes dobra prema svakome. Tako ti nalaze tvoj Bog. Smile u suprotnom bices kaznjena, neces se "guzvati" u raju..vec ces imati "siroko polje" u paklu..Ma, ljudi,nadam se da se salite., kada govorite razloge zasto vjerujete ili ne vjerujete u Boga???
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od digitalmandrak Uto Jan 15, 2013 6:17 pm

Strah od Boga je,barem po meni,strah da Boga ne razalostim i uvredim...Ne kaznjava Bog coveka,vec se covek sam kaznjava birajuci zlo mesto dobra...Ne odlucuje Bog ko ce u raj ili pakao vec covek
digitalmandrak
digitalmandrak
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Uto Jan 15, 2013 6:19 pm

Pa naravno da je tako. Smile
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Uto Jan 15, 2013 6:50 pm

Cela Biblija, Sveto Pismo, ma svaka sveta knjiga ovoga sveta govori o tome kako Bog jeste Ljubav, to je jedina zapovest odnosno izbor dat čoveku, da bira,- hoće li voleti ili ne,- svoje neprijatelje kao i svoje prijatelje, one koji su ''njegovi'' ali i ''tuđe'', ljubav i samo ljubav, tako je jednostavno to razumeti.

Kako voleti svoje neprijatelje, pitala sam se često, uh kako, bože, kako? Nauči me!

Dok sam boga videla van, daleko od mene, negde na nebu, tamo pod oblacima, na tronu pod suncem, u nekom imaginarnom raju, nisam to uopšte mogla razumeti, niti osetiti u sebi, voleti one koji me mrze, idi begaj!

U takvo osećanje bezuvetne ljubavi se samo uplovi, dogodi se samo od sebe, empatija i agape ljubav čine od čovečijeg srca čuda kad ga otvori i isceli božanska ljubav iznutra. Ta ljubav se ne nameće nikome, svako je sam bira, sam otvara svoje srce za nju i raste u njoj. Samo treba hteti i izabrati srcem taj put Ljubavi božije!

Onoga momenta kada sam shvatila da je bog u svakom od nas, krenula su da mi se otvaraju vrata jednostavne Istine:

Da, Bog jeste Ljubav jer on me ljubi. Voli me baš ovakvu nesavršenu, darovao mi je mir u srcu.

Marea, amore, osećam o čemu pišeš... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778

„Da, Bog je tako ljubio svet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj (Isusa Krista) veruje, već da ima život večni.“

„Ali Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grešnici, umro za nas.“

Ljubav oprašta. „Ako priznajemo svoje grehe (poimence), veran je on i pravedan: oprosti će nam grehe i očistiti nas od svake nepravednosti“ (1. Ivan 1,9).

Eto i citata koji stoje tu da svedoče. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od trijak Uto Jan 15, 2013 7:03 pm

Marea ::trijak, 'ajde kao ljudi da razgovaramo. Sta ti nije jasno?
To sto sam kazala da je Bog ljubav?, evo bicu iskrena pa cu reci da nisam sve pazljivo citala, vec onako odokativno...i to mi je prvo "zapalo" za oko..Sta tu nije jasno????
Rekoh negde a ponoviću da sve ima svoje ime. Tako ima i svoje ime ljubav i mi kada to kažemo tačno znamo na što mislimo i to možemo i definisati.Kada ti kažeš da je Bog ljubav onda mi pojam ljubavi skrnaviš jer ja neznam šta je Bog samo znam da nije ljubav. Toliko o tome čega si se ti odokativno dotakla .
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Uto Jan 15, 2013 7:06 pm

trijak ::....da je Bog ljubav onda mi pojam ljubavi skrnaviš jer ja neznam šta je Bog samo znam da nije ljubav. Toliko o tome čega si se ti odokativno dotakla .

A šta je po tebi ljubav?

Telesna stvar ili duhovno pitanje, oboje, nešto treće, baš me zanima, ako hoćeš, odgovori mi trljak. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Jan 15, 2013 7:14 pm

digitalmandrak ::Strah od Boga je,barem po meni,strah da Boga ne razalostim i uvredim...Ne kaznjava Bog coveka,vec se covek sam kaznjava birajuci zlo mesto dobra...Ne odlucuje Bog ko ce u raj ili pakao vec covek

kopi-paste.....
uvek to radim kada pročitam nešto poput ovoga,mudrost vredi umnožavati,slažem se 100%...
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Uto Jan 15, 2013 7:25 pm

Lepša reč za to, Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791 umesto reči ''strah da ne ražalostim boga'' bila bi ''želja da ne ražalostim boga'', brinem o našem odnosu, pazim na nas, to je normalno u ljubavi, paziš na onoga kojeg voliš, misliš na njega i njegove potrebe, kao i on na tvoje, to je uzajaman osećaj poštovanja.

Čemu strah? Ne strahuje se od onoga sa kim si u ljubavi, to je apsurdno.

Sad stvarno prekidam ovo ovde. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od trijak Uto Jan 15, 2013 7:40 pm

Enna ::

A šta je po tebi ljubav?

Telesna stvar ili duhovno pitanje, oboje, nešto treće, baš me zanima, ako hoćeš, odgovori mi trljak. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791

Neću upadati u zamku definicije nego ću ti reći da je to odnos između dvoje koji se uzajamno vole.
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Jan 15, 2013 7:46 pm

Enna ::Lepša reč za to, Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791 umesto reči ''strah da ne ražalostim boga'' bila bi ''želja da ne ražalostim boga'', brinem o našem odnosu, pazim na nas, to je normalno u ljubavi, paziš na onoga kojeg voliš, misliš na njega i njegove potrebe, kao i on na tvoje, to je uzajaman osećaj poštovanja.

Čemu strah? Ne strahuje se od onoga sa kim si u ljubavi, to je apsurdno.

Sad stvarno prekidam ovo ovde. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791

jesi rođeni političar,obožavam te...slažem se ,nije strah nego briga.....precizno koncizno,imamo kvorum,usvaja se..... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 2376412553
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Uto Jan 15, 2013 7:47 pm

trijak ::

A šta je po tebi ljubav?

Neću upadati u zamku definicije nego ću ti reći da je to odnos između dvoje koji se uzajamno vole.

Eto, divno, to je to,što bi rekla Marea. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 2979583794 Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778

Mada,ne mora ih biti dvoje, zamisli čovečanstvo u ljubavi, pardon Ljubavi Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778 - to je Bog, onaj u kojeg verujem.
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Uto Jan 15, 2013 7:48 pm

laza ::

jesi rođeni političar,obožavam te...slažem se ,nije strah nego briga.....precizno koncizno,imamo kvorum,usvaja se..... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 2376412553

Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 3653457754

Obožavam i ja boga u tebi lazo. Smile
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od trijak Uto Jan 15, 2013 8:09 pm

Eto, divno, to je to,što bi rekla Marea. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 2979583794 Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778

Mada,ne mora ih biti dvoje, zamisli čovečanstvo u ljubavi, pardon Ljubavi Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778 - to je Bog, onaj u kojeg verujem.
Ti me zamolila ja ti odgovorio,a ti sada izvrćeš stvari naopačke. Poćinješ negiranjem,nemora biti dvoje,a onda zahtjevaš: zamisli čovečanstvo u ljubavi, pardon Ljubavi Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 1153388778 -,da bi na kraju izvela zaključak::to je Bog, onaj u kojeg verujem .Ne znam kako se u tvom kraju ovakav odnos naziva ,ali iz učtivosti neću ti reć šta bi rekli moji zemljaci.

Poslednji put izmenio trijak dana Uto Jan 15, 2013 8:23 pm, izmenio ukupno 2 puta
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Uto Jan 15, 2013 8:11 pm

Pa da, verujem u Ljubav, luda sam, znam, Smile ali neka. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 363364791
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od trijak Uto Jan 15, 2013 9:29 pm

Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 71855_479138702132168_1435139805_n
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sre Jan 16, 2013 9:15 am

trijak ::
Marea ::trijak, 'ajde kao ljudi da razgovaramo. Sta ti nije jasno?
Rekoh negde a ponoviću da sve ima svoje ime. Tako ima i svoje ime ljubav i mi kada to kažemo tačno znamo na što mislimo i to možemo i definisati.Kada ti kažeš da je Bog ljubav onda mi pojam ljubavi skrnaviš jer ja neznam šta je Bog samo znam da nije ljubav. Toliko o tome čega si se ti odokativno dotakla .

A zasto moramo bas sve tacno imenovati. Zamisli da ne postoji ime ni za ljubav ni za Boga, kako bi ti sve to onda nazvao? Ako cemo tako, onda moze bit' da ne znamo ni sta je ljubav?

Recimo, da ne znas za ime - Ruza, cvijet, posmatrao bi svaki posebno, i divio se tom cudu prirode. Ali, kako znas da je to Ruza, prolazis pored i ne obracas paznju. Ime, imenovanje, cesto ogranicava ljepotu i suzava "sliku" neobjasnjivih pojava. No, sluzi da bi covjek mogao da komunicira, ali ne i da se ogranici samo na rijec., kako to vecinom i rade.

Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Enna Sre Jan 16, 2013 10:32 am

Prvo treba osetiti da bog nije trodimenzionalna osoba nego sveprisutno energetsko biće- može imati svaki oblik,boju,miris... Svako ime.

Ljubav je energija, pozitivna energija, kad kažem ljubav,ne mislim na seks.

»Ljubljeni, ljubimo jedni druge jer ljubav je od Boga; i svaki koji ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. Ko ne ljubi, ne upozna Boga jer Bog je ljubav« (1 Iv 4, 7-8).
Enna
Enna
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od trijak Sre Jan 16, 2013 11:17 am

Marea ::trijak, 'ajde kao ljudi da razgovaramo.

Hajde!
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sre Jan 16, 2013 11:26 am

Kako si? Sta ima kod tebe? Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 7 3681966919
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od trijak Sre Jan 16, 2013 12:00 pm

Ništa posebno...-sve po starom..jedino se nebi složio da se vratim u period kada bi bili bez imena. Kakva bi to frka nastala ,strah me je i zamisliti? :rb:
trijak
trijak
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Sre Jan 16, 2013 12:06 pm

Nomen est omen, što znači da je ime skoro manje važno.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu