Ko je trenutno na forumu
Imamo 25 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 25 Gosta :: 3 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Da li novac menja ljude?
+34
Enna
furija
MoonGirl
Marea
Hiperborejac
crni labud
NFS_MW_girl
inspy
Jurivaka
Cleopatra
Vidra
sini_do
Vulin
Fi Pi
Mesrine
Miško
Bella
AgentSmith
Johnny-Azra
Mastifal
Hogar_Strašni
Dotore
Prince
Orhideja
slavena
Istina ex Natasha
molitva
Fristajlo
Fraya
Avramova
Dragana
RINGE
Lila
Anhelito
38 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 5 od 10
Strana 5 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Da li novac menja ljude?
Seko, stabilnost ličnosti nije ni u kakvoj vezi s novcem.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Zar sam ja to tvrdila?
____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалaм Давидов, 57.6)
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::
Ne bih se složila s tovojim razmišljanjem. Kakve veze ima dobrota s novcem? Čovek bio dobar ili loš ako je vredan on će naučiti pa i zaraditi. Isto sleduje ako su oba lenji.
Ova ti je dobra...
Ko uchi znace,ko krade imace... E,to je poslovica...
Novac teshko ide sa vrlinama,to je nusproizvod mana...
Stara poslovica koja mi nikada neće biti jasna osim ako se ne misli da se u istom trenutku desi jedan novi život i jedna smrt.
Kako ti nije jasna? Recimo,ja pochnem da dilujem heroin,meni "svane" ( pochnem dobro da zaradjujem ),ali zato se "smrachi" mojim "mushterijama",kao i njihovim porodicama i to u svakom pogledu...
Ili,"proguram" neki zakon kroz skupshtinu,preko svog ujaka,strica,drugara,te meni svane,a smrachi se onima koje taj zakon ne shtiti,nego ih direktno napada...
Ili,ti si gradonachelnik u gradu u kome zhivimo ti i ja... U dogovoru sa tobom,ja otvorim firmu za,recimo,asfaltiranje ulica...
Preko tendera ja uvek dobijam poslove (uz tvoju pomoc,naravno),druge firme iz tog grada propadnu (smrachi se radnicima i njihovim porodicama),nashim radnicima dajemo platu od 20 hiljada,a rade svakog dana od 7 - 17 h ( ni njima nije bash svetlo,ali imaju porodice i moraju da rade)...
Tebi i meni,svetlo da svetlije ne mozhe biti,Sunce nam zasija za par godina... Eeee,tako se to radi...
Josh ljudi prichaju - "alal im vera,vrlo su pametni"...Milina...
Mislim da ti je sada jasnije...
____________________________________________________________________________________
Gnosis,Gnoza e Gnosticum ...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Ne, nije ti dobro tumačenje poslovice koju ja i dalje baš ne razumem osim ako nije ono što sam već pisala.
Kako tumačiš, ispada da je bolje lošem nego dobrom čoveku. A evo ti poslovice koja sve pobija "Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada." I, šta ćemo sad?
Kako tumačiš, ispada da je bolje lošem nego dobrom čoveku. A evo ti poslovice koja sve pobija "Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada." I, šta ćemo sad?
Πάντα ῥεῖ
Avramova ::Ne, nije ti dobro tumačenje poslovice koju ja i dalje baš ne razumem osim ako nije ono što sam već pisala.
Ne znam shta cemo,ali znam shta necemo...Necemo da kopamo jamu...
Ja sam ti protumachio kako jeste,a tebi ako se ne svidja,ti je tumachi kako ti odgovara...
Kome je bolje...
Zavisi shta je za koga bolje i shta koga ispunjava...
Loshem je bolje tako,jer na taj nachin postaje "lep","pametan","neko" (naziv za koji se bore i ima sveto znachenje kod takvih),uz pomoc smishljenih normi sistema u kome zhivimo...
Dobri ostaju dobri,jer ne gaze sebe,kao ni druge,zarad materijalnih stvari... I znaju da novac nije merilo choveka,iako tako prividno deluje,shto nikako nije sluchajno...
I drugachije sebe vide u ogledalu,ne plashe se svog odraza i shta ce tamo videti...
Mesrine- Moderator
Mesrine :: I drugachije sebe vide u ogledalu,ne plashe se svog odraza i shta ce tamo videti...
Je l' to isto oseća narko diler nakon što mu svane?
Πάντα ῥεῖ
Avramova ::Je l' to isto oseća narko diler nakon što mu svane?
To cesh,vec,morati njega da pitash...
Ja mogu za sebe da ti kazhem,ali ne i za druge...
Recimo ja kad bih se bavio tim "pozivom" (ne postoje nikakve shanse da se odluchim na to puteshestvije trovanja dece),ja bih polomio sva ogledala po kuci,da ne vidim svoj odraz u njima.
Ne bi mi se svidelo to shto tamo vidim...
Ali to sam ja,shto ne znachi da svi mi razmishljamo tako ...
Mesrine- Moderator
Pitam tebe jer ti si rekao da njemu svane. Ne družim se sa narko dilerima pa nemam tu priliku.Mesrine ::To cesh,vec,morati njega da pitash...
Πάντα ῥεῖ
Njemu "svane" finansijski,Avramova,dok njegovim "mushterijama" se "smrachi" na isti nachin,pre svega...
Ko je rekao da se ja druzhim sa dilerima? Ne druzhish se ni sa politicharima,pa komentarishesh njihove poteze,rechi,postupke...
Nemoj da se pravish "veverica",molim te...
Ko je rekao da se ja druzhim sa dilerima? Ne druzhish se ni sa politicharima,pa komentarishesh njihove poteze,rechi,postupke...
Nemoj da se pravish "veverica",molim te...
Mesrine- Moderator
Mesrine ::Njemu "svane" finansijski,Avramova,dok njegovim "mushterijama" se "smrachi" na isti nachin,pre svega...
Aman, pa znam ja ko tu dobija, ko gubi, samo se ne slažem da je prvom svanulo dok je drugi zaista već u mraku.
A ko je rekao da se ja družim, pa još me upućuješ da ih pitam? Hm. :violina:Ko je rekao da se ja druzhim sa dilerima?
:: Očigledno da negde zapinjemo a isto mislimo. Znači, ne svane nikome ko loše čini, moja je konstatacija.Nemoj da se pravish "veverica",molim te...
Πάντα ῥεῖ
Zapeli smo opasno...
Mesrine- Moderator
Mislim da smo postigli zadovoljavajući nivo sporazuma. ::
Idemo dalje, možda ćemo na nekoj temi ugovoriti dvoboj.
Πάντα ῥεῖ
Avramova ::Mislim da smo postigli zadovoljavajući nivo sporazuma. ::
Nema potrebe za tim,jer mi isto mislimo,ali imam problem sa izrazhavanjem svojih misli...
A i sa shvatanjem i tumachenjem tudjih... Chari internet komunikacije...
A i zhenskog PMS-a,ma shta to znachilo...
Mesrine- Moderator
Dobro, šalim se malo, dinamika je poželjna sve dok je u granicama dobrog ukusa, a jeste. Dobro se ti izražavaš samo da ubaciš ž š ć itd. lakše bih te čitala, al' navićiću se već ako ne budeš pravio tolike pauze između forumskog zasedanja. ::
Πάντα ῥεῖ
Avramova ::Dobro, šalim se malo, dinamika je poželjna sve dok je u granicama dobrog ukusa, a jeste. Dobro se ti izražavaš samo da ubaciš ž š ć itd. lakše bih te čitala, al' navićiću se već ako ne budeš pravio tolike pauze između forumskog zasedanja. ::
Ti chitash to shto sam ja napisao?
Da sam ja ti,ja bih se zapitao shta se to deshava sa mnom,to jes`,s`tobom...
Ne mogu da ubacim,nemam ta slova na tastaturi...Kinezi su chudo...
Mesrine- Moderator
Pa moram da čitam kad već pišeš a i volim da ćaskam. Tamo na zlatu ti ništa neću pisati ali sam pročitala uvodni deo. :: Možda se posle ubacim, imam par zlatnih komada koje ne nosim jer ne volim zlato.Mesrine :: Ti chitash to shto sam ja napisao?
Ko kaže da se ja ne pitam? ::Da sam ja ti,ja bih se zapitao shta se to deshava sa mnom,to jes`,s`tobom...
Sledeću kupi marke Genius, nije skupa.Ne mogu da ubacim,nemam ta slova na tastaturi...Kinezi su chudo...
Πάντα ῥεῖ
Zašto bi novac menjao čoveka,kada čovjek stvara novac, mene ne ..
Ja isto vjerujem da je novac kao gost dođe i prođe..
"Ekonomija je temelj društva. Kada je ekonomija stabilna, društvo se razvija. Idealna ekonomija je kombinacija duhovnog i materijalnog, a najbolja roba za razmjenu su iskrenost i ljubav. "Morihei Ueshiba
Ja isto vjerujem da je novac kao gost dođe i prođe..
"Ekonomija je temelj društva. Kada je ekonomija stabilna, društvo se razvija. Idealna ekonomija je kombinacija duhovnog i materijalnog, a najbolja roba za razmjenu su iskrenost i ljubav. "Morihei Ueshiba
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Novac u vecini slucajeva mjenja ljude, a u stvari i pokazuju kakvi su ljudi..... Covjek u vecini slucajeva kad se opari, zivi u zabludi da je on neko i nesto, dobije kompleks vise vrednosti, i sve svoje mane koje je prikrivao, pokazuje javno i superiorno.... Isto tako ljudi koji ga okruzuju, pocinju da glume velike prijatelje i ulizuju se, a pojavljuju se i novi prijatelji, koji ga obasipaju komplimentima i laznom paznjom... Tako se moze reci da novac veoma mjenja ljude, a isto tako mjenja i okruzenje.....
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
sini_do:
Mozda i nije mana ako neko pokaze sta zaista misli o nekome?Covjek u vecini slucajeva kad se opari, zivi u zabludi da je on neko i nesto, dobije kompleks vise vrednosti, i sve svoje mane koje je prikrivao, pokazuje javno i superiorno
To bi trebalo iskoristiti kao nekakav -ikakav plus. Bolje je kada covek zna kakve su okolnosti, u stvari.
Provalila sam da oni koji imaju dosta para ne kupuju adekvatne, vec jeftine poklone; a sebi daju na vaznosti, uglavnom, cinizmom.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Kupovina poklona je jako nezahvalna, ne mozes olako ni opteretiti nekog skupim poklonom. Kako da ti uzvrati? Kako da se oseca?Vidra ::Provalila sam da oni koji imaju dosta para ne kupuju adekvatne, vec jeftine poklone; a sebi daju na vaznosti, uglavnom, cinizmom.
Recimo, nedavno sam drugarici isla na rodjendan i mislila da joj kupim duplo skuplji poklon nego sto sam joj kupila, a na rodjendanu svi pokloni duplo jeftiniji od tog koji sam odnela.
Pritom ja uopste nisam ne znam ti ja kako situirana pa da sam izgubljena u vremenu i prostoru reda i velicina.
Um je samo sluga strasti...
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Zavisi kakvi su ljudi u pitanju,da ne kazhem chovek...
Mesrine- Moderator
Mesrine ::Zavisi kakvi su ljudi u pitanju,da ne kazhem chovek...
Hajde za pocetak reci , da li tebe novac menja?
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Pa, nemam pojma, slabo se razumem u trgovinu tante a kukuriku. Masa ljudi kupuje kod Kineza zato sto je jeftinije. Napr. pidzamu od Kineza bacim u kantu.Cleopatra ::
Kupovina poklona je jako nezahvalna, ne mozes olako ni opteretiti nekog skupim poklonom. Kako da ti uzvrati? Kako da se oseca?
U stvari, htela sam da kazem da je kod ljudi koji imaju para bitnija cena nego adekvatnost i kvalitet. Sama bih pre drugarici kupila neku bodi majicu, ako vec nemam para za pidzamu.
Mene uopste ne zanima sta drugi kupuju osobi kod koje idem u goste, pogotovo ako mi ta osoba znaci.Recimo, nedavno sam drugarici isla na rodjendan i mislila da joj kupim duplo skuplji poklon nego sto sam joj kupila, a na rodjendanu svi pokloni duplo jeftiniji od tog koji sam odnela. Digi
Skoro, kupih mojoj kumi stolnjak, zato sto znam da ga nema. Kupila sam dezen koji se njoj svidja, a ne onaj koji je bio moj favorit. Ovoj drugoj kupila sam sto -sta od sminke jer posle porodiljskog odsustva pocinje da radi. I nijednoj nije bio rodjendan. A i da im je rodjendan... kakve veze ima...
A ima i onih koji svojom kupovnom moci pokazuju svoj znacaj, cesto im mnogo toga nije tesko, ali vrlo brzo bar malo se vidi kako im i ljudi, isto kao i pare, sluze svrsi.Pritom ja uopste nisam ne znam ti ja kako situirana pa da sam izgubljena u vremenu i prostoru reda i velicina.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
I ponovo isto: dobri postaju još bolji, loši lošiji. Oni neodređeni se uglavnom preobraze u još neodređenije.
Πάντα ῥεῖ
Strana 5 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Sta je to sto ljude cini ljudima?
» Novac je moć, a moć je sve!
» Da je novac - osoba kako bi ga opisali.. ?!
» Alternativni Novac: Neka Svane Jutro Globalnog Prosperiteta
» Novac je moć, a moć je sve!
» Da je novac - osoba kako bi ga opisali.. ?!
» Alternativni Novac: Neka Svane Jutro Globalnog Prosperiteta
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 5 od 10
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ned Nov 24, 2024 7:38 am od andjeo01
» Šta trenutno slušate?
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra