Ko je trenutno na forumu
Imamo 166 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 166 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Forum realnost ili imaginacija?
+11
Fristajlo
sini_do
Goran81
inspy
slavena
Prince
Avramova
Vrdalama
Vidra
digitalmandrak
ellen
15 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Forum realnost ili imaginacija?
Dosta vremena se provodi na forumu, sticu se poznanstva, naviknemo na nikove koji su cesto ovde.
Neke nikove volimo zato sto smo na "istoj talasnoj duzini" i milo nam je kada vidimo da su u temi pisali pre nas, a misljenja su nam skoro identicna.
Sa nekim nikovima se ne slazemo u stavovima, ali nam prijaju u temama za igrice.
Kako dozivljavate sukob misljenja na forumu?
Smatrate li da treba Vasa da bude "poslednja" ili, jednostavno, iznosite svoj stav i razmenjujete misljenja?
Kako dozivljavate razvoj dogadjaja na forumu, kao realnost ili jednu od imaginacija?
Kada odete sa foruma, kojim intenzitetom razmisljate o dogadjajima na forumu?
Primate li sve suvise licno ili je to samo dok se ne izlogujete?
Da li Vam se uzburkaju emocije, koliko je to realno, a koliko je sve iluzija?
Neke nikove volimo zato sto smo na "istoj talasnoj duzini" i milo nam je kada vidimo da su u temi pisali pre nas, a misljenja su nam skoro identicna.
Sa nekim nikovima se ne slazemo u stavovima, ali nam prijaju u temama za igrice.
Kako dozivljavate sukob misljenja na forumu?
Smatrate li da treba Vasa da bude "poslednja" ili, jednostavno, iznosite svoj stav i razmenjujete misljenja?
Kako dozivljavate razvoj dogadjaja na forumu, kao realnost ili jednu od imaginacija?
Kada odete sa foruma, kojim intenzitetom razmisljate o dogadjajima na forumu?
Primate li sve suvise licno ili je to samo dok se ne izlogujete?
Da li Vam se uzburkaju emocije, koliko je to realno, a koliko je sve iluzija?
ellen- Napredni član
- Broj poruka : 703
Datum upisa : 25.03.2010
Re: Forum realnost ili imaginacija?
Interesantna tema
Sukobi misljenja su uvek pozeljni na svakom forumu,to cini forum interesantnim.Pa nismo sektasi da uvek mislimo isto..,
Sukobi misljenja su uvek pozeljni na svakom forumu,to cini forum interesantnim.Pa nismo sektasi da uvek mislimo isto..,
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Meni forum deluje kao lrug u kome svi stoje na jednakom odstojanju.
Pri tome imaju iste 'probleme' - da odrze distancu a opet budu dovoljno otvoreni.
Zbog toga me uvek iznenade nesporazumi i neprijatna desavanje izmedju clanova. Trebalo bi rasprave da budu konstrukctivne, jer
Ponekad mi padne na pamet nesto sto mi je bilo interesantno.
Pri tome imaju iste 'probleme' - da odrze distancu a opet budu dovoljno otvoreni.
Zbog toga me uvek iznenade nesporazumi i neprijatna desavanje izmedju clanova. Trebalo bi rasprave da budu konstrukctivne, jer
to cini forum interesantnim
Razlicitim.kojim intenzitetom razmisljate o dogadjajima na forumu?
Ponekad mi padne na pamet nesto sto mi je bilo interesantno.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Zalosno je sto u danasnje vreme forumi sve vise gube na svom smislu kome su prevashodno namenjeni.A to je po meni razmena misljenja i iskustava po raznim pitanjima iz zivota.Nekako se sve svelo na "pakovanju" misljenja,a sve zarad stvaranja neke slike o sebi ili drugima.Uvek mi zasmeta kada procitam da je forum namenjen za upoznavanje osoba.Uz more sajtova koji su prevashodno namenjeni online upoznavanjima,zar je stvarno potrebno i da forumi budu to isto.A zarad tog nekog "eventualnog" upoznavanja mnogi na forumu ne pisu opusteno.To mi nije najjasnije,ali svi jako dobro znamo sta je tu problematika.Ovo nije prisilni rad ,tako da svako dodje kad hoce i pise kad hoce i sto je najvaznije ako ima sta da napise.Kada su ljudi duze na jednom forumu normalno je da nekoga vise ili manje gotive od drugih.Nekad je to zbog necijeg pisanja,a nekad zbog...khm.Sve u svemu sukobi misljenja na forumu su potrebni,ali sa dozom uvazavanja onoga koji ne misli onako kako ja mislim.I dok se ljudi ne poznaju dotle i mogu biti zdrava razmenjivanja misljenja po svim temama.Onoga trenutka kada se sa forumskih postova predje na PP,pa zatim na ostale vidove komunikacije(msn,mobilni telefon) sa nekim,tada sa vrlo velikim intenzitetom razmisljamo o dogadjajima na forumu.
A to sve vec spada u tracarenje o forumu i forumasima...
A to sve vec spada u tracarenje o forumu i forumasima...
Vrdalama- Profi član
- Broj poruka : 3139
Datum upisa : 15.03.2010
Vrdalama ::I dok se ljudi ne poznaju dotle i mogu biti zdrava razmenjivanja misljenja po svim temama.Onoga trenutka kada se sa forumskih postova predje na PP,pa zatim na ostale vidove komunikacije(msn,mobilni telefon) sa nekim,tada sa vrlo velikim intenzitetom razmisljamo o dogadjajima na forumu.
Neko provede i po nekoliko godina na jednom forumu, kroz pisanu reč upozna članove sa kojima je dolazio u kontakt ali samo* u onom delu koji nam je ponudjen.
Ne mora razmeniti niti jednan pp, ne mora ništa što si pobrojao, ali i dalje će iznositi svoj stav i naravno uvažavati sagovnika, ukratko, i dalje će trajati zdrava komunikacija.
U slučaju da se članovi zbliže onako kako ti pišeš, ni to ne mora da znači da će komunikacija na forumu prestati biti "zdrava".
Ako svi zadržimo svoj integritet, zadržaćemo i kvalitet foruma.
Poslednji izmenio Avramova dana Uto Apr 10, 2012 2:31 am, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : kor.greska *)
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ako imaš samo jedan cilj u životu onda bi to moglo biti da napreduješ. Ništa nije bolje za podizanje samopouzdanja nego da napraviš nešto bolje nego što si to napravio ikada u životu
Iskrenost podrazumijeva slobodan pregled u sve stvari onoga sa kim smo iskreni. Ako je to zabranjeno onda ne može se govoriti o iskrenosti i besmisleno je insistirati na govorenju istine. U tom slučaju laž je legitimna.
Pitamo se za slobode govora ,pisanja .i ako je sve dozvoljeno,onda ne možemo slobodu koju nemamo imati pravo nikome oduzeti. Na kraju neko sam ode i nadje slobodu..pisanja i govora.Kriv je onaj ko je zgrijesio, a mizeran je onaj koji je to na takav nacin to saznao.
Iskrenost podrazumijeva slobodan pregled u sve stvari onoga sa kim smo iskreni. Ako je to zabranjeno onda ne može se govoriti o iskrenosti i besmisleno je insistirati na govorenju istine. U tom slučaju laž je legitimna.
Pitamo se za slobode govora ,pisanja .i ako je sve dozvoljeno,onda ne možemo slobodu koju nemamo imati pravo nikome oduzeti. Na kraju neko sam ode i nadje slobodu..pisanja i govora.Kriv je onaj ko je zgrijesio, a mizeran je onaj koji je to na takav nacin to saznao.
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Avramova ::Vrdalama ::I dok se ljudi ne poznaju dotle i mogu biti zdrava razmenjivanja misljenja po svim temama.Onoga trenutka kada se sa forumskih postova predje na PP,pa zatim na ostale vidove komunikacije(msn,mobilni telefon) sa nekim,tada sa vrlo velikim intenzitetom razmisljamo o dogadjajima na forumu.
Neko provede i po nekoliko godina na jednom forumu, kroz pisanu reč upozna članove sa kojima je dolazio u kontakt ali samo u onom delu koji nam je ponudjen.
Ne mora razmeniti niti jednan pp, ne mora ništa što si pobrojao, ali i dalje će iznositi svoj stav i naravno uvažavati sagovnika, ukratko, i dalje će trajati zdrava komunikacija.
U slučaju da se članovi zbliže onako kako ti pišeš, ni to ne mora da znači da će komunikacija na forumu prestati biti "zdrava".
Ako svi zadržimo svoj integritet, zadržaćemo i kvalitet foruma.
Sve si rekla. Barem sto se mene tice. Bravo!
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Jedini lek za patnju,kriminal,kao i sve druge nevolje covecanstva je mudrost.Bijes i tuga su dva lica jedne iste energije, energije koja je potisnuta. Bes sam po sebi nije loš. U stvari, osobe koje mogu da se naljute i već sljedećeg trenutka sve to da zaborave su OK osobe. Takve osobe su uvijek prijateljski raspoložene, živahne, lako ih je voljeti i pokazuju emotivnost. Međutim, osobe koje se čvrsto pridržavaju svojih emocija, stalno kontrolišu i nijesu baš OK osobe . Oni će se uvijek truditi da vam pokažu da su bolji od vas, i u njihovim ochima uvijek se može vidjeti bijes. Bijes na njihovim licima, u svakom njihovom pokretu – u načinu na koji hodaju, u načinu na koji pričaju, u načinu na koji se vezuju za druge osobe, bijes je uvijek prisutan.Taski su spremni eksplodirati svakog trenutka.
Ovakve osobe su ubice, kriminalci, osobe koje uvijek chine neko zlo
Čovječanstvo nastoji u svojoj istoriji i mudrosti da ne postoji kriminal a samim tim i grijeh,a hrana da postane najveći zahtjev od tog čovječanstva
Čija je zemlja toga je i vera.
Ne cinite nikad nista sto se protivi vasoj savesti, cak ako to od vas i
drzava trazi.
Ajnstajn
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
не знам , меша ми се
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
Koliko je ovo realnost ili imaginacija, o tome bi se dalo puno diskutirati. A ta diskusija i je prvotna namjena foruma. Cilj bi trebala biti zdrava diskusija, uz međusobno uvažavanje i kulturno ponašanje. No to često nije slučaj, zato što ljudi pomješaju baš tu imaginaciju i realnost. Rijetki su forumi na kojima nema provokatora, svađalica i krajnje nekulturnih ljudi. Zašto su takvi? Zato što imaju neke komplekse i frustracije. Pa virtualu koriste kao ispušni ventil i stvaranje nekog svog imaginarnog virtualnog života, sve ono što realno nisu, nastoje biti tu, nastoje si dati neku vrijednost i važnost. Ali takvo ponašanje je čisto samozavaravanje i gubljenje vremena. Zdrava razumna osoba je svugdje i u svakom momentu isti original, bez glume.
Što se tiče doživljavanja osoba s foruma i samog foruma... doživljavam samo pozitivne i korektne osobe, gamad su mi samo slova na ekranu. S nekim osobama koje sam upoznao na forumima sam se susreo, s nekima se čujem telefonom, s nekima imam prijateljski odnos ali nismo išli dalje od net komunikacije.
Diskusije na forumu doživljavam tako što u njima želim nešto naučiti i zabaviti se, ne shvaćam ih preosobno, niti me bezobrazni ljudi na forumima mogu previše uznemiriti. Kad se maknem s foruma, prestalo je i moje razmišljanje o njemu. Jedino ako pročitam nešto pametno i motivirajuće, onda mi se to zadrži u mislima.
Što se tiče doživljavanja osoba s foruma i samog foruma... doživljavam samo pozitivne i korektne osobe, gamad su mi samo slova na ekranu. S nekim osobama koje sam upoznao na forumima sam se susreo, s nekima se čujem telefonom, s nekima imam prijateljski odnos ali nismo išli dalje od net komunikacije.
Diskusije na forumu doživljavam tako što u njima želim nešto naučiti i zabaviti se, ne shvaćam ih preosobno, niti me bezobrazni ljudi na forumima mogu previše uznemiriti. Kad se maknem s foruma, prestalo je i moje razmišljanje o njemu. Jedino ako pročitam nešto pametno i motivirajuće, onda mi se to zadrži u mislima.
Goran81- Član
- Broj poruka : 120
Datum upisa : 08.05.2012
Godina : 43
Goran81 :: Što se tiče doživljavanja osoba s foruma i samog foruma... doživljavam samo pozitivne i korektne osobe, gamad su mi samo slova na ekranu.
Lepo si pisao. Ipak, da bi znao ko je gamad, morao si i gamad doziveti.
Od kud znaš da nisam?
Goran81- Član
Ti si rekao, citam.
Krivo smo se razumjeli, i ti moj komentar i ja tvoj odgovor. Pod riječ doživjeti sam ovdje mislio ozbiljno nekog shvatiti kao osobu.
Goran81- Član
Moguce. Ipak, vrlo ozbiljno dozivljavam gamad sto ne znaci da se njima bavim niti da zauzimaju i najmanji prostor u mom zivotu.
Igra reci, nista vise.
Igra reci, nista vise.
Na gamad ne obracam paznju,bitni su mi dragi ljudi...Sto kaze Goran,ovde sam zbog zezanja,a i moze se nauciti dosta stvari
Neki dolaze u virtuelni svet, da bi upraznjavali sado - mazo, na virtuelan nacin, a uz to isprazne svoju negativnu energiju, sebe rasterete, a opterete druge... Tako je njima lepo, osjecaju se rastereceno, a nema posledica, jer u realnom svetu bi imali posledice, a dobili bi i batine.... Ovako do mile volje, dok ne dobiju ban....
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
па сви то радуцкамо...само не знам ко је Садо а ко мазоо?све ми се помешало ::
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
Шта ко садио и мазио?
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Ne znam za vas, ali ja volim da sadim.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Ja i mazim i sadim... :haa:
ja mezim i sedim ::
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
А ко музе и суди?
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Muze Kurta, a sudi Murta!Fristajlo ::А ко музе и суди?
Jurivaka- Profi član
- Broj poruka : 1704
Datum upisa : 22.09.2011
Što je ovo?
sado -.mazo, sadim -vadim, mezim .sedim, i ovo šta piše? музе и суди, Kurta, Murta
Forum realnosti ili imaginacije ili realne zezancije?
sado -.mazo, sadim -vadim, mezim .sedim, i ovo šta piše? музе и суди, Kurta, Murta
Forum realnosti ili imaginacije ili realne zezancije?
Noelia- Član
- Broj poruka : 243
Datum upisa : 06.04.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?