Ko je trenutno na forumu
Imamo 184 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 184 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Strah , ili ljubav prema Bogu?
+15
Johnny-Azra
Debilko
Qbin
babamara
Fristajlo
MoonGirl
SKYKING
laza
Istina ex Natasha
furija
Marea
Koza
Avramova
naOpaka
Mesrine
19 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 5 od 9
Strana 5 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Strah , ili ljubav prema Bogu?
Marea ::Ajdee, neka si vala i ti poceo nesto iz glave.. salim se naravno.
Ja ako cinim grijeh, osjecam se krivo, lose, ali se ne bojim. , a onda se trudim da ne ponovim isti, no svejedno dogodi se i ponovim..ali opet se ne plasim. I sada recimo., ako krenem da se bojim, mislis li da vise nikada ne bih ucinila neki grijeh?
to je maro strah,osećaš se loše,mučninu imaš u stomaku,drhte ti ruke...
znaš da si učinila nešto loše i taj osećaj te zaokupi....
dobro je dok taj osećaj straha imaš,znači čovek si.
da, mislim.....
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Pa dobro lazo ne kriziram bas tako
Ne cinim lose drugima, bar ne da znam za to. A sebe samo mucim, i snalazim se.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Marea ::Pa dobro lazo ne kriziram bas tako
ma znam ja da si ti ok lik.....
laza- Stepski vuk
Otkud znas?
Marea- Legendarni član
Ako nisam od Boga, za ostale marim ja.laza ::sad si nadrljala..Avramova ::A ja ću iz glave da vam preporučim sledeće, a nije copy paste
O strahu
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Strah i bol čuvaju telo Lazare, probudi se, ustani, ne boj se, hoćeš da sačuvaš telo ili dušu?laza ::ljubav ne isključije svaki strah,enna, na primer ostaje strah od gubitka ljubavi....
kažu mudraci samo se budala ne plaši,samo ona nema strah
strah kao i bol imaju ulogu čuvara čoveka,to im je funkcija,
u ljubavi osluškivanje i razumavanje, to mi više liči na lov na sitnu divljač..
Ljubav je širok zagrljaj u koji staje razumevanje, poštovanje, osećaj za onu''drugu stranu'' ili sebe u odnosu sa tom ''drugom stranom'', ljubav je želja da se sa tom ''drugom stranom'' bude jedno- kad zaista zavolimo, više i nema dve strane već postoji samo jedna, naša zajednička strana ljubavi.
Tako malo njih voli bez straha na ovom svetu sagrađenom od strahova koje svi nosimo u sebi.
Postoje tzv prirodni strahovi, postoje oni nametnuti od spolja strahovi, postoje imaginarni strahovi koji su ništa drugo nego bolesna stanja tela i duše koji se leče na razne načine, pozitivnim afirmacijama, molitvom, mantrom- sve je to jedno te isto- daje isti rezultat- oslobađa nas straha.
Svaki čovek se nečega plaši, ceo život radimo na sebi , upravo da bi se straha oslobodili. Iz straha sve ružno dolazi.
Ne mogu da zamislim da se bojim voljene osobe, to bi bilo isto kao da sama biram da živim uz patogen koji me svaki dan razboli umesto da me izleči. Tvrdim da ljubav nikada nikoga nije razbolela.
I upita Bog Svedržitelj, Onaj koji Jeste, Gospod Gospod: Voliš li me?
- Volim te i plašim te se, ne činim zato ništa loše.???
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
Strah je zapravo zelja i bezgranicna ljubav da ne ucinimo nista sto bi BOGA ozalostilo!
Ako pogresimo, mi se, zapravo, ne bojimo Boga, nego se stidimo svojih greski i spremni smo da za to ispastamo posledice.
Bog zasluzuje od coveka samo hvalu i slavljenje!
Oni koji znaju Zakon, nikada nece zaboraviti pricu o vernom sluzi Abrahamu. On i zena Sara izmolili su Gospoda da im pod stare dane da dete Izaka. Kada je decak odrastao, Gospod je rekao Abrahamu da na zrtvu prinese svog sina. Tesko je zamisliti kako se otac osecao iduci prema odredjenom mestu da uradi ono sto mu je receno. Kako su se osecali otac i sin, lojalni i spremni da poslusaju onog od koga su sve dobili, iduci prema mestu gde otac treba da ubije sina...Kada su dosli, sin je bio bez protivljenja, otac, sa ko zna kakvim bolom u dusi spreman da zrtvuje dete. Medjutim, Gospod je progovorio:' Okreni se Abrahame, u grmu se nalazi ovca. Pusti sina i daj ovcu za zrtvu! Koja radost je nastala kod oca i sina! A sta nam ova prica kaze: 'Ako smo lojalni i poslusni i cinimo sve sto je on u svojoj svetoj knjizi rekao, iz ljubavi prema Gospodu, ceka nas vecna radost.'
Zbog svoje ljubavi i lojalnosti, Abraham je nagradjen i od njegovog semena je nastao silni Izraelski narod za koje je Gospod rekao da nikada nece dozvoliti da budu unisteni...Iz svih Izraelskih plemena tog vremena 144 000 i su na nebu sa Gospodom. I doci ce sa drugim Isusovim dolaskom. Tako kaze knjiga Otkrivenja apostola Isusovog Jovana.
Ako pogresimo, mi se, zapravo, ne bojimo Boga, nego se stidimo svojih greski i spremni smo da za to ispastamo posledice.
Bog zasluzuje od coveka samo hvalu i slavljenje!
Oni koji znaju Zakon, nikada nece zaboraviti pricu o vernom sluzi Abrahamu. On i zena Sara izmolili su Gospoda da im pod stare dane da dete Izaka. Kada je decak odrastao, Gospod je rekao Abrahamu da na zrtvu prinese svog sina. Tesko je zamisliti kako se otac osecao iduci prema odredjenom mestu da uradi ono sto mu je receno. Kako su se osecali otac i sin, lojalni i spremni da poslusaju onog od koga su sve dobili, iduci prema mestu gde otac treba da ubije sina...Kada su dosli, sin je bio bez protivljenja, otac, sa ko zna kakvim bolom u dusi spreman da zrtvuje dete. Medjutim, Gospod je progovorio:' Okreni se Abrahame, u grmu se nalazi ovca. Pusti sina i daj ovcu za zrtvu! Koja radost je nastala kod oca i sina! A sta nam ova prica kaze: 'Ako smo lojalni i poslusni i cinimo sve sto je on u svojoj svetoj knjizi rekao, iz ljubavi prema Gospodu, ceka nas vecna radost.'
Zbog svoje ljubavi i lojalnosti, Abraham je nagradjen i od njegovog semena je nastao silni Izraelski narod za koje je Gospod rekao da nikada nece dozvoliti da budu unisteni...Iz svih Izraelskih plemena tog vremena 144 000 i su na nebu sa Gospodom. I doci ce sa drugim Isusovim dolaskom. Tako kaze knjiga Otkrivenja apostola Isusovog Jovana.
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
enna...ni za glavu ni za rep ne mogu da te uhvtim....
hoću....i telo i dušu želim da sačuvam jer telo bez duše i duša bez tela je.....zlo...ne mogu ni da zamislim
sve si u pravu,ljubav je sve to......tačno i treba voleti bez straha.....a onda kažeš....,,Postoje tzv prirodni strahovi, postoje oni nametnuti od spolja strahovi, postoje imaginarni strahovi ,,
o tome i ja pisah...o normalnim prirodnim strahovima pa i u ljubavi....
gde ja rekoh strah od voljene osobe...pomenuh strah od gubitka voljene osobe...tvrdim da je ljubav mnoge razbolela,izazvala plač,bol u grudima,...znaš na šta mislim....
tačno i da ponovim...strah i bol su čuvari,garda koja nas štiti.....ako pokušaš razumećeš ali ti izgleda nećeš....
predivan citat iz biblije...
zamisli da je hitler imao taj strah,da ga je imao mengele....milioni ljudi bi bili spašeni...o tome piše u bibliji....
hoću....i telo i dušu želim da sačuvam jer telo bez duše i duša bez tela je.....zlo...ne mogu ni da zamislim
sve si u pravu,ljubav je sve to......tačno i treba voleti bez straha.....a onda kažeš....,,Postoje tzv prirodni strahovi, postoje oni nametnuti od spolja strahovi, postoje imaginarni strahovi ,,
gde ja rekoh strah od voljene osobe...pomenuh strah od gubitka voljene osobe...tvrdim da je ljubav mnoge razbolela,izazvala plač,bol u grudima,...znaš na šta mislim....
tačno i da ponovim...strah i bol su čuvari,garda koja nas štiti.....ako pokušaš razumećeš ali ti izgleda nećeš....
zamisli da je hitler imao taj strah,da ga je imao mengele....milioni ljudi bi bili spašeni...o tome piše u bibliji....
laza- Stepski vuk
Stah i bol zarobe dusu, a tijelo ko' tijelo, uvijek je tu, dise.
Hitler je sve i radio iz straha. Ima mnogo i drugih primjera gdje su milioni ljudi mogli biti spaseni, a nisu...al' otisli su svejedno.
Ljubav prema Bogu razumijem, ali strah ne razumijem nikako.
Hitler je sve i radio iz straha. Ima mnogo i drugih primjera gdje su milioni ljudi mogli biti spaseni, a nisu...al' otisli su svejedno.
Marea- Legendarni član
Marea ::Stah i bol zarobe dusu, a tijelo ko' tijelo, uvijek je tu, dise.
Da je to jedino što ne razumeš , ne bi bilo opasno.
Koje veze ima Hitler sa II Sv. Ratom? On je bio samo marioneta , koja je radila po unapred utvrđenom scenariju. I to Vatikanska marioneta , dapače ...
Je l` znaš da čak i "njegovu" knjigu "Majn Kampf" , nije pisao on , nego jezuitski sveštenici ?
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Je l' to slušaš Lili Marlen?
Mnogo što-šta ćemo saznati a bili smo ubeđeni kako je sve izašlo na videlo. Ne možeš objasniti ko je bio čovek od krvi i mesa, a neko traži sa mu se objasni postojanje Boga koji ga je stvorio.
Strah od Boga nije ništa drugo do ljubav prema Bogu.
Mnogo što-šta ćemo saznati a bili smo ubeđeni kako je sve izašlo na videlo. Ne možeš objasniti ko je bio čovek od krvi i mesa, a neko traži sa mu se objasni postojanje Boga koji ga je stvorio.
Strah od Boga nije ništa drugo do ljubav prema Bogu.
Hitler nema nikakve veze...Samo pisemo onako da bi pisali.
Uostalom mali lazi sam odgovorila na hy Hitlera.
Uostalom mali lazi sam odgovorila na hy Hitlera.
Marea- Legendarni član
To se dušo moja Mesrine plastično izražava, kao da ga ne znaš?
Avramova, ako je strah od Boga, ljubav prema Bogu, ja sam ateista cisti, jer glasam samo za ljubav. Bojim se teta vjestice itd.
Marea- Legendarni član
Ne , slušam Wu Tang Clan ...
To ćete vi ostali mnogo štošta tek saznati , što se ja tiče , meni je sve kristalno jasno ...
Marelice , dušo , ja tebe ništa ne razumem ...
To ćete vi ostali mnogo štošta tek saznati , što se ja tiče , meni je sve kristalno jasno ...
Marelice , dušo , ja tebe ništa ne razumem ...
Mesrine- Moderator
Avramova ::To se dušo moja Mesrine plastično izražava, kao da ga ne znaš?
Znam kako ne znam, hodali smo..
Marea- Legendarni član
Mesrine, ljubavi, nisi obavezan da me razumijes. I nisi jedini. :marea:
Marea- Legendarni član
Ima na temi lepih članaka o strahu od Boga. Vredelo bi ih pročitati a tu je i Sveto pismo.
Maruška, Bog je Ljubav!
Maruška, Bog je Ljubav!
Marea ::Mesrine, ljubavi, nisi obavezan da me razumijes. I nisi jedini. :marea:
Naravno da nisam jedini i ostali te ništa ne kontaju. Znači nije do nas ...
Mesrine- Moderator
Naravno da je do mene. Najbolje da je do vas.
Ni Isus nije bio shvacen.,nije ni danas dan..
Marea- Legendarni član
Avramova ::Ima na temi lepih članaka o strahu od Boga. Vredelo bi ih pročitati a tu je i Sveto pismo.
Maruška, Bog je Ljubav!
Pa sta radi tu strah?, pise tako, tako treba ili sta..?
Marea- Legendarni član
Marea ::Naravno da je do mene. Najbolje da je do vas.
Isus je bio shvaćen , samo što su ga kasnije loše tumačili. Od III Vaseljenskog Sabora , pa nadalje ...
A tek što ga danas loše tumačeee ...
Mesrine- Moderator
Ne prejudiciraj apropo Marelice, tvoje mezimice.
Nije suština nekoga lako razumeti, to je šturo "štivo" jer, sve što se lako shvati "kratkog je daha", a što bi značilo da ne vredi koliko se čini da* vredi.
Jednostavnost tražimo u vizuelnom doživljaju, jer duša je satkana od tananog tkanja da bi bila jednostavna.
Nije suština nekoga lako razumeti, to je šturo "štivo" jer, sve što se lako shvati "kratkog je daha", a što bi značilo da ne vredi koliko se čini da* vredi.
Jednostavnost tražimo u vizuelnom doživljaju, jer duša je satkana od tananog tkanja da bi bila jednostavna.
Poslednji put izmenio Avramova dana Uto Jan 15, 2013 4:14 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : dodato da*)
laza ::enna...ni za glavu ni za rep ne mogu da te uhvtim....
Ne pominji mi samo Hitlera, milijardu malenih ''Hitlerčića'' čuči u sasvim običnim ljudima kakvi smo mi svi. I u tebi, meni, njemu, onom, ovom... Ponekada oni prevladaju u čoveku, pa iz oholosti koja ponovo kreće iz straha čine zlo. I šta može da porazi te ''Hitlerčiće'', ko to jedino može?
Ljubav. Božanska ljubav koja ljubi i svoga neprijatelja.
Ljudska ljubav je logična, ali i ograničena na telo i njegova čula, božanska koju sasvim ne razumemo je neograničena, čini da se osećamo celi i voljeni kada se na nas izlije, kad joj to dopustimo. Mi biramo kako ćemo i šta ćemo sa sobom, dano nam je, od boga smo, njegova smo deca, biramo, hoćemo li ili nećemo da se vratmo kući, u boga, na izvor života, u Ljubav.
Kad sam rekla da postoje strahovi u nama, htela sam reći da smo nesavršeni, da, postoje strahovi u svima nama, ali oni nisu proizvod ljubavi, oni su naši protivnici, naša slabost, naš pad. Protiv njih se borimo kroz ceo život u telu, sopstvenim duhom koji je božiji, delimo ga sa bogom, to je naše oružije u toj najbitnijoj borbi, sami sa sobom rešavamo sve. Biramo put i sudbinu, hoćemo li život u miru ili u strahu
Moj bog mene ne plaši ničim, iz straha ništa ne radim kad govorim o njemu, moj bog mene voli BEZUVETNO. Ja nikada ne mogu tako i toliko voleti u kontinuitetu , on iz mene sve to može, ograničena sam telom, ali se mogu predati, mogu predati svoj život takvom bogu, probuditi se u njegovoj ljubavi, mogu biti njegova i postepeno sve više i više ličiti na njega, misleći na dušu koja je večna. Tako je lako, ako se oseti srcem i ne osuđuje se bilo ko iz straha od kazne. Moj bog je i tvoj bog, shvatićeš, to je predivno!
U suštini , u čoveku postoje samo dva glavna osećaja:
Ljubav i strah, koji se bore između sebe- mi kažemo, dobro i zlo... Itd
Da, ljubav ne zna za strah, ne treba mene da hvataš, uhvati sebe u razmišljanju, u osećaju, ono, kad iskreno voliš, bojiš li se ičega? Ne, ako voliš bezgranično, bezuvetno, kako bog u nama, ponavljam, u nama, naš bog sve voli isto, ne sudi preko, prašta, ljubi, povezani smo njegovom ljubavlju, taj osećaj nas prožme bar ponekada i to je divno. Znamo da smo jedno sa njim.
Kako bog voli, uslovljeno ili bezuvetno, kako ti shvataš njegovu ljubav?
Od toga zavisi, možeš li razumeti o čemu pišem.
I kad se već hvataš Biblije , znaš za ono ''ko hoće da sačuva život svoj, izgubiće ga...''
Dosta, više ne paraskevim, nadam se da sam shvaćena bar malo, jer iz mene ovo ne govorim samo ja, moj ego-strah, već ono božansko-ljubav, svako to u sebi ima, da se razumemo.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
uh bre,ovi ni hegel nije u dahu mogao da sroči,trebaće mi par dana da prostudiram a da skontam pravo što bi rekli bosanci
gledaj sad moj ekspoze
volim bez straha
strah me da ne ostanem bez voljene....(ne strah od ljubavi)
boga se ne plašim,plašim se greha koji bi bio u suprotnosti sa božijim zapovestima
svesno, greh ne činim plašim se nesvesnih grehova.
ja to po srpski,kratko,koncizno......
gledaj sad moj ekspoze
volim bez straha
strah me da ne ostanem bez voljene....(ne strah od ljubavi)
boga se ne plašim,plašim se greha koji bi bio u suprotnosti sa božijim zapovestima
svesno, greh ne činim plašim se nesvesnih grehova.
ja to po srpski,kratko,koncizno......
laza- Stepski vuk
Strana 5 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Sudija Adams i njegova "ljubav" prema svojoj cerki...
» Proslavimo Gospoda
» Avramovo Duhovno Uzlazenje ka Bogu..
» Da li pusaci imaju obzira prema nepusacima?
» DA LI HEMOTERAPIJA UBIJA BRŽE OD RAKA?
» Proslavimo Gospoda
» Avramovo Duhovno Uzlazenje ka Bogu..
» Da li pusaci imaju obzira prema nepusacima?
» DA LI HEMOTERAPIJA UBIJA BRŽE OD RAKA?
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 5 od 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi