Ko je trenutno na forumu
Imamo 37 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 37 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Nasilje u školama
+6
Slatka
Arwen Evenstar
Vidra
Dragana
Avramova
Orhideja
10 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Nasilje u školama
Od ludih roditelja ni deca ne mogu biti bolja
Slatka- Novi član
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 09.04.2010
Nisu ni sva deca iz ljubavi rodjena, pa im to ne uskracuje pravo da normalno zive. Tako, mislim da nisi u pravu.Od ludih roditelja ni deca ne mogu biti bolja
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Ovo dovede uvek do nekih drastičnih događaja; plašim se da se oni bliže, jer, oni koji bi trebali da se bave time- ne preduzimaju skoro ništa, a strpljenje ljudi se topi. Deca nisu kriva- krivi su matori, koji ih ne vaspitavaju, ne uče dovoljno, ne prave od njih ljude, već "stoku"- napoje, nahrane, obuku, daju krov i- na "klanicu"- u surovi život...
Oprostite zbog jakih izraza- oni su u funkciji slikovitijeg prikaza. Pouzdaću se u Vaše shvatanje da ne smatram decu stokom, niti život klanicom...
Oprostite zbog jakih izraza- oni su u funkciji slikovitijeg prikaza. Pouzdaću se u Vaše shvatanje da ne smatram decu stokom, niti život klanicom...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Orhideja ::Može li bar jedan dan da prođe bez briga?
Danas su dva dječaka iz četvrtog razreda tukla mog koji je drugi razred.
Reagovala sam kod učiteljice a sutra ću i sama kod te djece.
Šta uraditi sa sve većim nasiljem po školama?
Ljubav i mrznja su dva antipoda jedne iste libidinozne energije sa kojom dolazimo na svet,a ciji se paralelni tokovi razvijaju u nama od najranijeg detinjstva.Koliko cemo uspeti da ovladamo svojom agresijom,da je neutralisemo,sublimisemo i na mesto mrznje i nasilja,koji tinjaju u svakom od nas,iznedrimo toleranciju,razumevanje i ljubav-zavisi od sudbinske situacije svakog pojedinca cvrsto povezane sa sklopom drustvenih normi,njenim zabranama i slobodama u jednom drustvu u kome covek nalazi svoje mesto od rodjenja...
Znamo kakva nam je drzava,njeni stubovi,na kojima pociva(sudstvo,zdravstvo,porodica i brakovi...) - naravno takve su nam i skole...
Cini mi se da je sada najaktuelnije ono Fromovo, da rusilastvo i nasilje ,proizilazi od nepodnosljivog osecanja nemoci, odgovornih,medju kojima se nalaze i i roditelji,pa onda i deca ne mogu da budu drugacija...
''Ja mogu da izbegnem osecanje vlastite nemoci prema svetu izvan mene ,tako sto cu svet unistiti''...
diotimo- Banovan
- Broj poruka : 343
Datum upisa : 22.05.2010
Učenica zabola drugu nož u nogu
B. Janačković | 09. 03. 2011. - 17:02h izmena vesti 23:00h | Foto: B.J. | Komentara: 53
NIŠ -Učenica Ugostiteljsko turističke škole N.A. (17) iz Niša ubola je juče nožem u nogu učenika škole Čedomira M. (18) iz Donje Vrežine koji je zadobio tešku telesnu povredu zbog koje je operisan u Kliničkom centru u Nišu.
Policija na uviđaju ispred zgrade
Incidentu koji se dogodio u 12.05 časova u jednoj od učionica u odeljenju trećeg razreda, prema saopštenju policije prethodila je kraća rasprava.
Prema nezvaničnim informacijama osumnjičena učenica N.A. je posle toga izašla iz škole, bacila nož na trotoar i otišla u obližnji kafić gde ju je policija i pronašla.
Povređeni učenik je hitno transportovan na Hiruršku kliniku gde mu je povreda operativno zbrinuta. Nezvanično saznajemo da nije životno ugrožen.
Do zaključenja ovog broja uviđaj u školi je još uvek trajao tako da u policiji nisu mogli da nam daju informaciju da li je osumnjičena maoletnica zadržana ili puštena da se brani sa slobode.
Privatno obezbeđenje koje škola ima nije dozvoljavalo ulazak novinarima u školsku zgradu. Uviđaj na licu mesta izvršili su istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik Višeg javnog tužioca i policija.
E sad vijest je stara, međutim juče ujutro RTS1 jutarnji program od 6-7 ujutro i voditeljka priča nastavak. Naime taj dječak je izbačen iz škole a ne napadačica, tv ekipa je otišla kod njih u stan i ljudi su šokirani u najmanju ruku.
Ako neko nasrne na nekoga nožem i ode nakon napada u kafić, moje nepoznavanje ljudi daje mi za pravo da kažem da toj djevojci treba psihijatar.Ona i dalje se šeta nekažnjeno a on je izbačen, gdje tu logila, ili sam se ja izgubila
B. Janačković | 09. 03. 2011. - 17:02h izmena vesti 23:00h | Foto: B.J. | Komentara: 53
NIŠ -Učenica Ugostiteljsko turističke škole N.A. (17) iz Niša ubola je juče nožem u nogu učenika škole Čedomira M. (18) iz Donje Vrežine koji je zadobio tešku telesnu povredu zbog koje je operisan u Kliničkom centru u Nišu.
Policija na uviđaju ispred zgrade
Incidentu koji se dogodio u 12.05 časova u jednoj od učionica u odeljenju trećeg razreda, prema saopštenju policije prethodila je kraća rasprava.
Prema nezvaničnim informacijama osumnjičena učenica N.A. je posle toga izašla iz škole, bacila nož na trotoar i otišla u obližnji kafić gde ju je policija i pronašla.
Povređeni učenik je hitno transportovan na Hiruršku kliniku gde mu je povreda operativno zbrinuta. Nezvanično saznajemo da nije životno ugrožen.
Do zaključenja ovog broja uviđaj u školi je još uvek trajao tako da u policiji nisu mogli da nam daju informaciju da li je osumnjičena maoletnica zadržana ili puštena da se brani sa slobode.
Privatno obezbeđenje koje škola ima nije dozvoljavalo ulazak novinarima u školsku zgradu. Uviđaj na licu mesta izvršili su istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik Višeg javnog tužioca i policija.
E sad vijest je stara, međutim juče ujutro RTS1 jutarnji program od 6-7 ujutro i voditeljka priča nastavak. Naime taj dječak je izbačen iz škole a ne napadačica, tv ekipa je otišla kod njih u stan i ljudi su šokirani u najmanju ruku.
Ako neko nasrne na nekoga nožem i ode nakon napada u kafić, moje nepoznavanje ljudi daje mi za pravo da kažem da toj djevojci treba psihijatar.Ona i dalje se šeta nekažnjeno a on je izbačen, gdje tu logila, ili sam se ja izgubila
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
evo nam na pragu sutrasnji dan...Može li bar jedan dan da prođe bez briga?
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Tuci da ne budeš tučen,smej se drugom da se ne smeju tebi.Eto kako funkcioniše.
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
Pa deca se tuku po skolama,jer ni za stadione a kamoli za sport vise nemaju para...a i sta ce im obrazovanje kad se od njega u srbiji odavno vise ne zivi....
"Brate, gospodjo, ako vam se ovde nesvidja vi idite u C market"....nazalost ni on vise ne postoji.
"Brate, gospodjo, ako vam se ovde nesvidja vi idite u C market"....nazalost ni on vise ne postoji.
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ned Nov 24, 2024 7:38 am od andjeo01
» Šta trenutno slušate?
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće