Ko je trenutno na forumu
Imamo 22 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 22 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Televizija, kako utice na nas?
+23
Johny Bravo
bad_lieutenant
mrvica*
madam mim
furija
Strelac
crni labud
djavolica
country girl
Lady
slavena
Fristajlo
ostensibly
IMHO
shondononda
maks
Lila
Dragana
Arwen Evenstar
Vidra
Bass
Avramova
Dr.acula
27 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Televizija, kako utice na nas?
Reklame,filmovi,vesti,dokumentarni programi,crtani filmovi,istorija................
-monogo toga losega ali i edukativnog mozemo videti na televiziji,ipak i pored nekih pozitivnih prednosti mnogi je nazivaju "zlo modernizacije"
-sta je i kako utice televizija na nas?
-monogo toga losega ali i edukativnog mozemo videti na televiziji,ipak i pored nekih pozitivnih prednosti mnogi je nazivaju "zlo modernizacije"
-sta je i kako utice televizija na nas?
Dr.acula- Član
- Broj poruka : 191
Datum upisa : 14.03.2010
Godina : 45
Re: Televizija, kako utice na nas?
Hm, vrlo loše. Naime, toliko se na ekranu skuplja smog da moram čak tri puta preći posebnom ultramagičnom krpom preko njega, a posle još sat vremena brišem okolinu. Eto, takav uticaj ima elektronski medij na mene. :twisted:
Pre neki dan dok sam brisala prašinu, čula sam pet minuta od vesti i rešila da proredim brisanje prašine, eventualno da ga prekrivam najlonom.
Znači, TV je za mene potpuno suvišna stvar. Sve što treba da čujem, čujem od drugih, ili iz elektronskih novina, a najšešće volim da sam neobaveštena. Naročito značajne stvari se ionako brzo šire, tako da mi je potpuno svejedno. ocale
Pre neki dan dok sam brisala prašinu, čula sam pet minuta od vesti i rešila da proredim brisanje prašine, eventualno da ga prekrivam najlonom.
Znači, TV je za mene potpuno suvišna stvar. Sve što treba da čujem, čujem od drugih, ili iz elektronskih novina, a najšešće volim da sam neobaveštena. Naročito značajne stvari se ionako brzo šire, tako da mi je potpuno svejedno. ocale
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Na mene je uticala tako da je više ne gledam. Sve manje pametnih stvari ima na programu.
Bass- Član
- Broj poruka : 484
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Bass ::Na mene je uticala tako da je više ne gledam.
:: :: :: Znači, ipak dobar uticaj iliti ishod.
ipak i pored nekih pozitivnih prednosti mnogi je nazivaju "zlo modernizacije"
Juce bejasmo na nekom upoznavanju; bilo je i dobre klope i pica, prijatni ljudi... Deca... Kaze moja mala maca: 'Pomeri se, nista ne vidim od tebe.'
To je bilo upuceno jednom decaku, sa kojim smo se upoznali, zbog koga smo dosli, itd.
Pitam njegovog tatu - da li oni gledaju TV ovako kao i mi ( mogla bih sada da kazem da smo bili kod babe i dede, da su tamo neke stvari dostupnije, da smo mnogo radili na tome da ispravljamo krive Drine, ali dozvoljavamo gledanje TV-a za stolom zato sto je bilo nenormalnih problema oko klope, itd... Ali!)
Rece mi N. tata kako se kod njih pravi i ugodjaj, narocito pred Ultra kanalom predvece - posluzavnik na jastuku izmedju kolena u turskom sedu, sednes na krevet i zavalis se na naslon...
Eto, osim sto se gleda TV i ko zna kako to posle ispadne (uticaji i to), postoje i nacini za gledanje.
U mom slucaju, tetku cu udaviti!
Samo ne znam kada posto se sada retko vidjamo...
Ne mogu da verujem koliko sam nelogicnih gluposti cula po emisijama o istorijskim dogadjajima.istorija.
Najupecatljivije do sada mi je bilo to da je Aleksandrova vojska 'grcka', kao i da su Spartanci u Termopilskom klancu branili osnove danasnje zapadne civilizacije. Da ne pricam o ukljestenim sekvencama izmedju danasnje americke vojske i dramatizaciji mogucnosti nekadasnjih Spartanaca...
Mnogi ljudi prave raspored ostalog namestaja prema poziciji za TV. Doduse, to je neminovno posto po stanovima stoji ugradjen ulaz za kablovsku.-sta je i kako utice televizija na nas?
Priznajem da sam ignorisala taj zidni ulaz , zato imam kabl po celom stanu jer mi mali TV stoji u kuhinji. To je zato sto nemam radio...
Mediji uopste vrlo uticu na nase zivote. Od sve dece u razredu moje starije kcerke, samo ona nema stampac tako da domace zadatke pise rukom u svesku, a mnogo toga jos uvek vadimo iz knjiga.
Deca pisu domace zadatke koristeci internet, cesto neadekvatno uzrastu odgovaraju na zadatu temu. I, naravno, lakse im je da dva puta kliknu nego da koriste penkalo.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Na mene ne utice, retko gledam tv, a kada upalim tv, pratim samo ono sto me interesuje.
Bolje da pokrenemo temu o crtanim filmovima, koliko je nasilja u njima i koje programe treba zabraniti deci.
Prvi na listi programa sa bolesnim crtanim filmovima je
Bolje da pokrenemo temu o crtanim filmovima, koliko je nasilja u njima i koje programe treba zabraniti deci.
Prvi na listi programa sa bolesnim crtanim filmovima je
Arwen Evenstar- Super član
- Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 41
Koliko će što utjecati na nas , ovisi isključivo o nama samima , našem poimanju stvari i svijeta oko sebe . Ne mislim da na nas odrasle , TV - može mnogo utjecati ... ali , na dječicu ... svakako da !
Gledajući emitiranje emisija šarolikoga karaktera , pretežno negativnoga , djeci koja isto gledaju bez nadzora , ono što gledaju , postaje obrazac ponašanja ... Na najmlađe , mediji najviše utjeću ...
Gledajući emitiranje emisija šarolikoga karaktera , pretežno negativnoga , djeci koja isto gledaju bez nadzora , ono što gledaju , postaje obrazac ponašanja ... Na najmlađe , mediji najviše utjeću ...
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Hm, i ja sam u grupi koja sve manje gleda TV. Kvalitet programa je drastično opao (osim kabelske, specijaliziranih kanala) i manje-više sve što želim pogledati skinem sa neta. Najpogubniji utjecaj ima na djecu.. Gledam svoju malu nećakinju,počela je citirati rečenice iz TV serija .
Ima tri i po godine i odjedom mi kaže : ˝Draga, ja neću prodati svoju zemlju! Ti ćeš!˝
Poslije mi mama kaže da je to iz neke sapunjare.
Ima tri i po godine i odjedom mi kaže : ˝Draga, ja neću prodati svoju zemlju! Ti ćeš!˝
Poslije mi mama kaže da je to iz neke sapunjare.
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37
Ma nema se šta dodati....Svaka čast.Avramova ::Znači, TV je za mene potpuno suvišna
stvar. Sve što treba da čujem, čujem od drugih, ili iz elektronskih
novina, a najšešće volim da sam neobaveštena. Naročito značajne stvari
se ionako brzo šire, tako da mi je potpuno svejedno. ocale
maks- Član
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 27.03.2010
Dragana ::Koliko će što utjecati na nas , ovisi isključivo o nama samima , našem poimanju stvari i svijeta oko sebe . Ne mislim da na nas odrasle , TV - može mnogo utjecati ... ali , na dječicu ... svakako da !
Jesi sigurna?
shondononda- Napredni član
- Broj poruka : 591
Na TV-u gledam sport, emisije o životinjama i sl.
Novine ne čitam....
Što se tiče reklama na TV-u pristalica sam toga da što se nešto više reklamira to ga trebamo manje kupovati!
Novine ne čitam....
Što se tiče reklama na TV-u pristalica sam toga da što se nešto više reklamira to ga trebamo manje kupovati!
Gost- Gost
Ma to su opasne stvari.
Recimo,ja kupujem samo ono sto mi treba i ne interesuje me da li se reklamira i koliko.
Recimo,ja kupujem samo ono sto mi treba i ne interesuje me da li se reklamira i koliko.
PROPAST IMPERIJE-VIZANTIJSKA LEKCIJA
Zanimljiva TV emisija
ovo moze i na istoriju ili negde
Zanimljiva TV emisija
ovo moze i na istoriju ili negde
Poslednji izmenio shondononda dana Pon Maj 17, 2010 10:15 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Redovno brisem prasinu s televizora. Planiram da stavim na njega vazicu sa vestackim cvecem.
IMHO- Napredni član
- Broj poruka : 681
Datum upisa : 06.05.2010
Bas kao sto rece Hauard...
ostensibly- Napredni član
- Broj poruka : 951
Datum upisa : 15.04.2010
Televizija je nešto što treba staviti na listu opijata, i kao takvu tretirati.
dobar deo programa emituje se sa nekim destruktivnim ciljem.
dobar deo programa emituje se sa nekim destruktivnim ciljem.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Onako kako i u kojoj meri ja hocu....
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Hipnotizira nas i zaglupljuje
Lady- Devojcica
- Broj poruka : 418
Datum upisa : 09.06.2010
svega par puta nedeljno me možete "zateći" da sedim u fotelji i gledam tv... nemam više živaca ni želje da se traumiram crnim hronikama, sulejmanima, reklamama... svela sam to na minimum, odgledam par emisija koje me opuste i zabave i to je to.
country girl- Profi član
- Broj poruka : 4813
Datum upisa : 07.02.2013
Ne gledam. Godinama.
Sve sto vidim, vidim pricajuci sa mojima
ako je tad upaljen i TV. A da, kad sam diplomirala,
neko vrjeme (2, 3 sedmice) nisam imala sta da radim
pa sam otkrila na TVu program FoxCrime i zaljubila
se u roku od odmaH..
Drzalo me par dana, no, sa serijama sam nastavila
na kompu, a sto se TVa tice.. sve vec vidjeno, a ono
sto nije i ne zelim da gledam.. ko sto countryka rece,
vecinom su to crne hronike i lose vijesti, a toga mi dosta
u mom zivotu.. na TVu, neka hvala.. preskacem..
Sve sto vidim, vidim pricajuci sa mojima
ako je tad upaljen i TV. A da, kad sam diplomirala,
neko vrjeme (2, 3 sedmice) nisam imala sta da radim
pa sam otkrila na TVu program FoxCrime i zaljubila
se u roku od odmaH..
Drzalo me par dana, no, sa serijama sam nastavila
na kompu, a sto se TVa tice.. sve vec vidjeno, a ono
sto nije i ne zelim da gledam.. ko sto countryka rece,
vecinom su to crne hronike i lose vijesti, a toga mi dosta
u mom zivotu.. na TVu, neka hvala.. preskacem..
djavolica- Profi član
- Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 36
Slabo pratim tu kutiju. Radije nešto pročitam.
crni labud- Banovan
- Broj poruka : 2183
Datum upisa : 02.10.2011
Od nasih stanica pratim samo sport... tu i tamo neku emisiju za koju dobijem preporuku, mozda neki film...
Pre par godina sam dobio na kablovskoj NatGeo, Discovery, History, Animal... kad legnem, to se podrazumeva... bilo da je Pawn shop u Vegasu, Bear Grylls, razni istorijski dokumentarci, muzicki vremeplov... sjajne stvari... ali cim dodju druge ili trece reklame, matiran sam, imam snage jedva da ugasim TV...a nekad mi tandrce do ujutru, a ja sanjam neku svadju
Pre par godina sam dobio na kablovskoj NatGeo, Discovery, History, Animal... kad legnem, to se podrazumeva... bilo da je Pawn shop u Vegasu, Bear Grylls, razni istorijski dokumentarci, muzicki vremeplov... sjajne stvari... ali cim dodju druge ili trece reklame, matiran sam, imam snage jedva da ugasim TV...a nekad mi tandrce do ujutru, a ja sanjam neku svadju
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Kada cujem/
Ma jednostavno se pali a i gasenje je lako a onda uputstvo - uzmes duzi daljinski pa trece zeleno dugme odgore pritisnes dva puta kratko jednom dugo, onda uzmes drugi daljinski i odmah na vrhu desno pritisnes crvzno dugme pa kada se pojavi slika ti samo pritisnes desno dugme tako sto na duzem daljinskom odaberes program pritiskom na donj.... gore.... cr..... tu....
Ma jednostavno se pali a i gasenje je lako a onda uputstvo - uzmes duzi daljinski pa trece zeleno dugme odgore pritisnes dva puta kratko jednom dugo, onda uzmes drugi daljinski i odmah na vrhu desno pritisnes crvzno dugme pa kada se pojavi slika ti samo pritisnes desno dugme tako sto na duzem daljinskom odaberes program pritiskom na donj.... gore.... cr..... tu....
Av, pa ti si vec presla na digitalne kanale, cestitam
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Sta sve utice na pad nataliteta?
» Sta utice na prvi utisak o nekome?