Ko je trenutno na forumu
Imamo 30 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 30 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
+40
Batista
Johny Bravo
country girl
crni labud
Komsinica
furija
Vukota
Sinaj
Strelac
Marea
Admin
djavolica
Loreal
Time
Evgenija
carsamuilo
Debilko
laza
Vrdalama
Fi Pi
Nova clanica
slavena
Hipi
Mastifal
Prince
Dotore
inspy
Johnny-Azra
Orhideja
Snowflake
svejedno
Bass
shondononda
RINGE
Cleopatra
Lila
digitalmandrak
Fristajlo
Dragana
Avramova
44 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 16 od 44
Strana 16 od 44 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 30 ... 44
Re: Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
"Ko zna da ne zna - najveći je." (Lao Ce)
Nova clanica- Član
- Broj poruka : 208
Datum upisa : 02.11.2010
@ Divlja:
Sta to znaci da se "posteno raspistoljis"? Da se nalijes, pa ti svejedno sta tresti? Zao mi je, ali ni u takvom stanju ne moze da me zadovolji neki muzicki trash, a i malo mi je smesno sto se na kraju svelo na to da oni koji ne slusaju turbo folk treba bukvalno da se pravdaju sto ga ne slusaju. Zapravo, ne znam da li mi je to smesno ili tuzno. Ja shvatam da tebe splavovi u potpunosti ispunjavaju, ali ti isto tako treba da shvatis da je nekom takva vrsta provoda jednostavno nezamisliva.
Sta to znaci da se "posteno raspistoljis"? Da se nalijes, pa ti svejedno sta tresti? Zao mi je, ali ni u takvom stanju ne moze da me zadovolji neki muzicki trash, a i malo mi je smesno sto se na kraju svelo na to da oni koji ne slusaju turbo folk treba bukvalno da se pravdaju sto ga ne slusaju. Zapravo, ne znam da li mi je to smesno ili tuzno. Ja shvatam da tebe splavovi u potpunosti ispunjavaju, ali ti isto tako treba da shvatis da je nekom takva vrsta provoda jednostavno nezamisliva.
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
Snowflake ::@ Divlja:
Prvo: Nikada u zivotu nisam slusala nikakvu muziku na splavu.
Konstatujem da je vecina nasih ljudi slusa bas tamo ili na nekom slicnom mestu.To su cinjenice od kojih se ne moze pobeci. Zivim ovde, odavde sam, znam to.
Drugo: Ne nalivam se, ponekada nesto popijem, i znam za meru. Tako da, nisam iz tog filma, ali umem da se opustim, pa i uz tu muziku, ako sam u tom drustvu npr. na nekom slavlju. Ne bezim od svoje okoline u foliranje. Ne druzim se samo sa ustogljenim akademicima koji nikada ne popustaju masnu koju su privezali sebi oko vrata kao omcu, pa njom dave i sebe i druge. Ne popujem, konstatujem stanje.
Konstatujem da se na svadbama, veseljima, ispracajima u vojsku slusa Ceca a ne Betoven i da je to sasvim normalno. U nasem narodu je tako, za Nemce ne znam, mada i oni imaju svoje ''narodnjake''.
Trece: Oni koji ne slusaju turbo-folk i nisu neka kvalitetna kritika tom muzickom pravcu. Ako im je takva vrsta provoda nezamisliva, neka jednostavno cute i ne komentarisu tudji nacin provodjenja vremena. Posteno, zar ne? Konstatujem da se najbolje, najporoduktivnije moze kritikovati ono sto se poznaje,''materija'' u kojoj se snalazis bas delimicno, zar ne? Ne zelimo biti licemerni, zar ne? Samo ukazati na to da je Ceca produkt ovog naseg vremena, produkt ove nase turbo-kulture, i da nije kriva sto je uspesna. To konstatujem, iza toga stojim.
Svako ima pravo da slusa sta hoce. Bez predrasuda molim.
@Johnny-Azra
Sve se to folira moj pobro.
Poslednji put izmenio Divlja dana Pet Nov 05, 2010 10:52 am, izmenio ukupno 3 puta
Gost- Gost
Smijesno...Snowflake ::@ Divlja:
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Ispravljala sam zez sa tastaturom koja me u zadnje vreme zeki moj kolega, ne svoje misli. Mislim to sto mislim. Da se zna.
Gost- Gost
Nego sto...Sigurno bjeze sa svadbi kad zasvira ,,STANI STANI IBAR VODO,,Znaju oni moj pobro da smo mi u pravu ,ali nece da se provaljuju,nego glume kulturu...Zao mi je samo sto nema neki iskreni akademac ovdje pa da ga pitamo dali ide na splavove i veselili se uz operu ili Harisa i Cecu..Bas me zanima...Zamisli kad Dzej zapjeva onu njegovu,,Imati pa nemati,,Ijaooooooooooooooooooo....Sijecem vene moj pobro...Divlja ::
@Johnny-Azra
Sve se to folira moj pobro.
Johnny-Azra- Super član
Ajooojjj, moj pobro, Dzej ''Hej,mala, malena, srce si me zavela!''
A ne to, foliranti puste ''Labudovo jezero'' da oteraju taj krsh i lom iz usiju. Ali, avaj, ah,avaj, zvuk im se uvukao pod kozu pa cupkaju krisom nogom ispod stolnjaka, a sto pun djakonija.
Ili nikada nisu bili na svadbi? Steta.
I akademici se zene valjda nekada?
Obaraaaaaa- jjjjjj!
A ne to, foliranti puste ''Labudovo jezero'' da oteraju taj krsh i lom iz usiju. Ali, avaj, ah,avaj, zvuk im se uvukao pod kozu pa cupkaju krisom nogom ispod stolnjaka, a sto pun djakonija.
Ili nikada nisu bili na svadbi? Steta.
I akademici se zene valjda nekada?
Obaraaaaaa- jjjjjj!
Gost- Gost
pa sad, bas i nemaju neke veze STANI STANI IBAR VODO I 'Prodji samnom kroz crveno".Nego sto...Sigurno bjeze sa svadbi kad zasvira ,,STANI STANI IBAR VODO,
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
Ja volem Luisa i Tomu Zdravkovica ali Cecu Soprano ne mogu da svarim pa da se vratim u majcinu
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
inspy ::pa sad, bas i nemaju neke veze STANI STANI IBAR VODO I 'Prodji samnom kroz crveno".Nego sto...Sigurno bjeze sa svadbi kad zasvira ,,STANI STANI IBAR VODO,
Ovo je isto tacno.
Ali, ''Prodji samnom kroz crveno'' je bolje od recimo cutanja i svadje na veselju.
Gost- Gost
Ukratko, oni koji to ne vole da slusaju se nuzno foliraju?Divlja :: Ne bezim od svoje okoline u foliranje.
Ne druzim se ni ja, nego nije stvar u tome. Mogu da konstatujem stanje, ali ne moram da se utapam u masu. Ne moram da slusam nesto samo "zato sto to drugi slusaju", niti da se osecam k'o crna ovca zato sto mi takva muzika ne pricinjava zadovoljstvo.Divlja ::Ne druzim se samo sa ustogljenim akademicima koji nikada ne popustaju masnu koju su privezali sebi oko vrata kao omcu, pa njom dave i sebe i druge. Ne popujem, konstatujem stanje.
Zvuci neverovatno, ali postoje i svadbe na kojima nema narodnjaka, bila sam na jednoj takvoj, nisam primetila da su se ljudi smorili, poskakali su i stariji i mladji, nisu seli celo vece.Divlja :: Konstatujem da se na svadbama, veseljima, ispracajima u vojsku slusa Ceca a ne Betoven i da je to sasvim normalno.
Otkud onda pravo onima koji to mogu da slusaju da komentarisu one koji to ne slusaju? Sem toga, ovde se povela prica o toj muzici, ne o postovaocima iste. Sto bi mene bilo briga sta bilo ko slusa?Divlja ::Trece: Oni koji ne slusaju turbo-folk i nisu neka kvalitetna kritika tom muzickom pravcu. Ako im je takva vrsta provoda nezamisliva, neka jednostavno cute i ne komentarisu tudji nacin provodjenja vremena.
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
@Snowflake
O ne, ne utapam se ja u masu. Slusam to sto drugi slusaju, i tako, u tom momentu sam ista kao i oni. I ne stidim se toga. Zasto bih se stidela?
Sve je za ljude.
Pa, ako je ta muzika ciji je Ceca reprezent povod za pricu na ovoj temi, sta ce na temi oni koji tu muziku ne slusaju, kako znaju sta pljuju, o cemu pisu?
Kritika ima smisla ako je smislena i dobronamerna jer moze nesto da promeni na bolje.
Koliko god nekima ogavno zvucalo, ima i onih kojima nije sve ''shit'' iz turbo-folka a nisu tupavi i glupavi ljakse bez muzickog ukusa. Kritika je u redu, ako se zna sta se kritikuje.
Ja ne idem na temu ''Samo za pusace'' jer ne pusim cigarete.
Mislim da kapiras da mi je to malo licemerno pisati o necemu sto se ne poznaje i ne slusa nikako, ali, dobro sada, nismo savrseni.
Svadba na kojoj si bila je zaista ''neverovatna svadba'' i pozdravljam te ljude koji su poskakali i igrali, veselili se na to nesto drugo, sto nije ''narodnjacko''. Bas me zanima sta je bilo na repertoaru?
Ne da kritikujem vec da zamislim tu atmosferu i zadivim se istinski i iskreno , mogu ja to.
Volim da zamisljam.
O ne, ne utapam se ja u masu. Slusam to sto drugi slusaju, i tako, u tom momentu sam ista kao i oni. I ne stidim se toga. Zasto bih se stidela?
Sve je za ljude.
Pa, ako je ta muzika ciji je Ceca reprezent povod za pricu na ovoj temi, sta ce na temi oni koji tu muziku ne slusaju, kako znaju sta pljuju, o cemu pisu?
Kritika ima smisla ako je smislena i dobronamerna jer moze nesto da promeni na bolje.
Koliko god nekima ogavno zvucalo, ima i onih kojima nije sve ''shit'' iz turbo-folka a nisu tupavi i glupavi ljakse bez muzickog ukusa. Kritika je u redu, ako se zna sta se kritikuje.
Ja ne idem na temu ''Samo za pusace'' jer ne pusim cigarete.
Mislim da kapiras da mi je to malo licemerno pisati o necemu sto se ne poznaje i ne slusa nikako, ali, dobro sada, nismo savrseni.
Svadba na kojoj si bila je zaista ''neverovatna svadba'' i pozdravljam te ljude koji su poskakali i igrali, veselili se na to nesto drugo, sto nije ''narodnjacko''. Bas me zanima sta je bilo na repertoaru?
Ne da kritikujem vec da zamislim tu atmosferu i zadivim se istinski i iskreno , mogu ja to.
Volim da zamisljam.
Gost- Gost
Divlja ::
Ovo je isto tacno.
Ali, ''Prodji samnom kroz crveno'' je bolje od recimo cutanja i svadje na veselju.
mislis dosadno. Ne 'radi' dovoljno. pa jest
bila na svadbi skoro u selu, istina matorci se raspamete na Ibar, al razgolicena omladina skace samo na Cecu i ostale. I sve su Cece. Trash pevaljka, komedija, pishti mikrofon, al koga briga...
Ovde se radi o jedinstvu medju ljudima, delenju istog osecaja,uzbudjenju i ne kazem da ne treba, drugacije ne moze - sve u rok sluzbe prirode coveka i shire jadne nam situacije.
inspy- Profi član
Eto, vidis draga moja koleginice @inspy, ciji muzicki ukus cenim, da se mozemo skapirati.
Kad nasa ''kulturna elita'' bude spremna istinski da podigne kulturne repere ovom narodu, mozda mikrofon bude nastelovan pravo, volum bude u redu, omladina ne luduje previse, pevaljka nauci dobro da peva na svadbi, bez mnogo falsa. Ali, opet ce na repertoaru imati i Cecine pesme- jer, to smo mi. Ne moze se pobeci od sebe.
Zato sto je tako kako je, Ceca nije nista kriva.
Kad nasa ''kulturna elita'' bude spremna istinski da podigne kulturne repere ovom narodu, mozda mikrofon bude nastelovan pravo, volum bude u redu, omladina ne luduje previse, pevaljka nauci dobro da peva na svadbi, bez mnogo falsa. Ali, opet ce na repertoaru imati i Cecine pesme- jer, to smo mi. Ne moze se pobeci od sebe.
Zato sto je tako kako je, Ceca nije nista kriva.
Gost- Gost
cisto kao grub opozit Ceci i ekipi, da uzburkamo nase strasti a posle se svi lepo izljubimo . jer smo manje vishe svi u istom
ne zamerite na dranju" i grubosti doticnih elektricnih.
ne zamerite na dranju" i grubosti doticnih elektricnih.
inspy- Profi član
Joooojjj koleginice!
Orgaz-mir-aaaaaa-aaa-mmmmmmmmmm!
Ovoga sto je kacio slicice J. Karleusa bi izvukla za usi!
Orgaz-mir-aaaaaa-aaa-mmmmmmmmmm!
Gost- Gost
znam te, zato sam i pustila da se raspishtoljis.
inspy- Profi član
Tako je...Znaci Dzoni i Ceca ruku pod ruku...Zaista su savrsen par...
Johnny-Azra- Super član
Koji Serbedzija..Glup ko ,da ne kazem sto...A tek ona seljacina od Olivera Mandica...E moja koleginice,sta sve mi trpimo..Koji su to seljaci pobro..a.. Da bog sacuva..
Johnny-Azra- Super član
Volim Serbedziju i seljanka sam zbog toga. Sta da radim, da slusam malo vise Cajkovskog, hoce li pomoci da ga zaboravim?
Gost- Gost
Zabavno je posmatrati ljudske reakcije na određene "nadražaje", i koliko lična priroda, gonjena sujetom, može biti presudna za eksponenciju nekog stava...
Ironiji i sarkazmu smo, manje- više, svi skloni. No, kad to postane osnovna crta karaktera(ukoliko se to može smatrati karakterom) to je prilično komično, jer je negiranje i sebe samog.
No, to i nije tema za ovdeM ili, možda- jeste?
Svojevremeno, Dr. Vladeta Jerotić, naš ugledni neuropsihijatar, rekao je da je tu i takvu "muziku", naprosto štetno slušati, jer deluje razorno na čovekov ukus generalno, na njegove vrednosne sudove. Postoje mnoge vrlo ozbiljne studije na tu i slične teme, no, ja ne bih da se bavim edukacijom, zaumno je sa delom ovakve publike...
Ironiji i sarkazmu smo, manje- više, svi skloni. No, kad to postane osnovna crta karaktera(ukoliko se to može smatrati karakterom) to je prilično komično, jer je negiranje i sebe samog.
No, to i nije tema za ovdeM ili, možda- jeste?
Svojevremeno, Dr. Vladeta Jerotić, naš ugledni neuropsihijatar, rekao je da je tu i takvu "muziku", naprosto štetno slušati, jer deluje razorno na čovekov ukus generalno, na njegove vrednosne sudove. Postoje mnoge vrlo ozbiljne studije na tu i slične teme, no, ja ne bih da se bavim edukacijom, zaumno je sa delom ovakve publike...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
A ti Fri si neuropsihijatar , poznajes sve iz publike, strucnjak si za ovo pitanje?
Mislis, ne slusas Cecu, pa ti je zbog toga ukus ukusniji, pitkiji, umetnickiji?
Zezn'o te Vladeta. :uzicko kolo:
Mislis, ne slusas Cecu, pa ti je zbog toga ukus ukusniji, pitkiji, umetnickiji?
Zezn'o te Vladeta. :uzicko kolo:
Gost- Gost
Divlja ::
Jao Divlja, da bar ne poznajemo :: Izvini, ali sranje koje se pusta svakih 10 minuta na 80% programa, sranje koje se pusta u svakoj kafani, diskoteci, daje mi za pravo da kritikujem. Postoji razlika izmedju slusati i "slusati". Slusam zato sto moram, niko me ne pita. Jedino da se negde izolujem, da ne vidim ni Sunca ni Meseca. A eto, ne bih mogla da kritikujem Cajkovskog ili bilo sta sto ti sada posprdno spominjes kao suprotnost Ceci i co. (sto je smesno), zato sto sam to poslednji put slusala na casu muzickog u petom osnovne. Zar to nije zalosno? Zato, necemo o tim glupavim teorijama o licemerju
Hipi- Profi član
- Broj poruka : 2044
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Strana 16 od 44 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 30 ... 44
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 16 od 44
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra