Ko je trenutno na forumu
Imamo 206 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 206 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Novac je moć, a moć je sve!
+12
Klaudije
Храст
NinaNena
Vulin
naOpaka
Mesrine
Bole
furija
Hiperborejac
Djeneral
Marea
Avramova
16 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Novac je moć, a moć je sve!
Da je novac najvazniji i donosi srecu, bogati nebi ni umirali, niti bili tuzni.
Novac je potreban u nekim kolicinama ali on vremenom obuzima onoga koga mnogo ima i tada vidimo da novac menja ljude uvek na gore...
Da bi dosao do mnogo novca to mora da se uradi na los nacin. A ko ima mnogo novca nikada ga ne koristi za dobro vec uvek za lose ili zlo....
Nama je samo nametnut sistem vrednosti da je materijalno jedino bitno i to se podrzava svim izvorima informaciaj koje coveka okruzuju...
Sto je rekao moj ortak
"Nista sto je stvarno vredno nema materijanu vrednost...."
Novac je potreban u nekim kolicinama ali on vremenom obuzima onoga koga mnogo ima i tada vidimo da novac menja ljude uvek na gore...
Da bi dosao do mnogo novca to mora da se uradi na los nacin. A ko ima mnogo novca nikada ga ne koristi za dobro vec uvek za lose ili zlo....
Nama je samo nametnut sistem vrednosti da je materijalno jedino bitno i to se podrzava svim izvorima informaciaj koje coveka okruzuju...
Sto je rekao moj ortak
"Nista sto je stvarno vredno nema materijanu vrednost...."
Svarog- Profi član
- Broj poruka : 2116
Datum upisa : 04.11.2014
Avramova ::Ako je tako Bati onda je on za Riplija, Ginisa, ma za Nobela.
Ne bi bio jedini slucaj. Od moje mame tetak na bankovnom racunu ima sigurno milion maraka. Radio je kao univerzirtski profesor u preko 10 drzava na 4 kontinenta. Sad je vec odavno u penziji. Dalmatimac - hard core. Zivi u nekoj porodicnoj kuci staroj skoro 100 godina, nema TV, nema telefon, samo radio. Nema cak ni ves masinu, zena mu na ruke pere. Sutra kada bi se tesko razbolio mislim da ne bi jednog feninga potrosio.
Ja ne znam koji su njegovi planovi sa tim parama osim da ih pred smrt digne sa racuna i da ga sahrane sa njima.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
To je tvoja pretpostavka ali ko zna, možda je već odlučio šta će sa novcem kada ode na onaj svet. Ljudi čuvaju svoje tajne.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Upravo sam to hteo da kažem kada su u pitanju naš novac,avioni,aerodromi, b.zajednice,politika i sl.. ovo što pišem sve je ofrlje.Moguće samo da neke osobe preko 60 imaju loše karakte,a od 20 do 60 sve poštenoBatista ::Ja pratim politiku u Srbiji ali ne kontam pola ovih karikatura.
Храст- Član
- Broj poruka : 479
Datum upisa : 23.11.2015
Значи много имати увек новац..знати са "жељама" и како стећи неке ствари у животу а да новац не буде миТо или скупоцијени сат,хаљина... Неко има новац и једноставно у неким стварима оскудјева али новац ...чува.. , они које сврби док имају и мало новца нису бољи и паметнији ако тај новац не потроше на "паметне ствари".Моћно средство јесте али не може те постићи сваку "жељу" ако не знате како
Храст- Član
"Nije sve u novcu. Novac je u svemu"
Moje mišljenje je da je navedena misao tačna, ali da to ne znači da je potrebno mnogo novca da bi neko bio mnogo srećan.
Nije veliki novac za svaku osobu, iako se mnogi neće složiti sa mnom.
Što bi rekao moj bivši šef: "Sinko, ja ne bih voleo da dobijem sedmicu na LOTO-u. Postao bih i loš otac, i loš suprug i loš čovek. Ovo što imam mi je dovoljno da budem srećan. Ako već mora nešto da dobijem neka bude desetak hiljada, da kupim nov čamac".
Moje mišljenje je da je navedena misao tačna, ali da to ne znači da je potrebno mnogo novca da bi neko bio mnogo srećan.
Nije veliki novac za svaku osobu, iako se mnogi neće složiti sa mnom.
Što bi rekao moj bivši šef: "Sinko, ja ne bih voleo da dobijem sedmicu na LOTO-u. Postao bih i loš otac, i loš suprug i loš čovek. Ovo što imam mi je dovoljno da budem srećan. Ako već mora nešto da dobijem neka bude desetak hiljada, da kupim nov čamac".
Makarije- Banovan
- Broj poruka : 1379
Datum upisa : 13.12.2016
@Makarije slazem se sa tobom,ja bih jako lose prosla kad bih dobila neki veliki novac.Ja sam od onih ,volim da dam svima po malo,da sve usrecim...do sada mi se to nije pokazalo kao dobro a mogu zamisliti kad bi dosla do nekog novca kako bih tek onda prosla,mislim da bih cak bila i u minusu
Srecna sam i sa svojom platom,znam biti skromna a znam i da preteram ,pa se posle cesem po glavi.Uglavnom sam slaba na decu,iako sam se vise puta zaklinjala da to vise necu ponoviti a oni me tako citaju i tako me preveslaju da se i ja na kraju smejem od srca sta mi rodjena deca rade.Bitno mi je da sam zdrava i zadovoljna sa ovim sto imam,neko mozda ni deo toga nema.
Srecna sam i sa svojom platom,znam biti skromna a znam i da preteram ,pa se posle cesem po glavi.Uglavnom sam slaba na decu,iako sam se vise puta zaklinjala da to vise necu ponoviti a oni me tako citaju i tako me preveslaju da se i ja na kraju smejem od srca sta mi rodjena deca rade.Bitno mi je da sam zdrava i zadovoljna sa ovim sto imam,neko mozda ni deo toga nema.
jelena- Legendarni član
- Broj poruka : 13189
Datum upisa : 07.04.2012
Vrlo slična je i moja priča.
Naravno, u dubini duše svaki čovek ponekad poželi nešto nedostižno, i to obično vezuje za novac - retko za trud.
Mada, da nije bilo nerealnih ciljeva čovek verovatno ne bi ni sišao sa drveta.
Volim i onu lepu misao:
Naravno, u dubini duše svaki čovek ponekad poželi nešto nedostižno, i to obično vezuje za novac - retko za trud.
Mada, da nije bilo nerealnih ciljeva čovek verovatno ne bi ni sišao sa drveta.
Volim i onu lepu misao:
Uspeh je dobiti ono što želiš. Sreća je kad ti se sviđa ono što si dobio.
Makarije- Banovan
Ima istine da mlađe osobe pre nego starije može novac odvede na pogrešan put.Ako ne znate na koji način ste dobili neki novac a time i minimalnu samostalnost,..najbolje je da štedite dok ne saznate.
Laž jeste moćno sredstvo i može pomoći ,posebno kada je u pitanju mlađa osoba
Laž jeste moćno sredstvo i može pomoći ,posebno kada je u pitanju mlađa osoba
Храст- Član
U ulici gde živim, žena je dobila milionsku sumu na Loto-u pre desetak godina.
Ništa se u njenom životu nije promenilo.
Kupila je neke stanove po Bg, i godinu-dve kasnije napustila posao prodavačice u nekoj trafici.
Dobar primer da novac nekad ode i u prave ruke.
Ništa se u njenom životu nije promenilo.
Kupila je neke stanove po Bg, i godinu-dve kasnije napustila posao prodavačice u nekoj trafici.
Dobar primer da novac nekad ode i u prave ruke.
Makarije- Banovan
Da mi je novca pa da sagradim crkvu pokajnicu; da mi je novca da nahranim gladne; da mi je novca pre nego što mene ne bude.
Takva je misao kod mene i nekih.
Takva je misao kod mene i nekih.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Da li novac menja ljude?
» Da je novac - osoba kako bi ga opisali.. ?!
» Alternativni Novac: Neka Svane Jutro Globalnog Prosperiteta
» Da je novac - osoba kako bi ga opisali.. ?!
» Alternativni Novac: Neka Svane Jutro Globalnog Prosperiteta
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra