Ko je trenutno na forumu
Imamo 109 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 109 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Vaše omiljeno jelo
+18
furija
Vulin
Shapat
djavolica
Marea
Loreal
Vidra
Dragana
Miško
Cleopatra
Dotore
slavena
Orhideja
Revizor
Istina ex Natasha
Fristajlo
Lila
Avramova
22 posters
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Gastronomija
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Vaše omiljeno jelo
Kakvu? Npr. mogu pojesti 250 gr čvaraka ali da nisu masni, a onda dođem u fazu da su mi dovljna dva krilca . Supe nikad dosta, ceo litar mogu pojesti št god da je u njoj zakuvano a naročito knedle.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Takvu...cini joj se sad ce da pojede i tanjir, a kad krene, k'o pticica...
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Onda je kao ja. Kada sa sestrom ručam ona bi da me šopa kao gusku ali džaba.
Pa zato sam ti i kazala, Imam ja jednu takvu...
Marea- Legendarni član
Razumem. Gladne oči. Kada sam bila mala jela sam kao mećava. Sećam se kada mama napravi kolač a ja uđem u špajz i pojedem ceo preliv i ne pada mi na pamet da joj kažem, Mala, šta ću. Ona uđe u špajz da iseče kolač i posuži i ima šta da vidi.
pihtije mmmmm.....
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Moram da se pohvalim mojim pihtijama. U kancelariji smo pred kraj radnog vremena uglavnom pričali o hrani jer smo već bili gladni, tu sam prednjačila.
Tačno u 14.00 ja krećem sa pričom o klopi. Pihtije sam spomenula najmanje sto puta pa su mi rekli da sam dosadna i ako hoću da mi veruju da donesem da probaju.
I zaista, jednom odnesem poveću činiju pihtija. Majko Božija, samo što se nisu potukli. Jedan kolega je ostao do kraja da vidi da li će ostati i zaista, zapale su mu dve kocke.
Tačno u 14.00 ja krećem sa pričom o klopi. Pihtije sam spomenula najmanje sto puta pa su mi rekli da sam dosadna i ako hoću da mi veruju da donesem da probaju.
I zaista, jednom odnesem poveću činiju pihtija. Majko Božija, samo što se nisu potukli. Jedan kolega je ostao do kraja da vidi da li će ostati i zaista, zapale su mu dve kocke.
Sarma (tradicionalno)
MisisM- Napredni član
- Broj poruka : 850
Datum upisa : 27.07.2013
Sarma je čudesno jelo, zbog čega je tako voljena nikada mi neće biti jasno.
reč je o dva jela ,ne mogu da se opredelim koje mi je draže:
Ruska salata i lazanja
Ruska salata i lazanja
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
toliko volim da jedem da ne mogu da izdvojim baš omiljeno pizza, špagete, sarma, karađorđeva šnicla, gibanica...
country girl- Profi član
- Broj poruka : 4813
Datum upisa : 07.02.2013
pihtije i ljuta,domaća
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Avramova ::Sarma je čudesno jelo, zbog čega je tako voljena nikada mi neće biti jasno.
ja je volim, ali kad je umotam u blitvu..dal' je to onda i dalje sarma..
Marea- Legendarni član
ZAČINJENA JAGNJEĆA PLEĆKA
POTREBNO JE: 1 jagnjeća plećka, 1 kg krompira, 3 limuna, 2 kašike začina, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 2 dl ulja.
PRIPREMA
Za pripremu začinjene jagnjeće plećke prvo napravite marinadu. Za marinadu operite i izrendajte koru limuna i zatim iscedite sok. Dodajte začin, biber i decilitar ulja pa sve dobro promešajte. Iskostite jagnjeću plećku, pa je zasecite nožem tako da dobijete ravnu površinu. Meso posolite i prelijte marinadom, a zatim uvijte u rolat i zavežite kuhinjskim koncem. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite pripremljenu plećku u vatrostalnu činiju u koju ste nasuli preostalo ulje i 200 ml vode, pa stavite u rernu da se peče. Dok se meso peče pripremite krompir, oljuštite ga i isecite na kocke. Ruzmarin usitnite, pa pospite po krompiru, začinite sa začinom i prelijte sa malo ulja, pa sve promešajte. Meso izvadite iz rerne posle sat vremena pečenja, okrenite ga i dodajte pripremljeni krompir, pa vratite u rernu da se peče još 40 minuta. Gotovo meso isecite na parčad debljine dva centimetra i poslužite toplo sa krompirom i umakom od pečenja.
POTREBNO JE: 1 jagnjeća plećka, 1 kg krompira, 3 limuna, 2 kašike začina, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 2 dl ulja.
PRIPREMA
Za pripremu začinjene jagnjeće plećke prvo napravite marinadu. Za marinadu operite i izrendajte koru limuna i zatim iscedite sok. Dodajte začin, biber i decilitar ulja pa sve dobro promešajte. Iskostite jagnjeću plećku, pa je zasecite nožem tako da dobijete ravnu površinu. Meso posolite i prelijte marinadom, a zatim uvijte u rolat i zavežite kuhinjskim koncem. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite pripremljenu plećku u vatrostalnu činiju u koju ste nasuli preostalo ulje i 200 ml vode, pa stavite u rernu da se peče. Dok se meso peče pripremite krompir, oljuštite ga i isecite na kocke. Ruzmarin usitnite, pa pospite po krompiru, začinite sa začinom i prelijte sa malo ulja, pa sve promešajte. Meso izvadite iz rerne posle sat vremena pečenja, okrenite ga i dodajte pripremljeni krompir, pa vratite u rernu da se peče još 40 minuta. Gotovo meso isecite na parčad debljine dva centimetra i poslužite toplo sa krompirom i umakom od pečenja.
Gost- Gost
Marea ::Avramova ::Sarma je čudesno jelo, zbog čega je tako voljena nikada mi neće biti jasno.
ja je volim, ali kad je umotam u blitvu..dal' je to onda i dalje sarma..
Ako nije sarma onda su to sarmice umotane u blitvu,rastiku ili list vinove loze.
Ukusi su razliciti.
Evo jedan recept:
Hercegovački japrak
Sarma je izvorno tursko jelo koje se posebice na istoku Europe priprema na brojne načine. Jedan od njih je i japrak, najčešće s listom vinove loze. Probajte posebno ukusan hercegovački japrak s raštikom namirisan metvicom.
Sastojci
Broj osoba:4 – 6 osobe
- 500 g većih listova raštike
- 1 kg mljevene teletine od buta
- 100 g luka
- 100 g riže
- sol
- 1 žlica Vegete
- 2 žlice ulja
- papar
- 1 žličica nasjeckane metvice
- Za posluživanje:
- 400 ml kiselog mlijeka
Priprema
- 1
Listove raštike potopite u vrelu posoljenu vodu, izvadite, a zatim stavite u hladnu vodu te ocijedite. - 2
Mljevenom mesu dodajte sitno narezan luk, rižu, sol, Vegetu, ulje, papar te sve zajedno dobro izmiješajte. - 3
Listove raštike nadjenite pripremljenim nadjevom i savijte ih u sarmice. - 4
U širu posudu posložite sarmice u jednom redu, podlijte s malo vode i pospite narezanom metvicom. - 5
Posudu poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Posudu povremeno protresite, a po potrebi podlijte s malo vode.
Poslužite s kiselim mlijekom ili pavlakom.
Gost- Gost
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vase/nase slabe tacke
» Vaše viđenje osoba sa hendikepom i vaš odnos prema njima
» Šta trenutno slušaju vaše komšije iz vaših zvučnika? :affraid:
» Oblik koji vas najvise privlaci je odraz vase podsvesti
» Vaše viđenje osoba sa hendikepom i vaš odnos prema njima
» Šta trenutno slušaju vaše komšije iz vaših zvučnika? :affraid:
» Oblik koji vas najvise privlaci je odraz vase podsvesti
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Gastronomija
Strana 3 od 3