Ko je trenutno na forumu
Imamo 52 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 52 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Josip Broz Tito
+30
Photographer*
Klaudije
Iceman
Dark
Batista
Istina ex Natasha
Mesrine
Debilko
Johnny-Azra
furija
Josip Broz Tito
Vulin
Fi Pi
slavena
SKYKING
Mastifal
cvjeticanin
Jurivaka
Miško
laza
Orhideja
Fristajlo
mamant
shondononda
ostensibly
digitalmandrak
ellen
BG_HIGHLANDER
Vidra
Avramova
34 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Istorija :: Istorija
Strana 7 od 11
Strana 7 od 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Re: Josip Broz Tito
Jbt., ni šraf bre niste promenili na Jugu za 50 godina a pričate o nekoj državi...
Poserem se u takvu državu...
Neka živi Srbija...
Neka živi Srbija...
Klaudije- Profi član
- Broj poruka : 1054
Datum upisa : 28.09.2016
Klaudije ::Iceman ::Sine sereš se u moje najlepše uspomene. A cenim da si rođen osamdeset i neke... Takođe si se posr'o i na grob mog dede koji je oslobađao tvoj jebeni Beograd i tu ostavio kosti.
Tvoje uspomene donele su košmar mnogim generacijama koje su živele kada ste se probudili iz vašeg jeftinog sna - onog koji ste sanjali na kredite kao i sve drugo što ste radili...
Tvoja lepa Juga sa njenim crvenokošcem na čelu propala je još 75-te samo tebi to niko nije rekao, 80-te potonula, 90-te ozvaničila svoju propast...
Živite u nekom bolesnom polusnu - Juga je bila dobra, jeste - dok je nije uništio samoupravni socijalizam, svako preduzeće sebi u džep iz državne kase, uzimali dok je imalo, kad je nestalo - pukla Juga...
Ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji u svetu čovek nije mogao da radi 12 meseci u godini a da primi 13 plata, to je samo u Jugi moglo, da se radi 4 sata a prima plata za puno radno vreme, jer se za preostala 4 nsata jelo, pilo il jebalo...
Svi svetski ekonomisti čudom su se čudili šta ovi ovde rade i lepo govorili - upropastićete tako zemlju...
Faktički - niste imali ništa, malo je bilo onih koji su za vreme Tita živeli dobro - koji su imali - stvarno imali, vi ste dobili jednu poveću kosku a zube su vam istupili, pa ste je glodajući zaboravili na vreme - stekli ste utisak da je koska dobra a ne da su vam zubi istupljeni i/ili povađeni...
Nemoj biti patetičan - i nemoj pominjati dedu i Beograd - zvuči jadno, da ne kažem - pičkoplačljivo...
I moji dedovi su ratovali, od Kočine krajine, preko I i II srpskog ustanka, Balkanskih ratova, I i II svetskog, branili su Srbiju - a ne Beograd...
I nisam se posrao ni na tvog dedu ni na Beograd - posrao sam se na onog koji je rehabilitovao Jasenovac i ustaše, Srbiju prekrojio, osakatio je i unazadio..
Tvom dedi neka je večna slava...
Da dodam, i moji su bili borci, tek im se nazrele nausnice. Šta je bilo u njihovim glavama? Tito sigurno nije ali borba jeste.
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалaм Давидов, 57.6)
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ma kakav socijalizam i nerad
Tebe su naravno pogrešno učili ovakvi kao Avramova što se moli ovde za 29. novembar. To da se u socijalizmu nije radilo je jedan mit, kao što je mit da su Srbi loši radnici, kao što aktuelan premijer sada hoće da nas u to uveri. To sve što si napisao o ekonomiji verovatno je tačno, ali ne verujem da je neko ko je mrzitelj kao ti uopšte sposoban da bude realan. Ja samo vidim činjenice, a to je da pored sve sile stručnnjaka koje smo iškolovali magistara i doktora nauka, mi ne izgradismo ništa koliko je toga izgradio bravar. Jedva su uništili i rasprodali sve što je Tile izgradio to je svakome ko ima oči valjda jasno, odnosno ne Tile već radni ljudi i građani uz njegovo vođstvo
Ok neću da budem patetičan i nisam toliko ni mator, bio sam klinac kad je Tito umro, imao sam jedanaest godina kao što sam negde već pomenuo. Nemoj da me teraš da ja idem u ekonomiju i da ti ja donosim koliko su zadužene zemlje bivše Jugoslavije a koliko je bila zadužena Juga. Koliko su više zadužene od raspada nego što su bile do raspada. Ovde Avramova priča kako nas je Tito zadužio a nema pojma o čemu govori...
Inače kad već pominješ kredite, moj otac je sagradio kuču bez dinara kredita, radio je i mučio se pa je i izgradio od plate i privatnog rada. Ako misliš na kredite koje je uzimala Jugoslavija, onda se vrati gore pa čitaj ponovo kako je zaduživana Srbija posle raspada Jugoslavije i koliko. Navukao si me na tanak led ekonomije ali nema veze, ako treba iskopaću dokaze i o zaduženosti i o razvoju i potrošnji i stabilizaciji i o svemu.
Na žalost radim dosta sa vašom generacijom i još mlađima i mogu reći da su poslednje generacije koje su valjale bile sa kraja sedamdesetih godina, ovo od osamdesete pa na ovamo to ništa ne valja
Tebe su naravno pogrešno učili ovakvi kao Avramova što se moli ovde za 29. novembar. To da se u socijalizmu nije radilo je jedan mit, kao što je mit da su Srbi loši radnici, kao što aktuelan premijer sada hoće da nas u to uveri. To sve što si napisao o ekonomiji verovatno je tačno, ali ne verujem da je neko ko je mrzitelj kao ti uopšte sposoban da bude realan. Ja samo vidim činjenice, a to je da pored sve sile stručnnjaka koje smo iškolovali magistara i doktora nauka, mi ne izgradismo ništa koliko je toga izgradio bravar. Jedva su uništili i rasprodali sve što je Tile izgradio to je svakome ko ima oči valjda jasno, odnosno ne Tile već radni ljudi i građani uz njegovo vođstvo
Ok neću da budem patetičan i nisam toliko ni mator, bio sam klinac kad je Tito umro, imao sam jedanaest godina kao što sam negde već pomenuo. Nemoj da me teraš da ja idem u ekonomiju i da ti ja donosim koliko su zadužene zemlje bivše Jugoslavije a koliko je bila zadužena Juga. Koliko su više zadužene od raspada nego što su bile do raspada. Ovde Avramova priča kako nas je Tito zadužio a nema pojma o čemu govori...
Inače kad već pominješ kredite, moj otac je sagradio kuču bez dinara kredita, radio je i mučio se pa je i izgradio od plate i privatnog rada. Ako misliš na kredite koje je uzimala Jugoslavija, onda se vrati gore pa čitaj ponovo kako je zaduživana Srbija posle raspada Jugoslavije i koliko. Navukao si me na tanak led ekonomije ali nema veze, ako treba iskopaću dokaze i o zaduženosti i o razvoju i potrošnji i stabilizaciji i o svemu.
Na žalost radim dosta sa vašom generacijom i još mlađima i mogu reći da su poslednje generacije koje su valjale bile sa kraja sedamdesetih godina, ovo od osamdesete pa na ovamo to ništa ne valja
Iceman- Profi član
- Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015
Klaudije ::Jbt., ni šraf bre niste promenili na Jugu za 50 godina a pričate o nekoj državi...
Neka živi Srbija...
I ja na ove nove generacije
Iceman- Profi član
Možeš samo da nam se sagneš - i ti i tvoja jebena generacija - kredit ćemo mi otplatiti - i da vas više ne vidimo za ovoga života - i narednoga...
Idejom monstrouznog "bratstva i jedinstva" sa ustašama - koljačima, koji su Srbe satirali u Jasenovcu... Da li je normalno da se zaboravi tako nešto, da se sprske žrtve bace pod tepih, da se zaboravi toliki pokolj, masakr, čudovišno delo velikog dela jednog "bratskog" naroda, punih zadnjica i stomaka i dignutih kurčeva - ako vam se uopšte i dizao - posrali ste se sami na sebe, sebični, samoživi, zli i bahati - eno vam Kuće cveća, ridajte i plačite, polegnite mu po grobu - biće lakše i vama - i nama...
Klaudije- Profi član
Iceman ::Ma kakav socijalizam i nerad
Tebe su naravno pogrešno učili ovakvi kao Avramova što se moli ovde za 29. novembar.
Šta ti imaš protiv slave mojih sinova? Odvajkada su je slavili i slave je.
Nemaš ti pojma. Naravno da nas je zadužio i apsolutni je krivac za sve što nas danas snalazi a pre svega za KiM. Ako je tile bio takav genije što se nije postarao da ga naslede geniji kakav je bio on?Ovde Avramova priča kako nas je Tito zadužio a nema pojma o čemu govori...
Konačno, zbog čega bih išta pisala kada je sve lepo napisao mladi Klaudije.
Nije valjda da je to zbog nemanja Tita.Na žalost radim dosta sa vašom generacijom i još mlađima i mogu reći da su poslednje generacije koje su valjale bile sa kraja sedamdesetih godina, ovo od osamdesete pa na ovamo to ništa ne valja
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Iceman ::Klaudije ::Jbt., ni šraf bre niste promenili na Jugu za 50 godina a pričate o nekoj državi...
Neka živi Srbija...
I ja na ove nove generacije
E, ovo već nije fer.
Πάντα ῥεῖ
Iceman ::Ma kakav socijalizam i nerad
Da čitavu stvar svedem na prosto pitanje - kad je vaša usrana država bilo toliko dobra, zašto se raspala ... Ti pričaš o kapitalizmu i Zapadu - a nemaš pojma o elemntarnim stvarima...
Pa kapitalizam postoji 500 godina, i postojaće još toliko, a koliko je postojao i trajao samoupravni socijalizam, jedan hibridni društveno-ekonomski sistem, potpuno nepojmljiv zapadnim ekonomistima...
Nemoj ništa da tražiš jer nemaš pojma šta treba tražiš - a ako već tražiš - nađi zaključke i mišljenja o ekonomskim merama koje je preduzimala Jugoslavija - ako ih nemaš, ja ću ih prekucati samo za tebe...
Da li je tebi poznato koliko su strani stručnjaci upozoravali naše "stručnjake" da je ekonomska politika Jugoslavije neodrživa... Destimulisali su uvoz a stimulisali izvoz, ne daj Bože da su otvorili svoje tržište, bili bi pregaženi za pet godina...
Što bi jedan profa rekao, uplašili se Nemci da će im Fiat iz Kragujevca ugroziti proizvodnju pa odlučili da nas ne prime u EU
Ti nešto sereš o današnjim generacijama, ondašnjim "stručnjacima", pa da li ti znaš da su pojedini predmeti na našim fakultetima koji se u Evropi izučavaju sedamdeset godina tek pre nekoliko godina uvedeni u redovnu nastavu... U nastavnom planu i programu ništa se nije menjalo 50 godina, što je učio moj ćale na fakultetu učio sam i ja, on "75-te ja 95-te, moja sestra 2005-te
Sedi, jedan...
Klaudije- Profi član
Kažeš, mlade generacije neće da rade - i ne treba da rade - da bi ih vi - titoisti - vređali , maltretirali i ponižavali za 250 - 300 evra, lečili svoje frustracije i komplekse, samoživi, bahati, bezobrazni, isprazni i nezadovoljni, da ne pričam o onima koji do pre deset godina Bg nisu ni videli drukčije osim na razglednici koja se iz volovske zaprege delila uoči godišnjeg seoskog vašara pa se sad ponašaju kao age i begovi...
Eno van Kuća cveća, počivajte u miru, otplatićemo vaše dugove i marš iz društvenog života...
Eno van Kuća cveća, počivajte u miru, otplatićemo vaše dugove i marš iz društvenog života...
Klaudije- Profi član
Da osvežimo temu fotografijom.
Za sve poštovaoce lika i dela "druga" Josipa Broza Tita
Za sve poštovaoce lika i dela "druga" Josipa Broza Tita
Πάντα ῥεῖ
Pa prvo nisi pročitao ono što sam pisao a nisi ni shvatio. Drugo stavljaš mi u usta ono što nisam rekao.
Mnogo si ogorčen, idi na zapad pa tamo zaradi više od 250-300 evra, moj ti. Ono što tebe najviše boli, nije Tito već to što nemaš posla, dokon um đavolje igralište. Pa ovo protiv čega ti pričaš protiv toga smo se i borili ali šta ćeš jadan ne kapiraš ti to. Idi na zapad tamo će tvoj potencijal da prepoznaju kapitalisti Pa ti si stručnjak valjda prepoznaješ da smo u liberalnom kapitalizmu. Ja bih rekao po tvom pisanju da tebi to ne odgovara više od socijalizma i Tita
Ti neradniku jedan nemaš od čega ni kiflu da platiš a kamoli dugove koje ja nisam zadužio niti sam pare potrošio.
Radim u kapitalizmu za 300 evra i izdržavam porodicu, a šta ti radiš? Kukaš po forumima i kurčiš se diplomom.
Laku noć Srbijo, na ***** te nataknem kad si ovakve napravila
Mnogo si ogorčen, idi na zapad pa tamo zaradi više od 250-300 evra, moj ti. Ono što tebe najviše boli, nije Tito već to što nemaš posla, dokon um đavolje igralište. Pa ovo protiv čega ti pričaš protiv toga smo se i borili ali šta ćeš jadan ne kapiraš ti to. Idi na zapad tamo će tvoj potencijal da prepoznaju kapitalisti Pa ti si stručnjak valjda prepoznaješ da smo u liberalnom kapitalizmu. Ja bih rekao po tvom pisanju da tebi to ne odgovara više od socijalizma i Tita
Ti neradniku jedan nemaš od čega ni kiflu da platiš a kamoli dugove koje ja nisam zadužio niti sam pare potrošio.
Radim u kapitalizmu za 300 evra i izdržavam porodicu, a šta ti radiš? Kukaš po forumima i kurčiš se diplomom.
Iceman- Profi član
Da, da, izvrsno i dobar podsticaj mladima.
Moja poruka mladima bi bila - Ne dajte se, izdržite, odolite i samo napred. Vi ste divni, pametni i najsvesniji deo Srbije.
@Iceman
Jesi li čuo za uzrok i posledicu?
Moja poruka mladima bi bila - Ne dajte se, izdržite, odolite i samo napred. Vi ste divni, pametni i najsvesniji deo Srbije.
@Iceman
Jesi li čuo za uzrok i posledicu?
Πάντα ῥεῖ
Iceman ::Pa prvo nisi pročitao ono što sam pisao a nisi ni shvatio. Drugo stavljaš mi u usta ono što nisam rekao.
Na ovo boldovano prvo moram da ti odgovrim - nit sam siromašan, nit nemam para da platim ono što mi treba, nit sam neradnik - imam i više nego dovoljno radnog staža... A ti, "radniče", ne znaš ni ko sam ni šta sam, al si zaključio da sam neradnik, da nemam para, i da se kurčim - ne kurčim se, ni na forumu a još manje u rl., jer nemam razloga za to - bog i Majka Priroda su mi dali sve što mi treba - dobru porodicu, prezime, poreklo, izgled, pamet, obrazovanje, nasledstvo... Ovde sam - da ti iskreno kažem - da zajebavam budale - i da se smejem - jer njima nije smešno...
Imam sve što mi treba - al za posao si u pravu, nikako da nađem nešto što mi je po volji, plate su male al uslovi su daleko gori, sad, nije meni do male plate već do lošeg međuljudskog odnosa...
Ne lupetaj, mi nismo ni u kakvom liberalnom kapitalizmu, mi smo u totalnoj ekonomskoj anarhiji, u LK postoji tržište kao samoregulator ponude i tražnje a mi - expertu - nemamo razvijen nijedan oblik tržišta - berze mrtve, industrija se urušila, sve stoji - rashodi pojeli prihode... Elem, EU se odavno okreće kao socijalnom uređenju ekonomske politike, svojevrsnoj socio-ekonomiji, nigde ne postoji kapitalizam u čistom obliku, postoji samo mešovita tržišna privreda... Izuzev SAD jer su specifični i po svemu različiti od EU...
Pažljivo sam pročitao šta si napisao i po istom odgovrio - ali ti nemaš argument...
Nisi se ti - jadniče moj, borio za bilo šta, osim za svoju debelu zadnjicu, nema u tebi ideje ni širine, borili ste se - za sebe, i ni za šta drugo, presuli iz šupljeg u prazno... I niste uradili ništa - uvalili su vam kurčinu...
Što se ostalog tiče, "radniče", moj, ne brinem se za novce ni kako ću sebi udovoljiti, kad naiđe kriza ima ko da mi pomogne, al mene muči nešto drugo - muči me čovek takav kakav je - srozan, jadan, zao, pakostan, mrzak sebi i drugima - kad čoveku pogledam u oči u njemu ne vidim ništa - a oči su ogledalo duše...
Klaudije- Profi član
I još nešto - jer ti nisi genije - ti si Evgenije - dakle - moj Evgenije - Srbija je stvorila dobru omladinu, nismo mi budale ni neradnici ali imamo pamet ,onu koju ti i tebi slični nemate, i ne damo na sebe - borimo se protiv takvih kao što si ti - čuvamo svoje dostojanstvo, imamo samopoštovanje i ne damo da nas gaze - naročito provincijalci...
Za platu nemoj da se brineš, i onih 300 evra - daću ti još 300 pa se izdržavaj za 600...
Za platu nemoj da se brineš, i onih 300 evra - daću ti još 300 pa se izdržavaj za 600...
Klaudije- Profi član
Mnogi provincijalci su sadašnji Beograđani tako da zapravo i ne znaš ko su provincijalci. Ali nije to toliko važno jer i provincija ima dobrih i izuzetnih samo takvi znaju za red u svakom pogledu.
Obrušiti se na mladost Srbije za mene je neprihvatljivo. Često, kada ima opravdanja za takav gest, on izostane.
Dodatak:
@Iceman
Napadaš Vukotu i kažeš da ne radi a da pojma nemaš da li zaista ne radi. Ali nije tu kraj jer ti napadaš i one koji javno pokažu da rade, pišu pa ostave ovde ono što su napisali na šta ti lagodno kažeš "moš misliti piše...". A ja ti kažem, da piše i vredan je i fini je i sve je. Neću da spominjem nik, nipošto. Znači, nije problem u njima već u tebi. Pa pronađi ga i ne ometaj mlade.
Obrušiti se na mladost Srbije za mene je neprihvatljivo. Često, kada ima opravdanja za takav gest, on izostane.
Dodatak:
@Iceman
Napadaš Vukotu i kažeš da ne radi a da pojma nemaš da li zaista ne radi. Ali nije tu kraj jer ti napadaš i one koji javno pokažu da rade, pišu pa ostave ovde ono što su napisali na šta ti lagodno kažeš "moš misliti piše...". A ja ti kažem, da piše i vredan je i fini je i sve je. Neću da spominjem nik, nipošto. Znači, nije problem u njima već u tebi. Pa pronađi ga i ne ometaj mlade.
Poslednji izmenio Avramova dana Sre Nov 30, 2016 3:47 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Πάντα ῥεῖ
Nemam ništa protiv provincije i provincijalaca ali imam protiv onih koji svojom nekulturom, primitivizmom, zatucanošću, plemenskim ponašanjem i ophođenjem ruže ovaj naš lepi grad...
Daleko od toga da su provincijalci redom nekulturni i nepismeni, bahati i neotesani, jednako su kulturni ili nekulturni kao i oni koji žive u Beogradu, ali to je do kulture i vaspitanja a ne grada, sela ili podneblja...
Skoro sam upoznao čoveka, po struci je biolog, intelektualac starog kova, od ponašanja do držanja i reči koje upotrebljava on odaje utisak gospodina... Poreklom je iz nekog sela kod Šapca, čini mi se ili tako nekako, ali u Bg je doneo kulturu i vaspitanje, a takvi ljudi ovom gradu i trebaju, ali takvih je malo...
Daleko od toga da su provincijalci redom nekulturni i nepismeni, bahati i neotesani, jednako su kulturni ili nekulturni kao i oni koji žive u Beogradu, ali to je do kulture i vaspitanja a ne grada, sela ili podneblja...
Skoro sam upoznao čoveka, po struci je biolog, intelektualac starog kova, od ponašanja do držanja i reči koje upotrebljava on odaje utisak gospodina... Poreklom je iz nekog sela kod Šapca, čini mi se ili tako nekako, ali u Bg je doneo kulturu i vaspitanje, a takvi ljudi ovom gradu i trebaju, ali takvih je malo...
Klaudije- Profi član
Da repriziram famozni stav
"Već odavno se povremeno čuju razna naklapanja o tome šta će biti u Jugoslaviji poslije mene. To je donekle i zbog toga što oni koji se time bave uopće ne razumiju naš društveni sistem... Mi, kao što znate, imamo kolektivno rukovodstvo... Prema tome ja mogu svakoga dana otići a da se ništa neće mijenjati."
Josip Broz Tito (1976)
Mogu misliti šta je zapravo mislio.
"Već odavno se povremeno čuju razna naklapanja o tome šta će biti u Jugoslaviji poslije mene. To je donekle i zbog toga što oni koji se time bave uopće ne razumiju naš društveni sistem... Mi, kao što znate, imamo kolektivno rukovodstvo... Prema tome ja mogu svakoga dana otići a da se ništa neće mijenjati."
Josip Broz Tito (1976)
Mogu misliti šta je zapravo mislio.
Πάντα ῥεῖ
Lepo čovek objasnio... Pametnom dosta...
Kad ga pogledaš dok je odgovarao na pitanje, a on onako lep, večno mlad, nikad čovek ne bi rekao da će jednog dana umreti...
Meni je prosto nezamislivo da je on mogao da umre, još u tim godinama, u zenitu snage i duha...
Kad ga pogledaš dok je odgovarao na pitanje, a on onako lep, večno mlad, nikad čovek ne bi rekao da će jednog dana umreti...
Meni je prosto nezamislivo da je on mogao da umre, još u tim godinama, u zenitu snage i duha...
Klaudije- Profi član
On je od rođenja bio u zenitu snage i duha. Sada, ako su postojale dve osobe sa jednim identitetom, to je druga priča.
A jeste mi bilo smešno kada mu je naglo porasla kosa pa ofarbana u boju korice rumenog hleba. Diiivna boja.
Πάντα ῥεῖ
On i sad iz svog mauzoleja posmatra, opet u zenitu svoje snage i mladosti duha, kako je sve što ostavio iza sebe - skoro netaknuto, osim državnih granica - i bratstva i jedinstva...
Tako, on je još živ - među nama, samo ga mi drukčije gledamo, više duhovnim nego telesnim očima...
Tako, on je još živ - među nama, samo ga mi drukčije gledamo, više duhovnim nego telesnim očima...
Klaudije- Profi član
Da, sve je ostavio, ni decu nije namirio kao što su to radili njegovi naslednici, to je ono što mi znamo a šta je istina, zna samo Bog. U muzej obavezno idi ako nisi do sada ali i u kuću cveća. Ja sam oduševljena eksponatima, stvarima koje je dobio na poklon, stvarno božanstveno. Njemu je pripadalo samo najfinije. Svaki kralj bi mu pozavideo. Najviše me impresioniraju fotografije u belom odelu sa cigaretom. Impresivno a omladina rmbači za vojnički pasulj i kupus pun gusenica. Da nisu gradili pruge i puteve ne bi videli dalje od svog mesta. Posle je već druga priča. Treba ga zaboraviti ali vraga, njegov lik se duboko urezao u naša sećanja. Čudo prirode, čudo Božije, čudo nebesko.
Nego, čuvaš li ti pionirsku maramu?
Nego, čuvaš li ti pionirsku maramu?
Πάντα ῥεῖ
Bog me je svojom milošću pogledao, i znajući za slavnu i junačku prošlost mojih dedova, poštedeo me je kao svoga vernog slugu i ratnika Hristovog toga zla i svih sila nečastivih...
Nisam je nosio, kao što rekoh, jer je Bog tako hteo, i po tome sam sačuvao čast i obraz...
Amin...
Nisam je nosio, kao što rekoh, jer je Bog tako hteo, i po tome sam sačuvao čast i obraz...
Amin...
Klaudije- Profi član
Klaudije ::Iceman ::Pa prvo nisi pročitao ono što sam pisao a nisi ni shvatio. Drugo stavljaš mi u usta ono što nisam rekao.
Na ovo boldovano prvo moram da ti odgovrim - nit sam siromašan, nit nemam para da platim ono što mi treba, nit sam neradnik - imam i više nego dovoljno radnog staža... A ti, "radniče", ne znaš ni ko sam ni šta sam, al si zaključio da sam neradnik, da nemam para, i da se kurčim - ne kurčim se, ni na forumu a još manje u rl., jer nemam razloga za to - bog i Majka Priroda su mi dali sve što mi treba - dobru porodicu, prezime, poreklo, izgled, pamet, obrazovanje, nasledstvo... Ovde sam - da ti iskreno kažem - da zajebavam budale - i da se smejem - jer njima nije smešno...
Imam sve što mi treba - al za posao si u pravu, nikako da nađem nešto što mi je po volji, plate su male al uslovi su daleko gori, sad, nije meni do male plate već do lošeg međuljudskog odnosa...
Ne lupetaj, mi nismo ni u kakvom liberalnom kapitalizmu, mi smo u totalnoj ekonomskoj anarhiji, u LK postoji tržište kao samoregulator ponude i tražnje a mi - expertu - nemamo razvijen nijedan oblik tržišta - berze mrtve, industrija se urušila, sve stoji - rashodi pojeli prihode... Elem, EU se odavno okreće kao socijalnom uređenju ekonomske politike, svojevrsnoj socio-ekonomiji, nigde ne postoji kapitalizam u čistom obliku, postoji samo mešovita tržišna privreda... Izuzev SAD jer su specifični i po svemu različiti od EU...
Pažljivo sam pročitao šta si napisao i po istom odgovrio - ali ti nemaš argument...
Nisi se ti - jadniče moj, borio za bilo šta, osim za svoju debelu zadnjicu, nema u tebi ideje ni širine, borili ste se - za sebe, i ni za šta drugo, presuli iz šupljeg u prazno... I niste uradili ništa - uvalili su vam kurčinu...
Što se ostalog tiče, "radniče", moj, ne brinem se za novce ni kako ću sebi udovoljiti, kad naiđe kriza ima ko da mi pomogne, al mene muči nešto drugo - muči me čovek takav kakav je - srozan, jadan, zao, pakostan, mrzak sebi i drugima - kad čoveku pogledam u oči u njemu ne vidim ništa - a oči su ogledalo duše...
Ma ok, to da znaš da lepo pišeš sastave to smo znali i ranije. Nismo znali da si zatrovan. To što ti nekom vidiš ili ne vidiš u očima, to me najmanje brine, tvoju mogućnost spoznaje uveliko ograničava tvoja zatrovanost. Na žalost...
Iceman- Profi član
Iceman ::Ma ok, to da znaš da lepo pišeš sastave to smo znali i ranije. Nismo znali da si zatrovan. To što ti nekom vidiš ili ne vidiš u očima, to me najmanje brine, tvoju mogućnost spoznaje uveliko ograničava tvoja zatrovanost. Na žalost...
Nisam ničim zatrovan, daleko od toga, ali mi koji to nismo propadamo zbog vas koji ne vidite dalje od vlastite zadnjice, tu je početak i kraj vaše društvene svesti i svake ideje... Važno je da su vam stomaci puni, to je ideja i put vodilja - do wc-a, a odatle, kroz beskonačnu crnu rupu kanalizacionog otvora - u nepovrat, u večiti mrak i tamu univerzuma...
Čak i da sam "zatrovan mržnjom", svaki njen deo potkrepio sam činjenicama, dokazima, argumentima, a to već nije "mržnja" već objektivnost... Nemaš nijedan argument za svoju tvrdnju, osim subjektivnog utiska i to već kvari čitavu stvar...
Zaslepljeni su oni idioti koji se busaju u grudi, sećajući se "lepih vremena" (jer to im je jedino i ostalo, drugo nemaju), i treba da propadnu... Nijedan normalan narod ne pada pred "likom i delom" jednog totalitariste (to su radili samo Sovjeti pod Staljinom i Nemci pod Hitlerom), to je zaslepljenost najgore vrste i vodi u propast...
Ja se nikom ne klanjam - niti ću - ali meni mogu ako žele...
PS Boli me ona stvar šta ti ili bilo ko drugi o meni mislite...
"Nažalost" se piše zajedno a ne odvojeno...
Klaudije- Profi član
Evo ti iz pera jednog od najviše odlikovanih generala iz I sv. rata, šta misli o Jugoslaviji...
Čovek oteran iz vojske zbog toga što je rekao istinu o nakazi i monstrumu zvanom "Jugoslavija"...
MIŠIĆ NAČELNIK GENERALŠTABA
**JUGOSLOVENSTVO nije narodnost, nego ideologija**, rekao je vojvoda Živojin Mišić regentu Aleksandru. **Jugoslovenstvo ne može da posluži kao temelj za izgradnju jedne realne državne celine, nego je to fiktivna ideja za koju valja pripremiti teren i naraštaje koji su daleko od shvatanja jedne celine.** Iz razgovora sa hrvatskim političarima, književnicima, novinarima, sveštenicima, učiteljima i običnim ljudima, vojvoda Mišić je shvatio da oni svi misle **da je nastao čas da Hrvatska dobije svoju samostalnost i nezavisnost**. **Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš stvar je propala. Ništa se neće moći učiniti. To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se mi sa njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvoj meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi... Ne zaboravite, Visočanstvo, moje reči**, upozorio je vojvoda na kraju. On je regentu predložio da se mora odmah otcepiti od njih, **dati im državu, nezavisnu samoupravu, pa neka lome glavu kako znaju**. Razgovor s r
egentom vojvoda Mišić je okončao ovim rečima: **Ako ovako ne postupite, siguran sam da ćete se ljuto kajati**.
Za ostatak teksta:
Klik
Čovek oteran iz vojske zbog toga što je rekao istinu o nakazi i monstrumu zvanom "Jugoslavija"...
MIŠIĆ NAČELNIK GENERALŠTABA
**JUGOSLOVENSTVO nije narodnost, nego ideologija**, rekao je vojvoda Živojin Mišić regentu Aleksandru. **Jugoslovenstvo ne može da posluži kao temelj za izgradnju jedne realne državne celine, nego je to fiktivna ideja za koju valja pripremiti teren i naraštaje koji su daleko od shvatanja jedne celine.** Iz razgovora sa hrvatskim političarima, književnicima, novinarima, sveštenicima, učiteljima i običnim ljudima, vojvoda Mišić je shvatio da oni svi misle **da je nastao čas da Hrvatska dobije svoju samostalnost i nezavisnost**. **Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš stvar je propala. Ništa se neće moći učiniti. To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se mi sa njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvoj meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi... Ne zaboravite, Visočanstvo, moje reči**, upozorio je vojvoda na kraju. On je regentu predložio da se mora odmah otcepiti od njih, **dati im državu, nezavisnu samoupravu, pa neka lome glavu kako znaju**. Razgovor s r
egentom vojvoda Mišić je okončao ovim rečima: **Ako ovako ne postupite, siguran sam da ćete se ljuto kajati**.
Za ostatak teksta:
Klik
Poslednji izmenio Klaudije dana Sre Nov 30, 2016 1:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Klaudije- Profi član
Strana 7 od 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ideja forum :: NAUKA :: Istorija :: Istorija
Strana 7 od 11
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Danas u 7:38 am od andjeo01
» Šta trenutno slušate?
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće