Ko je trenutno na forumu
Imamo 43 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 43 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
U braku zbog dece
+19
Batista
Lilith
Miško
naOpaka
Vukota
laza
Shapat
sini_do
Srdjan91
Vulin
djavolica
Johnny-Azra
Enna
inspy
Istina ex Natasha
Marea
Avramova
Mesrine
paket
23 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 3 od 5
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: U braku zbog dece
Brak u kome nema intimnosti,emocionalne,fizicke ili intelektualne,postovanja,podrske...na kraju krajeva i dopadanja medju supruznicima ili jos gore kada se prestanete boriti i pomirite sa situacijom kojom niste zadovoljni,postavlja se pitanje jeli za decu bolje ostati u takvom okruzenju ili ne i sta deca u tom slucaju uce od vas,a u tom svom uzrastu upijaju kao spuzvice sve.Cini mi se da takvi brakovi i roditelji deci daju poruku kako "ljubav" treba da izgleda ili da nije moguca,da postovanje ne znaci nista i sl.Cak i ako recima demantujete svoje izjave,dela govore vise od reci.Ja bih iz ovakve veze ili braka,posebno tamo gde postoji fizicko maltretiranje,izasla odmah.
Naravno da nisu svi brakovi takvi i tamo gde postoji i mrvica razuma ,postoji i sansa da opstane uz ogromno zalaganje da uspe,samo pitam se dokle...na zalost.
Naravno da nisu svi brakovi takvi i tamo gde postoji i mrvica razuma ,postoji i sansa da opstane uz ogromno zalaganje da uspe,samo pitam se dokle...na zalost.
Shapat- Profi član
- Broj poruka : 2400
Datum upisa : 16.07.2013
Dok ne prođe pubertetska i adolescentna faza i naravno, u onim brakovima gde su ljudi razumni.Shapat ::...,samo pitam se dokle...na zalost.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
žrtvovati se treba,deca su nedužna u toj situaciji a ispaštaju ponajviše međutim poenta je što reče shapat ,, dokle,,
od stepena nekvaliteta braka zavisi i dužina perioda žrtvovanja
nikakav fanatizam nije poželjan niti opravdan kao ni razlaz ,, na prvu loptu,,
od stepena nekvaliteta braka zavisi i dužina perioda žrtvovanja
nikakav fanatizam nije poželjan niti opravdan kao ni razlaz ,, na prvu loptu,,
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Svaki brak koji opstaje isljučivo zbog materijalnog za osudu je, i uverena sam da u njemu vlada haos ako ne onaj glasni onda sigurno tihi očaj duše. Deca to osete!
Svaki brak koji opstaje uz dogovor zbog dece, za pohvalu je, a deca ne gledaju ono što bi u prethodnom slučaju gledala jer ne osećaju očaj i moranje.
Zašto se zanemaruje činjenica dogovora? U prvom slučaju se ne dogovaraju već trpe, u drugom slučaju da. Evo čak i poslovice koja govori u korist iste - Dogovor kuću gradi.
Neka neko digne glas protiv prvih, a neka druge ostave na miru jer je jasno šta im je primarno, a kada su to deca, onda neće biti ni glasnog ni tihog očaja.
Svaki brak koji opstaje uz dogovor zbog dece, za pohvalu je, a deca ne gledaju ono što bi u prethodnom slučaju gledala jer ne osećaju očaj i moranje.
Zašto se zanemaruje činjenica dogovora? U prvom slučaju se ne dogovaraju već trpe, u drugom slučaju da. Evo čak i poslovice koja govori u korist iste - Dogovor kuću gradi.
Neka neko digne glas protiv prvih, a neka druge ostave na miru jer je jasno šta im je primarno, a kada su to deca, onda neće biti ni glasnog ni tihog očaja.
Ali, cek, ja to drugacije tumacim...Jer ostati u braku zbog materijalnog dobra, ajde i neke jade nek' bude tako...ako djeca ne ispastaju.Avramova ::Moram ponovo da pitam:
Kako je moguće da niko nije rekao kako se brak održava zbog materijalnog dobra, te takav niko ne osuđuje ali će zato osuditi kada neko kaže - da, ostajemo u braku zbog dece. Kada poodrastu videćemo, razvešćemo se... itd. itd.
Hej, staviš decu kao viši cilj, pa to je za pohvalu a ne za osudu! Zaboga!
Osušiće mi se mozak dokle ne dokažem da nije svuda isto.
Ali ostati u braku zbog djece, a da bas oni zbog toga pate e to mi nije jasno...
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Valja, Vukota.
@Marea
Pisaću kasnije, sada moram dovršiti ručak.
@Marea
Pisaću kasnije, sada moram dovršiti ručak.
Kako valja?
To su gluposti.
Nema to veze da li su roditelji razvedeni ili ne vec kakav je njihov odnos medjusobno i prema deci.
Sada da mi neko kaze da su sva deca razvedenih roditelja "nesrecna" ne pije vodu.
Bitan je odnos roditelja prema detetu a ne da li zive zajedno ili odvojeno.
To su gluposti.
Nema to veze da li su roditelji razvedeni ili ne vec kakav je njihov odnos medjusobno i prema deci.
Sada da mi neko kaze da su sva deca razvedenih roditelja "nesrecna" ne pije vodu.
Bitan je odnos roditelja prema detetu a ne da li zive zajedno ili odvojeno.
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Upravo o odnosima prema deci i tupim.
Onda tako kazi...
Ovako mi se bespotrebno skida boja sa slova na tastaturi...
Ovako mi se bespotrebno skida boja sa slova na tastaturi...
Vukota- Počasni član
Govorim sve više, presušila tastatura, prsti ogrbaviše.
Izgleda da nisi pročitao ni jedan moj post na ovoj i sličnim temama.
Izgleda da nisi pročitao ni jedan moj post na ovoj i sličnim temama.
Da znas da nisam...
Ja samo da iskazem misljenje i odoh...
Ja samo da iskazem misljenje i odoh...
Vukota- Počasni član
Jos jednom cu reci da djeca nit su naivna, nit su glupa
i predobro znaju sta se u kuci desava pa mogu roditelji
mislit sta hoce.. i nikome laz nije dobro donjela, nikome
pa kakva god bila.. laz je UVIJEK laz..
i predobro znaju sta se u kuci desava pa mogu roditelji
mislit sta hoce.. i nikome laz nije dobro donjela, nikome
pa kakva god bila.. laz je UVIJEK laz..
djavolica- Profi član
- Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 36
Normalni roditelji nikada neće deci reći - Deco, mi se volimo, baš kao što normalni roditelji neće reći - Deco, mi se više ne volimo kao Romeo i Julija, ne privlačimo se seksualno itd. itd.
Jedno je mržnja između partnera izazvana bog zna čime, a drugo je prestanak zainteresovanosti za partnera kao ljubavnika što nikako ne mora da znači da će se mrzeti. Život u porodici se normalno odvija, i dalje se ruča zajedno, ide u kupovinu zajedno, odlučuje o deci, nadgedaju se, druže se.
Da li je moguće da zbog toga što više seksualno ne opšte treba da dođe do katastrofe, tuče, mržnje?
Naravno da ima svakakvih slučajeva, ali ima i ovoga o čemu ja govorim.
Motiv deca i materijalni motiv - po meni je nemoralno izjednačavati, ili prednost dati drugom.
Kažu - lažu oni koji ostaju u braku zbog dece, vade se. - Zašto se vade, pitam ja? Neka mi neko odgovori.
Nikada niko nije rekao - Ostajem u braku zbog svega materijalnog što smo stekli.
Šta se u braku može steći? Deca i materijalno? Šta je važnije?
Jedno je mržnja između partnera izazvana bog zna čime, a drugo je prestanak zainteresovanosti za partnera kao ljubavnika što nikako ne mora da znači da će se mrzeti. Život u porodici se normalno odvija, i dalje se ruča zajedno, ide u kupovinu zajedno, odlučuje o deci, nadgedaju se, druže se.
Da li je moguće da zbog toga što više seksualno ne opšte treba da dođe do katastrofe, tuče, mržnje?
Naravno da ima svakakvih slučajeva, ali ima i ovoga o čemu ja govorim.
Motiv deca i materijalni motiv - po meni je nemoralno izjednačavati, ili prednost dati drugom.
Kažu - lažu oni koji ostaju u braku zbog dece, vade se. - Zašto se vade, pitam ja? Neka mi neko odgovori.
Nikada niko nije rekao - Ostajem u braku zbog svega materijalnog što smo stekli.
Šta se u braku može steći? Deca i materijalno? Šta je važnije?
Pa ima slucajeva gde zena nema gde ode ili nema novca da se samostalno izdrzava
pa mora da trpi sve i svasta u braku.
Da ima i moze, ni dana ne bi ostala sa sve detetom u paketu.
A moze biti i obrnuto.
pa mora da trpi sve i svasta u braku.
Da ima i moze, ni dana ne bi ostala sa sve detetom u paketu.
A moze biti i obrnuto.
Vukota- Počasni član
Ne može muž da ostavi ženu neobezbeđenu, zakon ga prisiljava na to, naročito ako imaju zajedičku decu. Međusobne nesporazume će rešavati, rešiti ili nerešiti, kako ko.
Ha ha ha Kakav zakon
Mozda u Svajcarskoj, Norveskoj, Svedskoj ali ne i ovde.
Koliko u Srbiji ima dece koja ne dobijaju alimentaciju koja im
po zakonu pripada a umesto da vide oca cuvaju ih babe i dede.
Zene izbacene na ulicu sa detetom.
Ima i oceva koji sami izdrzavaju decu jer majke brak i deca ne interesuju.
Mozda u Svajcarskoj, Norveskoj, Svedskoj ali ne i ovde.
Koliko u Srbiji ima dece koja ne dobijaju alimentaciju koja im
po zakonu pripada a umesto da vide oca cuvaju ih babe i dede.
Zene izbacene na ulicu sa detetom.
Ima i oceva koji sami izdrzavaju decu jer majke brak i deca ne interesuju.
Vukota- Počasni član
Ako je čovek odlučan, ako zna šta mu po pavu pripada, neće ga strefiti ulica. Takve stvari se mogu desiti u slučajevima kada je majka isključivi krivac mada je i to upitno.
Osvrni se oko sebe pa ćeš da vidiš da sam u pravu.
Osvrni se oko sebe pa ćeš da vidiš da sam u pravu.
Osvrnuo sam se i video da nisi u pravu.
Ako sam dobro razumeo, sve sto se nekom od roditelja dogodi, krivica je iskljucivo njegova...
Idemo iz pocetka..
Koliko zena stupi u brak jer u medjuvremenu ostanu u drugom stanju, pa ocevi da bi "sacuvali obraz" prihvate da stupe u brak.
Oboje znaju da je brak klimav, ne postoji nista sto bi ih trajnije vezalo, ljubavi nema koliko je potrebno, itd... Brak potraje dve do cetiri godine i na kraju pukne uz mnogo svadje i buke. Deca ispastaju ni kriva ni duzna. Jos ako otac ili majka imaju novac i uticaj, sumnjam da ce se druga strana zakonom okoristiti. Poznati su mi takvi slucajevi.
Moze biti da se tokom vremena sve promeni na bolje, ljudi sazru, postanu odgovorniji i sve se dobro zavrsi, a moze biti i obrnuto.
Sve je u Srbiji utopija.
Ako sam dobro razumeo, sve sto se nekom od roditelja dogodi, krivica je iskljucivo njegova...
Idemo iz pocetka..
Koliko zena stupi u brak jer u medjuvremenu ostanu u drugom stanju, pa ocevi da bi "sacuvali obraz" prihvate da stupe u brak.
Oboje znaju da je brak klimav, ne postoji nista sto bi ih trajnije vezalo, ljubavi nema koliko je potrebno, itd... Brak potraje dve do cetiri godine i na kraju pukne uz mnogo svadje i buke. Deca ispastaju ni kriva ni duzna. Jos ako otac ili majka imaju novac i uticaj, sumnjam da ce se druga strana zakonom okoristiti. Poznati su mi takvi slucajevi.
Moze biti da se tokom vremena sve promeni na bolje, ljudi sazru, postanu odgovorniji i sve se dobro zavrsi, a moze biti i obrnuto.
Sve je u Srbiji utopija.
Vukota- Počasni član
Ti pišeš o ulasku u brak zbog deteta a ja o opastanku braka zbog dece.
To je isto. Pogledaj sta je motiv ulaska nekog u brak i onda ces videti da pisemo o istom, samo iz drugog ugla.
Da bi brak postojao, prvo do njega mora da dodje, to je valjda logicno.
Sta je MOTIV ulaska u brak govori o tome DA LI treba ostati u braku zbog dece.
Ako neko ionako protiv volje stupi u brak zbog dece, koliko ce biti motivisan da zbog dece u njemu ostane...
Jos ako i ne gaji neku preteranu roditeljsku ljubav pobecice iz njega cim mu se ukaze prilika.
Da bi brak postojao, prvo do njega mora da dodje, to je valjda logicno.
Sta je MOTIV ulaska u brak govori o tome DA LI treba ostati u braku zbog dece.
Ako neko ionako protiv volje stupi u brak zbog dece, koliko ce biti motivisan da zbog dece u njemu ostane...
Jos ako i ne gaji neku preteranu roditeljsku ljubav pobecice iz njega cim mu se ukaze prilika.
Vukota- Počasni član
Govorila sam o uobičajenom da ne kažem normalnom ulasku u brak iz ljubavi. Posle toga se ređaju događaji pa i deca. Dalje je tema o kojoj sam pisala, pa da se ne ponavljam.
Mozda sam ja malo odlutao od teme.
Ako takav brak funkcionise bez posledica po decu onda dobro.
Ako ne funkcionise, onda je to suludo.
Mada sumnjam da su deca motiv ostanka u takvom braku.
Verujem da bi vecina ljudi pobegla sa decom u paketu samo da ima gde. I to sam vec napisao.
Motiv nisu deca nego materijalna osnova.
Ako takav brak funkcionise bez posledica po decu onda dobro.
Ako ne funkcionise, onda je to suludo.
Mada sumnjam da su deca motiv ostanka u takvom braku.
Verujem da bi vecina ljudi pobegla sa decom u paketu samo da ima gde. I to sam vec napisao.
Motiv nisu deca nego materijalna osnova.
Vukota- Počasni član
Ruke su mi dve sante leda. Pročitaj makar jedan post da se ne ponavljam. Imaš tamo negde i neko pitanjce pa mi odgovori.
'Fala.
'Fala.
nemam zivaca.
lepo ti rekoh da sam samo usetao da iskazem po koju misao i ti mi odmah udarila kontru.
onda sam se nesrecan upleo u ovu tragicnu temu sa najboljim namerama i sad moram da se otpetljavam.
i ne bih morao da prelazim sad Albaniju peske ni za sta...
lepo ti rekoh da sam samo usetao da iskazem po koju misao i ti mi odmah udarila kontru.
onda sam se nesrecan upleo u ovu tragicnu temu sa najboljim namerama i sad moram da se otpetljavam.
i ne bih morao da prelazim sad Albaniju peske ni za sta...
Vukota- Počasni član
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Uloga baba i deda u nezi i vaspitanju dece
» Kako treba da se ponasa muz u braku?
» Usvajanje dece
» Kognitivni razvoj dece
» Moj otac
» Kako treba da se ponasa muz u braku?
» Usvajanje dece