Ko je trenutno na forumu
Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Narkomanija i kako je suzbiti
+19
Johny Bravo
Thabit
Bela_golubica
sini_do
ttooma
Johnny-Azra
digitalmandrak
Peni Vajs
Mesrine
laza
Lady
Fristajlo
Sklad odjeka
Avramova
Dragana
Bass
Dr.acula
Orhideja
Admin
23 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Narkomanija i kako je suzbiti
Kakva su vaša iskustva?
Admin- Admin
- Broj poruka : 642
Datum upisa : 07.03.2010
Re: Narkomanija i kako je suzbiti
Narkomanija je veliki problem cijelog društva, gledano na ukupnu populaciju ljudskog roda. Kako riješiti, kako suzbiti? Veliko pitanje...problem je u velikim moćnicima koji zgrću novac od prodaje a i sami konzumiraju ali vrlo čistu, naspram one koju imamo na ulici.
Za buduća pokoljenja treba pričati,pričati i pričati a hoće li biti dovoljno ostaje da vidimo.
Vidim da oni koji probaju ne odustaju, znači treba je samo ne probati ali...
Društvo, piće, cigarete i neka blaga droga i gotovo.
Kažu da je ekstazi jedan euro, cijena jednog hamburgera, znači li to da djecu trebamo držati gladnu da kupi hamburger a ne ekstazi?
Za buduća pokoljenja treba pričati,pričati i pričati a hoće li biti dovoljno ostaje da vidimo.
Vidim da oni koji probaju ne odustaju, znači treba je samo ne probati ali...
Društvo, piće, cigarete i neka blaga droga i gotovo.
Kažu da je ekstazi jedan euro, cijena jednog hamburgera, znači li to da djecu trebamo držati gladnu da kupi hamburger a ne ekstazi?
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Dok je droge bice narkomana,droge ce biti dokle god drzave budu saradjivale,stitile i radile sa samim narko mafijama radi interesa,nista se ne dobija hapsenjem samo sitnih preprodavaca narkotika,dokle god se ne nadje neko ko ce SMETI da se usudi da stane svima u kraj svima,sto povlaci sledece pitanje,dali ce iko ikada imati tako jake ljude oko sebe,da bi uspeo da iskoreni sve?????
Dr.acula- Član
- Broj poruka : 191
Datum upisa : 14.03.2010
Godina : 45
Suzbiti se ne može. Droge, alkohola i seksa će uvek biti na ovoj planeti.
Bass- Član
- Broj poruka : 484
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Admin ::Kakva su vaša iskustva?
Diplomirala sam na temi ; ,, prevencija ovisnosti ,, ... Jedini način suzbijanja ovisnosti jest prevencija u smislu edukacije od najranijih dana djeteta , razvijenje samopouzdanja i samopoštovanja , naučiti reči ,, ne ,, ... edukacija roditelja i obitelji , edukacija u školama od prvog razreda osnovne škole ...
Obitelj je primarni odgojni čimbenik . Zdrava obiteljska atmosfera i školska edukacija najbolja su preventiva . Na žalost pojavu narkotika u društvu i tržištu ne možemo spriječiti jer i najviši državni subjekti sudjeluju u istome . Jedina opcija je moći i znati reći ; ,, Ja to ne želim ! ,,
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Bass ::Suzbiti se ne može. Droge, alkohola i seksa će uvek biti na ovoj planeti.
Jedna stvar je sigurna: narkomanija je u porastu. Isto tako, jasno je da se teško može suzbiti makar ne u željenom procentu, ali se može sprečiti njena tendencija porasta a onda, postupno, i smanjenje broja ovisnika.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Dokle god ljudi imaju izbor, biće onih koji će reći "da".
Bass- Član
Bass ::Dokle god ljudi imaju izbor, biće onih koji će reći "da".
Ako može malo preciznije. blink
Ljudi mogu da izaberu da li će se drogirati. Svako zna da to nije dobro i većina odbije, ali ima i onih koji uprkos svemu, kažu "da".
Ista stvar je i sa cigaretama i alkoholom, samo što u mnogo većem procentu ljudi kažu "da".
Ista stvar je i sa cigaretama i alkoholom, samo što u mnogo većem procentu ljudi kažu "da".
Bass- Član
Bass ::Ljudi mogu da izaberu da li će se drogirati. Svako zna da to nije dobro i većina odbije, ali ima i onih koji uprkos svemu, kažu "da".
Aha, ok na to si mislio. Ako je neko svestan šta je droga, šta ga tera u taj porok? Neki problem verovatno. Mislim da u tome leži uzrok njegovom "da".
Isto tako, često mladi ljudi iz znatiželje udju u grupu narko ovisnika ne sluteći da će se sve više uvlačiti u krug iz koga će teško izaći, ukoliko to poželi. Ono što je utešno jeste da lek postoji.
Tačno je da su i droga, i alkohol i cigarete porok. No, moramo biti oprezni jer nisu svi podjednako opaki.
Bila sam u prilici slušati lečenog alkoholičara, veoma pametnog čoveka, ali zbog nečega je nezadovoljsvo pokrivao alkoholom. Pričao mi je kako lekari kod kojih se lečio kažu da se lakše leče narkomani od alkoholičara.
Oba poroka su podložna recidivu i to može biti fatalno.
Avramova ::
Ako je neko svestan šta je droga, šta ga tera u taj porok?
Misao da je jači od droge. Misli da mu ništa neće biti.
Bass- Član
Bass :: Misao da je jači od droge. Misli da mu ništa neće biti.
Ubedjena sam da ga tera muka, nestašica, loš život, nesredjene misli, konfuzija, iako mnogi postaju narkomani iz pomodarstva. Isto tako, slažem se da ima i onih koje si ti objasnio.
Ima raznih slučajeva. Mada mislim da je alkohol više porok za samosažaljevanje i ljude u problemima, dok su droge stimulansi.
Marihuana svet čini zabavnijim, ekstazi pojačava emocije, spid daje energiju za žurke do zore, LSD stvara halucinacije koje ljudi pamte do kraja života, kokain podiže samopouzdanje, heroin osećaj blaženstva itd.
Svet droga je kao luna park. Za svakoga ima "vožnja".
Marihuana svet čini zabavnijim, ekstazi pojačava emocije, spid daje energiju za žurke do zore, LSD stvara halucinacije koje ljudi pamte do kraja života, kokain podiže samopouzdanje, heroin osećaj blaženstva itd.
Bass- Član
Bass ::Ima raznih slučajeva. Mada mislim da je alkohol više porok za samosažaljevanje i ljude u problemima, dok su droge stimulansi.
Nažalost, sve više mladih konzumira alkohol bez ikakvog razloga i ja bih rekla da je to pomodarstvo.
Lepo rečeno! :toto:
Treba pitati one koji se bore za legalizaciju marihuane, mozda su oni tom problemu postupili selektivno i ispravno.
Sklad odjeka- Član
- Broj poruka : 151
Datum upisa : 11.04.2010
Prevencijom i edukacijom mladih naraštaja , počevši od vrtićke dobi djeteta .
Dragana- Super član
Sada, samo žestokim vigilantskim akcijama... Te poslove sada drže vrlo moćne organizacije povezane sa državnim mehanizmima, a nadzire najmoćnija država sveta.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Dragana ::Prevencijom i edukacijom mladih naraštaja , počevši od vrtićke dobi djeteta .
Jedino tako
Lady- Devojcica
- Broj poruka : 418
Datum upisa : 09.06.2010
Samo ima jedan ali, kao i uvek, uzalud pričaš nekome tko ima 4 godinice o I. ili II. svetskom ratu, eventualno možeš o blatu i kulama u pesku to razume, ali štetnost droge i bilo koje ovisnosti sigurno ne može da shvati, razumesh? Nema pojam. U srednjoj školi je možda vreme, ako nije već kasno. Ma nemam pojma ni ja kad je vreme. Ili imaš afiniteta ili nemaš, to ti ko sa slatkim i slanim, s pušenjem, sa sladoledom. Sve su to ovisnosti.
Lady- Devojcica
- Broj poruka : 418
Datum upisa : 09.06.2010
Lady ::Samo ima jedan ali, kao i uvek, uzalud pričaš nekome tko ima 4 godinice o I. ili II. svetskom ratu, eventualno možeš o blatu i kulama u pesku to razume, ali štetnost droge i bilo koje ovisnosti sigurno ne može da shvati, razumesh? Nema pojam. U srednjoj školi je možda vreme, ako nije već kasno. Ma nemam pojma ni ja kad je vreme. Ili imaš afiniteta ili nemaš, to ti ko sa slatkim i slanim, s pušenjem, sa sladoledom. Sve su to ovisnosti.
Nema ,, ali ,, ! Program prevencije bolesti ovisnosti , o kojem sam pisala , postoji . I namjenjen je djeci od najranijih dana , dakle od vrtićke dobi a proteže se do srednjoškolskoga obrazovanja . Program prevencije koji obuhvaća vrtićku dob djeteta , primjeren je tom uzrastu . U njemu se ne goviri o drogi na način na koji se to govori osmogodišnjacima , desetogodišnjacima i petnaestogodišnjacima . Prevencija koja obuhvaća djećju vrtićku dob naziva se još i primarna prevencija a obuhvaća i obiteljsko savjetovanje te radionice u kojim a će mališani naučiti osnove zdravoga / nezdravoga života te procjenjivati opasne situacije te one koje mogu potencialno biti opasne .. te kako reći ,, NE ! ,, lošim navikama , te ih prepoznati kod odraslih . Tu su uključeni i roditelji koji se educiraju kako pružiti i pokazati te izricati ljubav svome djetetu , kako bi se ona osjećala sigurnima i zaštićenima . Djeca su ogledala svojih roditelja . Roditelji moraju biti pozitivan uzor ...
Je li kasno o ovisnostima govoriti tek u dobu adolescencije ... Da , kasno je !
Dragana- Super član
rećiću vam moj način vaspitavanja deteta po pitanju narkomanije.
kada mi je sin napunio osam godina pozvao sam ga da prošetamo po kraju,inače čuvenom po broju narkomana,razgovarali smo o narkomaniji površno pošto je bio mali ali konkretno o toj temi,o opasnostima,posledicama,smtnim slučajevima poznatih narkomana u kraju.slušao me je ali ne toliko ozbiljno i skoncentrisano,više onako da bi me ispoštovao.šetnju smo završili u stanu jednog narkomana inače mog nekada dobrog druga(dok ga bolest nije pobedila),sam ulazak u njegov stan za dete je bio frapantan,stvari razbacane,sve što vredi prodato a krša po kući na tone,on u nekom transu ,poznajre me ali je ufiksan i ne reaguje racionalno.slika koja bi potresla svakog iole normalnog čoveka.
verujte mi i dan danas se moj sin seća te posete i kaže još mu je muka na samu pomisao na one špriceva koje je video na stolu.ta slika(verovatno)je uticala na njega i odvratila ga od zla narkomanije.
kada mi je sin napunio osam godina pozvao sam ga da prošetamo po kraju,inače čuvenom po broju narkomana,razgovarali smo o narkomaniji površno pošto je bio mali ali konkretno o toj temi,o opasnostima,posledicama,smtnim slučajevima poznatih narkomana u kraju.slušao me je ali ne toliko ozbiljno i skoncentrisano,više onako da bi me ispoštovao.šetnju smo završili u stanu jednog narkomana inače mog nekada dobrog druga(dok ga bolest nije pobedila),sam ulazak u njegov stan za dete je bio frapantan,stvari razbacane,sve što vredi prodato a krša po kući na tone,on u nekom transu ,poznajre me ali je ufiksan i ne reaguje racionalno.slika koja bi potresla svakog iole normalnog čoveka.
verujte mi i dan danas se moj sin seća te posete i kaže još mu je muka na samu pomisao na one špriceva koje je video na stolu.ta slika(verovatno)je uticala na njega i odvratila ga od zla narkomanije.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Jedini nachin je da se ukine monetarni sistem i narkomanija bi nestala kao rukom odneshena...A sa njom i politichari,profesionalni lazhovi,ratovi,kriminal i ostale gadosti...
Ali poshto se u sistemu u kome zhivimo "leche" posledice,a ne uzroci,narkomanija ostaje do daljnjeg...
Ali poshto se u sistemu u kome zhivimo "leche" posledice,a ne uzroci,narkomanija ostaje do daljnjeg...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
@Mesrine
A sta cemo sa porodicom, sa roditeljima kada znamo da je u najvecem procentu krivica njihova?!
A sta cemo sa porodicom, sa roditeljima kada znamo da je u najvecem procentu krivica njihova?!
Jedino rešenje je ukinuti monetarni sistem. Naravno, da ima volje, rešilo bi se lako...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
za pocetak...policija da ne saradjuje sa dilerima.
Peni Vajs- Član
- Broj poruka : 149
Datum upisa : 14.11.2012
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?