Ko je trenutno na forumu
Imamo 17 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 17 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Da li mi treba pomoc psihologa?
+9
Vidra
Dragana
Dotore
Fi Pi
Snowflake
Avramova
Lila
Fristajlo
dado007
13 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Da li mi treba pomoc psihologa?
Imam 18 godina,bavim se muzikom i ide mi dosta dobro. Ali kad dodje javni nastup,kao da dolazi nesto....Osjecaj kad izadjem na scenu paralise me totalno.Sve sto sam znao i naucio,na nastupu obavezno krene nizbrdo...Prsti pocnu da se ,,koce" , jednom rijecju:ne mogu da se kontrolisem.Bio sad kod neurologa i kazu da nema nikakvih problema :,, ...sa neuroloske strane ,mozete da nastavite da se bavite svojom profesijom..."A smatraju i da je neki unutrasnji stres,meni nepoznat .Inace se sam osoba koja se ne nervira,bas rijetko...Zanima me da li treba da potrazim pshologa ,jer ne znam vise kome da se obratim...A i ne znam da li mi se moze pomoci...
dado007- Novi član
- Broj poruka : 1
Datum upisa : 24.01.2011
Re: Da li mi treba pomoc psihologa?
Sigurno da može. Ovo liči na klasičan primer treme, što je stvar koju možeš rešiti sa psihologom, bez većih problema. Ništa novo niti komplikovano, većina ima taj problem; neko ga reši sam, neko uz pomoć drugih. To što imaš je normalno, samo je kod tebe malo izraženije.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Biljne kapsule za smirenje, dnevne, koje ne uspavljuju. Preporučam 'Belmiran Dan'. Moj buraz imao sličan problem, samo su javni nastupi vezani uz drugačiju profesiju, ali je tako to riješio.
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37
dado007 ::A i ne znam da li mi se moze pomoci...
Naravno da može ali pre svega ti sam sebi.Kada prestaneš misliti na one koji te gledaju a usredsrediš se na sviranje, prestaće i problemi. Trema je zanemarljiva i kratkotrajna u toku nastupa.
Srećno!
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ne treba ti psiholog, treba ti neki alkohol
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
Naravno, problem je što među njima ima ponajviše onih kojima je potrebna ista.
Fi Pi- Profi član
- Broj poruka : 1289
Datum upisa : 02.05.2010
Godina : 58
A medju kojima njima? I sta im je potrebno?
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
dado007 ::Imam 18 godina,bavim se muzikom i ide mi dosta dobro. Ali kad dodje javni nastup,kao da dolazi nesto....Osjecaj kad izadjem na scenu paralise me totalno.Sve sto sam znao i naucio,na nastupu obavezno krene nizbrdo...Prsti pocnu da se ,,koce" , jednom rijecju:ne mogu da se kontrolisem.Bio sad kod neurologa i kazu da nema nikakvih problema :,, ...sa neuroloske strane ,mozete da nastavite da se bavite svojom profesijom..."A smatraju i da je neki unutrasnji stres,meni nepoznat .Inace se sam osoba koja se ne nervira,bas rijetko...Zanima me da li treba da potrazim pshologa ,jer ne znam vise kome da se obratim...A i ne znam da li mi se moze pomoci...
Treba ti pomoć psihologa, i to nekog dobroh jer je strah od javnog nastupa ozbiljan problem, i nije vezan samo za nastupe, već ide dublje i najviše je vezan za odnose između tebe kao deteta i tvojih roditelja.
Ne bih da te plašim, ali jedna moja prijateljica je išla na terapiju 5 godina zbog toga( doduše ona je krenula sa 50 godina kad se to nataložilo) i uspešno je rešila problem.
Lekovi ne pomažu, mogu samo da te zajebu, i naravno da stvar nije za neurologa, već je za psihoterapeuta- razgovor, ovo, ono, trt mrt.
Fala i laku noć
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
dado007 ::Imam 18 godina,bavim se muzikom i ide mi dosta dobro. Ali kad dodje javni nastup,kao da dolazi nesto....Osjecaj kad izadjem na scenu paralise me totalno.Sve sto sam znao i naucio,na nastupu obavezno krene nizbrdo...Prsti pocnu da se ,,koce" , jednom rijecju:ne mogu da se kontrolisem.Bio sad kod neurologa i kazu da nema nikakvih problema :,, ...sa neuroloske strane ,mozete da nastavite da se bavite svojom profesijom..."A smatraju i da je neki unutrasnji stres,meni nepoznat .Inace se sam osoba koja se ne nervira,bas rijetko...Zanima me da li treba da potrazim pshologa ,jer ne znam vise kome da se obratim...A i ne znam da li mi se moze pomoci...
Ne treba ti psiholog u smislu pomoći oko svladavanja stresa . Trema pred javni nastup normalna je pojava i kod profesionalnih glazbenika .
Međutim , mišljenja sam da je Tvoj problem u nečem drugom . Toliku količinu treme koja dovodi do nemogućnosti izvođenja glazbene točke , posjeduju osobe nedovoljno istrenirane / izvježbane i nesamopouzdane u svoje znanje . U početku svojega pisanja napisao si kako ti glazba kojom se baviš ,, ide dosta dobro ,, , što znači ; ne i dovoljno dobro . Ova Tvoja izjava govori mnogo o tvojemu mišljenju o sebi i viđenju samoga sebe . Mislim da si svjestan da moraš još mnogo , mnogo raditi i vježbati . Glazbenici koji su svjesni svojega izvrsnoga znanja nemaju tremu koju ti opisuješ . Tvoja trema , posljedica je nedovoljnoga glazbenoga znanja . Tvoja je želja za nastupom veća od mogućnosti . Bar za sada .
Nastavi vježbati , pa će se time i trema sveseti na normalnu količinu treme .
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Koji osecaj?mam 18 godina,bavim se muzikom i ide mi dosta dobro. Ali kad dodje javni nastup,kao da dolazi nesto....Osjecaj kad izadjem na scenu paralise me totalno.Sve sto sam znao i naucio,na nastupu obavezno krene nizbrdo...Prsti pocnu da se ,,koce" , jednom rijecju:ne mogu da se kontrolisem
Mislila sam da zbog reflektora publika ''ne postoji''.
Ljudi grese iz straha da ne pogrese.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Vera u sebe brda premiče !
Trema je izraz nepoverenja !
Trema je izraz nepoverenja !
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Ljudi misle samo o novcu, koji treba da naplate poslije na blagajni ,.. e to je njihov problem(bato, moraš sve da imaš ako se baviš nekim majstorskim poslom).. KAKO
cvjeticanin- Profi član
- Broj poruka : 3752
Datum upisa : 24.04.2010
Već sam se bila isključila i ugledah ovaj deo teksta.Pošto je reč i o mojoj profesiji javi mi se.Mislim da mogu da ti pomognem.
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
Ne znam zasto si uopste bio kod neurologa, to nije neuroloski problem, nego psihijatriski,.. kod tebe je u pitanju trema, koja se manifestuje nekim specificnim senzacijama, to se moze prevazic, potrebne su neke psiho vjezbe i pripreme, trebas se obratit psiho terapeutu za savjet...dado007 ::Imam 18 godina,bavim se muzikom i ide mi dosta dobro. Ali kad dodje javni nastup,kao da dolazi nesto....Osjecaj kad izadjem na scenu paralise me totalno.Sve sto sam znao i naucio,na nastupu obavezno krene nizbrdo...Prsti pocnu da se ,,koce" , jednom rijecju:ne mogu da se kontrolisem.Bio sad kod neurologa i kazu da nema nikakvih problema :,, ...sa neuroloske strane ,mozete da nastavite da se bavite svojom profesijom..."A smatraju i da je neki unutrasnji stres,meni nepoznat .Inace se sam osoba koja se ne nervira,bas rijetko...Zanima me da li treba da potrazim pshologa ,jer ne znam vise kome da se obratim...A i ne znam da li mi se moze pomoci...
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Similar topics
» Pomoć za download sa rapidshare.com
» Mali saveti velika pomoć
» Pokvario mi se XXxx kućni uredjaj i ŠTA SAD ??? Savet+pomoć...
» Kako očistiti organizam za 5 dana uz pomoć limuna i javorovog sirupa
» Simptomi
» Mali saveti velika pomoć
» Pokvario mi se XXxx kućni uredjaj i ŠTA SAD ??? Savet+pomoć...
» Kako očistiti organizam za 5 dana uz pomoć limuna i javorovog sirupa
» Simptomi
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me