Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 136 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 136 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Ja sam dobar čovek - Page 4 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Ja sam dobar čovek

+13
lotos
Johny Bravo
digitalmandrak
Poli
furija
Prince
Batista
Vukota
Lilith
Konkubinac
slavena
Thabit
Avramova
17 posters

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole

Ja sam dobar čovek - Page 4 Empty Re: Ja sam dobar čovek

Počalji od Avramova Pet Jul 18, 2014 3:12 pm

Zašto sebe kažnjavati? Neka tuku glavom o zid oni koji jedu sopstveni želudac jer misle da su samo njihove reči i dela vredni. Rugaju se drugima i bivaju smešni. Čak i kada su svesni da rade loše stvari oni idu dalje i sve tako dok jednom ne padnu.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Pet Jul 18, 2014 9:07 pm

Mozda ne treba tuci glavom o zid, al svakako treba pricekati da napad dobrote prodje  Ja sam dobar čovek - Page 4 479116528  Nikome dobrota dobro nije donela  Ja sam dobar čovek - Page 4 3681966919 
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Храст Pon Jan 04, 2016 5:12 pm

Ja sam dobar čovek - Page 4 Welding-hat-05
Када би завирили у главу на око и уши финих особа,могли би видети њихове жеље односно  зле монструме или супротно.
Добар човек је са психолошког становишта  релативна особина
Храст
Član
Član

Broj poruka : 479
Datum upisa : 23.11.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cinzia Sub Feb 13, 2016 5:36 pm

ne znam, mozda jesam a mozda i nisam,,,ali znam da vecina ljudi za sebe misli da su dobri,,i najgori covjek ce misliti da je dobar covjek,,,to je u prirodi tako,,,rijetki su oni koji ce realno provjeriti sebe, dal su zaista dobri ljudi,,to je test gdje covjek nekako i ne zeli da zalazi,,siguran da je bas on taj najbolji,,
Cinzia
Cinzia
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od naOpaka Sub Mar 05, 2016 7:23 pm

Avramova ::Verujem da svako od nas misli da je dobar čovek. Niko nikome ne može zabraniti da o sebi misli kako želi. Međutim, u poplavi dobrih eto nama poplave neslaganja, svađa, zamerki, nerazumevanja itd. itd.  

Pa kako je to moguće ako smo svi dobri?

ne mogu da listam shta je ko kazao , mozda i ja , negde ..
pretpostavka da smo svi dobri tj. da mislimo da jesmo je pogreshna polazna tachka
eto mene nedobre da se slozim s vama Ja sam dobar čovek - Page 4 3137150671
ego na stranu, sad samo caskamo i nemo' da mi neko kaze da mi gramatika otishla u q
egoooooooooo affraid

naOpaka
naOpaka
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Храст Pet Dec 23, 2016 2:24 pm

Možda i nisam dobar čovjek zato što se pomalo i bojim dobrih ljudi Ja sam dobar čovek - Page 4 3681966919
Храст
Član
Član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Храст Ned Jan 29, 2017 2:23 pm

Zanimljiv tekst

ФОРМУЛЕ ЖИВЉЕЊА

Злурадост

Да ли сте некада осетили задовољство због тога што је другу особу снашла нека несрећа коју је према вашој оцени „заслужила”? Ако јесте, онда сте осетили осећање злурадости. Као што каже сама реч, злурадост означава радовање, задовољство због тога што се неком другом десило неко зло.

Злурадост се убраја у морална осећања због тога што је повезано са идејама добра и зла, проценом да је неко добар или лош. Злурадост јесте израз непријатељског односа према некоме ко је претходно процењен као лош или зао човек.

Од малих ногу смо изложени разним причама, било кроз литературу, било кроз филмове, у којима се на врло поједностављен начин представља борба добра и зла. Архетипски образац је следећи: зла особа или сила неправедно угрожава добру, али недовољно моћну особу, што код нас изазива незадовољство, након чега се појављује нека моћна добра сила или особа, која помаже жртви и чини на крају да правда победи. Када спасилац на крају победи агресора, код читаоца, гледаоца или публике настаје осећање катарзе, разрешење тензије због доминације зла и задовољство због победе добра. Део доживљаја је злурадост према пораженом агресору.

Проблем са оваквим идејама добра и зла настаје онда када се оне пренесу у међуљудске односе. Људи веома субјективно процењују себе и друге, доживљавајући себе као добре, приписујући поквареност и зле мотиве другима. У томе им помажу трачеви који „доказују” да су иза социјалне маске доброте коју носе, други заправо лоши и зли.

Злурадост је израз непријатељских осећања, као што су завист и мржња, и у мањој мери, презир. Ова осећања су резултат процене да је други лош или зао, због чега се према њој осећа антипатија, то јест противосећање. Полазећи од тога да свет мора да буде правичан, особа се лоше осећа када види да је другоме кога процењује као злог, добро, а добро се осећа када види да му је лоше.

На нашим просторима је осећање зависти главна подлога за злурадост. Завист може да буде препозната као таква код онога ко је осећа, али веома често је нису свесни људи који је осећају. Оно чега су свесни јесте да их неко „јако нервира” иако не знају да објасне због чега. А логика зависти јесте: „Онај ко је веома добар је много бољи од мене, што значи да сам ја много лошији од њега – а то није фер.” Зато људи који завиде туђи успех претварају у болно и неправедно доживљавање властитог неуспеха. Завист их мотивише на смањење разлике између њих и успешног, углавном тако што се одлучују да је лакше обезвредити туђи успех, него се потрудити да се постигне свој. Зато је посрнуће успешне особе разлог за злурадост.

Како злурадовање више говори о ономе ко га осећа, него о ономе према коме се осећа, оно је добар разлог за лично преиспитивање које може да води ка личном напретку.

Аутор: Зоран Миливојевић
Храст
Član
Član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jan 29, 2017 3:32 pm

Interesantan članak gospodina Milivojevića, valja bi malo prodiskutovati.

~~~

Zar nije logično da dobar čovek za dobroga kaže da je dobar, a loš za lošega da je loš. Dobar za lošega može reći da je loš ali loš za dobroga nikada da je dobar.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mima Ned Jan 29, 2017 4:31 pm

Za početak, svako PRVO neka dobro porazmisli O SEBI i svojim postupcima, pa tek onda oceni druge Smile

Članak koji je postavio Hrast je jako česta pojava koja meni nikad nije bila jasna.
Zluradost, zavist, sujeta....

Najradije bih citirala ceo tekst, ali neću, izdvojiću samo deo koji može možda nekome pomoći da se promeni i uvidi svoju grešku...
Храст ::
Како злурадовање више говори о ономе ко га осећа, него о ономе према коме се осећа, оно је добар разлог за лично преиспитивање које може да води ка личном напретку.
Mima
Mima
Banovan
Banovan

Broj poruka : 471
Datum upisa : 23.01.2017

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Ned Jan 29, 2017 9:54 pm

Zluradost je cesta pojava i svi smo joj podlozni.

Evo vam moj primjer zluradosti:
Zadnjih desetak godina kada je svjetsko ili evropsko u kosarci, nema mi ljepseg osjecaja nego kad neko istambura spanske cigane. Ja sam dobar čovek - Page 4 169055031
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jan 29, 2017 11:06 pm

U mom prethodnom postu umesto "kaže" treba da piše "misli". Može kazati ako je nužno.

Аутор: Зоран Миливојевић

Ovo bi bilo fantastično samo kada bi zluradi bio toga svestan. Zlurad u zluradovanju jednako uživa kao i onaj ko je zlurad.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Nazad na vrh