Ko je trenutno na forumu
Imamo 113 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 113 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Brak kao institucija sve nepopularniji
+13
Marea
trijak
laza
ttooma
Hiperborejac
Vulin
sini_do
digitalmandrak
Dragana
Avramova
Vidra
Fristajlo
Orhideja
17 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 3 od 6
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Brak kao institucija sve nepopularniji
Av:
Neki tip:
c...al' imam dobre zube, orahe krckam njima.
Neki tip:
Umes li sladoled da pravis?Tebi cu pasirati hranu bez zaprske.. koliko godinama imamo sve cemo teze zvakati hranu..Smile
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Vidra...
Umes li sladoled da pravis?
Sladoled??... to je bar lako.. a jos lakse je napraviti puding... bitno je samo da je slatko..
Gost- Gost
Nema to mnogo veze sa popularnoscu, vec ljudi kapiraju da nema potrebe vezati se s tim papirom ako vec oko svega mogu sami da se dogovore.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Srećo, "taj papir" je institucija koja je nastala zbog, blago rečeno, ljudske bezgranične gluposti.
Mislim, 'ajde što si pljunula na Rapaporta, ali - uslovno rečeno - njegov stav (a za sad je on pametniji od tebe) je upravo suprotan.
Mislim, 'ajde što si pljunula na Rapaporta, ali - uslovno rečeno - njegov stav (a za sad je on pametniji od tebe) je upravo suprotan.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Ja ne znam uopste o cemu ti to?
Ne pada mi na pamet da budem pametnija od nekoga. Dobro mi je ovako.
Ne pada mi na pamet da budem pametnija od nekoga. Dobro mi je ovako.
Marea- Legendarni član
Sam naslov govori kuda ide ovaj brod!
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
@Hiper
Kada bi malo bolje razmislio shvatio bi jednu činjenicu. Rastom nepopularnosti braka, raste i slobodna volja ljudi.
Kada bi malo bolje razmislio shvatio bi jednu činjenicu. Rastom nepopularnosti braka, raste i slobodna volja ljudi.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::@Hiper
Uh sad si me bas zbunila....pa brak nije ni bio obaveza, to je slobodna volja dvoje ljudi...ili intres jednog od ..
Na ovom stupnju mentalnog razvoja coveka nisam bas siguran da slobodna volja "ljudi" vodi uvek ka naprednim stvarima i progresu covecanstva... :iii:
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Porodica predstavlja osnovu ljudske zajednice i nezamenljiva je u procesu duhovnog i socijalnog razvoja čoveka. U porodici se čuva vera predaka, drži se do osnovnih duhovnih i moralnih vrednosti koje nas vode kroz život; porodica je izvor ljubavi, u njoj se učimo dužnosti, požrtvovanju, zajedničkom podnošenju nevolja, životnoj borbi, kao i podeli radosti. Porodica nam stvara osećanje da smo zajedno u svemu, što važi i kada odemo iz svojih porodičnih kuća, tamo kuda nas život vodi.
Gost- Gost
Porodica predstavlja biološku i društvenu grupu koja je određena društvenim pravilima i propisima i ima društvene ciljeve i funkcije. Porodica se razlikuje od drugih društvenih grupa svojom društvenom ulogom koju vrši u životu svake individue,tj. po tome što pruža mnogo konkretniji podsticaj za razvoj čoveka kao ljudskog bića.Porodica je takva za kojom svaki pojedinac oseća potrebu, zato možemo reći da je porodica univerzalna i jedinstvena društvena grupa i značajna je za život svakog pojedinca.Savremena ili egalitarna porodica sve više liči na na specijalizovanu društvenu ustanovu ,članovi porodice sve manje žive potpunim životomu porodici a sve više teže da zadovolje svoje potrebe izvan ili van porodice, pa se porodica sve više doživljava kao prirodna nužnost za ljudski život, nego kao i jedna od ustanova kojoj se nemora participirati. Porodica omogućuje neposredni kontakt ,ličnu povezanost,razvijanje emocija,podstiče da se razvije ljubav kao potreba i zato je porodica jedinstvena društvena organizacija koja podstiče razvitak i emocionalne strane ljudskog života, omogućavajući normalan i uravnoteženi razvoj.
ttooma- Profi član
- Broj poruka : 1266
Datum upisa : 26.12.2012
Godina : 41
ovo ima težinu....kako je lepo sročeno......
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Uopste nije bitno dali je brak popularan ili nije, vazno je da s kim zivite bude to To., bilo na papiru ili bez..
Marea- Legendarni član
rođeni smo u vreme kada se stvari nisu bacale nego su se popravljale.....
mnogo mi se svidela ova rečenica i poruka koju ona šalje je jaka.
govori u množini,važi za oba bračna druga,simboliše nešto što iako je staro,iznošeno ako je ispravno i stoji vam lepo još je i popravljivo ima veću vrednost nego novo.
mnogo mi se svidela ova rečenica i poruka koju ona šalje je jaka.
govori u množini,važi za oba bračna druga,simboliše nešto što iako je staro,iznošeno ako je ispravno i stoji vam lepo još je i popravljivo ima veću vrednost nego novo.
laza- Stepski vuk
I sada je to vreme kolega @Lazo ,samo što je mali boj onih koji popravljaju u odnosu na one koji odbacuju!
trijak- Banovan
- Broj poruka : 516
Datum upisa : 04.01.2013
Godina : 70
To ne znaci, da oni rodjeni u ovo vrijeme, nece biti dobri ljudi..
Mozemo uzeti i primjer..sto se slomi, vise ne moze biti isto..Tad kada su se stvari popravljale, covjek nije ni imao izbora..da jeste, sigurno je da bi "bacio i kupio novo"..Isto, kao i tad i sad..razlika je samo u ljudima, tj njihovom mentalnom sklopu...
Mozemo uzeti i primjer..sto se slomi, vise ne moze biti isto..Tad kada su se stvari popravljale, covjek nije ni imao izbora..da jeste, sigurno je da bi "bacio i kupio novo"..Isto, kao i tad i sad..razlika je samo u ljudima, tj njihovom mentalnom sklopu...
Marea- Legendarni član
ko shvati da iako je u mogućnosti da kupi novo popravi staro,podmaže i očisti i ponovo dovede u pređašnje stanje taj je shvatio suštinu života...
treba razgraničiti uistinu i šta vredi krpiti,možda je i previše pokvareno a samim tim i nepopravljivo.ta procena i jeste ključna razlika između srećnih i nesrećnih.
treba razgraničiti uistinu i šta vredi krpiti,možda je i previše pokvareno a samim tim i nepopravljivo.ta procena i jeste ključna razlika između srećnih i nesrećnih.
laza- Stepski vuk
Sustina zivota je da se covjek stalno mijenja..i to je dobro..jer nesto sto si volio "juce", mozda "danas" vise ne volis...
Marea- Legendarni član
Moja supruga je nabacivala šta bi želela za godišnjicu braka koja se približavala. Rekla je:
“Ja bih nešto sjajno što ide od 0 do 150 za 3 sekunde.”
Kupio sam joj vagu za merenje težine.
I tako je počela svađa…
“Ja bih nešto sjajno što ide od 0 do 150 za 3 sekunde.”
Kupio sam joj vagu za merenje težine.
I tako je počela svađa…
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
Kakav, za mene, ne prihvatljiv naslov! Oduvek sam bila pristalica jednog braka i jednog coveka. Pod uslovom da se ne bije i da ne pije previse. Imala sam srece, nekad davno, 7 godina. On je bio smisao mog zivota. Secam se kada je jednom rekao, nemoj nijednom muskarcu otvarati vrata kada nisam kod kuce i nemoj se voziti u njihovim autima. Nemoj im govoriti dobar dan, Rekla sam necu. I nisam. Rekao je, nemoj nikad pretrazivati po mojim dzepovima. Rekla sam necu. I nisam nikad. Spremala sam sve sto on najvise voli da jede. Kupovala mu sve najlepse. Na sebe nisam nikad mislila. ON je bio vazan. I to me cinilo najsrecnijom osobom na svetu. Kad ga vidim da ide, sve trcim da ga zagrlim. Kad negde podje, pratim ga do auta. Komsije pricale, kako se ovo dvoje vole. Jedva cekala da se kuci vrati. Sve mu pricala. Nikakve tajne nisam imala pred njim. I mnogi udvaraci su uvek bili prijavljeni. On je uvek govorio, zakazi im sastanak, ja cu izaci. Ali nisam htela to. Za mene su drugi ljudi bili kao stvari, zidovi, drveta, nista. Samo ON! I umeo je da ceni...Mnogo puta je rekao, sve molim Boga da umrem pre tebe. Ne bih preziveo da te nema. Takva zena se ne nalazi. I umro je pre mene. A ja sam zarko zelela da imam moc da se on vrati u zivot a ja da umrem. Nije moglo tako...Sve je govorio, ako se meni nesto desi, naci ce se neki covek da ti pomogne da ne budes sama. Nije se nasao. Nemate pojma kako je to tesko. Sutra ce biti datum nase svadbe, 29. mart. Dan je bio pravi prolecni, suncan i lep. Od kada njega nema, moja pesma je DJURDJEVDAN...
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Postoje ljudi koji se ludo vole, i super funkcionisu i bez papira...
Marea- Legendarni član
I sa papirima isto...Ma,kad nadješ pravu osobu,brak je nešto predivno,želiš tu obavezu,tražiš to, kao da overavaš ljubav pred Bogom, narodom, sudom i svetom, zavetuješ se, daješ ljubavi širu dimenziju, okvir u kome želiš da je potvrdjuješ i razvijaš, nije to uopšte ružno, naprotiv prelepo je, sliku kvare ovi tzv brakovi, svadbe im traju po tri dana sa petsto zvanica, bračni život im intrigantan i golubiji, nikada se ne zna ko je u ormaru, ko će kada kroz prozor, ni ko je na vratima, ako dodje do razvoda, toliko su istrošeni i upropašćeni kao ličnosti da više nisu nizašta, treba vremena da se srede i uljude....
Prava ljubav može i u brak da udje, t o je samo ojača, ali takvih je malo..
Prava ljubav može i u brak da udje, t o je samo ojača, ali takvih je malo..
Enna- Banovan
Kazem i bez papira...jer ima ljudi koji kritikuju ove sto kritikuju brak..i eto ti zacaran krug jer nema ljubavi...Kad je ljubav tu sve je lako., a i nevazno..brak ili zajednica bez braka...
Marea- Legendarni član
Marea ::Kazem i bez papira...jer ima ljudi koji kritikuju ove sto kritikuju brak..i eto ti zacaran krug jer nema ljubavi...Kad je ljubav tu sve je lako., a i nevazno..brak ili zajednica bez braka...
Ljubim pametnu plavu glavicu... :rukegore:
Enna- Banovan
Ljubi, ljubi... :marea: , jer ljubim i ja.. :marea:
Marea- Legendarni član
Hoćeš da s' uzmemo?
Enna- Banovan