Ko je trenutno na forumu
Imamo 89 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 89 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Ženska Strana Boga ...
+11
sini_do
djavolica
Komsinica
paket
Avramova
inspy
Enna
Marea
Vulin
Dionis
Mesrine
15 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ženska Strana Boga ...
Evo prilike da dođemo do istine. Napiši konkretno - koja civilizacija i ime boginje.Mesrine ::
Možda su nas samo lagali da je Bog muškog roda i da je u centru zbivanja, Boginja,iliti žena ...
http://www.sacred-texts.com/
Koliko ja znam tri najveća gnostička učitelja Marcion, Basilid i Valentin su učili da duša mora na kraju da se vrati u kraljestvo Svetlosti i božanskom Ocu.
Photographer*- Napredni član
- Broj poruka : 593
Datum upisa : 07.08.2015
Da li je Bog žena?
Nije,ali je zato žena Bog, barem ako ste oženjeni
Zezam se ..
Kada su se grupe muškaraca, zahvaljujući oružiju od bronze, počeli međusobno da se sukobljavaju, nastala je potreba za vođom i za Bogom. Do tada je Sveta Majka bila vrhovno božanstvo (pronadjene kamene figure). Muškarac, kao vrhovni vođa, morao je da ima svoj pandan. Tako je nastala monoteisticka religija. Jedan vođa i jedan Bog. Žene su morale da pokrivaju glavu, da bi se uspostavila hijerarhija. Uzvišena glava muškarca sa puno ukrasa, kontra pokrivenoj glavi žene sa crnim platnom. Na primer devojčice ne pokrivaju glavu, jer nisu konkurencija. Kod nekih religija je to otišlo u krajnost. Bog je definitivno muškog roda, jer ga je uspostavio (definisao) alfa mužijak-muškarac, kao svoj pandan na nebu, da bi bolje vladao svojim plemenom
Žena kao Sveta Majka je zaboravljena, a pojavila se žena surogat, koja u svemu imitira muškarca, od izgleda do ponašanja.
Zezam se .. opet
Sad, da uozbiljim priču ... Bog je toliko komplikovana tematika, da na bilo kakvo slično pitanje o njemu prosto niko nema odgovor. Ne može da se dokaže ni njegovo (ne)postojanje, a kamoli da se priča o njegovom polu.
Iako se u prvoj rečenici Biblije jasno vidi da ga on nema - "u početku beše reč, a reč beše Bog"
Nije,ali je zato žena Bog, barem ako ste oženjeni
Zezam se ..
Kada su se grupe muškaraca, zahvaljujući oružiju od bronze, počeli međusobno da se sukobljavaju, nastala je potreba za vođom i za Bogom. Do tada je Sveta Majka bila vrhovno božanstvo (pronadjene kamene figure). Muškarac, kao vrhovni vođa, morao je da ima svoj pandan. Tako je nastala monoteisticka religija. Jedan vođa i jedan Bog. Žene su morale da pokrivaju glavu, da bi se uspostavila hijerarhija. Uzvišena glava muškarca sa puno ukrasa, kontra pokrivenoj glavi žene sa crnim platnom. Na primer devojčice ne pokrivaju glavu, jer nisu konkurencija. Kod nekih religija je to otišlo u krajnost. Bog je definitivno muškog roda, jer ga je uspostavio (definisao) alfa mužijak-muškarac, kao svoj pandan na nebu, da bi bolje vladao svojim plemenom
Žena kao Sveta Majka je zaboravljena, a pojavila se žena surogat, koja u svemu imitira muškarca, od izgleda do ponašanja.
Zezam se .. opet
Sad, da uozbiljim priču ... Bog je toliko komplikovana tematika, da na bilo kakvo slično pitanje o njemu prosto niko nema odgovor. Ne može da se dokaže ni njegovo (ne)postojanje, a kamoli da se priča o njegovom polu.
Iako se u prvoj rečenici Biblije jasno vidi da ga on nema - "u početku beše reč, a reč beše Bog"
Sky- Profi član
- Broj poruka : 1405
Datum upisa : 13.09.2017
Za nekoga komplikovano, za nekoga prosto. Sve je to nama rečeno pre par desetina hiljada godina, šta je ustvari Bog.
Neki ste zaboravili, a neki se i sećamo.
Neki ste zaboravili, a neki se i sećamo.
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Tako je zemo!
Bog nije ni muško ni žensko, ne možemo Bogu pripisivati neke ljudske osobine kao sto je pol, al' onima koji to sami ne razumeju i ne vredi objašnjavati ...
Bog nije ni muško ni žensko, ne možemo Bogu pripisivati neke ljudske osobine kao sto je pol, al' onima koji to sami ne razumeju i ne vredi objašnjavati ...
Sky- Profi član
Marea ::Zenska strana Boga je srce...Sve je "ogledalo" onome cija je energija okrenuta prema slobodi. Ali nema u praksi ni dokaza ni interesa da covjek ide prema toj istini.
Muškarci znači nemaju srce
Ovo je totalni nonsens, da ne kažem neku grublju reč
Sky- Profi član
Je l` vidiš kako je Fotograf gore lepo napisao-la o duši i Ocu. U tome je suština.
Mesrine- Moderator
Suština postojanja na ovoj ravni. Sve je ovo jedna obična zajebancija i u fizičkom svetu je, ustvari, sve nebitno. Najobičnija igra u kojoj ljudi glume svoje uloge života.
Verovala, ili ne, sve je to objašnjeno u jednom filmu koji se zove "Matrix",ali samo za one koji imaju oči da vide i uši da čuju.
Verovala, ili ne, sve je to objašnjeno u jednom filmu koji se zove "Matrix",ali samo za one koji imaju oči da vide i uši da čuju.
Mesrine- Moderator
Pa i meni se tako čini, nego puno ne znam da bih mogla o tome da pišem.
Sky- Profi član
Bitno je da smo utvrdili da je Bog muško isto kol`ko je i žena, da nema pol i da nije matori jarac sa belom bradom.
Mesrine- Moderator
Pa toliko znam - još imam mozak, a nije goveđi
Sky- Profi član
Ma mozak nije ni bitan, ionako se ne vidi. Najbitnije je da nemaš teleću glavu.
Mesrine- Moderator
Oseti se kad nemaš mozak, i obično bude da što je glava praznija, to je bezobraznija
Što bi pokojni Zoran Radmilović rekao :
"Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima.
Isto je kada si glup. "
Što bi pokojni Zoran Radmilović rekao :
"Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima.
Isto je kada si glup. "
Sky- Profi član
Epa, vidiš, tu je Zoran pogrešio, a kasnije je shvatio. Znao je vrlo dobro da je umro, kad se to desilo. A da li mu je bilo teško?
Ukoliko je manje puta umirao pre toga, bilo mu je teško. U suprotnom, nije i ubrzo je napustio ovu ravan.
Ukoliko je manje puta umirao pre toga, bilo mu je teško. U suprotnom, nije i ubrzo je napustio ovu ravan.
Mesrine- Moderator
Sad si me bacio u rebus
Ne radi mi to, kasni su sati
Ne radi mi to, kasni su sati
Sky- Profi član
Samo ću reći - Šekina.