Ko je trenutno na forumu
Imamo 66 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 66 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Bosanski lonac....
5 posters
Strana 1 od 1
Bosanski lonac....
Posto je zakljucana tema predhodna, samo da kazem drugu LAZI....
Lazo, u velikoj si zabludi ako mislis da Hrvati su zavrsili sa Srbima.... Oni zele sada da uzmu deo preko dunava i za to imaju razradjenu operaciju sa 4 brigade.... Naoruzavaju se tajno i hoce da kupuju rakete, sta mislis zasto...?
Znas li da kod njih se ponovo podpiruje Ustaski ideal i da je "HRVATSKA DO ZEMUNA...."
Oni su samo prvi korak uradili.... I za to ce cekati pogodnu priliku....
Iza Hrvata stoje Vatikan i Englezi i uvek igraju na njih kao anti Srpski element jer Srbe treba sto vise odbaciti od mora.....
Lazo, u velikoj si zabludi ako mislis da Hrvati su zavrsili sa Srbima.... Oni zele sada da uzmu deo preko dunava i za to imaju razradjenu operaciju sa 4 brigade.... Naoruzavaju se tajno i hoce da kupuju rakete, sta mislis zasto...?
Znas li da kod njih se ponovo podpiruje Ustaski ideal i da je "HRVATSKA DO ZEMUNA...."
Oni su samo prvi korak uradili.... I za to ce cekati pogodnu priliku....
Iza Hrvata stoje Vatikan i Englezi i uvek igraju na njih kao anti Srpski element jer Srbe treba sto vise odbaciti od mora.....
Svarog- Profi član
- Broj poruka : 2116
Datum upisa : 04.11.2014
Re: Bosanski lonac....
Batista, bilo kakve podele Srba su glupe a pogotovo na Srbijance i Srbe....
Inace Srba imas u Turskoj 10 miliona, u Egiptu oko 10 miliona, u Nemackoj 250 hiljada jos, u Ukrajini nekoliko miliona, pa cak i u Iranu ih ima.... Govorim o starosedeocima...
Jedan od najveci problema sada ispada sto su sva Srpska plemena nazivali po imenima plemena pa nema pomena Srba.... Preko 700 plemena Srpskih se pominje.....
To vremenom postaju druge nacije.....
Evo ti pimer Crnogoraca kao najsmesniji.....
Inace Srba imas u Turskoj 10 miliona, u Egiptu oko 10 miliona, u Nemackoj 250 hiljada jos, u Ukrajini nekoliko miliona, pa cak i u Iranu ih ima.... Govorim o starosedeocima...
Jedan od najveci problema sada ispada sto su sva Srpska plemena nazivali po imenima plemena pa nema pomena Srba.... Preko 700 plemena Srpskih se pominje.....
To vremenom postaju druge nacije.....
Evo ti pimer Crnogoraca kao najsmesniji.....
Svarog- Profi član
Zauzimanje Fabrike municije pored Zvornika. To su ucinili dobrovoljci. Vecim delom su to bili Rusi ali je bilo i nasih.
Problem je bio u tome sto je trebalo preci oko 800 metara brisanog prostora.
Ruski oficir, dobrovoljac je upravljao celom akcijom. Krenuli su na juris u sred dana sto je iznenadilo muslimane koji su posle malo borbe se dali u panican beg.....
Ovako smelost da nme kazem drskost nisu ocekivali. Bili su prilicno sigurni da je objekat obezbedjen i teska meta za Srbe.
(izvor su ucesnici ovog dogadjaja)
Problem je bio u tome sto je trebalo preci oko 800 metara brisanog prostora.
Ruski oficir, dobrovoljac je upravljao celom akcijom. Krenuli su na juris u sred dana sto je iznenadilo muslimane koji su posle malo borbe se dali u panican beg.....
Ovako smelost da nme kazem drskost nisu ocekivali. Bili su prilicno sigurni da je objekat obezbedjen i teska meta za Srbe.
(izvor su ucesnici ovog dogadjaja)
Svarog- Profi član
Ajmo Travnik!
Elem,Hrvati su bežali preko 5 srpskih sela u tom kraju,a Srbi ostajali u HVO..potom ih vraćali kao i Srbe iz Srbije i to vazdušnim putem preko teritorije zabranjene za sve letove..
Elem,Hrvati su bežali preko 5 srpskih sela u tom kraju,a Srbi ostajali u HVO..potom ih vraćali kao i Srbe iz Srbije i to vazdušnim putem preko teritorije zabranjene za sve letove..
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Majevica 1995. Srbi su skupili dobrovoljce iz Vojske R.S. i pklupili sve M 84 Mitraljeze iz susednih jdinica.
Dobijena jedinica je stavljena na put jedinici Mudzahedina koji su tu razbijeni. Nekoliko ih je i zarobljeno zivo.
Kod njih su nasli kasete sa zlocinima i slike ubijanja civila i vojnika zarobljenih do tada. Cak su i snimili kako pricaju o svojim zverstvima nad civilima.
Jako veliki broj mudzahedina je poginuo u tom sukobu sto zbog konfigfuracije terena sto zbog hrabrosti boraca VRS.
Dobijena jedinica je stavljena na put jedinici Mudzahedina koji su tu razbijeni. Nekoliko ih je i zarobljeno zivo.
Kod njih su nasli kasete sa zlocinima i slike ubijanja civila i vojnika zarobljenih do tada. Cak su i snimili kako pricaju o svojim zverstvima nad civilima.
Jako veliki broj mudzahedina je poginuo u tom sukobu sto zbog konfigfuracije terena sto zbog hrabrosti boraca VRS.
Svarog- Profi član
Mora se manje razmišljati o prošlosti ukoliko želite da ideta nared.
Ne može država biti monstrum kako to kaže neki političar ,već je on mostrum odnosno međed kome npr avion služi da ide h CG na more...Državu uređuju političke partije koje su na vlasti ,sprovodeći zakone za boljitak i budućnost države ali nikako za sebe i svoju hajdučiju.
Ne može država biti monstrum kako to kaže neki političar ,već je on mostrum odnosno međed kome npr avion služi da ide h CG na more...Državu uređuju političke partije koje su na vlasti ,sprovodeći zakone za boljitak i budućnost države ali nikako za sebe i svoju hajdučiju.
Храст- Član
- Broj poruka : 479
Datum upisa : 23.11.2015
Храст ::Mora se manje razmišljati o prošlosti ukoliko želite da ideta nared.
Tebra, tu recenicu o ne gledanju u proslost su i smislili stranci (konkretno Englezi). Pa kad je tako sto oni neguju svoje i drze se toga a nama ruse da treba da zaboravimo.
Ako nemas svoju proslost onda ces slabo moci da izgradis buducnost. Na kojim temeljima da je gradis , kojoj tradiciji.
Ti imas predke ciji si casni potomak i ako Bog da ostavices potomstvo iza sebe. (pricam uopsteno za sve), shodno tome se i ponasas.
Nisu tvoji predci bili zaludni i maloumni da ginu i zrtvuju se iz dosade ili ludila. I te kako su se zrtvovali za neki cilj....
Da li imas pravo to da prodas ili prokockas. Mislim da ne.
Po gotovo ako mislis na svoje potomke.
Probaj da razdvojis NACIJU i DRZAVU, DRZAVU I VLAST, VERU i CRKVU.
To sto neka budala, lopov, maloumnik, izdajnik radi lose ne znaci da je Narod, Drzava, Vera losa.
Ti verujes u nesto samim svojim rodjenjem i to probaj da odvojis od negativnih primera u Crkvi.
Isto je sa drzavom.
Svarog- Profi član
Kod tih koji su ugrožavali opstanak danas najviše idemo da bi preživjeli,šta da ti kažem .. istina ..nisu se zalud žrtvovali preci ...naciju,državu,vlast i veru,ne bih povezivao sa crkvom.. ne razvodim tako da sve što si nabrojao gledam pojedinačno
Храст- Član
- Broj poruka : 479
Datum upisa : 23.11.2015
Ne idemo mi vec njihovi poltroni koje su postavili da vladaju nama.
Inace to je strategija koja je stara vise vekova. Izaberi njegovog da ga ugnjetava jer se okupacija lakse podnosi ako je na vlasti tvoj.
Inace ti kod kojih idu ovi nasi nam zele mnogo loseg pa od njih necemo docekati nista dobro.
Ako razdvajas drzavu, naciju veru od vlasti i crkve to je dobro ali me onda cudi malo tvoj pogled i prihvatanje te teze da se ne gleda u proslost.
Inace to je strategija koja je stara vise vekova. Izaberi njegovog da ga ugnjetava jer se okupacija lakse podnosi ako je na vlasti tvoj.
Inace ti kod kojih idu ovi nasi nam zele mnogo loseg pa od njih necemo docekati nista dobro.
Ako razdvajas drzavu, naciju veru od vlasti i crkve to je dobro ali me onda cudi malo tvoj pogled i prihvatanje te teze da se ne gleda u proslost.
Svarog- Profi član
Mislim da prošlost treba da doživljavamo kao lekcije koje smo naučili. Znači, ne osvrtati se u smislu dokazivanja skoro nedokazivog makar u velikom delu, već primeniti je sada i sutra da bi za neke, koji će ostati iza nas, prošlost bila lepša.
Davidova- Administrator
- Broj poruka : 2799
Datum upisa : 18.05.2017
Ispašće da se šlihtam , ali zaista bih se u potpunosti ponovo složila sa Avramovom
Sky- Profi član
- Broj poruka : 1405
Datum upisa : 13.09.2017
Ma kakvo šlihtanje, meni je drago. I ja uvek kažem kada se s nekim slažem pa neka je sto puta. To je dobro i znak je da nisam usamljena u razmišljanju, a i da nije pogrešno, nadam se.
Davidova- Administrator
Pozitivna si, to mi se dopada. Nema ni trunke mržnje.
Sky- Profi član
Nemam vremena za takvo osećanje. Mogu biti iritirana ali to prođe sa prvim srkom fine cikorie. Moram se zaustaviti jer ako krenem počeću sa receptom za bosanski lonac i mojom novim napitkom.
Davidova- Administrator
Pa vidiš, to bi na primer bila genijalna ideja, msm taj bosanski lonac, njam !
Mnogo lepše od politike, ratova, itd ...
Mnogo lepše od politike, ratova, itd ...
Sky- Profi član
Istina je ali gorka, da bez bosanskog lonca možemo a izgleda bez politike i ratova teško.
Davidova- Administrator
Ja bogami mogu, a i ti mi deluješ da si daleko iznad toga
Sky- Profi član
Jesam, ali to je manjina. Dnevna politika je postala svakodnevna praksa, život je nameće i onome kome je do bistrenja iste i kome nije.
Davidova- Administrator
I to je istina, svima nam se uvukla u živote, hteli mi to ili ne, nažalost.
Sky- Profi član
Davidova ::Mislim da prošlost treba da doživljavamo kao lekcije koje smo naučili. Znači, ne osvrtati se u smislu dokazivanja skoro nedokazivog makar u velikom delu, već primeniti je sada i sutra da bi za neke, koji će ostati iza nas, prošlost bila lepša.
Ova ti valja Ave, jedino sto mislim da nismo naucili iz proslosti sve lekcije i mnogo toga ne znamo.
Meni je pricao ortak (on mnogo toga zna) da sam ostao zaprepascen koliko neznamo iz nase proslosti.
A za ove sto ce doci iza nas treba da se malo pomucimo pa da nesto i izborimo i sacuvamo.....
Svarog- Profi član
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me