Ko je trenutno na forumu
Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Programi koje svako treba da ima na svom računaru...
+4
L2
Sub-Ad
BG_HIGHLANDER
Bass
8 posters
Strana 1 od 1
Programi koje svako treba da ima na svom računaru...
Bilo da ste laik za računare, bilo da ste reinstalirali operativni sistem, ne bi bilo loše da imate na jednom mestu sve ono što vam treba za novi početak.
Pošto uz Windows dobijate Internet Explorer, iskoristite ga da nađete neki drugi pretraživač i da na internetu budete bezbedni i brzi. Broj jedan je Firefox, ali ni Opera, Google Chrome i Safari nisu loš izbor. Samo zaboravite IE. Neću postaviti linkove za download pretraživača pošto verujem da svako zna da ih pronađe i ima definisan ukus po ovom pitanju.
Kaspersky Internet Security 2010, po meni najbolja zaštita protiv svih vrsta virusa. Jedina alternativa vredna pomena je Bit Defender Internet Security 2010. Naravno, mnogi se neće složiti sa mnom, ali njima ova tema i nije potrebna.
Download
Sigurno ste čuli za Malware (Adware, Spyware). To su mali programi koji služe da od vašeg kompjutera naprave ono što ne želite - haotičnu i sporu mašinu koja ne sluša. Potrebno je da ih pronađete i uništite, a to ćete najlakše učiniti uz besplatni Spybot Search & Destroy.
Download
Zaštita ipak nije dovoljna. Sve u univerzumu teži svom uništenju pa tako i računar, ako ga ne održavate. Da se ne biste mučili, instalirajte Tune Up Utilities 2010, podesite njegov rad kako vam odgovara i on će se sam aktivirati i "čistiti" vaš kompjuter.
Download
Za skidanje sa prethodnih linkova, trebaće vam neki od torent klijenata. Meni je najdraži Utorrent.
Download
Torenti i igrice su neretko upakovani u arhive (zipovani), a arhive se moraju nekako otpakovati. Win Rar je najpoznatiji i najpouzdaniji u oblasti arhiviranja.
Download
Većina nas uživa u filmskim ostvarenjima tako da nam je potreban program i za puštanje DVD i DivX filmova. Izbor je ogroman, a ja vam preporučujem besplatni VLC Media Player. Sam program nije dovoljan, potrebni su nam i kodeci da bi film mogao biti učitan.
Download
K-Lite Codec pack
Uživate u muzici? Dobri stari Winamp je ono što vam treba! Uz mali dodatak koji ću okačiti, zvuk će vam biti daleko kvalitetniji. Probajte! Naravno, izbor je veoma veliki no ipak, ne verujem da će Winamp ikada biti prevaziđen.
Winamp
Enhancer (Da bi ga aktivirali i podesili idite na Options/Preferences/DSP Effect/Enhancer, uključite Power, Boost i namestite ekvilajzer na podešavanja koja vam odogovaraju)
Danas svi imaju rezač, tako da je i program za narezivanje obavezan. Uvek je tu Nero, a ako vam je dosadio, probajte CD Burner XP, besplatan je, jednostavniji i ima mnogo manje bagova. Ja ga koristim.
Download
Poslednji na listi potrebnih programa je FVD Suite. Služi za skidanje klipova sa Youtube, njihovo konvertovanje u audio ili neki drugi video format. Naravno, može se koristiti i na ostalim audio i video fajlovima. Program je besplatan i odlično vrši posao!
Download
Pošto uz Windows dobijate Internet Explorer, iskoristite ga da nađete neki drugi pretraživač i da na internetu budete bezbedni i brzi. Broj jedan je Firefox, ali ni Opera, Google Chrome i Safari nisu loš izbor. Samo zaboravite IE. Neću postaviti linkove za download pretraživača pošto verujem da svako zna da ih pronađe i ima definisan ukus po ovom pitanju.
Kaspersky Internet Security 2010, po meni najbolja zaštita protiv svih vrsta virusa. Jedina alternativa vredna pomena je Bit Defender Internet Security 2010. Naravno, mnogi se neće složiti sa mnom, ali njima ova tema i nije potrebna.
Download
Sigurno ste čuli za Malware (Adware, Spyware). To su mali programi koji služe da od vašeg kompjutera naprave ono što ne želite - haotičnu i sporu mašinu koja ne sluša. Potrebno je da ih pronađete i uništite, a to ćete najlakše učiniti uz besplatni Spybot Search & Destroy.
Download
Zaštita ipak nije dovoljna. Sve u univerzumu teži svom uništenju pa tako i računar, ako ga ne održavate. Da se ne biste mučili, instalirajte Tune Up Utilities 2010, podesite njegov rad kako vam odgovara i on će se sam aktivirati i "čistiti" vaš kompjuter.
Download
Za skidanje sa prethodnih linkova, trebaće vam neki od torent klijenata. Meni je najdraži Utorrent.
Download
Torenti i igrice su neretko upakovani u arhive (zipovani), a arhive se moraju nekako otpakovati. Win Rar je najpoznatiji i najpouzdaniji u oblasti arhiviranja.
Download
Većina nas uživa u filmskim ostvarenjima tako da nam je potreban program i za puštanje DVD i DivX filmova. Izbor je ogroman, a ja vam preporučujem besplatni VLC Media Player. Sam program nije dovoljan, potrebni su nam i kodeci da bi film mogao biti učitan.
Download
K-Lite Codec pack
Uživate u muzici? Dobri stari Winamp je ono što vam treba! Uz mali dodatak koji ću okačiti, zvuk će vam biti daleko kvalitetniji. Probajte! Naravno, izbor je veoma veliki no ipak, ne verujem da će Winamp ikada biti prevaziđen.
Winamp
Enhancer (Da bi ga aktivirali i podesili idite na Options/Preferences/DSP Effect/Enhancer, uključite Power, Boost i namestite ekvilajzer na podešavanja koja vam odogovaraju)
Danas svi imaju rezač, tako da je i program za narezivanje obavezan. Uvek je tu Nero, a ako vam je dosadio, probajte CD Burner XP, besplatan je, jednostavniji i ima mnogo manje bagova. Ja ga koristim.
Download
Poslednji na listi potrebnih programa je FVD Suite. Služi za skidanje klipova sa Youtube, njihovo konvertovanje u audio ili neki drugi video format. Naravno, može se koristiti i na ostalim audio i video fajlovima. Program je besplatan i odlično vrši posao!
Download
Bass- Član
- Broj poruka : 484
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Re: Programi koje svako treba da ima na svom računaru...
Da ne bi dezurali i rucno skidali po 10+ linkova sa Rapida, Megashera, Netloada itd- koristite JDownloader. Samo mu zadajte "domaci" , prosledite mu linkove sa kojih zelite da skidate fajlove - i pustite da obavi posao umesto vas. Program je freeware
http://jdownloader.org/download/index
http://jdownloader.org/download/index
BG_HIGHLANDER- Član
- Broj poruka : 417
Datum upisa : 21.03.2010
Everest Ultimate Edition
http://download.cnet.com/Everest-Ultimate-Edition/3000-2086_4-10499291.html
Програм који приказује све карактеристике ваше конфигурације.
То је trial верзија. Покушајте са серијским бројем:
RTK1RPFZ472ZFHFXIQ7F91H97 и програм би вам требао радити до 2019. године.
http://download.cnet.com/Everest-Ultimate-Edition/3000-2086_4-10499291.html
Програм који приказује све карактеристике ваше конфигурације.
То је trial верзија. Покушајте са серијским бројем:
RTK1RPFZ472ZFHFXIQ7F91H97 и програм би вам требао радити до 2019. године.
Sub-Ad- Napredni član
- Broj poruka : 855
Datum upisa : 01.04.2010
Naravno moramo se snadbeti i odredenim programom za "ciscenje" .Jedan od njih je priformov CCleaner.On je besplatan kompjuterski program za odrzavanje kompjutera u Microsoft Windowsu,odnosno identificiranje i uklanjanja nepotrebnih ili nevažećih i nekorištenih datoteka .Tu spadaju
- privremene internetske datoteke
- kokiji
- istorija
- recentni URLs
- otpad
-clipboard
-log datoteke
- privremene datoteke sa programa kao sto su WinRaR,WinZip,Microsoft Office ili Adobe Photoshop..
http://www.piriform.com/ccleaner
Naravno postoje i drugi slicni programi.Takode free/gratis i podjednako dobar je Registry Mechanic ( za Microsoft Windows 7 (32bit, 64bit), Windows Vista SP1+ (32bit, 64bit), Windows XP SP2+ (32bit)). On je takode jedan od omiljenih programa ,preporucen od brojnih strucnjaka kao jako pouzdan,jednostavan za upotrebu kako za strucnije korisnike, tako i za pocetnike.
http://www.pctools.com/registry-mechanic/download/
nesto ne vladam nasim tehnickim izrazima pa molim da me ispravite .. :hipi:
i srecno sa ovom stranicom.
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
Auslogics Disk Defrag
http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/
Одличан дефрагментатор хард дискова. Програм је бесплатан. Auslogics је познат по одличном софтверу.
http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/
Одличан дефрагментатор хард дискова. Програм је бесплатан. Auslogics је познат по одличном софтверу.
Sub-Ad- Napredni član
iz iskustva koje nije malo,za početnike jedino je sigurno da programe skidaju sa(nije reklama)
http://www.interfejs.tv/preuzmite-softver.php
svi su provereni,bez virusa,ima ih za sve namene,svi su besplatni
http://www.interfejs.tv/preuzmite-softver.php
svi su provereni,bez virusa,ima ih za sve namene,svi su besplatni
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Game Booster
http://www.iobit.com/gamebooster.html
Програм је бесплатан и намјењен је љубитељима рачунарских игара. Програм сам проналази процесе и сервисе који су непотребни при игрању игара а на вама је да их једним кликом деактивирате. На тај начин смањујете заузетост RAM меморије која је битна при игрању игара јер више RAM меморије омогућује играње без трзања и застоја у игри. Кад завршите са играма, једним кликом поново враћате деактивиране сервисе и процесе. Програм је посебно препоручљив за конфигурације са мало RAM меморије (256, 512... MB) гдје је сваки МB меморије битан. Код конфигурације са много RAM-a (нпр. 4 GB) овим програмом можете ослободити 100-њак MB меморије.
http://www.iobit.com/gamebooster.html
Програм је бесплатан и намјењен је љубитељима рачунарских игара. Програм сам проналази процесе и сервисе који су непотребни при игрању игара а на вама је да их једним кликом деактивирате. На тај начин смањујете заузетост RAM меморије која је битна при игрању игара јер више RAM меморије омогућује играње без трзања и застоја у игри. Кад завршите са играма, једним кликом поново враћате деактивиране сервисе и процесе. Програм је посебно препоручљив за конфигурације са мало RAM меморије (256, 512... MB) гдје је сваки МB меморије битан. Код конфигурације са много RAM-a (нпр. 4 GB) овим програмом можете ослободити 100-њак MB меморије.
Sub-Ad- Napredni član
Evo sa Srbije neta jedan popis besplatnih programa .Mozda nije lose da se ovde nade.Ima 60 linkova .
http://www.srbijanet.rs/tehnologija/kompjuteri/36491-najbolji-besplatni-pc-programi.html
Nisam ni jedan otvarala pa ko mislite da izvori nisu dobri javnite da izbrisem .
http://www.srbijanet.rs/tehnologija/kompjuteri/36491-najbolji-besplatni-pc-programi.html
Nisam ni jedan otvarala pa ko mislite da izvori nisu dobri javnite da izbrisem .
L2- Profi član
Jedan od cesto koriscenih besplatnih programa
http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm
IrfanView 4.27
IrfanView je veoma brz, mali, kompaktan i inovativan besplatni alat za pregled grafičkih sadržaja. Karakteristike ovog alata uključuju: mnoge podržane formate fajlova, multijezičku podršku, thumbnail/preview opciju, slideshow, podršku za Adobe Photoshop filtere, drag & drop podršku, multimedijalni plejer, opcije za štampanje, promenu dubine boja kao i još mnogo toga. Nova verzija donosi unapređeni TIF loader, novi meni za editovanje: odsecanje vidljive površine prozora, zatim snimanje objekta, čuvanje XMP podataka, te dodato/ažurirano nekoliko plugin-ova. Nova funkcija koja je dostupna za administratora računara je određivanje podrazumevanog jezika.
L2- Profi član
Obavezni programi?
AntiVirus (AVG), Kodeci (K-Lite Mega (moj predlog)).
To je sve. Sve ostalo postoji u samo Windows-u. Pogotovo ako koristite Windows 7.
AntiVirus (AVG), Kodeci (K-Lite Mega (moj predlog)).
To je sve. Sve ostalo postoji u samo Windows-u. Pogotovo ako koristite Windows 7.
Killjoy- Profi član
- Broj poruka : 1048
Datum upisa : 24.08.2010
Ja sam dugo koristio AVG ali sam skoro malo istražio i izgleda da je ipak malo bolji Avast. Mada su to male razlike koje verovatno mogu da se promene iz meseca u mesec sa redovnim update-ima.
Još nekoliko korisnih besplatnih programčića:
1. XnView za pregled slika. Meni je bar nekako bolji od IrfanView programa.
2. Gimp kao besplatnu zamenu sa Photoshop
3. Blender kao besplatnu zamenu za 3D Studio Max i slične programe za 3D modeling i animaciju
4. Total commander kao zamenu za Windows Explorer. Program je shareware ali se brzo naviknete da kliknete na to jedno dugme svaki put kad ga pokrenete.
5. PSPad kao napredniju zamenu za windows-ov Notepad
6. BSPlayer FREE kao media player. Uz njega ne morate posebno instalirati i kodeke jer će ih on po potrebi dovući sa neta ako pustite film za koji nije već instaliran kodek.
7. Foxit Reader kao veoma brza i lagana zamena za ogromni i spori Acrobat Reader.
3. Blender kao besplatnu zamenu za 3D Studio Max i slične programe za 3D modeling i animaciju
4. Total commander kao zamenu za Windows Explorer. Program je shareware ali se brzo naviknete da kliknete na to jedno dugme svaki put kad ga pokrenete.
6. BSPlayer FREE kao media player. Uz njega ne morate posebno instalirati i kodeke jer će ih on po potrebi dovući sa neta ako pustite film za koji nije već instaliran kodek.
7. Foxit Reader kao veoma brza i lagana zamena za ogromni i spori Acrobat Reader.
Shooter- Novi član
- Broj poruka : 27
Datum upisa : 27.09.2010
Dobar izbor!Shooter ::Ja sam dugo koristio AVG ali sam skoro malo istražio i izgleda da je ipak malo bolji Avast. Mada su to male razlike koje verovatno mogu da se promene iz meseca u mesec sa redovnim update-ima.
Webmaster1- Novi član
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 15.09.2013
Similar topics
» Pet evropskih metropola koje treba posetiti u toku zime
» Gradnja izmedju dva rata-arhitektonsko blago koje treba sacuvati
» Kada bi svako pet minuta dnevno bio dete...
» FREEWARE PROGRAMI
» Simptomi
» Gradnja izmedju dva rata-arhitektonsko blago koje treba sacuvati
» Kada bi svako pet minuta dnevno bio dete...
» FREEWARE PROGRAMI
» Simptomi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra