Ko je trenutno na forumu
Imamo 42 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 42 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Homoseksualni roditelji
+23
mamant
Loreal
Enna
Debilko
Mesrine
Peni Vajs
Bijela labudica
inspy
Qbin
digitalmandrak
laza
Electronique Terminator
Bole
Marea
Orhideja
Johnny-Azra
MoonGirl
Fristajlo
furija
naOpaka
paket
sini_do
Avramova
27 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 7 od 31
Strana 7 od 31 • 1 ... 6, 7, 8 ... 19 ... 31
Re: Homoseksualni roditelji
Да, стварно? Зашто би?Marea ::, vec jednostavno izbor. I zasto bi neciji izbor bio mnogo veca tema od nenormalnih uslova zivota.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Zato sto se NAMECE kao problem. A nije.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Па, и ја кажем да није, али га неки стално намећу...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Bole ::Pazite koliko je to poremeceno... Prirodne zakone hoce da ne postuju a posle bi na silu da to menjaju...
Pa ako su se opredelili za to ( jer su psihicki poremeceni) onda je normalnoi da ne mogu da imaju deceu i da je negde greska u njima... Ali bi oni to na silu da menjaju....
Pri tome da li oni sebe smatraju normalnim kad se ne zapitaju da li dete koje raste u takvom braku ce gledari da se dva tata ili dve mame ljube i maze....... kakvce njegov pogled da bude....
Bole, a jel' ti sebe smatras u normalno izraslo dete?
Mozda ce njegov pogled da bude bolji i pametniji od recimo tvog...
Marea- Legendarni član
paket ::To što si izdvojio i/ili nema apsolutno nikakve veze sa homoseksualnim roditeljima, a mi ovde diskutujemo o dva roditelja, odnosno o samom pojmu roditeljstvo u slučaju kada je to prirodno i u slučaju kada je to neprirodno.
pa kada si toliki pobornik"prirodnog zakona" (lex naturalis), sto ne hodas gola, i imas seks sa svakim tko dodje ?
Paket nemoj tako, ipak su ovo ovde sve ''stručnjaci'' za ovu tematiku, ubilo se.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
ma može sve,jabuka bez koščice,četvrtasta lubenica,mama i mama i beba....
kada posle stignu rezultati igranja sa prirodom onda se sve gura ,,pod tepih,,
hteli pčele koje daju deset puta više meda a dobili pčele ubice,hteli krave koje daju duplo više mleka dobili lude krave
plašim se u šta će se izroditi ovaj eksperiment sa decom
kada posle stignu rezultati igranja sa prirodom onda se sve gura ,,pod tepih,,
hteli pčele koje daju deset puta više meda a dobili pčele ubice,hteli krave koje daju duplo više mleka dobili lude krave
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
laza ::
Kakav eksperiment sa decom?
Najjednostavnije je pisati na temu o kojoj ništa ne znaš iz prve ruke, sve nagadjaš iz svog ugla koji u najmanju ruku ne može biti objektivan, a to ovde radite povodom ove teme. Ko je to od vas koji kritikujete homoseksualne roditelje na sva usta ikada sreo te homoseksualne roditelje, uvideo kako oni vaspitavaju svoju decu, sve na licu mesta, iz prve ruke, uočio ''probleme'' o kojima pišete, niko, jasno kao dan, samo mlatite praznu slamu, nemate pojma, ali je važno trućkati koješta, tek da prodje vreme i potvrdi se vaš hetero-roditeljski identitet, (bogomdani?) kao da ga iko dira, kao da vas neko proziva, kao da ste pozvani da vi lično odlučujete o drugima, njihovim životima, potrebama, deci koju već imaju, valjda da vas pitaju hoće li imati ili neće imati decu oni kojima je taj ''vaš'' bog dao reproduktivne organe, valjda je po vama pogrešio, vi bi to da ''popravite'', vi da budete nekom ''bolesnom'' primeri, po čemu to, po načinu vaspitanja dece u heterobrakovima i vezama koji su kao savršeni, pa ste pozvani da nekom popujete?
U nekim slučajevima sa kojima sam lično upoznata homoseksualni roditelji milion puta bolje vaspitavaju svoju decu nego gro -hetero roditelja koje isto tako poznajem iz prve ruke- niste pozvani, ni objektivni, tim ni kompetentni, koja licemera bože pomozi, nazovi briga o tudjoj deci.
Da se razumemo, nisam ni ja pozvana da popujem, samo mogu reći, sve je individualno, nema šablona kod vaspitanja dece, a oni koji decu već imaju, imaju svako pravo da ih vaspitavaju, deca imaju svoja prava koja štite zakoni, nevezano jesu li im hetero ili homo roditelji, a to šta bi vi hteli a šta ne, samo je vaš lični mentalni problem rekla bih, i ništa više od toga. Sva sreća da je tako.
Enna- Banovan
kritički odnos prema bilo čemu ima opravdani razlog a kamoli prema temi koja se odnosi na decu..
ne treba prihvatitiu da neko tretira dete kao trofej u borbi za legalizaciju liče nastranosti,ili kako oni voe da kažu da su drugačiji.ako i jesu drugačiji moraju da prihvate i da su pravila koja važe za njih a tiču se odgajanja deteta drugačija.
nabavio sam kucu pa kada mi dosadi izbacićiu je na ulicu....
dve godine je bračnom paru a inače mojim prijateljima trebalo da usvoje dete,da se dokažu i pokažu kao normalna i stabilna porodica a sve iz razloga da se dete da u prave ruke.koliko bi dve mame trebalo da dokazuju da će dečak koga požele imati zdravo odrastanje,deset,dvadeset godina.
ko tebi i sličnima potvrdi kompetentnost,ko vam dade licencu da određujete šta je ispravno a šta ne,šta je bolesno a šta ne.
imaš pravo na mišljenje i tu se tvoje pravo završava kao i moje.
---------------------------------------------
------------------------------------------------
У свету се распламсава скандал око научног рада професора Марка Регнеруса из Универзитета државе Тексас (САД) у Остину, који је дошао до закључка о томе, да деца, васпитана у једносполним породицама, горе су адаптирана за самостални живот и чешће извршавају самоубиство.
Резултати истраживања професора су пали, може да се каже, на плодно земљиште. Питање улоге и места сексуалних мањина у људском друштву данас је веома акутно. До тога је дошло под утицајем власти неких западних земаља, које су одлучиле да пруже хомосексуалним паровима веће могућности за формализацју својих односа.
Поред тога та тема, свакако, није нова. Она је повезана с проблемом субјективности људског морала и социјалне прихватљивости ненасилних облика девијантног понашања. Међутим, раније је реч била о самим хомосексуалцима, данас, као да се помиривши с њиховим правом на легални заједнички живот, јавност размишља, ди ли могут ти људи да васпитавају децу.
Професор Марк Регнерус, који ради на катедри социологије и становништва научно-истраживачког центра Тексашког универзитета, сматра да последице таквог васпитања ће бити, највероватније, негативне. Између осталог, он тврди, да се код такве деце региструје аномално високи ниво венеричних оболења, неспособност да чувају породичну верност, аномално висока склоност суициду, социјална дезадаптација и губитак сексуалне самоидентификације. Осим тога, професор наводи да око трећине деце, која су стасала у хомосексуалним породицама, било је некад приморано на секс упркос њиховој вољи (између осталих, од стране родитеља).
--------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.vijesti.me/svijet/imao-sam-dvije-majke-zbog-toga-se-protivim-gej-brakovima-clanak-110103
Bunel smatra da bi homoseksualne osobe trebalo da imaju (skoro) ista prava kao i heteroseksualci. Ali ne bi im dozvolio da usvajaju djecu
Kada je čuo da francuska vlada planira da legalizuje gej brakove, Bunel je odlučio da se pobuni. Vratila su mu se, tvrdi, sva traumatična sjećanja iz djetinjstva, s naglaskom na odrastanje bez oca
ne treba prihvatitiu da neko tretira dete kao trofej u borbi za legalizaciju liče nastranosti,ili kako oni voe da kažu da su drugačiji.ako i jesu drugačiji moraju da prihvate i da su pravila koja važe za njih a tiču se odgajanja deteta drugačija.
nabavio sam kucu pa kada mi dosadi izbacićiu je na ulicu....
dve godine je bračnom paru a inače mojim prijateljima trebalo da usvoje dete,da se dokažu i pokažu kao normalna i stabilna porodica a sve iz razloga da se dete da u prave ruke.koliko bi dve mame trebalo da dokazuju da će dečak koga požele imati zdravo odrastanje,deset,dvadeset godina.
ko tebi i sličnima potvrdi kompetentnost,ko vam dade licencu da određujete šta je ispravno a šta ne,šta je bolesno a šta ne.
imaš pravo na mišljenje i tu se tvoje pravo završava kao i moje.
---------------------------------------------
У свету се распламсава скандал око научног рада професора Марка Регнеруса из Универзитета државе Тексас (САД) у Остину, који је дошао до закључка о томе, да деца, васпитана у једносполним породицама, горе су адаптирана за самостални живот и чешће извршавају самоубиство.
Резултати истраживања професора су пали, може да се каже, на плодно земљиште. Питање улоге и места сексуалних мањина у људском друштву данас је веома акутно. До тога је дошло под утицајем власти неких западних земаља, које су одлучиле да пруже хомосексуалним паровима веће могућности за формализацју својих односа.
Поред тога та тема, свакако, није нова. Она је повезана с проблемом субјективности људског морала и социјалне прихватљивости ненасилних облика девијантног понашања. Међутим, раније је реч била о самим хомосексуалцима, данас, као да се помиривши с њиховим правом на легални заједнички живот, јавност размишља, ди ли могут ти људи да васпитавају децу.
Професор Марк Регнерус, који ради на катедри социологије и становништва научно-истраживачког центра Тексашког универзитета, сматра да последице таквог васпитања ће бити, највероватније, негативне. Између осталог, он тврди, да се код такве деце региструје аномално високи ниво венеричних оболења, неспособност да чувају породичну верност, аномално висока склоност суициду, социјална дезадаптација и губитак сексуалне самоидентификације. Осим тога, професор наводи да око трећине деце, која су стасала у хомосексуалним породицама, било је некад приморано на секс упркос њиховој вољи (између осталих, од стране родитеља).
--------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.vijesti.me/svijet/imao-sam-dvije-majke-zbog-toga-se-protivim-gej-brakovima-clanak-110103
Bunel smatra da bi homoseksualne osobe trebalo da imaju (skoro) ista prava kao i heteroseksualci. Ali ne bi im dozvolio da usvajaju djecu
Kada je čuo da francuska vlada planira da legalizuje gej brakove, Bunel je odlučio da se pobuni. Vratila su mu se, tvrdi, sva traumatična sjećanja iz djetinjstva, s naglaskom na odrastanje bez oca
laza- Stepski vuk
Može bilo koji profesor da tvrdi bilo šta, sigurno da nije gay , rekla bih, a tim se sve samo od sebe reklo.
Šta ti lično znaš o porodici sa dve mame? Rekla bih ništa, čitaš šta ko kaže, misliš da sve što pročitaš pije vodu i da je tačno, po tome kako paušalno gledaš na ovu temu, ja bih sada trebala uzeti neki adekvatan primer iz hetero-braka gde su deca užasno prošla sa svojim biološkim roditeljima, takvih primera ima na milione!! O kako to plitko zvuči, tako postavljati situaciju i presudjivati olako.
Shvati gos'n lazo i tebi sličnomisleći, homoseksualci često imaju vlastitu decu i tu im vi ''branioci dece'' ne možete baš ništa, što je dobro, po svemu sudeći, onome što ovde pišeš ti i tebi slični, trebalo bi im istu oteti, ili šta? Daj molim te, sve je ovo trućkanje i popovanje, ostalo je individualno, ko je kakav roditelj, kome treba dati dete na usvajanje ili ne dati, to se može odlučivati od slučaja do slučaja, zna se ko o tome odlučuje, na kojoj instanci, a ne generalno imati stav ''homoseksualcima zabranjujemo da imaju decu'' kao da to može, kad život radi upravo nešto drugo sasvim prirodno bez pompe i lažnog moralisanja, homoseksualci mogu da imaju svoju vlastitu decu, i imaju je u mnogo slučajeva, čemu onda ova homofobna frka, pitam se? Čista hipokrizija, nametati jednima''pravila'', a drugima ne jer su oni ''biološki ispravni'', mešati se u tudja posla bez potrebe, glumiti boga bez pokrića, itd
Šta ti lično znaš o porodici sa dve mame? Rekla bih ništa, čitaš šta ko kaže, misliš da sve što pročitaš pije vodu i da je tačno, po tome kako paušalno gledaš na ovu temu, ja bih sada trebala uzeti neki adekvatan primer iz hetero-braka gde su deca užasno prošla sa svojim biološkim roditeljima, takvih primera ima na milione!! O kako to plitko zvuči, tako postavljati situaciju i presudjivati olako.
Shvati gos'n lazo i tebi sličnomisleći, homoseksualci često imaju vlastitu decu i tu im vi ''branioci dece'' ne možete baš ništa, što je dobro, po svemu sudeći, onome što ovde pišeš ti i tebi slični, trebalo bi im istu oteti, ili šta? Daj molim te, sve je ovo trućkanje i popovanje, ostalo je individualno, ko je kakav roditelj, kome treba dati dete na usvajanje ili ne dati, to se može odlučivati od slučaja do slučaja, zna se ko o tome odlučuje, na kojoj instanci, a ne generalno imati stav ''homoseksualcima zabranjujemo da imaju decu'' kao da to može, kad život radi upravo nešto drugo sasvim prirodno bez pompe i lažnog moralisanja, homoseksualci mogu da imaju svoju vlastitu decu, i imaju je u mnogo slučajeva, čemu onda ova homofobna frka, pitam se? Čista hipokrizija, nametati jednima''pravila'', a drugima ne jer su oni ''biološki ispravni'', mešati se u tudja posla bez potrebe, glumiti boga bez pokrića, itd
Enna- Banovan
znači merodavni su stavovi samo gej profesora...zanimljivo...
jel homofob i čovek koji je patio kao dete i još uvek nosi bol u srcu zbog toga što je nekima palo na pamet da se igraju njegovom sudbinom,ko je njemu dao pravo da bira...e sada kada se oglasio drvlje i kamenje na njega...
zanimljivo ali i krajnje bezobrazno gledanje na problem....uta ta ja ću da rodim i da ga čuvamo nas dve a vas ko šiša....sebičluk i cinizam bez granice...
poenta je šta posle,šta kada dete odraste i kaže svoje mišljenje.
kaže čovek,, Vratila su mu se, tvrdi, sva traumatična sjećanja iz djetinjstva, s naglaskom na odrastanje bez oca,,
znači čim kažu svoje mišljenje on ili ona postaju homofobi,drznuli se da povrede nedodirljive gej bele medvede.
da,treba oduzeti takvima decu kao i hetero roditeljima koji se o njima ne brinu kako treba a ima ih puno.po defoultu ni deca narkomana nisu narkomani pa misliš li da odrastaju normalno u takvoj porodici.
poenta je da su deca u ovoj situaciji samo sredstvo potkusurivanja,samo trofej na zidu maloumnika i bolesnika.
jel homofob i čovek koji je patio kao dete i još uvek nosi bol u srcu zbog toga što je nekima palo na pamet da se igraju njegovom sudbinom,ko je njemu dao pravo da bira...e sada kada se oglasio drvlje i kamenje na njega...
zanimljivo ali i krajnje bezobrazno gledanje na problem....uta ta ja ću da rodim i da ga čuvamo nas dve a vas ko šiša....sebičluk i cinizam bez granice...
poenta je šta posle,šta kada dete odraste i kaže svoje mišljenje.
kaže čovek,, Vratila su mu se, tvrdi, sva traumatična sjećanja iz djetinjstva, s naglaskom na odrastanje bez oca,,
znači čim kažu svoje mišljenje on ili ona postaju homofobi,drznuli se da povrede nedodirljive gej bele medvede.
da,treba oduzeti takvima decu kao i hetero roditeljima koji se o njima ne brinu kako treba a ima ih puno.po defoultu ni deca narkomana nisu narkomani pa misliš li da odrastaju normalno u takvoj porodici.
poenta je da su deca u ovoj situaciji samo sredstvo potkusurivanja,samo trofej na zidu maloumnika i bolesnika.
laza- Stepski vuk
Ne, pogrešno si shvatio moj stav, ima milion drugih primera heterobrakova gde su deca prošla slično kao taj profesor, verovatno u mnogo slučajeva i gore, šta iz toga treba zaključiti, da ni heteroroditelji nisu OK? Ne generalizuj,i ne izvlači zaključke, nisi ni video nekog homoseksualnog roditelja koji je sasvim u redu, ili šta već, ne generalizuj, to kažem...
Žena sam i majka, imam dete koje potpuno normalno vaspitavam, moj izbor sa kim ću živeti je samo moj izbor, šta tebe pa boli uvo sa kim ću ja da živim, jel' se ja tebi mešam u izbor partnerke i način vaspitanja tvoje dece, zar misliš da su homosekusualci po ceo dan polugoli, upražnjavaju seks i cmaču se pred svojom decom, uče ih da i oni budu homoseksualci, ili da su to sasavim normalni, pristojni ljudi, kao i mnogi heteroseksualci, mnogi i nisu u redu i ne umeju vaspitati svoje dete, to je normalno nažalost, kao i ti homoseksualci kojih ima da nisu u redu, pa onda, zašto pričaš o ekstremima i iz toga izvlačiš zaključke o svima? Znači, ne lupkaj u lončiće, rekla sam da postoje zakoni koji štite prava deteta, a ne da to radi homofobna rulja
Znači, homoseksualcima oduzeti njihovu vlastitu decu odmah jer eto ti bolje znaš šta treba sa njihovom decom, a ne oni, a heteroparovima samo ako nisu dobri roditelji? Prvo, ponovo lupkaš prazan lončić a lončičć zvecka, pa se čuje poenta tvog lupkanja koja je jako poremećena i ružna, ti bi dakle da generalizuješ i stvaraš siročiće jer ti se ne dopadaju homoseksualci, imaš problem u glavi te sebi uzimaš za pravo da odlučuješ o nečemu što te se ni na koji način ne tiče, sva sreća pa to neće da može, nekome ko je dobar roditelj , voli i čuva sopstveno dete, vaspitava ga kao i svaki normalan roditelj ti bi oteo isto to dete jer je gay? E to je već jači psihološki poremećaj, ti bi da kvariš tudju sreću i porodicu zarad svoje homofobičnosti, koje licemerje i bezobrazluk.
Enna- Banovan
Objasni mi kako mogu da postoje homoseksualnih roditelji
Moze biti homoseksualnih roditelj,nikako roditelji.
Ne smeta meni,smeta detetu odrastanje u nenormalnoj porodici....procitaj ispovest čoveka koji je tako odrastao...procitaj o kakvim traumama pise.
Rekoh,vi decu doživljavate kao trofej,silite se i terate inat a briga vas za njih i njihove potrebe.
Da zakone ne pišu dolari nego pamet decu bi trebalo oduzeti svima koji nisu normalni i koji ne mogu omogućiti svojoj reći normalno odrastanje
Narkomanima,homoseksualcima,alkoholicarima,kriminalcima.....ima još ali poentu shvatate
Ne smeta meni,smeta detetu odrastanje u nenormalnoj porodici....procitaj ispovest čoveka koji je tako odrastao...procitaj o kakvim traumama pise.
Rekoh,vi decu doživljavate kao trofej,silite se i terate inat a briga vas za njih i njihove potrebe.
Da zakone ne pišu dolari nego pamet decu bi trebalo oduzeti svima koji nisu normalni i koji ne mogu omogućiti svojoj reći normalno odrastanje
Narkomanima,homoseksualcima,alkoholicarima,kriminalcima.....ima još ali poentu shvatate
laza- Stepski vuk
A šta to menja u vaspitanju deteta ako je jedan od roditelja njegov biološki otac ili majka a drugi nije?Objasni mi kako mogu da postoje homoseksualnih roditelji
Koliko dece raste sa svojim očusima i maćehama koji su im roditelji, staratelji, ako se brinu o njima na pravi način, vole ih, paze, školuju, vaspitavaju da budu normalni ljudi, šta onda ako im oba roditelja nisu biološki otac i majka? Znaš li ti uopšte kakvu ulogu u odnosu recimo dve žene koje su u vezi ima biološki otac deteta, često očevi dece jer obe žene imaju vlastitu decu? Nemaš pojma očigledno.
Drugo, usvojeno dete je dete oba roditelja- usvojitelja bez obzira usvaja li ih homoseksualni ili heteroseksualni par, sad se pitam znaš li ti uopšte šta reč ''roditelj'' znači? Mora biti heteroseksualan da bi bio normalan roditelj ili je važan način na koji se roditelji brinu o svom detetu?
Vidim da ti ''ne smeta'' vidim da ''znaš o čemu pišeš iz prve ruke ''. Šta je to nenormalna porodica?Ne smeta meni,smeta detetu odrastanje u nenormalnoj porodici....procitaj ispovest čoveka koji je tako odrastao...procitaj o kakvim traumama pise.
Ti rekao pa se.... biiibiiiipppppp, deca kao trofej?Rekoh,vi decu doživljavate kao trofej,silite se i terate inat a briga vas za njih i njihove potrebe.
Takvu glupost ne bi izmislio ni...biii biiippp, znači, oni koji imaju drugačije seksualno opredeljenje od tebe nemaju majčinski i očinski instinkt? Jel' tebi to zvuči glupo? Meni itekako...biibiiipp
Moram ti reći ponovo da si psihološki istraumiran kada u isti koš stavljaš narkomane, lopove, alkoholičare i gejeve, kao da je biti gej krivično delo, uopšte ne znaš o čemu i šta pišeš, to ti moram isto reći, oprosti ali moram.
Enna- Banovan
nema razloga da mi se izvinjavaš,toliki izliv mržnje,uvreda,neistina,poluistina i jesu karakteristični za populaciju koja je ,, drugačija,,.ja te razumem.
poenta je da te ne interesuje šta kaže čovek koji je odsrtastao u porodici koja je po tebi uredu a po meni nenormalna....
briga tebe za decu,fraze,floskule,neistine naučene i mnogo puta korišćene jedini suti argumenti.....
ja sam istraumiran što me pogodila ispovest a jedna od mnogih jednog čoveka čija je tragedija što je odrastao u nenormalnim uslovima sa ,, mamao i mamom,,...
ponoviću još mnogo puta.....ima mnogo heteroseksualnih brakova u kojima deca trpe torturu i doživljavaju svašta i kojima treba oduzeti decu isto kao i ljudima koji žive u neprirodnoj i nenmormalnoj homoseksualnoj zajednici i kojima deca služe kao trofej srndaća okačen o zid.
-----------------------------------------
a sada malo činjenica.....
Postoji li razlika kod djece odgajane u tradicionalnoj obitelji i onih koji su odrasli u homoseksualnim zajednicama? Najopsežnije istraživanje do sada, provedeno na uzorku od 3.000 osoba u dobi od 18 do 39 godina, provedeno je u SAD-u na jednom od najuglednijih svjetskih sveučilišta
Jednu od novih studija proveo je sociolog Mark Regnerus sa sveučilišta u Teksasu. U njegovoj studiji korištena je metodologija koja je bila inovativna i na kvantitativnoj i kvalitativnoj razini. Regnerusova studija provodila se na većem uzorku na nacionalnoj razini (3.000 osoba), i najvažnije, obuhvatila je i izjave djece, danas odraslih osoba, koju su odgojili homoseksualni parovi.
Prema rezultatima istraživanja, koji su podigli veliku prašinu, 12 posto djece odgajane u istospolnoj zajednici razmišljalo je o samoubojstvu (taj postotak kod djece iz heteroseksualnih zajednica iznosi 5 posto), skloniji su nevjeri (40 prema 13 posto), češće su među nezaposlenima (28 prema 8 posto) i vjerojatnije je da će takva djeca posjećivati psihoterapeuta (19 prema 8 posto). Također, prema ovom istraživanju, djeca iz istospolnih zajednica češće su pod nadzorom socijalne službe, za razliku od djece iz heterosekslualnih zajednica.
Kod djece iz gay zajednice je vjerojatnije da će se zaraziti nekom spolnom bolešću, prema podacima ovog istraživanja, radi se o 40 posto slučajeva (taj postotak kod djece koju su odgojili heteroseksualci iznosi 8 posto) i općenito su manje zdravi, siromašniji te skloniji pušenju i kaznenim djelima.
Sveučilište u Teksasu nalazi se među 100 najprestižnijih svjetskih sveučilišta - nalazi se na 67. mjestu. Regnerusovo istraživanje objavio je i The New York Times, koji je poznat po tome da nije sklon tradicionalističkim pogledima. The New York Times je izvijestio da je istraživanje provedeno rigorozno.
Istraživanje je provjerilo i potvrdilo 18 znanstvenika i sveučilišnih profesora koji su svoju izjavu o tome objavili na stranici sveučilišta Baylor, a pouzdanost ovih rezultata su poduprli i brojni psiholozi i psihijatri.
-----------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Američki naučnici: Homoseksualnost prenose roditelji?
Američki naučnici vjeruju da su konačno riješili zagonetku kako neka osoba postaje homoseksualac, utvrdivši da se ljubav prema istom polu prenosi s oca na kćerku i sa majke na sina.
[24 sata info]
Već odavno je poznato da je homoseksualnost moguće "naslijediti", zbog čega se smatralo da je riječ o genetskoj osobini, ali "homoseksualni gen" nikada nije pronađen.
Grupa američkih naučnika sa američkog Nacionalnog instituta za matematičku i biološku sintezu smatra da je riječ o epigenetskoj osobini, odnosno da je posljedica spoljnih uticaja koji određuju na koji će se način pojedini gen manifestovati, objavljeno je na medijskom sajtu US News.
Oni su došli do zaključka da se homoseksualnost prenosi posredstvom takozvanih epi-oznaka, koje se obično brišu u prelazu sa generacije na generaciju. Riječ je o dodatnim informacijama koje kontrolišu način ekspresije određenih gena.
"Kod homoseksualaca te epi-oznake se ne biršu, one se prenose sa oca na kćerku i majke na sina", pojašnjava evolutivni biolog na Univerzitetu u Kaliforniji "Santa Barbara" Vilijem Rajs.
On je podsjetio da su mnogi biolozi izbjegavali da proučavaju homoseksualnost zbog društvene stigme.
"Pitanje je 'gurnuto pod tepih', jer mnogi se drže te ideje da je homoseksualnost neprirodna. Međutim, u prirodi ima puno primjera homoseksualnosti", rekao je on.
Rajs i njegov tim stvorili su matematički model koji objašnjava zbog čega se homoseksualnost prenosi epi-oznakama, a ne genima, javlja Srna.
Sa evolucijske tačke gledišta, da je homoseksualnost genetska osobina, naučnici bi očekivali njen postepeni nestanak, jer homoseksualni parovi nemaju mogućnost reprodukcije.
Međutim, epi-oznake koje, prema Rajsu i njegovim saradnicima, prenose homoseksualnost, daju roditeljima homoseksualnih osoba evolucijsku prednost, štite ih od prevelike ili premale izloženosti testosteronu, a ta se osobina zatim prenosi na njihove potomke suprotnog pola.
Zbog toga su, objašnjava Rajs, česti slučajevi feminiziranih gej muškaraca, odnosno muškobanjastih lezbijki.
poenta je da te ne interesuje šta kaže čovek koji je odsrtastao u porodici koja je po tebi uredu a po meni nenormalna....
briga tebe za decu,fraze,floskule,neistine naučene i mnogo puta korišćene jedini suti argumenti.....
ja sam istraumiran što me pogodila ispovest a jedna od mnogih jednog čoveka čija je tragedija što je odrastao u nenormalnim uslovima sa ,, mamao i mamom,,...
ponoviću još mnogo puta.....ima mnogo heteroseksualnih brakova u kojima deca trpe torturu i doživljavaju svašta i kojima treba oduzeti decu isto kao i ljudima koji žive u neprirodnoj i nenmormalnoj homoseksualnoj zajednici i kojima deca služe kao trofej srndaća okačen o zid.
-----------------------------------------
a sada malo činjenica.....
Postoji li razlika kod djece odgajane u tradicionalnoj obitelji i onih koji su odrasli u homoseksualnim zajednicama? Najopsežnije istraživanje do sada, provedeno na uzorku od 3.000 osoba u dobi od 18 do 39 godina, provedeno je u SAD-u na jednom od najuglednijih svjetskih sveučilišta
Jednu od novih studija proveo je sociolog Mark Regnerus sa sveučilišta u Teksasu. U njegovoj studiji korištena je metodologija koja je bila inovativna i na kvantitativnoj i kvalitativnoj razini. Regnerusova studija provodila se na većem uzorku na nacionalnoj razini (3.000 osoba), i najvažnije, obuhvatila je i izjave djece, danas odraslih osoba, koju su odgojili homoseksualni parovi.
Prema rezultatima istraživanja, koji su podigli veliku prašinu, 12 posto djece odgajane u istospolnoj zajednici razmišljalo je o samoubojstvu (taj postotak kod djece iz heteroseksualnih zajednica iznosi 5 posto), skloniji su nevjeri (40 prema 13 posto), češće su među nezaposlenima (28 prema 8 posto) i vjerojatnije je da će takva djeca posjećivati psihoterapeuta (19 prema 8 posto). Također, prema ovom istraživanju, djeca iz istospolnih zajednica češće su pod nadzorom socijalne službe, za razliku od djece iz heterosekslualnih zajednica.
Kod djece iz gay zajednice je vjerojatnije da će se zaraziti nekom spolnom bolešću, prema podacima ovog istraživanja, radi se o 40 posto slučajeva (taj postotak kod djece koju su odgojili heteroseksualci iznosi 8 posto) i općenito su manje zdravi, siromašniji te skloniji pušenju i kaznenim djelima.
Sveučilište u Teksasu nalazi se među 100 najprestižnijih svjetskih sveučilišta - nalazi se na 67. mjestu. Regnerusovo istraživanje objavio je i The New York Times, koji je poznat po tome da nije sklon tradicionalističkim pogledima. The New York Times je izvijestio da je istraživanje provedeno rigorozno.
Istraživanje je provjerilo i potvrdilo 18 znanstvenika i sveučilišnih profesora koji su svoju izjavu o tome objavili na stranici sveučilišta Baylor, a pouzdanost ovih rezultata su poduprli i brojni psiholozi i psihijatri.
-----------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Američki naučnici: Homoseksualnost prenose roditelji?
Američki naučnici vjeruju da su konačno riješili zagonetku kako neka osoba postaje homoseksualac, utvrdivši da se ljubav prema istom polu prenosi s oca na kćerku i sa majke na sina.
[24 sata info]
Već odavno je poznato da je homoseksualnost moguće "naslijediti", zbog čega se smatralo da je riječ o genetskoj osobini, ali "homoseksualni gen" nikada nije pronađen.
Grupa američkih naučnika sa američkog Nacionalnog instituta za matematičku i biološku sintezu smatra da je riječ o epigenetskoj osobini, odnosno da je posljedica spoljnih uticaja koji određuju na koji će se način pojedini gen manifestovati, objavljeno je na medijskom sajtu US News.
Oni su došli do zaključka da se homoseksualnost prenosi posredstvom takozvanih epi-oznaka, koje se obično brišu u prelazu sa generacije na generaciju. Riječ je o dodatnim informacijama koje kontrolišu način ekspresije određenih gena.
"Kod homoseksualaca te epi-oznake se ne biršu, one se prenose sa oca na kćerku i majke na sina", pojašnjava evolutivni biolog na Univerzitetu u Kaliforniji "Santa Barbara" Vilijem Rajs.
On je podsjetio da su mnogi biolozi izbjegavali da proučavaju homoseksualnost zbog društvene stigme.
"Pitanje je 'gurnuto pod tepih', jer mnogi se drže te ideje da je homoseksualnost neprirodna. Međutim, u prirodi ima puno primjera homoseksualnosti", rekao je on.
Rajs i njegov tim stvorili su matematički model koji objašnjava zbog čega se homoseksualnost prenosi epi-oznakama, a ne genima, javlja Srna.
Sa evolucijske tačke gledišta, da je homoseksualnost genetska osobina, naučnici bi očekivali njen postepeni nestanak, jer homoseksualni parovi nemaju mogućnost reprodukcije.
Međutim, epi-oznake koje, prema Rajsu i njegovim saradnicima, prenose homoseksualnost, daju roditeljima homoseksualnih osoba evolucijsku prednost, štite ih od prevelike ili premale izloženosti testosteronu, a ta se osobina zatim prenosi na njihove potomke suprotnog pola.
Zbog toga su, objašnjava Rajs, česti slučajevi feminiziranih gej muškaraca, odnosno muškobanjastih lezbijki.
laza- Stepski vuk
Ih Enna, nije to nista, ne nekoj slicnoj temi, bilo je stavljanje u isti kos sa pedofilijom, mos' mislit..
Marea- Legendarni član
misliš da ima razlike.....Marea ::Ih Enna, nije to nista, ne nekoj slicnoj temi, bilo je stavljanje u isti kos sa pedofilijom, mos' mislit..
Holandski pedofili su osnovali političku stranku, čiji je cilj legalizacija seksualnih odnosa sa decom starijom od 12 godina.
I sutra kažu,tako je po zakonu i krenu da upropašćuju devojčice od 12 godina a sve o zakonu.
laza- Stepski vuk
Nemoj lazo molim te. Pedofile bih ja licno mucila, ne bih im dala smrt, to bi bilo suvise blaga kazna..
Marea- Legendarni član
ali ako zakon to dozvoli a izlobiraju oni koji izlobiraše da su homoseksualci normalni ali drugačiji tebe će proglasiti pedofilfobom ako tako pričaš.mogu te čak i krivično goniti i kazniti za širenje pedofilofobije.
laza- Stepski vuk
lazo, ne pricaj bezveze, malo sjedi i razmisli, to nikako nije isto...ne moze biti isto..
Marea- Legendarni član
Da li ti imas medju tvojim prijateljima nekoga ko je homo???
Marea- Legendarni član
Marea ::lazo, ne pricaj bezveze, malo sjedi i razmisli, to nikako nije isto...ne moze biti isto..
sve do donošenja zakona o homoseksualcima niko normalan nije moga da pretpostavi da će se danas oni šetati ulicama,tražiti da budu zaštićeni kao beli medvedi to jest nedodirljivi,da će tražiti brakove,usvajati decu....
isto će tako biti i sa pedofilijom,nekrofilijom,zoofilijom....treba samo malo dolara i jak lobi....
laza- Stepski vuk
Ne sviraj lazare, molim te..
Marea- Legendarni član
Marea ::Da li ti imas medju tvojim prijateljima nekoga ko je homo???
pitanje ti je neumesno...
koja je razlika ako imam ili nema nekog prijatelja homoseksualca,misliš li da bi uticaj ovakav ili onakav preovladao u mom stavu....
mene ti ljudi ne iteresuju,meni su oni nebitni ali iskreno,baš nebitni.ovde je reč o deci i njihovim pravima i slobodama na opredeljenje.
laza- Stepski vuk
Marea ::Ne sviraj lazare, molim te..
setićeš se mojih reči......
bićeš nazadna,prosta,fobična,neuka,biće tu još mnogo izraza kojima će se služiti a sve u odbranu svoje nastranosti...recept isti koji su koristili pederi i lezbejke decenijama da bi dostigli ovaj stadijum.
pare maro mogu sve,nijma se postiže i nemoguće....
laza- Stepski vuk
Strana 7 od 31 • 1 ... 6, 7, 8 ... 19 ... 31
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 7 od 31
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ned Nov 24, 2024 7:38 am od andjeo01
» Šta trenutno slušate?
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra