Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 114 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 114 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Misli ili rečenice koje su vas dotakle

+59
Davidova
Isidora
Miloš
LoLa
Dart
Bela_golubica
sini_do
Mesrine
Svarog
Avramova
Cinzia
madam mim
Beskraj
tetreb
bad_lieutenant
Cleopatra
Johny Bravo
digitalmandrak
Visnja
Ledena
Batista
Time
Komsinica
Electronique Terminator
zvezdica
Strelac
country girl
Thabit
Miškica
Vukota
pjer
djavolica
Sinaj
Vulin
Korovjev
Shapat
MisisM
trijak
ttooma
Istina ex Natasha
Fi Pi
Prince
SKYKING
Marko
babamara
Enna
natalia
Idejan
212ganna
inspy
naOpaka
furija
laza
Fristajlo
jelena
Marea
Qbin
Orhideja
slavena
63 posters

Strana 5 od 18 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Sledeći

Ići dole

Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 Empty Re: Misli ili rečenice koje su vas dotakle

Počalji od Sinaj Čet Sep 26, 2013 10:00 am

Ništa na svetu nije teže od iskrenosti, i nema ništa lakše od laskanja.

Fjodor Mihailovič
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1337
Datum upisa : 06.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Misli ili rečenice koje su vas dotakle  - Page 5 Empty Re: Misli ili rečenice koje su vas dotakle

Počalji od Sinaj Čet Sep 26, 2013 10:04 am

Lagati originalno je skoro bolje nego ponavljati tuđe istine.
U prvom slucaju ti si čovek, a u drugom samo papagaj.

Fjodor Mihailovič
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Čet Sep 26, 2013 10:06 am

Nastojim voleti život više od njegovog smisla.

Fjodor Mihailovič
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Čet Sep 26, 2013 10:07 am

Voleti znači moći drugog čoveka videti onakvim kakvim ga je bog stvorio.

Fjodor Dostojevski
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Čet Sep 26, 2013 5:38 pm

@Sinaj
Kako biste u par rečenica objasnili misao Dostojevskog o smislu života?
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Čet Sep 26, 2013 8:47 pm

Zivot je, razume se, pun avantura; ali koliko su ove retke i razvodnjene ako se ne micemo iz jedne kuce i jedne varosi, a koliko su ubrzane, iznenadne, nagle, ako se covek samo pomeri sa svog mesta i upusti se u ono sto se zove: Putovanje. Prodje ponekad i vise meseci i da vam se nista ne dogodi, da nijednu zanimljiviju licnost ne upoznate; i dovoljno je da onda da samo sednete u voz pa da se upletete u stotinu dogadjaja, da se susretnete sa stotinu fantasticnih tipova. Vec samo to sto svaki covek koji je preko puta vas u vozu, misleci da vas vise nikad nece videti i time vam se potciniti, otvori vam spontanije i vise svoje srce no sto je to ucinio prema svojoj zeni za dvadeset godina braka, ili svome ocu otkako je rodjen.

Saputnici, Rastko Petrovic
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MisisM Čet Sep 26, 2013 10:01 pm

Samo zato što ne vidiš zrak, to ne znači da trebaš prestati disati. I samo zato što ne vidiš Boga, ne znači da trebaš prestati vjerovati u Njega.
MisisM
MisisM
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 850
Datum upisa : 27.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Čet Sep 26, 2013 10:17 pm

Avramova ::@Sinaj
Kako biste u par rečenica objasnili misao Dostojevskog o smislu života?
Objasniću u dve rečenice. Dostojevski je svojim pisanjem stvorio svečoveka. Svečoveka koji prašta i kome je oprošteno.Oprošteno mu je u romanu ,,ZLOČIN I KAZNA" jer se pobunio protiv nejednakosti pred Bogom. Roman,, PONIŽENI I POVREĐENI" daje notu oprosta samog Boga učinjenom grehu. U romanu ,,PONIŽENI I POVREĐENI" ignorisan je sam Bog, i data je prividna prednost strasatima. Kada su strasti prema grofu prošle, šta je ostalo Nataši. Otac i molitva njemu da joj oprosti. Kakav je kraj knjige. Suze čitaoca, i samo suze. Znate zašto, zato što je Dostojevski dotakao suštinu, ne Boga, nego čoveka. Čovek je kod Dostojevskog oličenje greha, ali ne smrtnog greha. Čovek nikada ne umire, jer je svečovek. Raskoljnikov je svečovek uprkos ubostvu. On nije kriv, zato što je ubio sujetu u vidu babe. Ko je bila Sonja Marmeladova???
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djavolica Pet Sep 27, 2013 9:41 pm

"Svi ideali sveta ne vrede suze jednog deteta."

F. Dostojevski
djavolica
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pet Sep 27, 2013 11:04 pm

"Ne možete zamisliti kakva tuga i srdžba obuzimaju dušu kada veliku ideju, koju odavno poštujete kao svetinju, dohvate nevešti ljudi i izvuku je na ulicu pred glupake kakvi su i sami, i najedanput je nadjete na tržnici stareži, u prljavštini, naopako nameštenu, bez proporcija, bez harmonije - kao igračku kod nerazumnog deteta, i ne možete je više prepoznati... Ne!" F.M.Dostojevski
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shapat Uto Okt 01, 2013 5:46 pm

Misli dece na temi " Pozdravi nekog" .
Duse male napacene : (....
Shapat
Shapat
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2400
Datum upisa : 16.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Okt 08, 2013 6:53 pm

Мушке ствари...
Пре и после тебе све је исто. Постоји савршена форма, али недостаје садржај. Плашим се. Да ли ће бесмисао победити жељу да се наруши форма?!

Гледамо се преко дубоке реке и сваког дана ширимо руке беспомоћно. Разум нам говори да су таласи непремостиви.

Да ли ћу скупити довољно храбрости да ризикујем, скочим у брзаке, запливам... Хоћу ли снаге имати да победим вирове и дотакнем другу обалу са које ми се тако заводљиво осмехујеш. Да чамац правим времена немам, да чекам да река пресуши, не могу. Време је за одлуке.

Чујем те како вичеш са друге обале да си спремна да скочиш у пенушаву реку. Не чини то, буди ту, ово су мушке ствари...
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Čet Okt 10, 2013 1:33 am

Nije vazna krv, nije vazno meso, vazan je duh.
Moze da se desi da s nasim saplemenicima, bracom po krvi i mesu, nemamo nista zajednicko.
A neko iz daljine koji isto razmislja kao mi, ima isti senzibilitet, istu toplotu i emocije, bice nas brat po duhu.
Zoran Kostic Cane

Marea
Marea
Legendarni član

Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Uto Okt 15, 2013 1:28 am

Mozda ce reci pomoci... Tako pocinju price, a prestaju igre. Ono sto se o igri govori, kvari igru... Sta ja mogu da ti kazem, sto sam sebi vec nisi rekao? Za onog ko vidi unapred, buducnost je proslost.
Osecanja. O. Secanja
Marea
Marea
Legendarni član

Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Okt 15, 2013 5:47 pm

Као лопов искусни, снове ми украла. Седим и слушам како ветар са севера насрће и лупа кишним капима на моје прозоре. Што ми то радиш, ти тајно моја скривена. Дај бар још, сат - два да мало одморим..
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Okt 15, 2013 6:56 pm

Upravo ovo me je dotaklo ali nisam iznenađena, Shapat je to. Very Happy 

Shapat ::Misli dece na temi " Pozdravi nekog" .
Duse male napacene : (....
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pjer Uto Okt 29, 2013 10:12 am

Lako je reći “volim te”, ništa posebno, i manje-više svaki muškarac koga poznajem čini to stalno. Ja sam u par navrata glumio kako nisam u stanju da to kažem, mada nisam siguran zašto. Možda stoga što sam želio da time taj trenutak koji liči na otrcane romanse sa Doris Dej bude vrijedniji pomena nego što bi inače bio.

Znate ono – s nekim ste u vezi i počnete nešto da govorite, a onda se zaustavite, a ona pita: “Šta?”, a vi kažete: “Ništa”, pa ona insistira: “Molim te, reci”, a vi i dalje odbijate: “Ne, zvučaće glupo”, i potom vas ona natjera da to ipak izreknete, iako ste sve vrijeme upravo to i namjeravali, a onda ona smatra da je to vrijednije zato što je teško izvojevano. Možda je i znala da ste se folirali, ali vam ipak ne zamjera.”

Nik Hornb
pjer
pjer
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3816
Datum upisa : 25.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Okt 29, 2013 10:58 pm

Ne znam kakva je sad, ja je pamtim po ljepoti. I po izrazu patnje na licu kakvo više nikad nisam video, niti sam dugo mogao da zaboravim, jer sam ja tu patnju prouzrokovao. Zbog te žene, zbog nje izgubljene, otete, postao sam tvrđi i zatvoreniji prema svakome, osjećao sam se poharano i nisam davao drugima što nisam mogao dati njoj. Možda sam se svetio sebi i ljudima, nehotice, i ne znajući... Boljela me je i odsutna!
Meša Selimović
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djavolica Sre Nov 06, 2013 11:47 pm

KAD JE JEZIK BRŽI OD PAMETI:

Mladić od 24 godine je vrištao od sreće dok je gledao kroz prozor voza…'Babo, vidi kako samo brzo prolazi drveće!!' Otac se nasmiješio svome dragom sinu i s ljubavlju ga gledao. Preko puta njih je sjedio mladi bračni par, koji su sa sažaljenjem pratili djetinjasto ponašanje mladića… Iznenada, mladić ponovo uzviknu:'Babo, babo, vidi kako samo oblaci putuju!' Par više nije mogao izdržati, pa rekoše njegovom ocu..'Zašto ne biste odveli vašeg sina doktoru ili psihijatru?'' Tada se mladićev otac nasmiješi i reče im:'Bili smo kod doktora i upravo se vraćamo iz bolnice. Moj sin je bio slijep od rođenja upravo mu je danas vraćen vid.'
djavolica
djavolica
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Čet Nov 07, 2013 12:11 pm

Dvije zrele osobe u ljubavi jedna drugoj pomažu da svaka od njih postane slobodnija. Nema politike, nema diplomacije, nema pokušaja dominacije. Kako možete dominirati osobom koju volite? Razmislite o tome. Dominacija je vrsta mržnje, ljutnje, neprijateljstva. Osobu koju volite valjda želite vidjeti potpuno slobodnom, nezavisnom; valjda ćete joj dati više individualnosti. Zato ja to zovem paradoksom; osobe su zajedno na način da skoro postanu jedno, ali u tom jedinstvu su i dalje individue. Njihove individualnost se ne pogoršavaju – one se poboljšavaju. Druga osoba ih je obogatila što se tiče njihove slobode.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Ned Nov 10, 2013 11:27 pm

Evo ti ruka,prijatelju!

Ustani pa makar ja pao ! Evo ti poslednje pare iz mog džepa! Kupi i ne pričaj nikom da sam ti dao ! Ne pitaj me hoću li pomoći, samo mi ispričaj šta te muči! ...Saslušaću te, zato sam tu, da zajedno stanemo na kraj tvojoj muci! Hoću li sutra biti tu za tebe? Ne znam i nemoj me pitati! Ako budem živ i ako budem zdrav , poleteću i uz tebe stati! Pitaš me kako da mi zahvališ? Ne zahvaljuj i ne pitaj više! Ne tražim zahvalnost ni protivuslugu! Tražim samo da vičeš na mene, kad posustanem i kad ne želim dalje! Želim da me guraš, kad mi olovne noge ostanu bez snage! I lupi mi šamar, onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe! Pokaži mi prstom ono što imam, pokaži mi one koji to nemaju! Ne tražim ništa, samo me podseti da dišem i podseti me da ima i onih, koji ne dišu više!...
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Pon Nov 11, 2013 12:24 am

– Љубав је слобода, ако некога заиста волиш пустићеш га да оде. Ако те воли, вратиће се!

Не знам ко је ово рекао...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Nov 11, 2013 1:16 am

Ovako glasi misao:

"Ako nekoga voliš pusti ga da ode od tebe. Ako ti se vrati, zauvek će biti tvoj, ako se ne vrati, nikada nije ni bio."

Meni je to po malo patetično i neprihvatljivo čak i kada tumačim između redova ili u prenosnom značenju.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Pon Nov 11, 2013 4:11 pm

Mislim da je to bukvalno shvacena recenica... Onako, materijalisticki...
Sebicno je zadrzavati nekoga i gaziti njegovu slobodu jer se ni sopstvene nema... Opet, nije svaka borba prozeta motivom sebicnosti i zadrzavanja, a ljubav i jeste borba...
Odlazak i dolazak su psiholoski motivi potrebe za pripadanjem, ne materijalisticki...
Tako ja to shvatam...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djavolica Pet Nov 15, 2013 10:58 pm

Djevojčica od 5 godina je pitala svoga starijeg brata:
-Što je to ljubav?
a on je odgovorio:
-Ljubav je kad ti kradeš čokoladu iz moje torbe, a ja i dalje nastavljam da je ostavljam na istom mjestu.
djavolica
djavolica
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 18 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu