Ko je trenutno na forumu
Imamo 204 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 204 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Ja sam dobar čovek
+13
lotos
Johny Bravo
digitalmandrak
Poli
furija
Prince
Batista
Vukota
Lilith
Konkubinac
slavena
Thabit
Avramova
17 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 4
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Ja sam dobar čovek
Verujem da svako od nas misli da je dobar čovek. Niko nikome ne može zabraniti da o sebi misli kako želi. Međutim, u poplavi dobrih eto nama poplave neslaganja, svađa, zamerki, nerazumevanja itd. itd.
Pa kako je to moguće ako smo svi dobri?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Re: Ja sam dobar čovek
Izraziću svoje skromno zapažanje i reći niti jesam niti sam kada bio dobar čovek,još me uvek muče'dečije bolesti',za ostale nemam pojma niti me zanima osim ako mi stave na uvid karton,evidenciju o primljenim vakcinama.
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Avramova ::Verujem da svako od nas misli da je dobar čovek. Niko nikome ne može zabraniti da o sebi misli kako želi. Međutim, u poplavi dobrih eto nama poplave neslaganja, svađa, zamerki, nerazumevanja itd. itd.
Pa, izgleda da lazemo!Jbga!
Iskrivljene slike u ogledalu, eto, to smo, svi mi .
I kao sto je Thabit vec rekao, nikad za sebe nisam rekla ili pomislila da sam sa oreolom iznad glave, ih... ... jer svi smo mi samo ljudi , sa zivotnim ,kako bih rekla... oscilacijama koje nas na momente cine dobrim ili losim, samo svako od nas treba uloziti trud kako bi sto duze zadrzali ono kad smo dobri ili barem priblizno tome...
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
slavena :: Pa, izgleda da lazemo!Jbga!
Upavo tako, lažemo, neki čak i svesno.
Gde je tolerancija, saosećanje; gde je strpljenje a gde solidarnost? Vređamo očekujući da uzvisimo sebe a porazimo drugog, a onda sve zaboravljamo i kada neko to isto učini, mi odmah imamo dijagnozu.
Avramova ::Verujem da svako od nas misli da je dobar čovek. Niko nikome ne može zabraniti da o sebi misli kako želi. Međutim, u poplavi dobrih eto nama poplave neslaganja, svađa, zamerki, nerazumevanja itd. itd.
grdno se varas....
Konkubinac- Član
- Broj poruka : 389
Datum upisa : 11.05.2014
U čemu?
Nisam iznela svoj stav samo sam izvela logički zaključak i pitam se.
Nisam iznela svoj stav samo sam izvela logički zaključak i pitam se.
lose verujes... svaki covek je dualitet dobra i zla... onaj koji misli za sebe da je dobar ima zesci problem....
sto je najzanimljivije u covekovom zivotu je procenat sopstvene dominacije zla i pokvarenosti spram onog finog i dobrog reda 75/25.... ako ne i jace
sto je najzanimljivije u covekovom zivotu je procenat sopstvene dominacije zla i pokvarenosti spram onog finog i dobrog reda 75/25.... ako ne i jace
Konkubinac- Član
Ko kaže da im verujem? Da li je iko rekao za sebe da je loš čovek pa i pomislio i u tom smislu sam napravila kratki uvod.
Uh, nije ti dobar odnos, kako si ga izračunao?
Uh, nije ti dobar odnos, kako si ga izračunao?
zabrojo se kod onih sto sam ih saranio
odok... dosta mi foruma za juni...mozda u julu ... baj.
odok... dosta mi foruma za juni...mozda u julu ... baj.
Konkubinac- Član
ne postoji sasvim dobar ili sasvim loš čovek.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Nisam iznela lični stav o tome da li su svi ljudi dobri ili svi loši, ili od svega po malo. Poentirala sam izjave ljudi "Ja sam dobar čovek", i osmislila univerzalnu izjavu.
Ne bih se složila da je u svima nama zla. Volela bih da neko ko smatra da je to tačno navede neki primer, ne mora svoj. Šta to zaista dobar čovek čini da bi se moglo reći kako je i u njemu pomalo zla?
Ne bih se složila da je u svima nama zla. Volela bih da neko ko smatra da je to tačno navede neki primer, ne mora svoj. Šta to zaista dobar čovek čini da bi se moglo reći kako je i u njemu pomalo zla?
ja bih volela da se javi jedan čovek ovde koji će nam reći da nikada zlo nije ni pomislio, kamoli uradio.
Lilith- Profi član
Imamo temu o dobru i zlu ali mislim da nije problem i da je jasno šta znači dobro a šta zlo.
Čovek i dobro i zlo čini drugima ali i sebi, svesno ili nesvesno. Gore od nesvesnog je kada to čini svesno.
Zašto se zlo podrazumeva makar i u maloj količini? Evo mogu reći da nikda nikome nisam poželela zlo niti pomislila. Zlo je preteška reč.
Čovek i dobro i zlo čini drugima ali i sebi, svesno ili nesvesno. Gore od nesvesnog je kada to čini svesno.
Zašto se zlo podrazumeva makar i u maloj količini? Evo mogu reći da nikda nikome nisam poželela zlo niti pomislila. Zlo je preteška reč.
jesam i poželela i pomslila i uradila, ako je bilo potrebno.
da li je to bilo zlo sa moje strane?
nemam pojmja, samo znam da je bilo zasluženo.
takođe pojma nemam jesam li dobra osoba, mislim da uglavnom jesam... loša ponekad, ali lažni moralista i licemer sigurno nisam.
da li je to bilo zlo sa moje strane?
nemam pojmja, samo znam da je bilo zasluženo.
takođe pojma nemam jesam li dobra osoba, mislim da uglavnom jesam... loša ponekad, ali lažni moralista i licemer sigurno nisam.
Lilith- Profi član
Ako nikada nikome nisi poželela zlo, onda ja ne znam šta znači ta preteška reč.
Verujem da postoji tema o dobru i zlu i definicija ima mnogo, subjektivnih mišljenja još više, pa mi je teško da pričam na ovu temu, kad ne znam ni o čemu pričamo.
Verujem da postoji tema o dobru i zlu i definicija ima mnogo, subjektivnih mišljenja još više, pa mi je teško da pričam na ovu temu, kad ne znam ni o čemu pričamo.
Gost- Gost
Zlo je preteška reč.
možda, ali je ako povučemo paralelu u ovom bukvalizovanom i extremnom obliku i dobro velikim delom laž.
možda, ali je ako povučemo paralelu u ovom bukvalizovanom i extremnom obliku i dobro velikim delom laž.
Lilith- Profi član
Sv. Oblica ::Ako nikada nikome nisi poželela zlo, onda ja ne znam šta znači ta preteška reč.
Zla misalo i zla radnja jesu greh i otuda preteška reč
Pogledaš uvodni post. Nije cilj da pričamo o dobru i zlu već o ljudima koji za sebe kažu da su dobri pa ako su svi dobri, za očekivati je opšte dobro a nije tako. Tu je kvaka.
@Lilith, to što ti kažeš da si činila zlo ne verujem da je stvarno zlo.
zato što misliš da sam u suštini dobar čovek?
možda... ali to ne znači da nisam sposobna za zlo. i zato je definicija zla neophodna ovde... nisam ni sama sigurna da li se neki postupci mogu nazvati zlim.
zato što misliš da sam u suštini dobar čovek?
možda... ali to ne znači da nisam sposobna za zlo. i zato je definicija zla neophodna ovde... nisam ni sama sigurna da li se neki postupci mogu nazvati zlim.
Poslednji izmenio Lilith dana Pon Jun 09, 2014 12:08 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Lilith- Profi član
Nisu potrebne nikakve definicije.
Upravo zbog toga sam spomenula pretešku reč.
Lilith ::nisam ni sama sigurna da li se neki postupci mogu nazvati zlim.
Upravo zbog toga sam spomenula pretešku reč.
Bog je sve ljude stvorio da budu dobri i dao im slobodnu volju...
SPOJLER
Covekova slobodna volja i darovi koje mu je Bog podario ucinili su ga oholim i on je iz Carstva Bozijega pao u tamu neznanja...
Tacka... SPOJLER
Tako je covek svojom slobodnom voljom datom od Boga izabrao zlo umesto dobra i podredio svoju volju palim duhovima pod nebom...
SPOJLER
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Avramova ::Sv. Oblica ::Ako nikada nikome nisi poželela zlo, onda ja ne znam šta znači ta preteška reč.
Zla misalo i zla radnja jesu greh i otuda preteška rečVerujem da postoji tema o dobru i zlu i definicija ima mnogo, subjektivnih mišljenja još više, pa mi je teško da pričam na ovu temu, kad ne znam ni o čemu pričamo.
Pogledaš uvodni post. Nije cilj da pričamo o dobru i zlu već o ljudima koji za sebe kažu da su dobri pa ako su svi dobri, za očekivati je opšte dobro a nije tako. Tu je kvaka.
E pa nije tako zato što sam ja zla i sve sam pokvarila...
Malo mi se ne priča o nekima tamo. Ako rešite da pričamo o nama, možda se uključim.
Gost- Gost
Nema ograničenja, piši o čemu hoćeš, tema je rastegljiva.
Ništa ti nisi pokvarila.
Ništa ti nisi pokvarila.
Vukota ::Avramova ::Verujem da svako od nas misli da je dobar čovek. Niko nikome ne može zabraniti da o sebi misli kako želi. Međutim, u poplavi dobrih eto nama poplave neslaganja, svađa, zamerki, nerazumevanja itd. itd.
Bog je sve ljude stvorio da budu dobri i dao im slobodnu volju...
SPOJLER
Covekova slobodna volja i darovi koje mu je Bog podario ucinili su ga oholim i on je iz Carstva Bozijega pao u tamu neznanja...
Tacka... SPOJLER
Tako je covek svojom slobodnom voljom datom od Boga izabrao zlo umesto dobra i podredio svoju volju palim duhovima pod nebom...
SPOJLER
sam pao, sam se ubio.
samo još da izađemo iz crno-belog kalupa i sve će doći na svoje mesto...
Lilith- Profi član
Pa ko je tu sada kriv, covek sa svojom slobodnom voljom ili Bog koji mu je istu podario...
Spojler
Spojler
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Moze li covek biti srecan u ovakvim drustvenim okolnostima??
» Muzika za dobar dan
» Preporučite dobar proizvod
» Muzika za dobar dan
» Preporučite dobar proizvod
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?