Ko je trenutno na forumu
Imamo 144 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 144 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Tajna
+11
Rimljanka
Sklad odjeka
Cleopatra
Dragana
Fristajlo
RINGE
Bella
L2
Dotore
Lila
Avramova
15 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Filozofija
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Tajna
"...legao sam na zemlju iznad jedne od padina, lica okrenuta prema dolini, gledajući u pravcu grada i vrebajući kada će se njena draga, sitna prilika pojaviti duboko ispod mene, prolazeći ispod bunara, preko mosta. Znao sam kada je stigla kući svog oca, gde se kretala po sobama, a ja sam ležao tamo gore, daleko od nje, ali medju nama je postojala veza koja je tekla kao kakva reka, medju nama je lebdela jedna tajna." (Hesse)
Verujete li da tajne mogu da lebde? Neko je lepo odgovorio ali se odgovor "sakrio". :camac:
Verujete li da tajne mogu da lebde? Neko je lepo odgovorio ali se odgovor "sakrio". :camac:
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Re: Tajna
Ne vjerujem da tajne kao tajne uopće postoje.
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37
Zašto misliš da ne postoje? Zar ne veruješ da na svetu nema osobe koja u sebi ne nosi po neku tajnu.
Svako ima svoju tajnu, ali ima takođe i želju da je saopšti nekome za koga misli da tu tajnu neće preneti dalje, međutim tu se zajebe ::
Ovaj ne mora da je prenese onome koga oboje poznaju ali mora reći barem nekome da bi skinuo teret tuđe tajne sa svojih pleća, i tako u krug.
Ili tako nekako. ::
Ovaj ne mora da je prenese onome koga oboje poznaju ali mora reći barem nekome da bi skinuo teret tuđe tajne sa svojih pleća, i tako u krug.
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
Tajna prestaje biti tajna kada biva otkrivena. Tajna je tajna samo ako je u jednoj glavi.
Verujem u tajnu,pogotovo onu koja lebdi. Nije li sve pomalo obavijeno velom tajne. Mozda zelim u to da verujem, a mozda je to najveca istina naseg postojanja. Da li ste sigurni da ono sto vidite,osetite "jeste ".Nije li to privid a stvarnost velika tajna. Kazu da lebdimo u neprovidnom obliku crne materije. Do juce to bese tajna. Danas vec nije. A bilo je i juce i danas. Eto ja tako lebdim sa tajnama i bas se lepo osecam.
A ljudske tajne. Njih je bezbroj vrsta. Nekada poverimo nesto kao tajnu, a iskreno verujemo da to nece ostati skriveno. Ako su lepe stvari zar je bitno da li je nesto tajno ili javno. Mozda i nije.Ali nekome jeste. Ako nesto zaista treba da ostane tajnom, to bi morali proceniti i ne dozvoliti da istece u javnost. Ja imam tajne koje ce otici sa mnom na onaj svet. Ne pada mi na pamet da ih bilo kome kazem .Zasto? Jer pravu tajnu postujem.
A ljudske tajne. Njih je bezbroj vrsta. Nekada poverimo nesto kao tajnu, a iskreno verujemo da to nece ostati skriveno. Ako su lepe stvari zar je bitno da li je nesto tajno ili javno. Mozda i nije.Ali nekome jeste. Ako nesto zaista treba da ostane tajnom, to bi morali proceniti i ne dozvoliti da istece u javnost. Ja imam tajne koje ce otici sa mnom na onaj svet. Ne pada mi na pamet da ih bilo kome kazem .Zasto? Jer pravu tajnu postujem.
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
tajna je tajna dok krug ljudi koji je čuvaju/znaju drže jezik za zubima
Bella- Profi član
- Broj poruka : 1145
Datum upisa : 09.08.2010
Godina : 35
Ja imam jednu, zlatnu kao dukati.
RINGE- Profi član
- Broj poruka : 3335
Datum upisa : 27.03.2010
Godina : 38
Vjerojatno postoje, ali to je neka mizeran postotak. Čim se jednom 'otvore usta', prestaje biti tajna.Zašto misliš da ne postoje? Zar ne veruješ da na svetu nema osobe koja u sebi ne nosi po neku tajnu.
Srećo, zvuči mi kao da smo mafija :: :cmok:tajna je tajna dok krug ljudi koji je čuvaju/znaju drže jezik za zubima
Lila- Ugledni član
Srećo, zvuči mi kao da smo mafija
omerta,micek,omerta.
pa tajna je tajna dok netko se netko ne izbrblja ::
Bella- Profi član
- Broj poruka : 1145
Datum upisa : 09.08.2010
Godina : 35
Tajna je teret za koji nije svako sposoban da ponese.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Mrzi mrznju,prenebregni ljudsku nesavrsenost, voli tajnovitost lepih tajni prirode.
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
Ali dobro je što se baš uvijek otkriju.. Čini život zanimljivijimMrzim tajne
Lila- Ugledni član
L2 :: Mrzi mrznju,prenebregni ljudsku nesavrsenost, voli tajnovitost lepih tajni prirode.
Koja je lepota u tajanstvenosti? Samo da jedem svoju džigericu dok ne provalim šta je u pitanju. Neka hvala, i dalje mrzim tajne ::
Dotore- Napredni član
Avramova ::"...
Može li tajna lebdjeti ... Može . Ovisno koliko ju osoba može držati u sebi. Tajne postoje da bi prestale biti tajne ... da bi bile otkrivene . S osobnim tajnama se teško živi. Vjerujem .
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
S osobnim tajnama se teško živi. Vjerujem .
Slažem se u potpunosti, kao da mi je neko zalepio džak od 50 kg na leđa, a ja moram da ga nosim, atako bih rado viknuo i zbacio to čudo sa sebe.
Nema ništa na ovome svetu što opterećuje više od tajne, naročito ako je lična.
Dotore- Napredni član
Apsolutno.Nema ništa na ovome svetu što opterećuje više od tajne
Zato sam uvijek za 'olakšavanje', samo paziti kome. Postoji jedna jedina osoba pred kojom nemam ama baš niti jednu tajnu i ponosna sam na tako čist odnos koji njegujem. Čak i pred majkom imam pokoju, al pred njom... Ma nema šamse
Lila- Ugledni član
Burla ::Svako ima svoju tajnu, ali ima takođe i želju da je saopšti nekome za koga misli da tu tajnu neće preneti dalje, međutim tu se zajebe ::
Da izvines ovo je budalastina apsolutna. Zasto bi ikoga morila tudja briga? Samo one dupeta svrbljiva tako nesto moze da tisti. Ja tudje tajne cesto iste sekunde zaboravim, cim ih cujem. I mora nesto da me potakne da bih ih se ponovo setila, ne bavim se tudjim problema apsolutno, ni najmanje me ne opterecuju.
Moje me more, ako su mracne... Ako su slatke, cine me srecnom i mame blesavi osmeh i poneki kikot, ulicama grada, dok ja i moja slatka tajna mislimo da smo sami... :lila:
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Da izvines ovo je budalastina apsolutna. Zasto bi ikoga morila tudja briga? Samo one dupeta svrbljiva tako nesto moze da tisti. Ja tudje tajne cesto iste sekunde zaboravim, cim ih cujem. I mora nesto da me potakne da bih ih se ponovo setila, ne bavim se tudjim problema apsolutno, ni najmanje me ne opterecuju.
Moje me more, ako su mracne... Ako su slatke, cine me srecnom i mame blesavi osmeh i poneki kikot, ulicama grada, dok ja i moja slatka tajna mislimo da smo sami...
Da imam kvar u sistemu i ništa što mi je rečeno ne zaboravljam, tako da možeš da kažeš da bi to mogla eventualno budalaština u tvom slučaju, da se odnosi na tebe., i sl.
Ne svrbi me bulja, redovno se tuširam, ali na žalost imam problem da pamtim i najsitnije detalje i držim ih u glavi decenijama, i molim ljude da mi se ne poveravaju, a oni trče ka meni i sve mi pričaju, maler, šta ćeš.
Dotore- Napredni član
Burla ::
Da imam kvar u sistemu i ništa što mi je rečeno ne zaboravljam, tako da možeš da kažeš da bi to mogla eventualno budalaština u tvom slučaju, da se odnosi na tebe., i sl.
Ne svrbi me bulja, redovno se tuširam, ali na žalost imam problem da pamtim i najsitnije detalje i držim ih u glavi decenijama, i molim ljude da mi se ne poveravaju, a oni trče ka meni i sve mi pričaju, maler, šta ćeš.
Beda brate, bas te zalim, ja bih flipnula da sve to pamtim. Sad sam se bas skenjala sto sam te onako napala. Oprosti mi, ljubim te.
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Beda brate, bas te zalim, ja bih flipnula da sve to pamtim. Sad sam se bas skenjala sto sam te onako napala. Oprosti mi, ljubim te.
Kakve veze ima što si me napala, nema potrebe za skenjavanjem.
bRez brige
Dotore- Napredni član
Fristajlo ::Tajna je teret za koji nije svako sposoban da ponese.
Da, ali je jako važno kakav sadržaj se nalazi u tajni. Govorim u svoje ime. Često sam svoje tajne otkrivala meni bliskoj osobi i, čim sam iz "ubila" u meni se stvorio i žal i ponesoh teret što sam to učinila.
Lila ::Ne vjerujem da tajne kao tajne uopće postoje.
Tajna postoji sve dok se ne otkrije. Svako od nas ima mnogo tajni i neke nikada nikome ne poveri.
Tajna ne bi bila dugo tajna ako ne bi bila dobro cuvana.
Sklad odjeka- Član
- Broj poruka : 151
Datum upisa : 11.04.2010
Tajna nije tajna dok za nju znaju dva srca.
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: NAUKA :: Filozofija
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?