Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 9 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 9 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Diploma ili iskustvo? - Page 5 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Diploma ili iskustvo?

+20
Vidra
Grom
Mesrine
Andjela
Orhideja
sini_do
Cleopatra
Fraya
Lila
Evgenija
Hogar_Strašni
Dotore
inspy
Anhelito
Shooter
RINGE
Fristajlo
Hipi
Dragana
Avramova
24 posters

Strana 5 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Ići dole

Diploma ili iskustvo? - Page 5 Empty Re: Diploma ili iskustvo?

Počalji od Mesrine Čet Okt 20, 2011 3:59 pm

Vidra ::
Jacheg u kom smislu?
U smislu odluka.
Eto napr. moj sef je dobar frajer, a uz to ume sve svoje adute da iskoristi, ali kod mene mu to ne vredi mnogo, pa onda me satire najpre mobingom. Dok se rascivija ko tu koga - sta, vreme prolazi, psihicki pritisak ne jenjava.
A ima onih koje, za razliku od mene, hoce. Njima je zivot mnogo jednostavniji jer, osim privilegija u kasnjenju, dva - tri slobodna dana tokom svake radne nedelje, rec je samo o kres...
E sad, ovo je samo figurativan primer, jer se radi o 'mocnom polozaju', sa iskustvom.

Ne bih se slozhio sa tobom...Gledaj iz ovog ugla...Nije on nimalo mocan,nego su te "druge" mnogo slabe...A ti si dokaz da on uopshte nije mocan ... Diploma ili iskustvo? - Page 5 2214231980
"Jaki" nisu jaki zato shto su stvarno takvi,nego zato shto su ostali "slabi",jer ne drzhe do sebe...
Da bi neko bio,stvarno,jak,potrebno je da je hrabar,mudar,chovek koji je od morala sazdan,kao i chovek koji stvarno veruje u uzvishene ciljeve...
Nijednu od ovih vrlina,necemo naci kod gore pomenutih...
Pogledaj ovaj video,kako je obichan chovek,koji zna istinu,uplashio kapo di tuti kapi... Hrabar chovek,uplashio je najveceg shefa,zato shto je shef,u sushtinu,kukavica,ljigavac i ostalo i zato shto je navikao da sve drugi urade umesto njega... Vidi mu strah u ochima,iako je jedan od "najmocnijih" ljudi na svetu... Plashi se istine... Diploma ili iskustvo? - Page 5 2792301435

Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Čet Okt 20, 2011 4:11 pm

Mesrine :: "Jaki" nisu jaki zato shto su stvarno takvi,nego zato shto su ostali "slabi",jer ne drzhe do sebe...

Izvinjavam se što se mešam u dijalog ali ne odolevam.

Ovo jednostavno nije moguće jer, ako postoje slabi, logično je da postoje i jaki ali i oni između u više varijanti.

Kažeš:

Da bi neko bio,stvarno,jak,potrebno je da je hrabar,mudar,chovek koji je od morala sazdan,kao i chovek koji stvarno veruje u uzvishene ciljeve...

Ovakvi postoje. Diploma ili iskustvo? - Page 5 3021264613

Plashi se istine... Diploma ili iskustvo? - Page 5 2792301435

Jadničak, verovatno mu je jedini uspeh da izbegne istinu i da se navikne na plašnju.

Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Čet Okt 20, 2011 4:39 pm

Avramova ::
Izvinjavam se što se mešam u dijalog ali ne odolevam.

Ovo jednostavno nije moguće jer, ako postoje slabi, logično je da postoje i jaki ali i oni između u više varijanti.

"Jaki" su jaki,zato shto ih okruzhuju slabi,kako ti nije jasno?A da ih okruzhuju stvarno JAKI,kako bi ih nazvali?Ti trazhish logiku u sistemu u kome zhivimo?! affraidDiploma ili iskustvo? - Page 5 479116528

Ovakvi postoje. Diploma ili iskustvo? - Page 5 3021264613

Nekada ih je bilo mnogo vishe,a danas sve manje...Takva su vremena,vremena koja se slabo vrednuju...Ali postoje,kako ne,samo shto sve shto stvarno vredi,uvek ga ima u malim kolichinama...Pogotovu danas,u svetu koji slabo vredi...
Mnogo je lakshe prikljuchiti se i plivati nizvodno,nego biti na marginama,ili ti,plivati uzvodno...
Ali po tome se vidi ko je ko i ko gde pripada... I ko bira tezhi put,a ko lakshi,kao vecina...Evo,recimo ja,imam neke drugare koji su takvi...

Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Čet Okt 20, 2011 6:16 pm

A valjda se ovo na sta sam pomislila klapa u nase pisanje.
Kapetan Misa je jednom prilikom posle puta, otisao kod Knjaza, ali se desilo da Knjaz nije bio kod kuce nego ga je primila kneginja Ljubica. Vodili su neobavezan razgovor, ali je od nje otisao zadovoljan iako je morao ponovo da dodje po instrukcije zbog posla.
Na putu do kuce razmisljao je kako je Ljubica obicna zena, bla -bla, a velicina takvih ljudi, u smislu drustvenog polozaja, je upravo u onome sto mi o njima mislimo.
Vidra
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vulin Čet Okt 20, 2011 7:16 pm

.

Poslednji izmenio Vulin dana Čet Dec 08, 2011 1:00 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Vulin
Vulin
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Čet Okt 20, 2011 7:23 pm

A znaš da nemaš ništa osim svog obraza. I svestan si da ne smeš da padneš, jer nema nikog da te podigne. Ali sam otišao. I razmišljam.
(...)
da se ne držim devize da smo svi jednaki, i da svima treba dati priliku. Da nikog ne treba podcenjivati. Ili omalovažavati. Da svakome treba reći istinu. Da se ne sme lagati. Da se ne treba kriti. Da svako treba da bude čovek...
Ovde hodam uzdignute glave. Lako. Ciljevi koje sam sebi postavio su dostižni, ostvarivi... A vrlo su jednostavni: lični integritet, dostojanstvo,
Diploma ili iskustvo? - Page 5 68429486 Pa, ti si vitez, u stvari...
Vidra
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cvjeticanin Pon Dec 12, 2011 9:55 am

Sezonski radnici - Olimpijski centar „Jahorina“ Pale

{firma_podaci} {/firma_podaci}
Област: Turizam i ugostiteljstvo
Рад на: Neodređeno vrijeme
Регија: Istočno Sarajevo
Опис радног мјеста

I Sezonski radnik na žičarama .............. 9 izvršilaca
II Sezonski radnik na ski liftovima ............... 6 izvršilaca
III Sezonski radnik na sistemu za osnježavanje ................ 2 izvršioca

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

OPŠTI USLOVI:

- da je navršio 18 godina života,
- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
- da je državljanin BiH,
- da nije osuđivan za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje traženog posla,
- za poziciju III poznavanje rada na računaru.

POSEBNI USLOVI I KRITERIJUMI

- IV/III stepen, tehničke struke,
- Pola godine radnog iskustva za pozicije I i II, za poziciju III nije potrebno radno iskustvo.
Izbor kandidata za poziciju III - Sezonski radnik na sistemu za osnježavanje izvrši će se nakon obavljenog intervjua.

POTREBNA DOKUMENTA

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:
- diplomu o završenom ispitu srednje škole st. IV/III - tehničke struke,
- izvod iz matične knjige rođenih,
- kopiju lične karte i prijave o mjestu prebivališta,
- uvjerenje o državljanstvu,
- uvjerenje da nije potvrđena optužnica i izrečena nepravosnažna osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kao glavna kazna novčana kazna ili zatvor do 5 godina,
- dokaz o traženom radnom iskustvu (potvrda o radnom stažu ili ovjerena kopija radne knjižice) za pozicije I i II,
- za poziciju III dokaz o poznavanju rada na računaru.

Dokumenti moraju biti ovjerene kopije.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
Prijave sa potpunom dokumentacijom mogu se dostaviti na adresu A.D. OC „Jahorina“Pale, Poslovna zgrada br.42.- Jahorina, sa naznakom „Prijava na Konkurs - sezonski radnik na žičarama/ sezonski radnik na ski liftovima / sezonski radnik na sistemu za osnježavanje“.
izvor Zavod za zapošljavanje RS

Ovakvih oglasa možete pročitati chesto na oglasnoj tabli tako ozbiljne institucije kao što je Biro za zapopšljavanje RS.Ne samo da sam aplicirao i bio primljen npr u firmu RMG Lapišnica ali i nikada nisam dobio za rad ni pfeninga..Nedavno je bio oglas i za radno mjesto "magacioner" takođe OC Jahorina gde sam aplicirao i dobio negativan odgovor .Da apliciram da čistim snijeg GORE na Jahorini(južno od Sarajeva) dobio bi odbijenicu . Very Happy

Ali ni RMG Lapišnica nikada nije primila ta 2 nova električara koja su potraživali putem ZZ Z RS osim što sam jedino JA zabadava radio par mjeseci.
Oprezno sa kriminalcima!!!!!!!!!!!!
Diploma ili iskustvo? - Page 5 1914617364

Hvala lepo
cvjeticanin
cvjeticanin
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3752
Datum upisa : 24.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Feb 21, 2012 10:29 pm

cvjeticanin ::Ovakvih oglasa možete pročitati chesto na oglasnoj tabli tako ozbiljne institucije kao što je Biro za zapopšljavanje RS.

Bilo bi jako interesantno da neko navede primer ijednog koga je zaposlila ta "ozbiljna" institucija, makar sto se Beograda a verujem i ostalih mesta u Srbiji tice.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Komsinica Čet Dec 19, 2013 2:53 pm

Avramova ::"Potrebna radnica do 30 godina starosti za poslove marketinga..." Ovakvih i sličnih oglasa je na tone. Jedini uslov koji se u ovakvim oglasima traži, pored diplome, jeste da kandidat nema preko 30 godina. Potom se primi neko sa manje od 30 godina i ne zadovolji jer mu je nedostajalo iskustvo. Nije uvek tako ali navodim jedan primer.

Zbog čega se stavlja granica za godine? Da li zbog toga što se mladji čovek može manje platiti a onaj sa iskustvom ne? Rekla bih da je to u pitanju jer, čim takav ne zadovolji, poslodavac je svestan da mu je bio potreban radnik sa iskustvom, a iskustvo je često i više od diplome koju ja, iznad svega, cenim.

Pri tom, sa takvima se sklapa ugovor o radu, retki budu zaposleni na neodredjeno vreme, pa samim tim ugovor o radu se lako i raskida. Ima još razloga zbog čega je to baš tako pa, ako imate o čemu, izvolite.

Zar je legalno stavljati limit na godine?! Hm, dobra baza za lawsuit  Diploma ili iskustvo? - Page 5 2979583794 
Komsinica
Komsinica
Banovan
Banovan

Broj poruka : 878
Datum upisa : 19.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Srdjan91 Sub Feb 24, 2018 7:15 pm

Diploma i iskustvo nikad ne idu zajedno, iskustvo se stice radom ko to ima moze za sebe da kaze da je strucan za svoj posao.
Srdjan91
Srdjan91
Novi član
Novi član

Broj poruka : 26
Datum upisa : 14.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu