Ko je trenutno na forumu
Imamo 138 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 138 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Brak kao institucija sve nepopularniji
+13
Marea
trijak
laza
ttooma
Hiperborejac
Vulin
sini_do
digitalmandrak
Dragana
Avramova
Vidra
Fristajlo
Orhideja
17 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 5 od 6
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Brak kao institucija sve nepopularniji
ako je partner pravi ako se razumete i podržavate,ako dišete kao jedna duša slobodno možeš reći da imaš pravi brak i da ništa ne može da naruši tu harmoniju,niti novac,niti uticaj tvoje ili njegove porodice, niti bilo šta ,,spolja,,
svaki drugi brak je neuspeo već u startu i pošto je klimav lako se sruši.grbo rođeno grbo do veka.
svaki drugi brak je neuspeo već u startu i pošto je klimav lako se sruši.grbo rođeno grbo do veka.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Avramova ::@laza
Šta podrzumevaš pod neuspeli brak?
Kako šta ? Neuspeli brak je onaj koji se nije ni desio. To je barem prosto .
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
@Mesrinčiću
Zaista pitam, šta se podrazumeva kada se za brak kaže da je neuspeo?
Npr. da li se može reći za brak koji je prestao smrću jednog od supružnika da je neuspeo?
Npr. da li se može reći za brak koji je prestao smrću jednog od supružnika da je neuspeo?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::@Mesrinčiću
ne, to je tragedija,to je prekid koji nema nastavak,nema lepka da ga zalepi....
imam primer u bliskoj familiji gde je iznenadna smrt odnela divnog čoveka.mislim da moja sestra i posle 4 godine od gubitka muža ne može da prihvati istinu i pomiri se sa njom.
laza- Stepski vuk
Ama rek`o sam ti ,oni brakovi koje sam ja sklopio su neuspeli ...
A šta Lacky misli ,moraćeš da pitaš njega ...
Mesrine- Moderator
mene je i pitala ali si ti uleteo kao bata živoinović u bunkerMesrine ::Ama rek`o sam ti ,oni brakovi koje sam ja sklopio su neuspeli ...
laza- Stepski vuk
laza ::mene je i pitala ali si ti uleteo kao bata živoinović u bunkerMesrine ::Ama rek`o sam ti ,oni brakovi koje sam ja sklopio su neuspeli ...
Upadam kao šljiva u g... ,što bi rekli ovi moji južnjaci ...
Mesrine- Moderator
laza ::ne, to je tragedija,to je prekid koji nema nastavak,nema lepka da ga zalepi....Avramova ::@Mesrinčiću
imam primer u bliskoj familiji gde je iznenadna smrt odnela divnog čoveka.mislim da moja sestra i posle 4 godine od gubitka muža ne može da prihvati istinu i pomiri se sa njom.
Jeste to tragično ali je zapravo neuspelo pa, prema tome, može se reći da je brak neuspeo. Zašto bi vreme koje ljudi provedu u braku 10, 15, 20 godina bilo poništeno a ako je neko tragično završio, onda nije? Da li je svaki brak od početka do kraja "ništa"? Šta je s tim vremenom?
Mislim da se manipuliše izrazom "propao" brak. Kako se može poništiti vreme u kome je nešto stvoreno?
Imam blagi osećaj ,da su mi nestala neka slova iz reči ,a pojavile se neke proklete tačkice ...
Te moje reči gube svaki smisao ...
Te moje reči gube svaki smisao ...
Mesrine- Moderator
nije neuspeh ili uspeh ako ti ne utičeš na radnju,nije neuspeh ako je došlo do prestanka braka smrtnim slučajem.
nema u toj situaciji poništenja,mislim da se samo stvarnost seli u uspomenu i tamo ostaje večno.
ponoviću možda nije na odmet,propada samo kilavo stvoreno,veštački spojeno,neprirodno sklopljeno....probada greškom svesnom ili nesvesnom započeto
pravo istinsko nikada ne propada...
nema u toj situaciji poništenja,mislim da se samo stvarnost seli u uspomenu i tamo ostaje večno.
ponoviću možda nije na odmet,propada samo kilavo stvoreno,veštački spojeno,neprirodno sklopljeno....probada greškom svesnom ili nesvesnom započeto
pravo istinsko nikada ne propada...
laza- Stepski vuk
Po tome ispada da u svim brakovima koji traju vlada istinska ljubav. Malo bajkovito, zar ne.
Tvrdim da su mnogi prošli brakovi bili daleko bolji od mnogih aktuelnih što je samo znak da su ljudi spremni da od nekle igraju svoje uloge istinske sreće.
Tvrdim da su mnogi prošli brakovi bili daleko bolji od mnogih aktuelnih što je samo znak da su ljudi spremni da od nekle igraju svoje uloge istinske sreće.
nije svet sazdan u crnoj i beloj boji....postoje nijanse u svemu. nisu ni svi brakovi koji traju idealni,nisu ni svi razvodi opravdani....ne postoji šablon u životu po tom pitanju.poenta je težiti,želeti,imati viziju a ispunjenje ili ostvarenje samo i jednog dela je uspeh.
laza- Stepski vuk
Moja baba ,kao i moj deda ,bili su spareni .
Znate kako je tada bilo ,drugi su ih sparivali.
Prosto neverovatno,ali mnogo su se voleli. Kad je ona umrla ,on je stalno plakao i nije dugo živeo posle nje.
Znate kako je tada bilo ,drugi su ih sparivali.
Prosto neverovatno,ali mnogo su se voleli. Kad je ona umrla ,on je stalno plakao i nije dugo živeo posle nje.
Mesrine- Moderator
@laza
Slažem se, sve je obojeno i ne može se generalizovati ali isto tako zašto bismo generalno za svaki brak koji je prestao rekli da je propao. Evo, moj brak je prestao da traje. Šta je tu loše osim što se niko od nas dvoje nije folirao čak ni za želju da želi biti sam. Stvarano je, stvoreno je, vredi i traje pa čak i ljubav u određenom smislu a poštovanje svakako. Mi se zapravo nikada ne možemo razdvojiti jer su deca između nas, rođena u ljubavi.
@Mesrine
Mnogi su spareni, to je bilo vreme čuda. Nekome se zalomilo da ga baš dobro spare, a neko je iz sparenog okačio sebe o konopac.
Slažem se, sve je obojeno i ne može se generalizovati ali isto tako zašto bismo generalno za svaki brak koji je prestao rekli da je propao. Evo, moj brak je prestao da traje. Šta je tu loše osim što se niko od nas dvoje nije folirao čak ni za želju da želi biti sam. Stvarano je, stvoreno je, vredi i traje pa čak i ljubav u određenom smislu a poštovanje svakako. Mi se zapravo nikada ne možemo razdvojiti jer su deca između nas, rođena u ljubavi.
@Mesrine
Mnogi su spareni, to je bilo vreme čuda. Nekome se zalomilo da ga baš dobro spare, a neko je iz sparenog okačio sebe o konopac.
sve to može i drugačije da se razume...
postaviću svoj brak i na skali od 1 do 100 reći da je negde oko 83....
težim da ide ka 90 ali idealnih 100 je možda neosvojivo.
verovatno što je brak na većoj cifri teže se i prekida ta nit koja služi kao veza između dvoje supružnika.
ponoviću nema pravila niti je iko spoznao istinu,jedino možemo izvlačiti zaključke na osnovu iskustava svojih ili tuđih,veslati po uzburkaloj vodi i nadati se da voda neće napuniti čamac i potopiti ga.
postaviću svoj brak i na skali od 1 do 100 reći da je negde oko 83....
težim da ide ka 90 ali idealnih 100 je možda neosvojivo.
verovatno što je brak na većoj cifri teže se i prekida ta nit koja služi kao veza između dvoje supružnika.
ponoviću nema pravila niti je iko spoznao istinu,jedino možemo izvlačiti zaključke na osnovu iskustava svojih ili tuđih,veslati po uzburkaloj vodi i nadati se da voda neće napuniti čamac i potopiti ga.
laza- Stepski vuk
Baš tako, nema pravila niti tih lestvica koje se ne mogu polomiti.
Kako sad lazo da veslamo po vodi?? Kakav camac?
Kad rekoh da je ljubav podloga zivota, ti rece da je podloga za pizzu...a sad tu nesto i negdje veslas.. , veslaj, veslaj, ne skreci na drugu stranu..
Kad rekoh da je ljubav podloga zivota, ti rece da je podloga za pizzu...a sad tu nesto i negdje veslas.. , veslaj, veslaj, ne skreci na drugu stranu..
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
marea,izgleda da ti nikada nećeš uspeti da me razumeš tako da mislim da je glupo da ti objašnjavam i tumačim moje pisanje.možda nisam vičan da kvalitetno napišem ono što želim,možda isuviše forsiram patrijarhalne vrednosti a oko mene sodoma i gomora,možda sam isuviše porodično vaspitan a oko mene srebroljublje,samoljublje,narcisoidnost.
ja bih da pišem,nekome će se svideti nekome ne ali nikada nemoj da me shvatiš lično,nikada nemoj da misliš da imam nešto protiv tebe ako se ne složim sa tvojim pisanjem,ne zameri ako te ne razumem.
čudni su putevi gospodnji kojim idemo,imamo li izbor ili je sve privid,odlučujemo li o bilo čemu ili nam se samo čini da kujemo svoju sreću.
nemojmo se mrzeti,nemojmo se vređati,ipak smo mi samo tren u večnosti .
ja bih da pišem,nekome će se svideti nekome ne ali nikada nemoj da me shvatiš lično,nikada nemoj da misliš da imam nešto protiv tebe ako se ne složim sa tvojim pisanjem,ne zameri ako te ne razumem.
čudni su putevi gospodnji kojim idemo,imamo li izbor ili je sve privid,odlučujemo li o bilo čemu ili nam se samo čini da kujemo svoju sreću.
nemojmo se mrzeti,nemojmo se vređati,ipak smo mi samo tren u večnosti .
laza- Stepski vuk
Kakve veze ovo sad ima sa mojim pitanjem tebi? Ti si meni rekao da je podloga za pizzu jel' tako, jeste...i sad si opet skrenuo u nekom drugom pravcu...Pominjes mrznju, a meni mrznja nije ni na kraj pameti, Odakle ti sad ideja o mrznji?????
Neka si ti porodicno vaspitan, nema u tome nista lose..ali nemoj mrznju da pominjes kad je nema...Ili mozda ti o njoj razmisljas, pa je zato i pominjes...
I za brak je najbitnija ljubav...a ljubav je podloga svega pa i braka..Ne postoji brak koji nije uspio, postoje samo bivsi muz i zena...
Neka si ti porodicno vaspitan, nema u tome nista lose..ali nemoj mrznju da pominjes kad je nema...Ili mozda ti o njoj razmisljas, pa je zato i pominjes...
I za brak je najbitnija ljubav...a ljubav je podloga svega pa i braka..Ne postoji brak koji nije uspio, postoje samo bivsi muz i zena...
Marea- Legendarni član
rekoh ti nemoraš da merazumeš...
nema ljutiš......
ljubav nije najbitnija za brak, ona je samo deo ,samo jedan sastojak u torti zvanoj brak poput šećera na primer,ali šećer nije najbitniji za tortu.potrebno je brašno,gustin,šlag,čokolada,mleko,jaja.....
kada pogledaš sve je najbitnije.......e to je uzrok propadanja mnogo brakova,ljubav izgubi intenzitet drugih sastojaka nema,nisu bili važni,brak puče...
podloga je za picu,podloga je pesak preko koga ide asfalt,podloga za brak ne postoji.....postoje delovi kojima se zida kula od karata i svaka je karta najvažnija......
opet ako ne razumeš molim te izvini,bolje ne umem.....
nema ljutiš......
ljubav nije najbitnija za brak, ona je samo deo ,samo jedan sastojak u torti zvanoj brak poput šećera na primer,ali šećer nije najbitniji za tortu.potrebno je brašno,gustin,šlag,čokolada,mleko,jaja.....
kada pogledaš sve je najbitnije.......e to je uzrok propadanja mnogo brakova,ljubav izgubi intenzitet drugih sastojaka nema,nisu bili važni,brak puče...
podloga je za picu,podloga je pesak preko koga ide asfalt,podloga za brak ne postoji.....postoje delovi kojima se zida kula od karata i svaka je karta najvažnija......
opet ako ne razumeš molim te izvini,bolje ne umem.....
laza- Stepski vuk
Ne pada mi na pamet da se ljutim, sta ti je lazo..sve sam donosis neke zakljucke koji nemaju veze s vezom...
Cijela ta torta o kojoj pricas moze da ide u smece, ako nije napravljena s ljubavlju, to je ta podloga o kojoj ja govorim..a ne secer, brasno i ostalo, to je samo sredstvo...
Cijela ta torta o kojoj pricas moze da ide u smece, ako nije napravljena s ljubavlju, to je ta podloga o kojoj ja govorim..a ne secer, brasno i ostalo, to je samo sredstvo...
Marea- Legendarni član
Sve što se pravi, pravi se u nameri da traje.
Sto se torte tice, cisto sumnjam da vazi ta namjera..
Marea- Legendarni član
Kako sve ima svoj kraj, tako i torta ima. Važno je da je napravljena dobro.
Jeste, ali se ne pravi s namjerom da traje...
Svako ko stupa u brak, zeli i veruje da ce to biti zauvjek, no, kako ne bude uvijek tako..nikako ne znaci da je brak bio los ili promasaj...vec jednostavno nije islo...a bilo je lijepo dok je trajalo..
Svako ko stupa u brak, zeli i veruje da ce to biti zauvjek, no, kako ne bude uvijek tako..nikako ne znaci da je brak bio los ili promasaj...vec jednostavno nije islo...a bilo je lijepo dok je trajalo..
Marea- Legendarni član
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» U brak zbog novca
» Brak prirodna pojava ili propaganda?
» Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
» Ljubav i brak
» Brak zbog papira
» Brak prirodna pojava ili propaganda?
» Brak/veza sa partnerom i njegovom decom