Ko je trenutno na forumu
Imamo 149 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 149 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
DETE u coveku! Dokle?
+13
Fi Pi
Lila
Avramova
cat09
Orhideja
pjer
Hipi
Dragana
Vidra
drdoktor
digitalmandrak
maks
ellen
17 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: DETE u coveku! Dokle?
Ellen malo vam je kontradiktoran odgovor. Praksa jeste iskustvo.
Mozda zvucim previse strucno ili pak kao neko ko je iskustveno doziveo puno toga, sto u radu sa ljudima, sto u privatnom zivotu.
Mozda zvucim previse strucno ili pak kao neko ko je iskustveno doziveo puno toga, sto u radu sa ljudima, sto u privatnom zivotu.
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 06.04.2010
Praksa jeste iskustvo slazem se...ali ponekada covek ima neki svoj kutak gde pobegne na tren od te prakse.Da zvucite mi previse zvanicno kao da sam u nekoj ordinaciji,
ellen- Napredni član
- Broj poruka : 703
Datum upisa : 25.03.2010
ellen ::Praksa jeste iskustvo slazem se...ali ponekada covek ima neki svoj kutak gde pobegne na tren od te prakse.Da zvucite mi previse zvanicno kao da sam u nekoj ordinaciji,
Izvolite lezite i opustite se. Kada vam je sve to pocelo?
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
ellen ::Kazu da je covek mlad dok ima dete u sebi! Sta mislite dokle TO dete treba da zivi u njemu?!Da ne bude smesan i ne cuje ono pitanje:"Kad ces da se uozbiljis, bas si detinjast (a)?Dokle slusati to dete u sebi?
Ja sam nekad bila ponosna na sebe zato što imam to dete u sebi. Međutim, to me je odvelo u bežanje od stvarnosti i nerealnog sagledavanja problema.
Sad se trudim da "odrastem" iako sam već vejika.
PS. Čini mi se da napredujem, svakoga dana u svakom pogledu...
Poslednji izmenio cat09 dana Pon Apr 12, 2010 12:14 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Datum upisa : 24.03.2010
ellen ::Kazu da je covek mlad dok ima dete u sebi! Sta mislite dokle TO dete treba da zivi u njemu?!Da ne bude smesan i ne cuje ono pitanje:"Kad ces da se uozbiljis, bas si detinjast (a)?Dokle slusati to dete u sebi?
Zauvek!
Deca su iskrena, neiskvarena, kad vole vole, znaju da mastaju, sta ce vise od toga coveku?
To su osecanja koja treba gajiti. Dete u coveku treba da ostane zauvek,unutra,da se pokazuje u prilikama koje su stvorene za to,u ljubavi, drugarstvu, idejama koje su u sustini jednostavne, a sve jednostavne ideje su upotebljive, lako ih je sprovesti u delo. Odrasli koji umisle da su isuvise vazni, odrasli, nedodirljivi sve komplikuju i kvare. Taj osecaj da znas da resavas probleme jer si stekao znanje, odrastao si, imas neke ozbiljne godine, a opet umes i da se igras, uzivas u zivotu je nesto najlepse, neprocenjivo. Cini coveka boljim.
Gost- Gost
ellen :: Dokle slusati to dete u sebi?
Svi oni u kojima "živi večito dete" niti ga se mogu odreći, niti je to potrebno. Ukoliko se i pokuša ili se izjalovi, ili čovek počinje da "beži od sebe", a samim ti i strada.
Biti "večito dete" nikako ne podrazumeva biti neodgovoran prema životu, ali podrazumeva mnogo lakši i lepši život u neprekidnoj borbi za bolje.
"Imaj vremena za igru, to je tajna mladosti".
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ja sam sticajem okolnosti prerano odrasla i sada se trudim iznova buditi dijete u sebi. Mislim da mi dobro ide i pritom se zabavljam.
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Godina : 37
Preporuka je 9 meseci za žene.
Za muške je bolje da to ne drže u sebi!
Za muške je bolje da to ne drže u sebi!
Fi Pi- Profi član
- Broj poruka : 1289
Datum upisa : 02.05.2010
Godina : 58
Pustiti dete u sebi da radi šta dete voli- recept je za propast...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Ne mora se pustiti da dete radi šta hoće ali ja ga rado pustim da čuči u meni i kadkad ispliva na površinu.
Ne mogu vječito misliti, razmišljati, strepiti i sl. želim nekad pustiti mozak na odmaranje da se malo sive ćelije odmore.
Ne mogu vječito misliti, razmišljati, strepiti i sl. želim nekad pustiti mozak na odmaranje da se malo sive ćelije odmore.
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Ja se osećam kao dete iako mi je vreme da se uozbiljim. Ne znam da li je to dobro ili loše, ali to sam ja.
PS. Ne volim preozbiljne ljude. Bolje da imaju to dete u sebi nego da me smaraju nekim ozbiljnim temama koje nisu prikladne mom uzrastu.
cat09- Profi član
Ja se osećam kao dete iako mi je vreme da se uozbiljim. Ne znam da li je to dobro ili loše, ali to sam ja.
Onda budi to sto jesi
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
digitalmandrak ::Ja se osećam kao dete iako mi je vreme da se uozbiljim. Ne znam da li je to dobro ili loše, ali to sam ja.
Onda budi to sto jesi
Oćem kad ti to kažeš
cat09- Profi član
Uspesno gajim deriste u sebi vec 36 godina i uopste mi nije lose... ::
digitalmandrak ::Uspesno gajim deriste u sebi vec 36 godina i uopste mi nije lose... ::
Ja ću ga gajim do smrti i svaki dan ga 'raniti čokoladama i bonama
cat09- Profi član
Avramova ::ellen :: Dokle slusati to dete u sebi?
"Imaj vremena za igru, to je tajna mladosti".
Potpisujem,jer ovim je sve receno.Trudim se da ne odlazim bas daleko od ove "definicije"
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Bože, 'falim ti se, s kim ja ovde imam posla...
Pa, šta sam ja ovde, razredni starešina?
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Sa tom tamburom vise licis na nastavnika muzickog...
Fristajlo ::Bože, 'falim ti se, s kim ja ovde imam posla...
A što se hvališ Bogu? Jel' se to zahvaljuješ što smo 'vako dobri profesore
cat09- Profi član
Evo Getea...
Dete je realista
mladic-idealista
odrastao-skeptik
starac-mistik
Pisac ''Malog princa''-Antoan de Sent Egziperi je rekao:''Svi odrasli najpre su bili deca,ali se malo ko od njih toga seca''...Sto je steta naravno..
Gubeci vezu sa svojim detinjstvom,covek odseca najbolji,stvaralacki,iskreni deo svog detinjstva...
O,divno je sacuvati dete u sebi,ako je to ikako moguce...naravno ne na stetu razvoja i individuacije (Jungov termin...)licnosti...ali sacuvati..i to narocito onaj (pored svih onih osobina koje su napred navedene ),koji se odnosi na iskrenost,bezazlenost,cistotu srca...bezbriznost,neobuzdanost,slobodu govora i misljenja,naivnost...komunikativnost(sa velikim uvazavanjem...) svoju i svih ''oblika '' u stvarnosti i u mislima, kojima je podaren zivot,mastovitost,fantazije ...
Licno obozavam taj deo u sebi i negujem ga i zalivam kao najsvetiju biljku,koliko je to moguce....!
Narocito zbog toga sto me ponekad zanimaju, cas ''jedno,pa drugo ,pa trece'' i sto se jos uvek kao dete isprobavam u najrazlicitijim oblastima raskosnih mogucnosti covekovog stvaralastva i delovanja uopste.......Ideja,masta,energija ,veselost i ona decija ''blentavost''...(pracenje kretanja neke bube po 20-tak minuta ,''blebetanje sa drugarima ''ni o cemu''...)
I jos ,najvaznije, obozavam ''da se igram'' i igram i igram......i to dete u meni mi nikako ne da, da porastem i da se sasvim ''uspravim''..iako bi trebala to vec odavno...A,tek smejanje...
Dete je realista
mladic-idealista
odrastao-skeptik
starac-mistik
Pisac ''Malog princa''-Antoan de Sent Egziperi je rekao:''Svi odrasli najpre su bili deca,ali se malo ko od njih toga seca''...Sto je steta naravno..
Gubeci vezu sa svojim detinjstvom,covek odseca najbolji,stvaralacki,iskreni deo svog detinjstva...
O,divno je sacuvati dete u sebi,ako je to ikako moguce...naravno ne na stetu razvoja i individuacije (Jungov termin...)licnosti...ali sacuvati..i to narocito onaj (pored svih onih osobina koje su napred navedene ),koji se odnosi na iskrenost,bezazlenost,cistotu srca...bezbriznost,neobuzdanost,slobodu govora i misljenja,naivnost...komunikativnost(sa velikim uvazavanjem...) svoju i svih ''oblika '' u stvarnosti i u mislima, kojima je podaren zivot,mastovitost,fantazije ...
Licno obozavam taj deo u sebi i negujem ga i zalivam kao najsvetiju biljku,koliko je to moguce....!
Narocito zbog toga sto me ponekad zanimaju, cas ''jedno,pa drugo ,pa trece'' i sto se jos uvek kao dete isprobavam u najrazlicitijim oblastima raskosnih mogucnosti covekovog stvaralastva i delovanja uopste.......Ideja,masta,energija ,veselost i ona decija ''blentavost''...(pracenje kretanja neke bube po 20-tak minuta ,''blebetanje sa drugarima ''ni o cemu''...)
I jos ,najvaznije, obozavam ''da se igram'' i igram i igram......i to dete u meni mi nikako ne da, da porastem i da se sasvim ''uspravim''..iako bi trebala to vec odavno...A,tek smejanje...
diotimo- Banovan
- Broj poruka : 343
Datum upisa : 22.05.2010
ellen ::Dokle slusati to dete u sebi?
Dok sam živa.
Pridruzujem ti se ..
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
Čitav život. Tako je barem samnom. Ozbiljan sam kada treba ali čim mogu ja vadim tog dečaka u sebi, to me čini sretnim
Gost- Gost
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Borba u Čoveku ...
» Šta bi dete reklo..
» Kako je coveku malo potrebno za srecu!
» Kada bi svako pet minuta dnevno bio dete...
» Šta bi dete reklo..
» Kako je coveku malo potrebno za srecu!
» Kada bi svako pet minuta dnevno bio dete...
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi