Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 15 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 15 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Moj hit danas
Islam - Page 2 EmptyJuče u 7:38 am od andjeo01

» Šta trenutno slušate?
Islam - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Islam - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Islam - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Islam - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Islam - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Islam - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Islam - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Islam - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Islam - Page 2 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Islam - Page 2 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Islam - Page 2 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Islam - Page 2 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Islam

+11
Vulin
Jurivaka
sini_do
Fristajlo
Vidra
besim
Avramova
Cleopatra
Orhideja
Dragana
vladimirsto
15 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Islam - Page 2 Empty Re: Islam

Počalji od besim Pet Mar 16, 2012 11:44 pm

Jurivaka ::
sini_do ::Problem je sto stvarno ima ajeta koji su u suprotnosti... u takvim slucajevima, ajet koji je kasnije napisan, on je mjerodavan... Tako se moze desit da su njih obojica u pravu, jedan tumaci ajet koji je napisan ranije, a drugi tumaci ajet koji je upisan kasnije, tako da mislim da je Vladimir u pravu, jer po islamskom pravilu, ako su dva ajeta u suprotnosti, zadnji koji je napisan, on je mjerodavan....
To se zove abrogacija (dokidanje). Naime, Muhamed je pisao, odnosno diktirao kur'anske ajete u Meki i Medini. Mnoge odredbe koje je izdiktirao u Meki, kasnije je korigovao odredbama izdiktiranim u Medini. Smatra se da su Muhamedovi stavovi prema drugim religijama bili mnogo tolerantniji dok je boravio u Meki, a da su se oni radikalizovali kasnije u Medini. U Kur'anu je pravilo da mlađi ajeti zamjenjuju starije ako se odnose na istu materiju.

Kako je mogao Muhamed da pise kada je Muhamed bio nepismen i kao takvog su ga smatrali hriscani onog vremena???? i dan danas se prihvata da je bio nepismen, kur'an potvrdjuje da je njemu knjiga objavljena preko Andjela "Dzibrila",stavise cak i Isus u bibliji najavljuje njegov dolazak...pozzzz
besim
Novi član
Novi član

Broj poruka : 9
Datum upisa : 15.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Pet Mar 16, 2012 11:45 pm

@ besim..... Imal ista o svetom Jovanu u KUR *ANU.... Muslimani ga nazivaju , Jahija, ako se ne varam, isto ga priznaju kao proroka....
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vulin Pet Mar 16, 2012 11:48 pm

@besim

Sinak, čemu nerviranje? Zar Vladimirsto nije u pravu u prvoj izjavi? Ono, zaboravio je da napomene da se to odnosi na sve religije, ali moja pitanja stoje.
Vulin
Vulin
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Pet Mar 16, 2012 11:55 pm

besimе,

procitajte i uporedite to dvoje, nema veze sto ste nereligiozni kako vi to kazete Smile))))) uglavnom bas ti racionalizuju stvari i posjeduju sposobnost da uocavaju realnost,procitaj Kur'an pa mozda i postanes religiozan :D pozzzz
Читао, оба; има доста подударности, али и разлика.
Што се моје религиозности тиче- она је немогућа, јер знам неке ствари, које другима још нису доступне; управо зато, покушавам да људима различитих вера скренем пажњу на бесмисао сукоба око религије, које су, декларативно свака ствар личног односа према свету, Богу и вредностима које је усвојио, а пречесто у пракси то буду "окидачи" за ирационалну мржњу и страх заснован на непознавању и неразумевању.
Душа ме боли кад видим како се добри, поштени људи свађају и вређају, у суманутом "такмичењу" чији је Бог онај прави, и ко је крив за нешто што се десило пре неколико векова. То је спирала несреће, коју треба успорити, ако се већ не може зауставити; од тих свађа, једину корист имају најгори, у свачијим редовима, а људи као да то и не виде, већ настављају своје "џихаде" или "свете ратове", чак и овде, на форумима, где имају сјајну прилику да се упознају и схвате једни друге. Не знам колико сам пута као администратор овог форума брисао несхватљиво увредљиве постове и поруке непознатог ка непознатом, само зато што нису у стању да стрпљиво саслушају и разумеју један другог... Smile
Fristajlo
Legendarni član

Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jurivaka Sub Mar 17, 2012 12:02 am

besim ::

Kako je mogao Muhamed da pise kada je Muhamed bio nepismen i kao takvog su ga smatrali hriscani onog vremena???? i dan danas se prihvata da je bio nepismen, kur'an potvrdjuje da je njemu knjiga objavljena preko Andjela "Dzibrila",stavise cak i Isus u bibliji najavljuje njegov dolazak...pozzzz
Pročitaj još jednom moj post. Tamo je i rečeno da je Muhamed diktirao svoja kazivanja. Ni Isus nije niša lični zapisao, To su uradili drugi.
A, što se tiče tvoje opaske na Sveto trojstvo, malo je naivna. Ja nisam vjernik, ateista sam, ali da sam vjernik odgovorio bih ti da se Sveto trojstvo ne iskazuje formulom 1+1+1, nego formulom 1x1x1. Naime, ako je tačno da je Bog svemoćan, onda se može prikazati u bezbroj oblika, zar ne?
Jurivaka
Jurivaka
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1704
Datum upisa : 22.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od besim Sub Mar 17, 2012 12:11 am

Прво, драго ми је што си дошао поново- овај форум је место где треба да учимо једни од других; у том смислу- добродошао си, да нам објасних те недоумице, којих има много, између две вере, и које су створиле много зле крви, најчешће из- незнања. Islam - Page 2 4273667656
Друго- ово што си навео врло ми је интересантно- каква је то верзија краља Џејмса? Нисам за то чуо; можеш ли нешто више о томе?

kao stoi sam znas postoje puno verzija biblije jedna od tih je verzija Kralja dzejmsa nisam siguran koje je godine objavljena, ali znam da nakon odredjenog vremena zabranjivale su se 20 stranica koje sam vec spominjao,pokusacu da pronadjem te stihove siguran sam da cu ih pronaci i poslacu ti tacnu brojku stiha iz biblije da se i sam uvjeris..... neke stvari bih ti mnogo bolje objasnio kad su u pitanju komparativne religije Islam-hriscanstvo, sama cinjenica da sam ja Albanac i Srpski mi je nematernji jezik otezava stvar, ali svejedno mogu i na srpskom prenjeti sustinu price, kao sto sam i obecao pronaci cu ti stih pozzzz
besim
Novi član
Novi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od besim Sub Mar 17, 2012 12:16 am

sini_do ::@ besim..... Imal ista o svetom Jovanu u KUR *ANU.... Muslimani ga nazivaju , Jahija, ako se ne varam, isto ga priznaju kao proroka....

mislis na Jovana Krstitelja?? Smile))) u pravu si kur'an ga spominje na vise mjesta pod imenom Jahja dobro si informisan, njemu je dato prorocanstvo prije nego li isusu hristu sto potvrdjuje i sam isus u bibliji, kad kaze " Moja sudbina je jovanina sudbina, kao sto je on bio 3 dana i 3 noci u stomaku ribe, tako cu i ja biti 3 dana i 3 noci na zemlji" ako su vam barem imalo poznate ove stvari znacete sta pokusavam da vam govorim u slucaju da niste, morate procitati bibliju malo viseeee pozzzzzzzz
besim
Novi član
Novi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od besim Sub Mar 17, 2012 12:26 am

Fristajlo ::besimе,

procitajte i uporedite to dvoje, nema veze sto ste nereligiozni kako vi to kazete Smile))))) uglavnom bas ti racionalizuju stvari i posjeduju sposobnost da uocavaju realnost,procitaj Kur'an pa mozda i postanes religiozan :D pozzzz
Читао, оба; има доста подударности, али и разлика.
Што се моје религиозности тиче- она је немогућа, јер знам неке ствари, које другима још нису доступне; управо зато, покушавам да људима различитих вера скренем пажњу на бесмисао сукоба око религије, које су, декларативно свака ствар личног односа према свету, Богу и вредностима које је усвојио, а пречесто у пракси то буду "окидачи" за ирационалну мржњу и страх заснован на непознавању и неразумевању.
Душа ме боли кад видим како се добри, поштени људи свађају и вређају, у суманутом "такмичењу" чији је Бог онај прави, и ко је крив за нешто што се десило пре неколико векова. То је спирала несреће, коју треба успорити, ако се већ не може зауставити; од тих свађа, једину корист имају најгори, у свачијим редовима, а људи као да то и не виде, већ настављају своје "џихаде" или "свете ратове", чак и овде, на форумима, где имају сјајну прилику да се упознају и схвате једни друге. Не знам колико сам пута као администратор овог форума брисао несхватљиво увредљиве постове и поруке непознатог ка непознатом, само зато што нису у стању да стрпљиво саслушају и разумеју један другог... Smile

ne shvatajmo ovo kao svadju, niti kao raspravu bilo koje vrste,uopste ne moramo biti osjetljivi na temu religija, jednostavvno mozemo voditi drustveni dijalog ne pokusavajuci da imponujemo misljenje jedan-drugom, nego jednostavno voditi dijalog..... kad smo kod svetih ratova ( koji je definisan kao rat u odbrani ) nego hriscanski svijet nije upoznat sa tim, stvorena je pogresna slika o islamu sirom svijeta, tako da ne zamjeram nikome, a posebno balkancima koji da tako kazem nista ne znaju o religijama ni svojim a kamoli tudjim, kur'an poziva na saradnju sa hriscanima i sto boljim odnosima prema njima... nego da ne duzim pricu spava mi se pa cemo nastaviti drugom prilikom. Mir boziji, pozzzzz
besim
Novi član
Novi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Sub Mar 17, 2012 12:26 am

kao stoi sam znas postoje puno verzija biblije jedna od tih je verzija Kralja dzejmsa nisam siguran koje je godine objavljena, ali znam da nakon odredjenog vremena zabranjivale su se 20 stranica koje sam vec spominjao,pokusacu da pronadjem te stihove siguran sam da cu ih pronaci i poslacu ti tacnu brojku stiha iz biblije da se i sam uvjeris..... neke stvari bih ti mnogo bolje objasnio kad su u pitanju komparativne religije Islam-hriscanstvo, sama cinjenica da sam ja Albanac i Srpski mi je nematernji jezik otezava stvar, ali svejedno mogu i na srpskom prenjeti sustinu price, kao sto sam i obecao pronaci cu ti stih pozzzz
Ок, чекам... Islam - Page 2 560226542
Fristajlo
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Sub Mar 17, 2012 12:27 am

ne shvatajmo ovo kao svadju
Само то и тражим...
Поздрав, и сврати! Islam - Page 2 560226542
Fristajlo
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Sub Mar 17, 2012 12:19 pm

preplavljen komentarima od strane vladimira u trenutku sam izgubio kontrolu nad rijecima i ja takodje.... ovom prilikom se izvinjavam a istovremeno i potvrdjujem vasu izjavu...Naravno ne osudjujem Hriscane na osnovu pojedinaca jer svako drustvo ima svoje crne ovce.... pozzzzz

Kad se hoce, sve se moze. Ljudi smo! Islam - Page 2 4273667656

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалaм Давидов, 57.6)
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vulin Sub Mar 17, 2012 7:34 pm

Osim ako nismo religiozni fanatici...
Vulin
Vulin
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Islam - Page 2 Empty Islam i reforme

Počalji od Avramova Sub Sep 22, 2012 2:45 am

Islam i reforme
Olga Zirojević | 20/10/2010

Islam - Page 2 Islam1

U “islamu”, kao i “hrišćanstvu”, postoje mnogobrojne struje, pravci, pravne škole, teološka učenja od zemlje do zemlje delimično različitih kulturno-verskih tradicija koje nisu saglasne čak ni unutar pojedinih porodica. Pored većine sunita, kojih je širom sveta negde oko devedeset procenata, postoji i velika manjina od osam do devet odsto šiita, kao i mnogobrojne druge grupe. A šiiti su, opet, ukupno ime za veliku grupu vrlo različitih islamskih sekti čije je polazište priznavanje Alija (rođak, usvojenik i zet Muhamedov) za legitimnog halifu nakon Prorokove smrti. Osim toga, postoje i posebne grupe i sekte koje su, delimično, zvanično isključene iz muslimanske zajednice, ali se same i dalje smatraju muslimanima (zajednica Ahmedije na indijsko-pakistanskom prostoru). Ima i drugih sinkretističkih grupacija koje nisu doživele isključenje, ali se progone (kao Bahaije u Iranu). Grupe, pak, koje povezuju islamske i neislamske sadržaje (Jezidi ili Druzi, na primer) uglavnom se trpe. Isto tako postoje velike razlike i između svakodnevnih islamskih tradicija pojedinih zemalja (kao tuniski, relativno “zapadni”, zamašno se razlikuje od vahabitskog islama saudijske vladarske kuće). Pa i tamo gde se Kur’an priznaje kao prvi izvor božje objave i putokaz u svakodnevnom životu mogu postojati značajne razlike u tumačenju toga koji propisi su danas i na koji način primenljivi na postojeće datosti.

nastavak...

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалaм Давидов, 57.6)
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto Sep 25, 2012 4:10 pm

Islam - Page 2 Bibnw

Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Uto Sep 25, 2012 4:33 pm

Brate,a zašto ti na temi o Islamu,čestitaš ženama 8. mart,koji je bio pre nekoliko meseci? Islam - Page 2 479116528

Gnosis,Gnoza e Gnosticum ...   Islam - Page 2 4033195156
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto Sep 25, 2012 4:42 pm

Mesrine ::Brate,a zašto ti na temi o Islamu,čestitaš ženama 8. mart,koji je bio pre nekoliko meseci? Islam - Page 2 479116528

Brate.....bitno je biti drugaciji...Smile
Da se kladimo da zene ne znaju koji je muski dan?
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Uto Sep 25, 2012 8:07 pm

Нисам за све што ове две велике религије прописују, али- не могу а да не видим мудрост у тим концептима... Islam - Page 2 1528569331
Fristajlo
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince Pon Sep 14, 2015 8:39 am

Mr. Husein ef. Kavazović

reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Islam - Page 2 Muftija-kavazovic-husein-1

Husein-ef. Kavazović je rođen 3. jula 1964. godine u Jelovče Selu (općina Gradačac), od oca Hasana i majke Saime.

Osnovno obrazovanje je stekao u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu je završio 1983. godine. Na Šerijatskom fakultetu Univerziteta Al-Azhar u Kairu je studirao u periodu od 1985. do 1990. godine. Magistarski rad je odbranio na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, iz područja šerijatskog prava. Stručne i druge radove je objavljivao u listovima i časopisima koje izdaje Islamska zajednica u BiH, a učestvovao je i u radu redakcija i uredničkih savjeta nekih od njih.

Radio je kao imam, hatib i mualim u džematima u Srebreniku i Gradačcu.

Obavljao je funkciju muftije tuzlanskog u periodu od 1993. do 2012. godine.

U članstvo Sabora IZ-e u RBiH izabran je prije same Agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Biran je za člana Rijaseta IZ-e u BiH, u svim mandatima.

Član je Vijeća za fetve IZ-e u BiH.

Dao je veliki doprinos u obnovi i radu Tuzlanskog muftijstva i Behram-begove medrese, na uvođenju vjeronauke u osnovne i srednje škole, te u obnavljanju lista Hikmet.

U više mandata je obavljao dužnost predsjednika Školskog odbora Behram-begove medrese u Tuzli.

Svojim autoritetom je doprinio podizanju zgrade Biblioteke Behram-beg u Tuzli.

Jedan je od pokretača Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj kod Lukavca, prve ustanove za rehabilitaciju ovisnika u okviru Islamske zajednice u BiH. Zajedno sa svojim saradnicima, radio je na pokretanju i razvoju Agencije za certificiranje halal-kvalitete IZ-e u BiH.

Aktivno je učestvovao u obnovi i izgradnji više od sedamdeset džamija na područjima Bosanskog Podrinja i Posavine.

Istovremeno, snažno se angažirao i na zbrinjavanju prognanog i izbjeglog stanovništva iz Istočne Bosne tokom Agresije, a potom i u obnavljanju infrastrukture IZ-e u BiH i povratku muslimana u sela i gradove iz kojih su protjerani.

Član je i predsjednik Savjetodavne radne grupe za definiranje sadržaja u izradi projektne dokumentacije za kompleks Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica.

U saradnji s muslimanskim dobrotvornim društvom Merhamet, inicirao je akciju prikupljanja kurbanskog mesa za rad Narodne kuhinje Imaret u Tuzli.

Pružio je snažnu podršku radu Udruženja muslimanki Sumejja i izdavanju njenog časopisa, kao i radu drugih udruženja iz Tuzle i Bosanskog Podrinja.

Pokretač je Tuzlanskog ljetnog instituta, koji se realizira u saradnji Cornell univerziteta (SAD) i Behram-begove medrese.

Inicijator je i seminara za nastavnike i profesore engleskog jezika, koji se realizira u saradnji s Ambasadom SAD-a u Sarajevu, Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Behram-begovom medresom i Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona.

Učestvovao je u radu međunarodnih islamskih konferencija i naučnih skupova u Istanbulu, Meki, Kairu, Rabatu, Teheranu, Kuvajtu i Džakarti, kao i na naučnim skupovima u Bosni i Hercegovini.

Govori arapski jezik i služi se engleskim jezikom.
Prince
Super član
Super član

Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Photographer* Čet Okt 01, 2015 3:10 pm

sini_do ::@ besim..... Imal ista o svetom Jovanu u KUR *ANU.... Muslimani ga nazivaju , Jahija, ako se ne varam, isto ga priznaju kao proroka....

mislis na Jovana Krstitelja?? Smile))) u pravu si kur'an ga spominje na vise mjesta pod imenom Jahja dobro si informisan, njemu je dato prorocanstvo prije nego li isusu hristu sto potvrdjuje i sam isus u bibliji, kad kaze " Moja sudbina je jovanina sudbina, kao sto je on bio 3 dana i 3 noci u stomaku ribe
U stomaku ribe nije bio Jovan Krstitelj, bio je Jona! Islam - Page 2 500484114

превод Ђура Даничић Књига пророка Јоне
Јонина молитва и избављење.
2. А Господ заповједи, те велика риба прогута Јону; *и Јона би у трбуху рибљем три дана и три ноћи.

*Мат. 12, 40; 16, 4.

2. И замоли се Јона Господу Богу својему из трбуха рибљега,

3. И рече: *завапих у невољи својој ка Господу, и услиши ме; из утробе гробне повиках, и ти чу глас мој.

*Псал. 120, 1.

4. Јер си ме бацио у дубине, у срце мору, и вода ме оптече; *све поплаве твоје и вали твоји прелазише преко мене.

*Псал. 42, 7.

5. *И рекох: одбачен сам испред очију твојих; али ћу још гледати свету цркву твоју.

*Псил. 31, 22

6. *Оптекоше ме воде до душе, бездана ме опколи, сита омота ми се око главе.

*Псал. 69, 1.

7. Сидох до крајева горских, пријеворнице земаљске нада мном су довијека; али ти извади живот мој из јаме, Господе Боже мој.

8. Кад нестајаше душе моје у мени, поменух Господа, и молитва моја дође к теби, у свету цркву твоју.

9. Који држе *лажне таштине, остављају своју милост.

*Псал. 31, 6.

10. *А ја ћу ти гласом захвалнијем принијети жртву, испунити што сам завјетовао; спасење је у Господа.

*Псал. 50, 14; 116, 17, 18.

11. И Господ заповједи риби, те избљува Јону на земљу.
Photographer*
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 593
Datum upisa : 07.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Photographer* Ned Okt 11, 2015 4:51 pm

besim ::a ne spominjete 20 stranica iz biblije "the king james version" u kojo se zabranjuju 20 stranica da se citaju, jeste se ikada zapitali zbog cega je postavljena ta zabrana??? da vam ja kazem???? jer se u tim stranicama opisuje sex izmedju brata i sestre, majke i sina... bliznje porodice... to se zove incest, zar moze biti bozja kjiga ona u cijoj se sadrzini nalazi INCEST????
Tema je Islam, a ti o Bibliji Islam - Page 2 500484114 i to još o KJV (King James Version 1611)
Tu bibliju danas niko ne čita, da li znaš šta znači niko osim Mormona. Nekad kralj Džejms, a danas poligamni Mormoni.
http://www.mormonthink.com/QUOTES/polygamy.htm
Photographer*
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Photographer* Čet Jan 28, 2016 9:38 pm

lucija ::Prvo naslov ne shvatam...a kamoli da nesto napisem..
Iznenađen sam!
Photographer*
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cinzia Čet Jan 28, 2016 11:29 pm

lucija ::Prvo naslov ne shvatam...a kamoli da nesto napisem..

Lucija, sta ti nije jasno ?? Islam - Page 2 500484114
Islam u prevodu znaci religija,,,i nema tu dalje neke filosofije,,,
Cinzia
Cinzia
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Pet Jan 29, 2016 12:06 am

Ma Lucija je kreten,sva sreća te imamo Marelicu i Činčilicu. affraidIslam - Page 2 479116528

Gnosis,Gnoza e Gnosticum ...   Islam - Page 2 4033195156
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cinzia Pet Jan 29, 2016 12:12 am

Islam - Page 2 3681966919 Islam - Page 2 3681966919 Islam - Page 2 3681966919 Islam - Page 2 3681966919
Cinzia
Cinzia
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2