Ko je trenutno na forumu
Imamo 68 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 68 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Josip Broz Tito
+30
Photographer*
Klaudije
Iceman
Dark
Batista
Istina ex Natasha
Mesrine
Debilko
Johnny-Azra
furija
Josip Broz Tito
Vulin
Fi Pi
slavena
SKYKING
Mastifal
cvjeticanin
Jurivaka
Miško
laza
Orhideja
Fristajlo
mamant
shondononda
ostensibly
digitalmandrak
ellen
BG_HIGHLANDER
Vidra
Avramova
34 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Istorija :: Istorija
Strana 8 od 11
Strana 8 od 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Josip Broz Tito
Zašto ti prijatelju propadaš zbog mene? Ja kao što rekoh radim i živim u kapitalizmu u Srbiji, i hteo ne hteo dajem svoj radni maksimum. Porez na zaradu redovno plaća moj poslodavac, kao i sve doprinose, tako da mi dođe da te pitam, šta 'oćeš bre ti i takvi kao ti od mene?
To da ja ne vidim dalje od svoje zadnjice, je tako glupo pa neću da komentarišem, postavio si to samo da bi vređao.
Koju moju tvrdnju? Ti se ovde svađaš sa mnom a u stvari biješ bitku protiv svojih besova koje si isprojektovao na mene. Šta, ti bi kao u lepšu i svetliju budućnost a ja ti ne dam?
Niti sam glasao za postojeću vlast niti sam ja neko ko bi tebe vukao na dno, pa šta te onda sprečava da uspeš?
To što je u ovom vremenu uništeno skoro sve to je ono što mene boli, većina vrednosti, a sećanje na jedno bolje i humanije vreme ne možeš mi oduzeti pa da si još toliki, a malecni si.
Za ljubitelje SPC samo da vam pokažem dokle smo stigli.
Uvek se borim protiv ljudi koji olajavaju SPC ali treba biti realan pa priznati istinu.
PS
nemam vremena da piskaram s tobom, žurim na posao.
To da ja ne vidim dalje od svoje zadnjice, je tako glupo pa neću da komentarišem, postavio si to samo da bi vređao.
Koju moju tvrdnju? Ti se ovde svađaš sa mnom a u stvari biješ bitku protiv svojih besova koje si isprojektovao na mene. Šta, ti bi kao u lepšu i svetliju budućnost a ja ti ne dam?
Niti sam glasao za postojeću vlast niti sam ja neko ko bi tebe vukao na dno, pa šta te onda sprečava da uspeš?
To što je u ovom vremenu uništeno skoro sve to je ono što mene boli, većina vrednosti, a sećanje na jedno bolje i humanije vreme ne možeš mi oduzeti pa da si još toliki, a malecni si.
Uvek se borim protiv ljudi koji olajavaju SPC ali treba biti realan pa priznati istinu.
PS
Iceman- Profi član
- Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015
Iceman ::Zašto ti prijatelju propadaš zbog mene? Ja kao što rekoh radim i živim u kapitalizmu u Srbiji, i hteo ne hteo dajem svoj radni maksimum. Porez na zaradu redovno plaća moj poslodavac, kao i sve doprinose, tako da mi dođe da te pitam, šta 'oćeš bre ti i takvi kao ti od mene?
PS
Imaš deo teksta i link do njegovog ostatka, nisi ni pogledao...
Što se vređeanja tiče, vrati se na početak cele priče i pročitaj ono što si pisao - uzvraćam uvek i svakom, svim raspoloživim sredstvima... A poznato mi je iz vremena moderacije kad si napadao prvo Vulina, pa Strelca, onda Kleopatru - sve znam, i mnogo više, pa je iluzorno da se predstavljaš kao neki moralista, batali to...
Što se SPC tiče, itekako sam upoznat s onim što se tamo krčka, imam dugačke pipke, svugde ih zavučem...
Ne smetaš ti meni, kao osoba, smeta mi tvoj stav, a to je već nešto drugo...
A jesam li "malecki" il nisam, to će neko drugi da proceni...
Ma, kakav , bre, posao... Pa ti si na ovom forumu za dve godine izvisio više neko ja sa moja tri, četiri dupla nika za pet godina koliko je prošlo od kad sam se registrovao...
I još nešto - ako imaš neki argument za tvoju Jugu - daj, ako nemaš, prošetaj na neku drugu temu... Nemaš argument - nema ni rasprave... A "sjećanja" ti ne diram, ne služe mi ničemu,,,
Klaudije- Profi član
- Broj poruka : 1054
Datum upisa : 28.09.2016
E, jesi bio u pravu za jedno - za taj bes - prezirem radničku klasu, gadim se njenog imena i užasavam se ljudi koji tu klasu čine, meni su strani i nepoznati...
Treba ih preobraziti u građansko al teško ide, žilavi su i tvrdoglavi, ali jednog dana biće pravi građani - velegrađani...
Treba ih preobraziti u građansko al teško ide, žilavi su i tvrdoglavi, ali jednog dana biće pravi građani - velegrađani...
Klaudije- Profi član
A poznato mi je iz vremena moderacije kad si napadao prvo Vulina, pa Strelca, onda Kleopatru - sve znam, i mnogo više, pa je iluzorno da se predstavljaš kao neki moralista, batali to..."
Sa Strelcom jesam imao nesuglasica to je tačno ali na kraju nismo otišli kao neprijatelji.
Vulin mi je bezrazložno menjao naslov teme, jer mu se nije svidelo ime slikarke napisano u originalu, pa je izgubio na internom mod glasanju, odnosno odlučeno je da ipak ide ime ono koje sam ja postavio.
Kleopatru nisam napadao, izgleda da ti je pamćenje popustilo.
Iceman- Profi član
Što se vređeanja tiče, vrati se na početak cele priče i pročitaj ono što si pisao - uzvraćam uvek i svakom, svim raspoloživim sredstvima... ::
Pa vrati se ti, pa pročitaj uvrede, a za te tekstove i linkove što si ostavio, lepo sam ti kazao da žurim na posao i da nemam vremena da čitam.
Pogledaću večeras, ali ne garantujem da ću da pročitam.
Iceman- Profi član
I kad su oslobodioci stigli narod je bio tako veseo da desetak dana nije izlazio iz kuće. Gvirili su kroz zavese i spuštene roletne, a moja baka (negde u Šumadiji) je pobegla u šumu..... Što je sigurno, sigurno, a ceo rat je preživela u kući. Evo, pogledaj ovog oslobodioca, teško je prežalio da se je rat tako brzo završio.Iceman ::Sine sereš se u moje najlepše uspomene. A cenim da si rođen osamdeset i neke... Takođe si se posr'o i na grob mog dede koji je oslobađao tvoj jebeni Beograd i tu ostavio kosti.
Photographer*- Napredni član
- Broj poruka : 593
Datum upisa : 07.08.2015
Iceman ::Pa vrati se ti, pa pročitaj uvrede, a za te tekstove i linkove što si ostavio, lepo sam ti kazao da žurim na posao i da nemam vremena da čitam.
Pogledaću večeras, ali ne garantujem da ću da pročitam.
Sto mu klitorisa
Evo, ovako... Da li je po tebi normalno da se u 20. veku ljudi klanjaju "liku i delu" jednog čoveka, ustaše i srbomrsca, da proslavljaju njegove rođendane, padaju ničice, ridaju i busaju se u grudi... To je primitivizam, mistifikacija, mitologizacija, ostatak primitivne/plemenske i kolektivne svesti potpuno nesposobne da se izmeni, da postane lična i samosvesna, učaurena, iskrivljena i iracionalna... Takva je svest i mišljenje ovog naroda koji ne razlikuje lik od ideje, koji se klanja čoveku a ne ideji, nacionalnom interesu, širem razumevanju države i društva, već samo gleda da njegova smrdljiva, masna i debela zadnjica postane još masnija i deblja, da se što je moguće više izasere, usput popije i ponekad nešto pojebe... Da li je normalno da ljudi tako nešto rade pa još u 20.veku, da se priklanjaju takvim uverenjima... To je primitivna, kolektivna svest koja ne trpi i ne podnosi ništa što je izvan njenih okvira, pa se tako kod nas ništa drugo ni ne ceni osim pripadnosti plemenu, bilo rodovsko-plemenskom, bilo političkom, bilo nekom drugom...
Totalitarizam je bolest i zlo, nisu Zapadnjaci bili ludi što su svoje kraljeve i grofove slali na giljotinu, videli su sve zlo koje leži u totalitarnim sistemima i protiv toga su se borili, razume se, za profit, kapital i lične interese ali bar bez totalitarizma na čelu...
Kaži mi, pošto nemaš vremena za čitanje nekolikih redova o mišljenju jednog od najvećih vojskovođa u istoriji Srbije, koliko je ustaških zločinaca procesuirano i osuđeno za vreme voljenog ti crvenokošca...
Poserem ti se na Jugoslaviju i Tita, ali Tito nije stvorio Jugoslaviju, Tito je preko Jugoslavije upropastio Srbiju, ovog Frankeštajna stovrili su Karađorđevići, potpuno odstupivši od srpskih nacionalnih interesa i politike koju su vodili Obrenovići...
Klaudije- Profi član
Photographer* ::I kad su oslobodioci stigli narod je bio tako veseo da desetak dana nije izlazio iz kuće. Gvirili su kroz zavese i spuštene roletne, a moja baka (negde u Šumadiji) je pobegla u šumu..... Što je sigurno, sigurno, a ceo rat je preživela u kući. Evo, pogledaj ovog oslobodioca, teško je prežalio da se je rat tako brzo završio.
Pitali Lalu:
- Kako ste preživeli rat...
Lala odgovara:
- Pa, znate, rat sam preživeo... - Ali oslobođenje nisam...
Klaudije- Profi član
Smradovi totalitaristički, poserem vam se u ideologiju, i onog bolesnika srbomrzačkog...
Jebao vas rodovsko-plemenski sistem, kad za bolje i niste...
Čujte titoisti - čuvajte se sebe i svoje sujete - i čuvajte druge od sebe i svoje zle i mračne ideologije...
Jebala vas sujeta i rodovsko-plemenski mentalitet, nikad nećete misliti svojom glavom jer ste je zamenili zadnjicom...
Osveštajte mu mauzolej da oterate zlo od sebe, beskičmenjaci jedni samoživi, bahati, pohlepni i nezajažljivi...
Njegova ideologija je propala, propašćete i vi zajedno sa njom, ali zato ćemo mi koji se nismo odrekli istine stajati večno...
Sa srećom...
Jebao vas rodovsko-plemenski sistem, kad za bolje i niste...
Čujte titoisti - čuvajte se sebe i svoje sujete - i čuvajte druge od sebe i svoje zle i mračne ideologije...
Jebala vas sujeta i rodovsko-plemenski mentalitet, nikad nećete misliti svojom glavom jer ste je zamenili zadnjicom...
Osveštajte mu mauzolej da oterate zlo od sebe, beskičmenjaci jedni samoživi, bahati, pohlepni i nezajažljivi...
Njegova ideologija je propala, propašćete i vi zajedno sa njom, ali zato ćemo mi koji se nismo odrekli istine stajati večno...
Sa srećom...
Klaudije- Profi član
Klaudije :: Čujte titoisti - čuvajte se sebe i svoje sujete - i čuvajte druge od sebe i svoje zle i mračne ideologije...
Pošto ja po Icemanu poooooooojma nemam ostaje mi samo da zapalim tamjan i pročistim temu a sve zarad smirivanja strasti.
Izrodila sam dvojicu koji će večno stajatni uz istinu.
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалaм Давидов, 57.6)
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Zdravog čoveka sujeta ne može ubiti - samo bolesnog...Pošto je sujeta glavna odlika ovog izgubljenog naroda, onda on nikako ne može biti zdrav već samo bolestan...
Kod drugih naroda takve odlike skoro da uopšte nema, ali ovde je ona toliko urezana u prirodu i karakter čoveka da iz njega izbija kao najljući otrov...
Životinja uvek pokaže čoveku njegovo pravo lice, i zato mi je draže da se družim sa životinjama nego sa ljudima... Bogu dragom hvala pa sam odavno naučio da od njih ne zavisim i tako sam sebe spasio sopstvene propasti...
Gledam kako propadaju - i radujem se njihovom padu... Kad počnu da se okreću protiv mene znam da su izgubili bitku, oni propadaju, dok ja ostajem i opstajem...
Kod drugih naroda takve odlike skoro da uopšte nema, ali ovde je ona toliko urezana u prirodu i karakter čoveka da iz njega izbija kao najljući otrov...
Životinja uvek pokaže čoveku njegovo pravo lice, i zato mi je draže da se družim sa životinjama nego sa ljudima... Bogu dragom hvala pa sam odavno naučio da od njih ne zavisim i tako sam sebe spasio sopstvene propasti...
Gledam kako propadaju - i radujem se njihovom padu... Kad počnu da se okreću protiv mene znam da su izgubili bitku, oni propadaju, dok ja ostajem i opstajem...
Klaudije- Profi član
Brate Klaudije/Vuki/Mastifal. Kada bih birala između tebe i drugih, birala bih tebe. I nije to zboge političke analize već zbog toga što si svestan, a gle čuda, tako mlad.
Za mladost srpske omladine; za mladost koju nazivaju pogrdnim imenima "huligani" ja imam dokaze da su svi ti "huliganni" učinili više nego svi koji se busaju uzdižući totoističko vreme.
Kažu, tito je gradio nakon rata. A ja pitam, ko to ne bi radio?
Za mladost srpske omladine; za mladost koju nazivaju pogrdnim imenima "huligani" ja imam dokaze da su svi ti "huliganni" učinili više nego svi koji se busaju uzdižući totoističko vreme.
Kažu, tito je gradio nakon rata. A ja pitam, ko to ne bi radio?
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Pa gradili su i Nemci, Japanci...
Od 1945. do danas, pogledaj šta su sve sagradili, ovde se dvadeset kilometara puta gradi 20 godina, da bi na kraju propalo i to malo što je izgrađeno...
Od 1945. do danas, pogledaj šta su sve sagradili, ovde se dvadeset kilometara puta gradi 20 godina, da bi na kraju propalo i to malo što je izgrađeno...
Klaudije- Profi član
Znam, težak podatak.
Ako budem raspoložena ii kod kuće, eto mene sa sve foto doc.
Ako budem raspoložena ii kod kuće, eto mene sa sve foto doc.
Πάντα ῥεῖ
Ako, ako, samo neka grade...
Za sto godina, čitava deonica puta...
Za sto godina, čitava deonica puta...
Klaudije- Profi član
Misliš na deonicu Peć-Kula-Rožaje?
Πάντα ῥεῖ
I na nju, i na sve druge...
Samo neka se gradi, žirafe, ovce, volovi, konji, leopardi, mufloni, bizoni, mostovi spajaju ljude...
Kinezi podigli most dug 45 km i spojili dve obale, i sve to za neverovatnih 1, 5 mld evra, Italijani za 450 miliona podigli ne znam koji most i koliko dug, a ovi za 600 miliona evra jedva kilometar puta sastavili. užas, da čovek ne veruje...
Samo neka se gradi, žirafe, ovce, volovi, konji, leopardi, mufloni, bizoni, mostovi spajaju ljude...
Kinezi podigli most dug 45 km i spojili dve obale, i sve to za neverovatnih 1, 5 mld evra, Italijani za 450 miliona podigli ne znam koji most i koliko dug, a ovi za 600 miliona evra jedva kilometar puta sastavili. užas, da čovek ne veruje...
Klaudije- Profi član
Mir deco,nije valjda da može još austrougarski kaplar da nas svadja i deli.Podvucite crtu,izvucite pouku i pamet u glavu za u buduće.Nikada više,ne ponovilo se,pogled napred ka budućnosti koja doduše nije svetla ali ...borba nikada ne prestaje.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Naravno da moze, Srbija je puna austrougarskih kaplara i konjušara, više ih je nego srpske vojske na Ceru 1914.
Klaudije- Profi član
Što bi rekao Balašević
Krivi smo mi...
Krivi smo mi...
laza- Stepski vuk
Klaudije ::Pa gradili su i Nemci, Japanci...
Sa americkim parama.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
Batista ::Klaudije ::Pa gradili su i Nemci, Japanci...
Sa americkim parama.
A čijim parama je Tito gradio Jugoslaviju...
Klaudije- Profi član
Zato što vole cveće.furija ::digitalmandrak ::Nisam ljubitelj njegovog lika i dela..... :haa:
Jedini istinski ljubitelji njegovog lika i dela su Slovenci. Skoro svaki Slovenac, svaki put kad dodje u Beograd prvo ode u kucu cveca. Pitam se zasto...
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Da potvrde da je pokojni...da ne bude prevara neka,on je bio sklon tome.
laza- Stepski vuk
laza ::Da potvrde da je pokojni...da ne bude prevara neka,on je bio sklon tome.
Kako da ga ne vole...
Ipak je on ustaša rođen u Sloveniji...
Klaudije- Profi član
Strana 8 od 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Ideja forum :: NAUKA :: Istorija :: Istorija
Strana 8 od 11
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Danas u 7:38 am od andjeo01
» Šta trenutno slušate?