Ko je trenutno na forumu
Imamo 178 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 178 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
+13
furija
Idejan
Mojra
Vidra
Dotore
Dragana
Cleopatra
Orhideja
Debilko
Fristajlo
Lila
RINGE
Avramova
17 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
Čest je slučaj da se ostvari veza sa partnerom koji je slobodan a ima decu pored sebe iz nekog razloga (udovci, razvedeni).
Da li biste pristali na brak ili zajednički život sa osobom koja vam u "miraz" donosi decu?
Da li biste pristali na brak ili zajednički život sa osobom koja vam u "miraz" donosi decu?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Re: Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
Da, pristao bih. Cak mislim da ce mi jedna od zena i imati decu iz nekog drugog braka.
RINGE- Profi član
- Broj poruka : 3335
Datum upisa : 27.03.2010
Godina : 38
Ako je to to onda da, mada preferiram da skupa pravimo djecu, ako već mogu birati i ak ću bit dovoljno kretenasta da se udam.Da li biste pristali na brak ili zajednički život sa osobom koja vam u "miraz" donosi decu?
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37
Da, u zavisnosti od toga o kome se radi.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Lila :: Ako je to to onda da, mada preferiram da skupa pravimo djecu, ako već mogu birati i ak ću bit dovoljno kretenasta da se udam.
Ma ok, zajednička deca se podrazmevaju. Pitanje je da li bi ti smetala njegova deca?
Meni ne, naprotiv! Ako volim partnera, logično je da volim i njegovu decu.
Ako je on meni divan i imam uz njega sve što želim (mislim na duhovno da ne bi bilo zabune :: ), onda mi ne bi smetala, dapače, kako bi?Pitanje je da li bi ti smetala njegova deca?
Ali, kažem, radije bih ako već mogu birati, udala se za nekoga ko kao i ja po pitanju potomaka 'ide od nule' sa mnom. Al Bože moj, dosad sve što sam 'preferirala' ispalo obrnuto, pa tako ne mogu isključiti ni da ću se smrtno zaljubiti u nekog sretnog ćaleta.
Lila- Ugledni član
Kakva deca uz ćaleta.Pa to nema ni u životinjskom carstvu.
Deca uvek idu uz majku,a mi muđki,.................slobodni ko ptičice na garani :parfem:
Deca uvek idu uz majku,a mi muđki,.................slobodni ko ptičice na garani :parfem:
Debilko- Profi član
- Broj poruka : 2240
Godina : 62
Moš mislit? Vaš jedini posao je uživanje u pravljenju , ha?
Lila- Ugledni član
Ima dana i kafana,čekaju na tebe.TO je himna alfa mužjaka.
A ti koji imaju decu.njima je izgledao ostao u genima materinski instikt.Šta će ti ti polumuškarci da ih tako nazovem.
Pa bre alfa mužjak je spreman da pojede svoje potomstvo a ne da ga vucara za sobom kod druge ženke.
A ti koji imaju decu.njima je izgledao ostao u genima materinski instikt.Šta će ti ti polumuškarci da ih tako nazovem.
Pa bre alfa mužjak je spreman da pojede svoje potomstvo a ne da ga vucara za sobom kod druge ženke.
Debilko- Profi član
Onda su za mene prigodniji neki beta mužjaci ::
Baš mi je lijepo vidjeti na ulici tate same sa bebačima, volim bebače , i super mi je vidjeti mog tipa kako ih voli, mazi, tralala.. a ne jede ::
Lila- Ugledni član
E,onda Lili pod hitno da posećuješ Parade Ponosa.Tamo su ti ti Beta mužjaci.
I ne da vole decu,Pa vidiš da je cela frka oko tog njihovog usvajanja iste.I naročito tuđu,a izgleda kao da su njihova lično.
I ne da vole decu,Pa vidiš da je cela frka oko tog njihovog usvajanja iste.I naročito tuđu,a izgleda kao da su njihova lično.
Debilko- Profi član
Pa ja podržavam PP, to svi znaju
No, to nije tema, vrnimo se mi na tate/mame koji kreću u nove veze/brakove i naš stav po tom pitanju.
No, to nije tema, vrnimo se mi na tate/mame koji kreću u nove veze/brakove i naš stav po tom pitanju.
Lila- Ugledni član
Debilko ::Kakva deca uz ćaleta.Pa to nema ni u životinjskom carstvu.
Deca uvek idu uz majku,a mi muđki,.................slobodni ko ptičice na garani
Pretpostavimo da se šališ, bio bi dobro inače bih takve nazvala monstrumima a ja znam da ti to nisi.
Šta ako je majka umrla? Šta ako je majka bolesna i hospitalizovana do kraja života, nesposobna da se stara o sebi? Niko ne može sigurati šta nas čeka i šta je u jednom biću skriveno, pa i u nama samima.
Primer iz života:
Supruga umire mlada i ostavlja troje male dece. Suprug dobar čovek, otac, odgovoran i savestan.
Radi punom parom, treba održavati kuću, hraniti decu, vaspitavati ih. On to ne može dok je na poslu.
Rešio otac da se oženi. Nadje se jedna reklo bi se zgodna prilika i čovek joj kaže:
- Imašeć sve, svu tehniku, novac, udobnost, topli dom, moju pažnju ali samo pod jednim uslovom - ne budi gruba prema deci, nemoj da im nešto zafali jer neće ni tebi.
Pristala je i vrlo brzo zloupotrebila njegovu dobrotu. Zakidala deci na hranii, bila gruba prema njima, tukla ih, nije ih volela, samoživost je došla do izražaja.
Kad se otac uverio u to, žena je letela iz kuće kao poslednji dronjak.
Druga ženidba je slično krenula. Isti uslovi, isto obećanje, isti nastavak. Laž, sebičnost i zloupotreba.
Druga je letela kroz prozor.
Treća žena dobija iste uslove, obećava isto kao i prve dve. No, ona je bila i mila i dobra i tu se rodila i ljubav.
Gledala je decu kao da ih je ona rodila.
Nakon dugo godina, deca su odrasla, svi troje završili najviše škole, otac je umro.
Jedan od sinova mi je pričao o svojoj "majci". Njena starost je bila mirna uz obilje ljubavi koju su joj pružala deca i oslovljavali je sa "majko" jer ona i jeste bila majka.
Ma naravno da se šalim,ali sam zaista i suzdržan po pitanju iskrenosti ljubavi oca prema deci.
E sad,smrtni slučajevi su nešto drugo,gde otac svoju ljubav prema preminuloj suprugi prelije ka deci.
Ma ima doduše i drugačijih primera,Nema pravila,ali bezbroj puta sam se uverio da čovek koji prezre ženu,počinje osećati averziju i prema deci.I mene to šokira,ali sam video u svom bliskom okruženju,na žalost.
E sad,smrtni slučajevi su nešto drugo,gde otac svoju ljubav prema preminuloj suprugi prelije ka deci.
Ma ima doduše i drugačijih primera,Nema pravila,ali bezbroj puta sam se uverio da čovek koji prezre ženu,počinje osećati averziju i prema deci.I mene to šokira,ali sam video u svom bliskom okruženju,na žalost.
Debilko- Profi član
@Debilko
Ni svi očevi nisu isti kao ni svi ljudi. Nema iznenadjenja i sve je za prihvatanje i sve je u opticaju.
Ljubav nije ista prema prema deci kao prema partneru. Nije umesno vagati ljubavi. Volim svoju decu kao svoju decu, volim partnera kao svog partnera, a svaka ljubav zauzima svoje počasno mesto i nikako ih ne poredim.
Primer koji navodiš je poražavajući i meni nepoznat.
Ni svi očevi nisu isti kao ni svi ljudi. Nema iznenadjenja i sve je za prihvatanje i sve je u opticaju.
Ljubav nije ista prema prema deci kao prema partneru. Nije umesno vagati ljubavi. Volim svoju decu kao svoju decu, volim partnera kao svog partnera, a svaka ljubav zauzima svoje počasno mesto i nikako ih ne poredim.
Primer koji navodiš je poražavajući i meni nepoznat.
Kako ste vi svi fini, pa dobri, pa plemeniti...
A i verujem vam...
A i verujem vam...
e pa Fri....
A zašto vi svi mislite da će neko dijete tek tako lako prihvatiti nekog drugog, pa ma kako taj bio dobar i plemenit. Nisu uvijek odrasli babaroge, mada u 90% slučajeva jesu.
A zašto vi svi mislite da će neko dijete tek tako lako prihvatiti nekog drugog, pa ma kako taj bio dobar i plemenit. Nisu uvijek odrasli babaroge, mada u 90% slučajeva jesu.
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Zato što u 99% slučajeva partnere sa decom ljudi shvataju kao komplikaciju, a dete kao balast. Deca, s druge strane, ulazak nove mame/tate shvataju kao pretnju biološkom roditelju koji je time ugrožen; treba neviđenog takta da to dobro funkcioniše, i dva doktorata iz psihologije- jedan iz opšte, drugi iz dečije...
O čemu vi to?
RINGE ::Da, pristao bih. Cak mislim da ce mi jedna od zena i imati decu iz nekog drugog braka.
Prorices li ti, decko, i po kucama?
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Proricem, al mi ne trazi decu da pravim tu sam slab. Zato cu i da jurim ove sa bagazom
RINGE- Profi član
RINGE ::Proricem, al mi ne trazi decu da pravim tu sam slab. Zato cu i da jurim ove sa bagazom
Ne znam kome si mislio da ih pravis posto sam ja sad u fazi da trazim surogat...
Taman sam dopeglala liniju...
ja sam peglao liniju prosli vikend, ali ne vidim kakve to ima veze sa decom, majkom, surogatom . . .
RINGE- Profi član
RINGE ::ja sam peglao liniju prosli vikend, ali ne vidim kakve to ima veze sa decom, majkom, surogatom . . .
Peglas li ti, decko, i po kucama?
Baca pegle, ako si to mislila...
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Da li roditelji treba da razgovaraju sa decom o seksu?
» Brak kao institucija sve nepopularniji
» Ljubav i brak
» Brak prirodna pojava ili propaganda?
» U brak zbog novca
» Brak kao institucija sve nepopularniji
» Ljubav i brak
» Brak prirodna pojava ili propaganda?
» U brak zbog novca
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu