Ko je trenutno na forumu
Imamo 54 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 54 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
+40
Batista
Johny Bravo
country girl
crni labud
Komsinica
furija
Vukota
Sinaj
Strelac
Marea
Admin
djavolica
Loreal
Time
Evgenija
carsamuilo
Debilko
laza
Vrdalama
Fi Pi
Nova clanica
slavena
Hipi
Mastifal
Prince
Dotore
inspy
Johnny-Azra
Orhideja
Snowflake
svejedno
Bass
shondononda
RINGE
Cleopatra
Lila
digitalmandrak
Fristajlo
Dragana
Avramova
44 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 25 od 44
Strana 25 od 44 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 34 ... 44
Re: Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
Gore ti je odgovor Av.
Nesto mi net ne radi kako treba, izvinjavam se na smetnjama.
Zivela sloboda!
Nesto mi net ne radi kako treba, izvinjavam se na smetnjama.
Zivela sloboda!
Gost- Gost
Samo u jednoj stvari se sporimo:
Ona jeste problem koji je očigledan kao uticaj na mlade što se pokazalo a zatim, na marginu je stavljeno skoro sve ono što vredi i to je strategija onih koji odlučuju i bogate se ne razmišljajući o sutra.
Živela sloboda!
Zato ona i nije veliki problem za ovaj narod, uvek mozes da je ne slusas.
Ona jeste problem koji je očigledan kao uticaj na mlade što se pokazalo a zatim, na marginu je stavljeno skoro sve ono što vredi i to je strategija onih koji odlučuju i bogate se ne razmišljajući o sutra.
Živela sloboda!
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалaм Давидов, 57.6)
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Zivela sloboda!
Ceca utice na nekoga ko nema pametnija posla nego da je slusa. Utice na njega celih dvadeset, trideset minuta, koliko valjda traje neki njen CD ili dva sata , ako ode na njen koncert.
Sve ostalo, svi vazniji uticaji su mu u porodici, u skoli.
Covek je cudna biljka, menja se i raste. I u vecini slucajeva preraste sve ''Cece''.
Cemu onda cenzura, kada je najbolje na sopstvenom primeru shvatiti ,''chuti'' razliku izmedju kvalitetne i nekvalitetne muzike?
Kome je dano da chuje taj chuje.
Nisu nasha deca panjevi pa da ne znaju kad se sta moze slusati, za sta koja muzika moze da sluzi. Videces Av, sigurna sam u to da im je Mocart bolji umetnik od celokupnog turbo- folka, znaju za kvalitet, samo ih ponekada malko smara.
:slusa muz:
Ceca utice na nekoga ko nema pametnija posla nego da je slusa. Utice na njega celih dvadeset, trideset minuta, koliko valjda traje neki njen CD ili dva sata , ako ode na njen koncert.
Covek je cudna biljka, menja se i raste. I u vecini slucajeva preraste sve ''Cece''.
Cemu onda cenzura, kada je najbolje na sopstvenom primeru shvatiti ,''chuti'' razliku izmedju kvalitetne i nekvalitetne muzike?
Kome je dano da chuje taj chuje.
Nisu nasha deca panjevi pa da ne znaju kad se sta moze slusati, za sta koja muzika moze da sluzi. Videces Av, sigurna sam u to da im je Mocart bolji umetnik od celokupnog turbo- folka, znaju za kvalitet, samo ih ponekada malko smara.
:slusa muz:
Gost- Gost
Ceca utice na onoga ko voli da je slusa, eto ima i onih koji to smatraju srpskom kulturom, kao na primer prince...sta ce covjek ja ga razumijem...
bogatasi novopeceni. sabijaju nervozu koja dolazi sa parama, da bi balzamovali mozak..piju vino, wiski..i slusaju takve stvari..da bi sve to podnijeli alkohol mora tu biti...a s druge strane "jadnici" isto to rade...a ima i onih trecih..tako rodjeni...no istina je surova...
U tom sam mimohodu za rastamanu koji pusi marihuanu...(GENIJE RAMBO)
bogatasi novopeceni. sabijaju nervozu koja dolazi sa parama, da bi balzamovali mozak..piju vino, wiski..i slusaju takve stvari..da bi sve to podnijeli alkohol mora tu biti...a s druge strane "jadnici" isto to rade...a ima i onih trecih..tako rodjeni...no istina je surova...
U tom sam mimohodu za rastamanu koji pusi marihuanu...(GENIJE RAMBO)
Gost- Gost
Muzičko stvaralaštvo se uvrstava u kulturu jednog naroda,da li ono ima komercijalnu ili neku drugu vrijednost to upošte nije bitno
Kultura se odnosi na celokupno društveno nasleđe neke grupe ljudi, to jest na naučene obrasce mišljenja, osećanja i delovanja neke grupe, zajednice ili društva, kao i na izraze tih obrazaca u materijalnim objektima.
Antropolozi kulturu smatraju definirajućim obeležjem roda Homo.
Znači ako ima komercijalnu vrijednost time doprinosi budžetu države,pa sad u inostranstvu se više sluša ta vrsta muzike.
Ako doprinosi budžetu jedne države,mišljenja sam da je to manje štetno od prostitucije kao npr.u Holandiji
Kultura se odnosi na celokupno društveno nasleđe neke grupe ljudi, to jest na naučene obrasce mišljenja, osećanja i delovanja neke grupe, zajednice ili društva, kao i na izraze tih obrazaca u materijalnim objektima.
Antropolozi kulturu smatraju definirajućim obeležjem roda Homo.
Znači ako ima komercijalnu vrijednost time doprinosi budžetu države,pa sad u inostranstvu se više sluša ta vrsta muzike.
Ako doprinosi budžetu jedne države,mišljenja sam da je to manje štetno od prostitucije kao npr.u Holandiji
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
@DIvlja
Dušo,
Meni recimo nije bio jasan, i oprosti mi na guposti, koliko god da je rečenica kvalitetna ili ne, ako onaj kome je upućena bude istom gađan salvom uvreda na svoj račun neće saslušati sagovornika, nego će se,što je normalno, uvrediti.
Nedostatak argumenata je doveo do toga da se on tako izrazi, što je meni jedino logično objašnjenje, jer ga npr ja, ni sa čim nisam uvredio i to ćeš videti i sama ako budeš gledala našu prepisku koja je trajala nekoliko dana.
Napisao sam i ja sam mnogo pesama, ali to ne znači da bi trebalo sad da te izvređam zbog drugačijeg stava, ili me te pesme opravdavaju ako to učinim?
Vidiš, ja sam recimo krajnje nekulturan i moje pesme s početka devedesetih(RnR naravno) bile su pune psovki, ali sam ja tada imao 15 godina. I čak sad svoju nekulturu i nevaspitanje ne izražavam na taj način što ću nekoga uvrediti, pametna si devojka, nadam se da si to i sama videla.
Elem nekulturan sam, nisam neka veličina, ali mi Ceca smeta, smeta mi kult koji je stvorila, i o tome ovde pišem, ali ne zato što je došla do para, ovce su za šišanje, smeta mi zato što je idol mladima, razumeš?
Čini mi se da si (ne)namerno izostavila uticaj medija, koji ne da je znatan, nego prevazilazi sve nabrojane.
Čini mi se da si u nekom ranijem postu pomenula edukaciju? Čemu onda edukacija ako je nekome dano da čuje ili ne? (ako ti nisi pominjala edukaciju izvinjavam se)
Potpuno pogrešno, i imam empirijski primer za to, klince iz kraja sam "forsirao" rokom, oni su i dalje šabani, ne znaju engleski, ne razumeju šta im je otpevano!!! Ne poznaju ni jednu drugu komponentu muzike osim ritma, a ritam je taj koji privlači one kojima nije dato da čuju, što ti kaza malopre.
Moj kolega je ovde bio sasvim jasan. Zato je ''poredio'' rock osamdesetih i turbo-folk danas, ne zbog kvaliteta koji je ne treba podcrtavati na cijoj strani, ne zbog kvaliteta dakle, vec zbog slobode koja je protiv cenzure uvek bez obzira ko zeli da je sprovede
Dušo,
Meni recimo nije bio jasan, i oprosti mi na guposti, koliko god da je rečenica kvalitetna ili ne, ako onaj kome je upućena bude istom gađan salvom uvreda na svoj račun neće saslušati sagovornika, nego će se,što je normalno, uvrediti.
Nedostatak argumenata je doveo do toga da se on tako izrazi, što je meni jedino logično objašnjenje, jer ga npr ja, ni sa čim nisam uvredio i to ćeš videti i sama ako budeš gledala našu prepisku koja je trajala nekoliko dana.
Napisao je jednom jednu jaku, pravu pesmu o Slobodi moj kolega, zbog koje ga ja neizmerno cenim.
Napisao sam i ja sam mnogo pesama, ali to ne znači da bi trebalo sad da te izvređam zbog drugačijeg stava, ili me te pesme opravdavaju ako to učinim?
Problem je u onima koji su umislili da su kulturne velicine a imaju moc, dostupni su u medijima, koriste sve nacine da se dokazu u svojoj ''superiornosti'', a ustvari su ''cheda proseka'' sto bi rekao nas Balasevic.
Vidiš, ja sam recimo krajnje nekulturan i moje pesme s početka devedesetih(RnR naravno) bile su pune psovki, ali sam ja tada imao 15 godina. I čak sad svoju nekulturu i nevaspitanje ne izražavam na taj način što ću nekoga uvrediti, pametna si devojka, nadam se da si to i sama videla.
Elem nekulturan sam, nisam neka veličina, ali mi Ceca smeta, smeta mi kult koji je stvorila, i o tome ovde pišem, ali ne zato što je došla do para, ovce su za šišanje, smeta mi zato što je idol mladima, razumeš?
Čini mi se da si (ne)namerno izostavila uticaj medija, koji ne da je znatan, nego prevazilazi sve nabrojane.
.Cemu onda cenzura, kada je najbolje na sopstvenom primeru shvatiti ,''chuti'' razliku izmedju kvalitetne i nekvalitetne muzike?
Kome je dano da chuje taj chuje
Čini mi se da si u nekom ranijem postu pomenula edukaciju? Čemu onda edukacija ako je nekome dano da čuje ili ne? (ako ti nisi pominjala edukaciju izvinjavam se)
Potpuno pogrešno, i imam empirijski primer za to, klince iz kraja sam "forsirao" rokom, oni su i dalje šabani, ne znaju engleski, ne razumeju šta im je otpevano!!! Ne poznaju ni jednu drugu komponentu muzike osim ritma, a ritam je taj koji privlači one kojima nije dato da čuju, što ti kaza malopre.
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
@Divlja
Ja se izvinjavam, treba li ovo da shvatim kao kompliment ili kao uvredu ::
Dušo,Sad cu malo da glumim @Burlu koji nije @Fristajlo(ned'o Bog):
Ja se izvinjavam, treba li ovo da shvatim kao kompliment ili kao uvredu ::
Dotore- Napredni član
konačno malo istine....konačno pravo lice uredničke ekipe ideje...
nije problem ceca,komunisti,četnici...problem je sujeta,ego....
Dragi moj, ne znam koliko istine ima, ali ja sam npr monarhista, što mu dođe kao neka četnička ideologija(naravno ne gibaničarska i pilićarska) jer sam tako odgajan.
Nisu me pitali kad su me stavljali za moda ::
Međutim, i pored mog odgoja , kakav god da je, imam prijatelje međ' Muslimanima, Hrvatima, Albancima, Englezima, Rusima, Jevrejima, koje god boje i nacije želiš i ne mrzim nikoga, i zagovaram prijateljstvo i toleranciju. NE vređam nikoga, a Džoni? m?
Ako govoriš o uredničkom timu, govoriš da postoji neka zavera, za koju ja ne znam nisam obavešten, ili mi "zeleni" nismo povlašćeni da imamo uvid u tu zaveru :: ::
Dotore- Napredni član
Jeste, provaljeni smo; mi smo neka tajna sekta koja ide po digitalnoj poljani i proganja neistomišljenike svih vrsta i boja, a zelene striktno držimo u neznanju...Burla ::
Ako govoriš o uredničkom timu, govoriš da postoji neka zavera, za koju ja ne znam nisam obavešten, ili mi "zeleni" nismo povlašćeni da imamo uvid u tu zaveru
I, da- imamo neki trip o elementarno pristojnoj komunikaciji sa ljudima- neki atavizam kućnog vaspitanja, šta li...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Burla :: Ako govoriš o uredničkom timu, govoriš da postoji neka zavera, za koju ja ne znam nisam obavešten, ili mi "zeleni" nismo povlašćeni da imamo uvid u tu zaveru :: ::
Nema zavere, kod nas je sve transparentno, puna korpa, radilo se ko na pruzi Beograd-Bar. :mete:
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Dobro, aj', nemo' se sad jos i folirate, kao radili ste nesto
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
Bogme jesmo i to udarnički.
Πάντα ῥεῖ
Uticaj Ceca zraka je toliko zagadjen da prijeti globalno ekolosko svemirsko unistenje....meni je vec muka..
Gost- Gost
Srce moje,Burla ::
Dušo,
.
bio je on jako jasan. Sad, sto je bio i uvredljiv, taj deo nisam ni citirala ni branila.
Jesam ga donekle pravdala ''rockom'' koji koristi ''jake reci'' konstantno.
Vasa prepirka je nesto drugo u sta nisam zalazila.
Ja ne znam tacno koliko si ti zaista kulturan, niti je to tema ovde, ali si ovde korektan na temi, i zato si po meni daleko ispred @Fristajla.Burla ::
Elem nekulturan sam, nisam neka veličina, ali mi Ceca smeta, smeta mi kult koji je stvorila, i o tome ovde pišem, ali ne zato što je došla do para, ovce su za šišanje, smeta mi zato što je idol mladima, razumeš?Ceca utice na nekoga ko nema pametnija posla nego da je slusa. Utice na njega celih dvadeset, trideset minuta, koliko valjda traje neki njen CD ili dva sata , ako ode na njen koncert.
.
Za to oko Cecinog kulta sam ti vec pisala u postu pre, ali ti rece da ne bi da zalazis u taj problem vec se iskljucivo bavis na temi samo uticajem Cece i njene muzike na omladinu i sl .
Dakle, ne interesuju te uzroci i lecio bi posledice bez ulaska u sustinu problema? To ti uopste ne valja kao koncept sa kojim bi da pomognes omladini dugorocno.
Uticaj medija nisam namerno izostavila, cak sam ga pomenula kad sam pominjala i ''kulturne velicine'' u koje tebe , uz svo postovanje ne ubrajam. Kad njih pomenem , mislim na nasu ''kulturnu kremu'' akademike, politicare, demagoge svih kulturnih fela; one koji danas kreiraju obrazovni sistem ovog drustva pogresno.
Dzaba ti edukacije ako je neko da oprostis mnogo glup. A nadam se da u Srbiji nema preterano puno kandidata za ''glupana meseca i godine'' jer stalno bas ta kulturna krema uci male Srbe i Srpkinje da su bas oni najpametniji, sem sto su najlepsi, najbolji, najpravdoljubiviji i sve drugo naj- potomci najstarijeg naroda na svetu. Treba to i dokazati, ko ima ushi da chuje, chuce sve kako valja, ne bih ja nikoga potcenjivala.
Mislim da ce sve biti O.K.
Ima li veceg falsha u jednolicnom ritmu od tri takta uz gluposti kojima se omladini i malo starijima konstantno pune glave sa ''uvazenih kulturnih mesta'' u ovoj zemlji?
Mislim da nema. Ceca je amaterka za njih, te prolupane profesore istorije.
PS
Ritam je jako, jako bitan u muzici, vredi vise nego sve reci svih rock ili pop pesama zajedno.
Ne oduzimaj mu olako moc jer bez bubnja nema rock muzike @Burla srce moje. :mmm:
Gost- Gost
@Divlja
Dušo,
Ne znam kako si je shvatila, i da li si zalazila, ali čoveka mimo ovog fouruma i ove teme ne poznajem, te se ne mogu složiti s tobom i dati komentar drugačiji no što sam ga već dao. Kada mi se obrati kao čoveku, što se nadam da jesam, ja ću sa njim kao sa čovekom postupati, i saslušaću i razumću sve što ima da kaže, u suprotnom jok.
A šta je to nego stvaranje kulta, ako sam se pogrešno izrazio, ispravljam se, ali suština jeste u tome da njen kult, muzikom , načinom života, razmišljanja i sl, loše utiče na omladinu i da je došlo do žešće seljoberizacije Srbije.
Drago mi je da me ne svrstavaš međ' te ljude, jer su nas zapravo oni i upropastili, i da nije njih ne bi ni Cecinog kulta bilo.
Možeš samo da se nadaš, ali nismo ništa pametniji od drugih, ni lepši, ni pametniji. Radim sa ljudima svih fela, ima nas raznih.
Glede edukacije, svi smo na časovima biologije učili šta alkohol radi jetri pa ga pijemo, cigare šta rade plućima, pa pušimo, tako da edukacija, bez kontrole medija ne znači ništa. Ne govorim ja o diktaturi i potpunoj cenzuri i o zabrani sloboda, već samo o odvajanju žita od kukolja. Nadam se da sam jasno izrekao ono što sam mislio izreći.
Ne kažem da nije bitan, ali ako nema muzičke celine ukomponovane sa dobrim tekstom, nema ni dobre mjuze dušo moja.
Srce moje,
bio je on jako jasan. Sad, sto je bio i uvredljiv, taj deo nisam ni citirala ni branila.
Jesam ga donekle pravdala ''rockom'' koji koristi ''jake reci'' konstantno.
Vasa prepirka je nesto drugo u sta nisam zalazila.
Dušo,
Ne znam kako si je shvatila, i da li si zalazila, ali čoveka mimo ovog fouruma i ove teme ne poznajem, te se ne mogu složiti s tobom i dati komentar drugačiji no što sam ga već dao. Kada mi se obrati kao čoveku, što se nadam da jesam, ja ću sa njim kao sa čovekom postupati, i saslušaću i razumću sve što ima da kaže, u suprotnom jok.
vec se iskljucivo bavis na temi samo uticajem Cece i njene muzike na omladinu i sl .
A šta je to nego stvaranje kulta, ako sam se pogrešno izrazio, ispravljam se, ali suština jeste u tome da njen kult, muzikom , načinom života, razmišljanja i sl, loše utiče na omladinu i da je došlo do žešće seljoberizacije Srbije.
Kad njih pomenem , mislim na nasu ''kulturnu kremu'' akademike, politicare, demagoge svih kulturnih fela; one koji danas kreiraju obrazovni sistem ovog drustva pogresno.
Drago mi je da me ne svrstavaš međ' te ljude, jer su nas zapravo oni i upropastili, i da nije njih ne bi ni Cecinog kulta bilo.
A nadam se da u Srbiji nema preterano puno kandidata za ''glupana meseca i godine'' jer stalno bas ta kulturna krema uci male Srbe i Srpkinje da su bas oni najpametniji, sem sto su najlepsi, najbolji, najpravdoljubiviji i sve drugo naj- potomci najstarijeg naroda na svetu. Treba to i dokazati, ko ima ushi da chuje, chuce sve kako valja, ne bih ja nikoga potcenjivala.
Možeš samo da se nadaš, ali nismo ništa pametniji od drugih, ni lepši, ni pametniji. Radim sa ljudima svih fela, ima nas raznih.
Glede edukacije, svi smo na časovima biologije učili šta alkohol radi jetri pa ga pijemo, cigare šta rade plućima, pa pušimo, tako da edukacija, bez kontrole medija ne znači ništa. Ne govorim ja o diktaturi i potpunoj cenzuri i o zabrani sloboda, već samo o odvajanju žita od kukolja. Nadam se da sam jasno izrekao ono što sam mislio izreći.
Ritam je jako, jako bitan u muzici, vredi vise nego sve reci svih rock ili pop pesama zajedno.
Ne oduzimaj mu olako moc jer bez bubnja nema rock muzike @Burla srce moje.
Ne kažem da nije bitan, ali ako nema muzičke celine ukomponovane sa dobrim tekstom, nema ni dobre mjuze dušo moja.
Dotore- Napredni član
carsamuilo ::Ceca je najbolja srpska pevacica.
Mogu da joj zavide samo one osobe koje nista nisu u zivotu uspele.
Lako je na forumu pricati i zlu srecu kriviti, dok je neko u znoju svome zivot gradio.
Zanimljiva rasprava.
Jeste, a ja sam Kristofer Kolumbo, samo nisam imao vremena da putujem do Amerike ::
Ko ovde priča o zavisti, i o parama, znoju, i tako tim stvarima? m?
Jesi li čitao do sada napisano ili si ofrlje dao komentar?
Dotore- Napredni član
Citao uzduz i popreko. Sustina je da neki ne mogu da trpe uspeh drugih.
Clan Dzoni je dao lepo objasnjenje. Pokusavati da se okrivi jedna osoba da utice na razvoj generacija je smesno. Kao i uzdizati rok n rol, jer kada se vratimo unazad proizveo je dosta narkomana, alkoholicara, takav je bio nacin zivota. Ni ostali pravci nisu bolji, metal, tehno itd.
Svaki pravac u muzi je povezan sa kultom. Da li je njen kult seljacki u odnosu na punk? Naravno da nije, jer i jedan i drugi pravac zahtevaju odredjeni stil zivota. Sledeci tvoju logiku sve pravce u muzici mozemo da podvedemo pod opasne, seljacke, satanisticke itd. Koji uticu na razvoj, a kao dokaz imamo okruzenje oko sebe. Turbo folkeri smatljaju rokere padavicarima, rokeri ove seljacima i tako u krug.
Da li si ti citao pazljivo sta je Dzoni napisao?
Mislim da nisi.
Clan Dzoni je dao lepo objasnjenje. Pokusavati da se okrivi jedna osoba da utice na razvoj generacija je smesno. Kao i uzdizati rok n rol, jer kada se vratimo unazad proizveo je dosta narkomana, alkoholicara, takav je bio nacin zivota. Ni ostali pravci nisu bolji, metal, tehno itd.
Svaki pravac u muzi je povezan sa kultom. Da li je njen kult seljacki u odnosu na punk? Naravno da nije, jer i jedan i drugi pravac zahtevaju odredjeni stil zivota. Sledeci tvoju logiku sve pravce u muzici mozemo da podvedemo pod opasne, seljacke, satanisticke itd. Koji uticu na razvoj, a kao dokaz imamo okruzenje oko sebe. Turbo folkeri smatljaju rokere padavicarima, rokeri ove seljacima i tako u krug.
Mislim da nisi.
carsamuilo- Novi član
- Broj poruka : 9
Datum upisa : 03.10.2010
I, kako reče kolega Burlacarsamuilo :: Pokusavati da se okrivi jedna osoba da utice na razvoj generacija je smesno.
...ako pogledaš naslov teme videćeš da je u pitanju ne njena muzika, već sociološki fenomen koju dotična "Diva" stvara. Inače da je muzika u pitanju tema se verovatno ne bi naazila na društvu.
Zaista, treba pažljivo čitati ali i tumačiti.
Πάντα ῥεῖ
caresamuilo,
Vi ste kanda malo neurozni?! Pa nisam govorila o učenju već tumačenju ili se vi pravite previše carem pa kako vam se ćefne.
Počeli ste o zavisti a sada pričate kako ste se držali sociološkog aspekta. Nigde ga ja ne videh. Nu, vidim ja da ste prilično nestabilni u pristupu ovoj temi. Malo koncentracije i diskusija će biti sasvim ugodna.
Slobodna sam pitati vaše carsko biće: u kom segmentu "ikona ceca" je dobro za naše društvo?
Hvala unapred!
Vi ste kanda malo neurozni?! Pa nisam govorila o učenju već tumačenju ili se vi pravite previše carem pa kako vam se ćefne.
Počeli ste o zavisti a sada pričate kako ste se držali sociološkog aspekta. Nigde ga ja ne videh. Nu, vidim ja da ste prilično nestabilni u pristupu ovoj temi. Malo koncentracije i diskusija će biti sasvim ugodna.
Slobodna sam pitati vaše carsko biće: u kom segmentu "ikona ceca" je dobro za naše društvo?
Hvala unapred!
Πάντα ῥεῖ
@Bogougodni Bogom venčani Care Samuilo
Potpuna nebuloza, znam mnoooogo ljudi koji slušaju rok i nisu ni narkomani ni alkoholičari, ali znam i dosta onih koji slušaju narodnjake i jesu, to ništa ne govori. Tu si npr omašio skroz.
Nemoj da tumačiš, nego čitaj šta sam napisao za konkretnu stvar. A ti tom rečenicom slediš svoju logiku, moju ne.
Jesam i samog ću sebe citirati, pošto si "detaljno" čitao sve postove
O tome upravo i jeste reč na ovoj temi Vaše veličanstvo, ne znam što sad postavljate stvari naopačke?
Potpuna nebuloza, znam mnoooogo ljudi koji slušaju rok i nisu ni narkomani ni alkoholičari, ali znam i dosta onih koji slušaju narodnjake i jesu, to ništa ne govori. Tu si npr omašio skroz.
Sledeci tvoju logiku sve pravce u muzici mozemo da podvedemo pod opasne, seljacke, satanisticke itd.
Nemoj da tumačiš, nego čitaj šta sam napisao za konkretnu stvar. A ti tom rečenicom slediš svoju logiku, moju ne.
Jesam i samog ću sebe citirati, pošto si "detaljno" čitao sve postove
Kada mi se obrati kao čoveku, što se nadam da jesam, ja ću sa njim kao sa čovekom postupati, i saslušaću i razumeću sve što ima da kaže, u suprotnom jok.
Ako ne shvatas povezanost muzike sa nacinom zivota, sto spada u socioloski aspekt, nije moja krivica sto postoje kod nekih izvesna intelektualna ogranicenja.
O tome upravo i jeste reč na ovoj temi Vaše veličanstvo, ne znam što sad postavljate stvari naopačke?
Dotore- Napredni član
Ceca je najsrecnija zena na svetu... uspela je da svojim prerusenim izgledom omađija, glasom obmani a pamecu nasamari veliki deo onih koji ce sutra kada odrastu nuditi neku drugu obmanu i tako ce umetnost biti ugusena. Sva je nada da se nikada nece ukinuti emisije - Za Stara Dobra Vremena -
Nova clanica- Član
- Broj poruka : 208
Datum upisa : 02.11.2010
Avramova ::caresamuilo,
Hvala unapred!
Zanimljivo, kako se neko oslovljava samo zato sto je uzeo takav nik. Ljudi mogu i ne moraju da se sloze sa necijim misljenjem, ali ovde primecujem ostrasceno nametanje istog.
Govoriti o socioloskim aspektima samo jednog muzickog pravca i njega okriviti za sve, kao i proglasiti ga za najopasnijeg je vise nego smesno.
Poslednji put izmenio Avramova dana Sre Dec 08, 2010 8:49 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : izbačeni delovi posta koji se ne odnose na temu)
carsamuilo- Novi član
- Broj poruka : 9
Datum upisa : 03.10.2010
Govoriti o socioloskim aspektima samo jednog muzickog pravca i njega okriviti za sve, kao i proglasiti ga za najopasnijeg je vise nego smesno.
Mislim da se tema bavi upravo tim "umetničkim" pravcem, te se o njemu i priča, ali ako bi hteo da raspredaš o drugim pravcima, ti brate moj, otvori temu i o tome ćemo se raspravljati. No frks, samo reci.
Zanimljivo, kako se neko oslovljava samo zato sto je uzeo takav nik.
Ime i prezime ti ne znam, pa te oslovljavam kako bi Cara Samuila možda oslovljavali njegovi savremenici, ili on sebe sam, samo sam izostavio da napišem npr Bogougodni Bogom venčani blagoverni Care Samuilo.
Ako se neko našalio na tvoj račun, nemoj to uzimati za zlo, a glede onoga da mogu pisati samo oni koji misle isto, mogu ti reći da si tu malo u krivu, ono što je zamereno dragom ti Džoniju je to što nas je đuture izvređao ni oka nam ne videvši.
Međutim, ono što uviđa iz tvojih postova je da su tendenciozni, i da u nedostatku bilo kakvih valjanih argumenata pokušavaš napraviti podelu mi i vi.
Čini mi se da je Orhideja pisala u prilog ceci, odnosno sličnije "vama" nego li "nama" , što može reći "sledeći tvoju logiku" da je ona sad dobila ukor pred isključenje ili prvi žuti, četvrtu ličnu?
Hajde budi objektivan, ukoliko možeš, pa se vrati na temu.
Hvala
Dotore- Napredni član
carsamuilo ::Kao i uzdizati rok n rol, jer kada se vratimo unazad proizveo je dosta narkomana, alkoholicara
Za razliku od jednog Ace Lukasa, na primer, koji to nije ::
Ovo mi je omiljeni klip ::
I aj' se sad nemoj diviti
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
Burla ::
Glede edukacije, svi smo na časovima biologije učili šta alkohol radi jetri pa ga pijemo, cigare šta rade plućima, pa pušimo, tako da edukacija, bez kontrole medija ne znači ništa. Ne govorim ja o diktaturi i potpunoj cenzuri i o zabrani sloboda, već samo o odvajanju žita od kukolja. Nadam se da sam jasno izrekao ono što sam mislio izreći.Ritam je jako, jako bitan u muzici, vredi vise nego sve reci svih rock ili pop pesama zajedno.
Ne oduzimaj mu olako moc jer bez bubnja nema rock muzike @Burla srce moje.
Nadam se da su nasa deca pametnija od nas, da ce shvatiti , kao sto to vec i znaju mnoga bez da im je neko tutorisao(sama shvatila) sta je to cista komercijala koje ima u svim ''vrstama'' umetnosti a sta kvalitetna ''umetnicka muzika''. To se uvek desi.
Ja sam razumela da ti hoces da odvojis ''zito od kukolja'', to mi je jasno, samo, ono sto je meni ili tebi zito, drugome je kukolj i obrnuto.
Ko bi u toj ''raciji'' glumio ''Hrista'' koji je jedini merodavan jer je bezgresan da sudi ''kukolju'', pitam se?
Zar ne shvatas da ''mentalna policija'' ne moze da obavlja svoj posao kao npr.komunalna policija - ukusi su razliciti. Covek ima pravo da bira i neukus po tebi ili meni- ''umetnost'' po njemu i njegovim usima.
Shvati to kakogod, ali ga ima.
Ne moze se silovati sloboda da bi se zastitila silovana umetnost. To su dve strane iste medalje, ''podvojena licnost'' koja zajedno funkcionise, samo zajedno vredi nesto.
Mediji prvo moraju biti slobodni da bi na sebe preuzeli obavezu da pustaju samo ''kvalitetnu muziku'', a to ce biti tesko ostvarljivo u ovom potrosackom vremenu i drustvu koje je u krizi.
Ali, umetnost je u teskim vremenima upravo najjaca. To je gotovo nepisano pravilo.
Zato mislim da je edukacija jedini pravi put ka ''boljem ukusu'' uslovno receno. Cenzura u medijima bi samo trenutno stvorila laznu sliku na kojoj bi se videlo samo ono sto mi zelimo da se vidi, ali nije stvarno stanje stvari na terenu- dakle, stvorila bi ''falsh umetnost'' vestacki nastalu kvazi- moralisanjem..
Takvo stanje je upravo u Hrvatskoj, mediji su vestacki blokirali ''cajke'', a narod ih je upravo zbog tih zabrana gladan, pa ih slusa i gde treba i gde ne treba. Uticaj ''zabranjenog voca'' je tu evidentan
.
Poslednji izmenio Divlja dana Sre Nov 17, 2010 11:09 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Gost- Gost
Strana 25 od 44 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 34 ... 44
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 25 od 44
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ned Nov 24, 2024 7:38 am od andjeo01
» Šta trenutno slušate?
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?