Ko je trenutno na forumu
Imamo 110 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 110 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Zene sa dva prezimena
+72
sini_do
madam mim
Sonja
Cinzia
djavolica
Johny Bravo
Zalutala
Lilith
Mojra
tetreb
furija
SuperKartica
Epitaf
mrvica*
Miškica
country girl
Time
Ledena
Strelac
MisisM
Batista
212ganna
Marea
Bole
MoonGirl
Hiperborejac
Killjoy
NFS_MW_girl
Istina ex Natasha
Mesrine
cvjeticanin
inspy
Andjela
Miško
Fraya
SKYKING
laza
Debilko
Jurivaka
Vulin
naOpaka
Mastifal
svejedno
Prince
w2403
digitalmandrak
Anhelito
slavena
Cleopatra
Lady
IMHO
Fristajlo
Prepoznatljiva
Sklad odjeka
Buca
cat09
ellen
ludo_913
Johnny-Azra
sanjalica
BG_HIGHLANDER
KirJanja
drdoktor
Vidra
Orhideja
Avramova
Hipi
Lila
Dragana
RINGE
maks
Arwen Evenstar
76 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 20 od 22
Strana 20 od 22 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22
Re: Zene sa dva prezimena
Ako već imaš izabranicu to je druga stvar. Sa ostalim se ne slažem.
Mesrine, ozbiljna je tema i pristupi joj ozbiljno. :sok:
Htela sam reći, može ti se desiti takva koja će zahtevati da nosiš samo njeno prezime (ne, to nije slavena) i ti se nećeš dvoumiti, u to sam sigurna.
Mesrine, ozbiljna je tema i pristupi joj ozbiljno. :sok:
Htela sam reći, može ti se desiti takva koja će zahtevati da nosiš samo njeno prezime (ne, to nije slavena) i ti se nećeš dvoumiti, u to sam sigurna.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ću nosim,da ga `ebem. Ako vredi i dva džaka cement ću nosim odjedared,prezime je najmanji problem. Lakše je od cementa.
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
To je pravi muškarac.
Alfa mužjak,dapače.
Mesrine- Moderator
Konačno da i takvog upoznam.
Ja ćutim,ćutim... Nisam mog`o više da izdržim,morah da priznam. Sad mi je lakše.
Mesrine- Moderator
Znači li to da ti pripada alfa žena ako takva kategorija postoji? Ako ne, bolje da ostaneš sam, najbolji a sam.
Poslednji izmenio Avramova dana Uto Mar 17, 2015 1:04 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Žene treba da budu ženstvene i nenametljive.
Ostajem.
Ostajem.
Mesrine- Moderator
"Ostaću slobodan, neću se vezati važno je samo dobro se zezati..." E sada, šta podrazumevati pod "zezati", individualna je stvar.
Nije ta pesma,ova je Najjači samo opstaju.
Mesrine- Moderator
Pa danas sam zaboravila da dodam drugo prezime a to mi je bilo u petogodišnjem planu.
Potpuno je nebitno to,,,stvar izbora,,
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
Bitan je izbor za biraca.
Sonja- Član
- Broj poruka : 337
Datum upisa : 15.03.2015
Vulin ::Inspaj
...да је циљ свакоме да буде ожењен или удата...
Jedan od genetskih programa koje svi nosimo u vugla je, pored npr. zaštite svog života, da ulazimo u, najčešće, monogamne zajednice, u cilju produženja vrste. To nisu voljne radnje, to je nagon. Mužjak traži ženku, i matericu u koju će da smesti seme, ženka traži mužjaka, i mišiće koji će da obezbede hranu i zaštitu. Zajednica funkcioniše.
Civilizacija, ili razvoj društva, je zajednicu uređivala, dodavala joj duhovnu komponentu, ne suprodstavljajući se prirodi, ali poštujući osobenosti podneblja, i najvažnije - kulture.
Sad je pitanje šta je razlog za prekrajanje običaja?
Potpuno pogresno gledanje na stvar. Muzjak nista ne oseca osim potrebu za zadovoljstvom i dokaz kao sujetni da je u stanju da produzi vrstu. Kakva materica i smestanje semena!? Kod njega nema instinkta kao kod zene sto je prirodno.
Civilizacija uredjuje zajednicu ali ne da bi joj udahnula duhovnu komponentu vec da bi je ponizila i unizila. Covek kao pojedinac je zasluzan za sve duhovne komponente. Sto vise zasluznih vise ce biti duhovnosti.
Kakvo 'prekrajanje obicaja'???
Sonja- Član
@Sonja
Šta ćemo sa nagonom sa samoodržanjem? Sve nas vodi instinkt šta god radili.
Šta ćemo sa nagonom sa samoodržanjem? Sve nas vodi instinkt šta god radili.
Nije mi poznato da je ijedan muskarac izrazio zelju da bas u jednom periodu zacne dete za razliku od zene kod koje se materinski instinkt javlja ccak i kad nema partnera..
Sonja- Član
Nagon za samoodržanjem i materinski instinkt savršeno sarađuju. Mislim da je Vulin grubo pisao ali u suštini isto što i ti i ja.
sta s njima??
ja sam ta ii??
jel to sa kritiku?
ja sam ta ii??
jel to sa kritiku?
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
Zašto bi bilo za kritiku? Ako zakon dozvoljava što bi drugi mogao da brani a tek da zamera.
Najgore su kad morate da ih smestite u fus notu ili kao referencu u bibliografiju. Recimo, na primer, da su dve koautorke (svaka sa dva prezimena) nekog teksta štampanog u zborniku (čije su tri urednice takođe ponosne vlasnice po dva prezimena). Pravilo nalaže sledeće:
Prezime, Ime i Ime, Prezime, "Naslov teksta", u: Naslov zbornika (ur: Prezime, Ime, Ime, Prezime i Ime, Prezime), grad, izdavač, godina izdanja, stranice.
Dakle, hipotetički (a često i vrrlo realno):
*Vlahović-Minić, Jelena i Marina Vidojković-Marković, "Repertoarska politika Simfonijskog orkestra i Hora RTS (1991-2007)", u: Tematski potencijali leksikografskih jedinica u muzičkim institucijama (ur: Đorđević-Kutlača, Stanislava, Snežana Knežević-Dapćević i Danijela Jovanović Hadži Stamenković), Beograd, SOKOJ, 2067, 35-60.
Prezime, Ime i Ime, Prezime, "Naslov teksta", u: Naslov zbornika (ur: Prezime, Ime, Ime, Prezime i Ime, Prezime), grad, izdavač, godina izdanja, stranice.
Dakle, hipotetički (a često i vrrlo realno):
*Vlahović-Minić, Jelena i Marina Vidojković-Marković, "Repertoarska politika Simfonijskog orkestra i Hora RTS (1991-2007)", u: Tematski potencijali leksikografskih jedinica u muzičkim institucijama (ur: Đorđević-Kutlača, Stanislava, Snežana Knežević-Dapćević i Danijela Jovanović Hadži Stamenković), Beograd, SOKOJ, 2067, 35-60.
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
mim, a kamo srednje slovo.
Meni se čini da je u svakoj kakva god bila dramatičnost povećava ako je što više prezimena pa i imena. Šta fali Rusima i ostalima? Istina da neko izbegava ruske klasike baš zbog toga što se do kraja ne mogu snaći ko je ko u romanu.
Iz ličnog iskustva: prva čitanja Dostojevskog obavezno sam beležila imena likova iz romana i njihovu ulogu. Beše davno, pred upis u gimnaziju. Sada sam ih savladala bolje nego tablicu množenja.
Meni se čini da je u svakoj kakva god bila dramatičnost povećava ako je što više prezimena pa i imena. Šta fali Rusima i ostalima? Istina da neko izbegava ruske klasike baš zbog toga što se do kraja ne mogu snaći ko je ko u romanu.
Iz ličnog iskustva: prva čitanja Dostojevskog obavezno sam beležila imena likova iz romana i njihovu ulogu. Beše davno, pred upis u gimnaziju. Sada sam ih savladala bolje nego tablicu množenja.
Avramova ::mim, a kamo srednje slovo.
A, jes, i to što kažeš ... tu onda počinje dodatno da te boli glava od interpunkcije, jer se autor navodi na sledeći način: Prezime, Ime, Srednje slovo., naziv teksta, u: Naziv zbornika.............itd itd
Dakle:
Vićentijević-Ilić, Spomenka, M., itd itd itd
Posle tri ovakve fus note, čovek realno poželi da se samoubije...
Mada, ima i ona kombinacija kad autorka ima dva prezimena od kojih je jedno strano; e, sad, ako je tekst autorke štampan na ćiriličnom pismu (а pravilo nalaže da se referenca navodi na originalnom jeziku izdanja)... тu u igru ulazi i kombinacija pisama
Dakle:
Вићентијевић - Hill, Споменка, М., Репертоарска политика..... итд, итд....
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
Žena ne treba da ima dva prezimena, jer treba da ima prezime muža svoga, tako je dok je bilo reda na zemlji...Sad kad nema reda, sad može svakako, što je pogrešno... Drage dame, vaše devojačko prezime je prezime vašeg oca, jel to nešto ružno ?..
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
sini_do :: Drage dame, vaše devojačko prezime je prezime vašeg oca, jel to nešto ružno ?..
Nikako ružno, naprotiv, samo ne vidim razloga da mi prezime suprugovog oca bude važnije od prezimena moga oca.
Moju opciju kao najbolje rešenje iznela sam na jednoj od prethodnih strana pa da se ne ponavljam. Ako postoji ljubav onda ništa nije važno pa ni prezime koje ću nositi.
Prije se znao red, iako je to bilo možda "zaostalo".. Ali u tom "zaostalom" poredku bilo je mnogo dece, nije bilo bele kuge... Danas kad je sve napredno i "moderno", nema dece, nacija izumire, matemički se može izračunat kad nam je kraj postojanja... Tako prezime ne može biti vrednije od opstanka vlastite nacije, čemu prezime ako te nema u budućnosti...Naše bake, čukun bake, primale su prezime muža svoga, jesul one nešto pogrešile???
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Strana 20 od 22 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22
Similar topics
» Imena, prezimena, kako su nastala
» Žene ili Muškarci?
» Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru
» Eurobasket 2015. žene
» Uloga zene u Crkvi..
» Žene ili Muškarci?
» Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru