Ko je trenutno na forumu
Imamo 202 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 202 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Srbi ubili 17 vampira za jednu noc..
4 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 1
Srbi ubili 17 vampira za jednu noc..
Srbi ubili 17 vampira za noć
Srbi su bili vrlo aktivni u borbi protiv vampira, a posebno u 19. veku. Samo u jednoj noći iz straha je spaljeno 17 tela, otkrio je britanski profesor Ričard Sug.
Najpoznatiji srpski vampir Sava Savanović
Srbi su se u 19. veku borili protiv vampira, a u jednoj noći iz straha su spalili 17 tela, otkriće je višegodišnjeg istraživanja profesora renesansne umetnosti s britanskog univerziteta Ričarda Suga, koje je objavio.
Sug je istraživao područja današnje Grčke, Rumunije, Mađarske, Poljske, Albanije i Srbije, gde je verovanje u vampire bilo posebno izraženo.
Profesor ističe da je ovo bila pojava u 17, 18. i 19. veku, a to vreme poklapa se s periodom kad su postojala i dva naša najpoznatija vampira, Sava Savanović i Petar Blagojević.
Za Savu se verovalo da je ubijao ljude koji su dolazili da melju žito u vodenici u kojoj je živeo pre smrti i da im je pio krv. Petar Blagojević je u svoje vreme dospeo u centar pažnje u Evropi jer su posle njegove smrti ljudi u selu iznenada počeli da umiru posle kratke bolesti, a pre toga su tvrdili da im se on u snu ukazivao i davio ih.
Inače, reč "vampir" je jedina srpska reč koja je u međunarodnoj upotrebi.
Mozda je nekome ova vest bajata , ali ja je tek sad nadjoh, meni je nova i luda...
Sta imate reci na ovo?
Ako neko ima jos neke informacije u vezi ovoga neka ovde ostavi.
Bas me interesuje..
Hvala unapred!
Srbi su bili vrlo aktivni u borbi protiv vampira, a posebno u 19. veku. Samo u jednoj noći iz straha je spaljeno 17 tela, otkrio je britanski profesor Ričard Sug.
Najpoznatiji srpski vampir Sava Savanović
Srbi su se u 19. veku borili protiv vampira, a u jednoj noći iz straha su spalili 17 tela, otkriće je višegodišnjeg istraživanja profesora renesansne umetnosti s britanskog univerziteta Ričarda Suga, koje je objavio.
Sug je istraživao područja današnje Grčke, Rumunije, Mađarske, Poljske, Albanije i Srbije, gde je verovanje u vampire bilo posebno izraženo.
Profesor ističe da je ovo bila pojava u 17, 18. i 19. veku, a to vreme poklapa se s periodom kad su postojala i dva naša najpoznatija vampira, Sava Savanović i Petar Blagojević.
Za Savu se verovalo da je ubijao ljude koji su dolazili da melju žito u vodenici u kojoj je živeo pre smrti i da im je pio krv. Petar Blagojević je u svoje vreme dospeo u centar pažnje u Evropi jer su posle njegove smrti ljudi u selu iznenada počeli da umiru posle kratke bolesti, a pre toga su tvrdili da im se on u snu ukazivao i davio ih.
Inače, reč "vampir" je jedina srpska reč koja je u međunarodnoj upotrebi.
Mozda je nekome ova vest bajata , ali ja je tek sad nadjoh, meni je nova i luda...
Sta imate reci na ovo?
Ako neko ima jos neke informacije u vezi ovoga neka ovde ostavi.
Bas me interesuje..
Hvala unapred!
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Re: Srbi ubili 17 vampira za jednu noc..
Oni što su ostali, dans se bave politikom, bili su nadvampiri ?!
Poslednji izmenio Miško dana Uto Jul 24, 2012 10:50 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Дааа- то су деј-вокери, најгора врста...Miško ::Oni što su ostali, dans se bave politikom, bili su nadvamiri ?!
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Ako se ne varam tad je umrlo valjda 42 coveka u tom selu i kad su odkopali grob Pokojnog Petra koji je bio vise meseci u zemlji bio je kao da spava..... Kad su mu zaboli kolac u srce potekla je crvena krv..... Niko od prisutnih sa dvora Terezije nije mogao da objasni sta se tu zbilo a i za danasnje uslove to nije bas objasnjivo.......
Bole- Profi član
- Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012
Similar topics
» Istorijsko poreklo Srba
» Da li su Srbi čista nacija?
» Srbi - narod najstariji!
» Odakle Srbi u Srbiji?
» Srbi skitalice, od Crnjanskog do Velikića
» Da li su Srbi čista nacija?
» Srbi - narod najstariji!
» Odakle Srbi u Srbiji?