Ko je trenutno na forumu
Imamo 230 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 230 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Novi zakon o radu
+7
furija
inspy
Miškica
Avramova
MisisM
Time
digitalmandrak
11 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Novi zakon o radu
I ja i uverena sam da bi bilo još ko zna koliko puta "i ja" ali šta dalje? Da li je moguće da ćemo ćutati čak i kada je naša egzistencija u pitanju?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Има онај филм повратак у будућност, или дан мрмота.
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
Svako od nas ima svoj put,koji sam bira pre nego što se "spusti" na Zemlju.
Tako da,problem nije u drugima,nego u nama samima. Treba menjati sebe,svoje misli i dela,na bolje,a samim tim menjamo i svet oko sebe. Sve drugo je pogrešno.
Vlada radi svoj posao,a zakoni su samo sredstva kojima rade to što su izabrali. Političari su tu,da bi doveli do vašeg ličnog buđenja i kako god vama to delovalo čudno i paradoksalno,sve što urade loše po nas,to je za naše dobro.
Zakon o radu nikako ne može da bude dobar,kao ni bilo koji drugi zakon. Oni nameću ljudima ograničenja,a sve što porobljava čoveka,naravno da je loše. Na nama je da izvučemo korist iz takvih zakona i shvatimo suštinu svog bivstvovanja.
A zakoni? Njih je bilo i biće i uvek će biti nepravedni prema jednima,a korisni za druge. Za one koji su iznad zakona.
Tako da,problem nije u drugima,nego u nama samima. Treba menjati sebe,svoje misli i dela,na bolje,a samim tim menjamo i svet oko sebe. Sve drugo je pogrešno.
Vlada radi svoj posao,a zakoni su samo sredstva kojima rade to što su izabrali. Političari su tu,da bi doveli do vašeg ličnog buđenja i kako god vama to delovalo čudno i paradoksalno,sve što urade loše po nas,to je za naše dobro.
Zakon o radu nikako ne može da bude dobar,kao ni bilo koji drugi zakon. Oni nameću ljudima ograničenja,a sve što porobljava čoveka,naravno da je loše. Na nama je da izvučemo korist iz takvih zakona i shvatimo suštinu svog bivstvovanja.
A zakoni? Njih je bilo i biće i uvek će biti nepravedni prema jednima,a korisni za druge. Za one koji su iznad zakona.
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Mesrine ::
Zbog čega bi bilo koji zakon "porobio" čoveka koji neće da ga prekrši ne zato što mu zakon to ne dozvoljava, već zato što mu ne pada na pamet da odstupi od "normale".
NOVIM Zakonom o radu Srbija će se vratiti dva veka unazad, kada su se radnici borili za osnovna sindikalna prava i prava iz radnog odnosa. To je daleko ispod standarda međunarodnog radnog, socijalnog i prava građana garantovanim međunarodnim dokumentima. Kao država sa njim ćemo drastično zaostajati i za praksom najrazvijenijih zemalja sveta, posebno najstarijih članica Evropske unije, dok u odnosu na zemlje u okruženju, radnici Srbije dobijaju ubedljivo najliberalnije, antiradnički usmereno zakonodavstvo.
MisisM- Napredni član
- Broj poruka : 850
Datum upisa : 27.07.2013
криво ми је што је у фокусу овај закон о раду, док су остали предлози реформи скроз скрајнути. На крају ћемо после ових избора добити исти закон о раду (ако не и гори) и исцепкане делиће плана реформи, само оно што одговара страначким паразитима.
inspy- Profi član
"Rad je stvorio čoveka" pa mi nije čudno što je fokus baš na tom zakonu. Ako ne radim kako ću da živim, i da li će me ijedan drugi zakon doticati?
ако немаш оног ко ће радника да запосли, имаш незапослене. Ако држава терети оног ко запошљава, наравно да ће тај исти да редукује број запослених и оптерети једног,двоје прековременим итд.што је очај,ал има тежњу за опстанком. То треба да се регулише. Уствари, најбоље би било да сви инсистирају на својим захтевима па да све иде природним током, ал мало сутра. Незапосленост је ионако преплавила свет.
inspy- Profi član
To je nevažan zakon, jer važan je samo " datum " i hapšenje nekog bogatog Srbina, sve ostalo je nevažno...
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Procitala sam predloge izmena i iskreno se nadam da nijedan nece uci u proceduru, nego da ce ponovo sesti i razmisliti.
Visnja- Član
- Broj poruka : 345
Datum upisa : 02.03.2014
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Miraz kao Zakon...
» Novi idoli Srbije
» Zakon o crkvama i verskim zajednicama
» Vrli novi svet
» NOVI PRIMITIVIZAM
» Novi idoli Srbije
» Zakon o crkvama i verskim zajednicama