Ko je trenutno na forumu
Imamo 170 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 170 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
+13
furija
Idejan
Mojra
Vidra
Dotore
Dragana
Cleopatra
Orhideja
Debilko
Fristajlo
Lila
RINGE
Avramova
17 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
pa po ovoj kosavi samo i mogu da peglam po kucama ::
RINGE- Profi član
- Broj poruka : 3335
Datum upisa : 27.03.2010
Godina : 38
Ne daj se jeftino; traži Karlzberg, pa onda šampanj, a onda se dotuci Čivasom, a između krkaj cveklu i belu rotkvu; mušterije će biti fascinirane...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Pa, učim čoveka...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::Pa, učim čoveka...
E, ako je tako, onda nastavi dalje.
Avramova ::Čest je slučaj da se ostvari veza sa partnerom koji je slobodan a ima decu pored sebe iz nekog razloga (udovci, razvedeni).
Da li biste pristali na brak ili zajednički život sa osobom koja vam u "miraz" donosi decu?
Ako je muškarac razumno biće i osoba koja nam u potpunosti odgovara , djeca nisu niti imaju razloga biti prepreka na zajednički život . Niti se u njima smije vidjeti ikakva prepreka ili odbojnost koja bi vezu trebala dovoditi u pitanje .
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Pitaju li se djeca išta?
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Naravno da se pitaju . Ali u onom smislu da da ostaju važna i najvažnija u cijelom tom novom odnosu . .Orhideja ::Pitaju li se djeca išta?
Dragana- Super član
@Orhideja
Ne, zašto bi?
Ne, zašto bi?
Zašto ne? Hajde primjer, da sam ja dijete i da ja jednostavno neću drugu ženu za mamu ili drugog čiku za tatu, šta tad? Ljubav....ok...ali zajednički život...dijete dolazi i odlazi a ne prihvata i tad je mučno svima.="Avramova"Ne, zašto bi?
Orhideja ::Zašto ne? Hajde primjer, da sam ja dijete i da ja jednostavno neću drugu ženu za mamu ili drugog čiku za tatu, šta tad? Ljubav....ok...ali zajednički život...dijete dolazi i odlazi a ne prihvata i tad je mučno svima.="Avramova"Ne, zašto bi?
Reakcije odbijanja novoga partnera svojega roditelja , bilo oca ili majke , redovita je pojava kod djece određene životne dobi . Najčešće u periodu puberteta . U takvim slučajevima , roditelj ne treba odustati od svoga novoga partnera ali ni od pažnje i prilagođavanja djeteta novonastaloj situaciji . Periodi adaptacije znaju biti bolni , ali to prođe . Potrebno je samo malo volje i strpljenja te razgovora i truda sa djecom .
Dragana- Super član
Dragana ::Najčešće u periodu puberteta . U takvim slučajevima , roditelj ne treba odustati od svoga novoga partnera ali ni od pažnje i prilagođavanja djeteta novonastaloj situaciji . Periodi adaptacije znaju biti bolni , ali to prođe . Potrebno je samo malo volje i strpljenja te razgovora i truda sa djecom .
Upravo tako bih i ja obrazložila svoj stav. Bitno je da je "novopristigli" razumna i dobronamerna osoba.
Ne znam kome mogu da smetaju deca, ali to je sloboda izbora. Neko jednostavno ne želi da deli nekoga sa tamo nekim detetom, jer deca odvlače pažnju partnera i ometaju zajednicu između dvoje ljudi, naravno, ukoliko nisu zajednička.
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
Ne može dijete da ometa zajednicu odraslih ljudi, dijete je dijete a ukoliko partner traži istu pažnju kao i dijete onda mu i ne treba zajednica već bebisiterka.Burla ::Ne znam kome mogu da smetaju deca, ali to je sloboda izbora. Neko jednostavno ne želi da deli nekoga sa tamo nekim detetom, jer deca odvlače pažnju partnera i ometaju zajednicu između dvoje ljudi, naravno, ukoliko nisu zajednička.
Orhideja ::...a ukoliko partner traži istu pažnju kao i dijete onda mu i ne treba zajednica već bebisiterka.
I to se zove sebičluk. U početku oba roditelja treba najviše vremena da posvete deci pa samim tim posvetiće i sebi.
Ima toga što pričaš ali sad pričamo o jednom roditelju i drugom koje to treba postati ali ne na biološki način...bar ne odmah ili...postoje djeca i "djeca" ali i partneri i "partneri".
Naravno da mi ne bi smetalo...a to pitaju li se djeca...ma to je samo u pocetku tesko...kasnije ide lagano cak zavole i pretjerano..bas znam dosta primjera...
Gost- Gost
Orhideja ::Ima toga što pričaš ali sad pričamo o jednom roditelju i drugom koje to treba postati ali ne na biološki način...bar ne odmah ili...postoje djeca i "djeca" ali i partneri i "partneri".
To traže i biološki očevi. :ooo:
Moze li ova tema malo da se prosiri, jer u odluku dvoje ljudi kasnije ucestcvuju i rodjaci, a kod nas to bas i nije sjajno pocelo?Naravno da mi ne bi smetalo...a to pitaju li se djeca...ma to je samo u pocetku tesko...kasnije ide lagano cak zavole i pretjerano..bas znam dosta primjera...
Ili mozda, od svih, samo ja mislim tako?
Mislim da muskarci lakse od zena prihvataki tudju decu. One koje poznajem uglavnom su sve od njega sklonile.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Vidra :: Moze li ova tema malo da se prosiri, jer u odluku dvoje ljudi kasnije ucestcvuju i rodjaci, a kod nas to bas i nije sjajno pocelo?
Zašto i rođaci? Rođaci ne odlučuju ni koliko ću dece da imam a kamoli da li ću prihvatiti nečije itd. Čak ni po cenu da od njih zavisim u izvesnom smislu.
Mislim da muskarci lakse od zena prihvataki tudju decu.
Tačno, a to je zato što očevi uglavnom imaju manje obaveza.
One koje poznajem uglavnom su sve od njega sklonile.
Gde će im duša?
Pa, nisam mislila da ja kao, napr, tvoja sestra odlucim koliko ces dece imati, ali mogu da odlucima da se moja deca sa njegovom ne druze, je l'?Zašto i rođaci? Rođaci ne odlučuju ni koliko ću dece da imam a kamoli da li ću prihvatiti nečije itd. Čak ni po cenu da od njih zavisim u izvesnom smislu.
Mislila sam na tu liniju prenosa energije, oko dece na rodjake. Jer, moram da priznam, da mi jako smeta sto moja deca spavaju sa njegovom decom kod svog dede. Za mene su to pobrkani loncici, jer njegova deca treba da spavaju kod svoga dede, a ne kod tate od tatine zene.
Sto sad pominjes dusu?Gde će im duša?
Deca su deca, a i svi imaju dusu.
Kada kazu da covek pristajuci da drugome cini uslugu sebi cini lose, to je tacno.
Vidra- Legendarni član
Vidra :: Pa, nisam mislila da ja kao, napr, tvoja sestra odlucim koliko ces dece imati, ali mogu da odlucima da se moja deca sa njegovom ne druze, je l'?
Svi sve mogu samo je pitanje da li s razlogom ili ne. Ne bih na to gledala iz ugla ko je kome šta. Ako se deca slažu, savršeno mi je svejedno čije je.
Mislila sam na tu liniju prenosa energije, oko dece na rodjake. Jer, moram da priznam, da mi jako smeta sto moja deca spavaju sa njegovom decom kod svog dede. Za mene su to pobrkani loncici, jer njegova deca treba da spavaju kod svoga dede, a ne kod tate od tatine zene.
Zar nije najvažnije da li se deca slažu i uopšte ljudi. Ne bih bila tako isključiva.
Sto sad pominjes dusu?Gde će im duša?
Deca su deca, a i svi imaju dusu.
Kada kazu da covek pristajuci da drugome cini uslugu sebi cini lose, to je tacno.
Ne, nisam mislila na dečiju dušu, daleko bilo, već na majku koja krije dete.
Vazno je da se deca slazu, ali ne treba da imaju isti tretman. Ipak mi imamo samo jednog dedu, a oni dvojicu. Ne treba im i nas.Zar nije najvažnije da li se deca slažu i uopšte ljudi. Ne bih bila tako isključiva
Ali verujem i da je to stvar naseg dede da o tome odluci.
Vidra- Legendarni član
Gledam to otprilike ovako: niko ne donosi odluku da li će se s nekim družiti. To dođe samo po sebi. Ljudi se privlače i tu onda prestaju važiti sva nepisana pravila.
Nisam mislila na majku, vec na novu zenu koja je od svoga muza sklonila ne samo njegovu zenu koja je postala bivsa, nego i njegove prijatelje i njegovu decu (koja im nisu zajednicka). Ona sama gradi svoj zivot i vrlo vodi racuna da joj neko ne smrsi konce.već na majku koja krije dete.
Za takav primer znam, cak je u pitanju ( njegovo) odraslo zensko dete.
Zene uvek rade na ciscenju teritorije, u to sam sigurna.
Vidra- Legendarni član
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Da li roditelji treba da razgovaraju sa decom o seksu?
» Brak kao institucija sve nepopularniji
» Ljubav i brak
» Brak prirodna pojava ili propaganda?
» U brak zbog novca
» Brak kao institucija sve nepopularniji
» Ljubav i brak
» Brak prirodna pojava ili propaganda?
» U brak zbog novca
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu