Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 208 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 208 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Strah , ili ljubav prema Bogu?

+15
Johnny-Azra
Debilko
Qbin
babamara
Fristajlo
MoonGirl
SKYKING
laza
Istina ex Natasha
furija
Marea
Koza
Avramova
naOpaka
Mesrine
19 posters

Strana 2 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Ići dole

Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 Empty Re: Strah , ili ljubav prema Bogu?

Počalji od Marea Pet Nov 09, 2012 11:03 pm

A zar nam je potreba zastita od samog sebe? Ja mislim da nije, ili kako kome.
Cak, naprotiv, potreban nam je dublji kontakt sa samim sobom.
Marea
Marea
Legendarni član

Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 Empty Re: Strah , ili ljubav prema Bogu?

Počalji od Mesrine Pet Nov 09, 2012 11:08 pm

laza ::nesvesno ali konstantno strah od boga pokazuju baš oni koji pokušavaju da iz njima znanog razloga ospore njegovo postojanje.

,,Strah Božiji će te držati uvek u budnosti i neće ti nikad dozvoliti da činiš po volji svojih pomisli, svojih osećanja i svog tela,,

prelepi citat u kome se strah pominje kao zaštita čoveka od samoga sebe,strah od osude i kazne božije za nečasna dela ili nečasne misli.

Zašto bi se bilo ko plašio istinske Ljubavi?
Bog je to i ništa više.
Ljubav je nevina,ne zna da sudi,osuđuje,kažnjava...
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pet Nov 09, 2012 11:09 pm

Mesrine ::
Zašto bi bilo ko čitao te gluposti?
Kol`ko si ti,Avramova,proučavala fenomen Boga, te kao dokaz postavljaš neki teks sa Hilandara?
Problem sa religijama je taj,što ljudi veruju u gluposti, ne dovodeći u pitanje verodostojnost istih.
Ja sam fenomen boga proučavao jednu deceniju i kažem ti da sam došao do dokaza da nije tako,kao što religije kažu.
Ti nisi proučavala nijedan dan,nego slepo poverovala u to što si čula.
Da si rođena u Emiratima,ne bi bila hrišćanka,već muslimanka. Jer bi tamo čula,da je Alah jedini i pravi...
I šta ja sada tebi treba da napišem kada si ti sve to lepo sabrao, oduzeo i zaključio šta je u mojoj glavi, koliko sam i šta proučavala itd. itd. Ne, zaista nisam inspirisana za odgovor, Ne zameri.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Pet Nov 09, 2012 11:11 pm

Avramova ::I šta ja sada tebi treba da napišem kada si ti sve to lepo sabrao, oduzeo i zaključio šta je u mojoj glavi, koliko sam i šta proučavala itd. itd. Ne, zaista nisam inspirisana za odgovor, Ne zameri.

Ti mi samo reci, u kog Boga bi verovala, da si rođena u Bagdadu, i ništa više. Samo ime, to je barem lako. Reci mi ime religije, ili Boga.
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pet Nov 09, 2012 11:17 pm

reci mi ime boga......to kaže o tvom proučavanju desetogodišnjem njegovog postojanja......

u boga veruju u bagdadu,beču,moskvi,štokholmu teheranu.....
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Pet Nov 09, 2012 11:20 pm

laza ::reci mi ime boga......to kaže o tvom proučavanju desetogodišnjem njegovog postojanja......

Nisam znao da se "Avramova" piše "laza",hvala što si mi otvorio oči... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 479116528
Ali ne veruju swvuda da je Ptolomej XV sin božiji i samo on i da preko njega dolazi spasenje.
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pet Nov 09, 2012 11:27 pm

na argumente nikada ne idi glupostima....

niko nikada nije rekao da je ptolomej sin božiji....

laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od babamara Pet Nov 09, 2012 11:29 pm

Ponekad se i ja iskreno zapitam dali Bog uopšte postoji i šta bi on mogao biti? Da li je to kreacija ili imaginacia ljudskog uma? Da li je to nešto nalik na čovjeka koji voli modru boju ili na onoga što voli crvenu ? Možda su prije Boga postojali samo Čifuti pa su iz golog interesa izmislili i Boga i đavola. Kao - Bog je blago a đavo kamata. Bog sami zna. Ja se nikada ne bojim samog Boga, pa ma šta da je, ali se uvijek bojim onih ljudi koji imaju sužen dijapazon svijesti, pogrešnu predstavu o stvarnost i u ime Boga vrše teror i nasilje nad sačovjekom...
babamara
babamara
Član
Član

Broj poruka : 132
Datum upisa : 12.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Pet Nov 09, 2012 11:40 pm

babamara ::Ponekad se i ja iskreno zapitam dali Bog uopšte postoji i šta bi on mogao biti? Da li je to kreacija ili imaginacia ljudskog uma? Da li je to nešto nalik na čovjeka koji voli modru boju ili na onoga što voli crvenu ? Možda su prije Boga postojali samo Čifuti pa su iz golog interesa izmislili i Boga i đavola. Kao - Bog je blago a đavo kamata. Bog sami zna. Ja se nikada ne bojim samog Boga, pa ma šta da je, ali se uvijek bojim onih ljudi koji imaju sužen dijapazon svijesti, pogrešnu predstavu o stvarnost i u ime Boga vrše teror i nasilje nad sačovjekom...

Da, to je najgora moguca covjekova "akcija", u ime Boga, biti sam Bog i nije tako naivno, ali u ime Boga, raditi neke radnje koje su cisti teror, e to je "pogodjena poenta". U ime cijeg Boga? Tu nastaje haos.
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Pet Nov 09, 2012 11:47 pm

Marea ::Da, to je najgora moguca covjekova "akcija", u ime Boga, biti sam Bog i nije tako naivno, ali u ime Boga, raditi neke radnje koje su cisti teror, e to je "pogodjena poenta". U ime cijeg Boga? Tu nastaje haos.

Ljubim nešto drugo, dok ne skineš naočare... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 2699138213

Nije to u ime Boga, već u ime ljudi, to jes` , religije... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 2214231980
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sub Nov 10, 2012 12:09 am

E da, nije .ovno, nego se pas po.rao. Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 2214231980
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Sub Nov 10, 2012 12:15 am

Nije isto , Marea bejb`, jer su religije ljudske izmišljotine, a Bog onaj koji je "izmislio" ljude... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 2214231980
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od babamara Sub Nov 10, 2012 12:20 am

Mesrine :: Ljubim nešto drugo, dok ne skineš naočare... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 2699138213
Nije to u ime Boga, već u ime ljudi, to jes` , religije... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 2214231980
Uh, kako si grešan Mesrine. A nijesi svjestan da sve te tvije grijehe Bog vidi i sa naočarima ?
babamara
babamara
Član
Član

Broj poruka : 132
Datum upisa : 12.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Sub Nov 10, 2012 12:23 am

babamara :: Uh, kako si grešan Mesrine. A nijesi svjestan da sve te tvije grijehe Bog vidi i sa naočarima ?

Kako si znala da nosim naočare ?! affraid Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 479116528
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sub Nov 10, 2012 12:26 am

Ma, mislila je na Boga u mom obliku, zaboga Mesrine kako ne kapiras? Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 479116528
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Sub Nov 10, 2012 12:28 am

Ah , da, ti si moja femine polovina, zaboravih na tebe, na trenutak... Sjedinjeni činimo Boga... affraid Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 479116528
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sub Nov 10, 2012 12:32 am

Ne, sjedinjeni cinimo grijeh, koji Bog posmatra "kroz naocare" i pita se: Eh, kojom kaznom sad da ih kaznim? :Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 3681966919:
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Sub Nov 10, 2012 12:34 am

Povezaćemo se preko USB-a i nećemo biti , tol`ko , grešni... affraid Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 479116528
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sub Nov 10, 2012 12:35 am

Mislis? A sta ako Bog sve vidi?
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Qbin Sub Nov 10, 2012 12:39 am

Molim ucesnike diskusije da se pidrzavaju teme, narocito pokretaca i moderatora iste. Ovu diskusiju mozete nastaviti na PDF-u Razbibriga.
Qbin
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 893
Datum upisa : 17.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Sub Nov 10, 2012 12:42 am

Smatram da nismo daleko "otisli" od teme, jer postoji strah ako Bog sve vidi, tu smo se zaustavili, zar ne?
Marea
Marea
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Debilko Sub Nov 10, 2012 2:32 am

Nemam strah od Boga.
I ne zamišljam ga kao ličnost i biće da bih ga voleo.
Prosto skup pravila i zakona kojima se pokoravam i koje uvažavam.
I bolje tako, da se ne rađa neka preterana ljubav, ko zna šta se sve još u mom perverznom mozgu može izroditi.
Debilko
Debilko
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2240
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 62

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Johnny-Azra Sub Nov 10, 2012 10:38 pm

Mesrine ::Većina takozvanih vernika , "veruje" u Boga , ne zato što ga vole, nego zato što ga se plaše.
Nemoguće je voleti nešto , što čovek nije video sopstvenim očima. Barem ne u ovom fizičkom svetu...
Ljudi "veruju" u Boga, zato što se plaše "kazne". Oni se plaše za sebe , zbog toga "veruju" i "vole" Boga.
A kazna je, Pakao, naravno. Ako ne veruješ , gorećeš u paklu , je l` tako...
Gorećeš u nečemu što ne postoji, pa čak ni u Bibliji. U nečemu što postoji u pojedinim ljudskim glavama. Samo tamo. Takvi ljudi , uglavnom , stvore sami sebi "pakao" na Zemlji...
Šta vi mislite o tome ? Da li ljudi veruju , vole , ili se , samo, plaše za sebe?
Mesrine,tvoj tekst je od samog početka kritičan prema ,,TAKOZVANIM,,vjernicima,kako si ih ti nazvao...Konstatacija dali se nešto može voljeti ili ne,nešto što se nemože vidjeti je isključiva...Isključuje svaku mogućnost postojanja Boga i vjerovanja u njega...Ubjeđenja sam da na planeti nema vjernika koji na način na koji si ti postavio pitanje razloga vjerovanja u Boga ne postoji...Dakle,nijedan vjernik ne vjeruje u Boga na način na koji si ti postavio u ovoj temi...Ovo što si ti napisao je ravno vjerovanja u tiraniju,stanje bez prava izobra,čak i vjerovanja u Boga...I još nešto,vjera je izbor,nije obaveza..Izbor zbog kojeg Bog ne kažnjava,niti čovjek strada...
Johnny-Azra
Johnny-Azra
Super član
Super član

Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Debilko Sub Nov 10, 2012 11:41 pm

Da li ljudi veruju , vole , ili se , samo, plaše za sebe?

Ko se plaši, on veruje
Debilko
Debilko
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2240
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 62

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Johnny-Azra Sub Nov 10, 2012 11:51 pm

Debilko ::
Ko se plaši, on veruje
Vjeruj,i čudo će se desiti... Strah , ili ljubav prema Bogu? - Page 2 3411801311
Johnny-Azra
Johnny-Azra
Super član
Super član

Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu