Ko je trenutno na forumu
Imamo 132 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 132 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Jedan od nas Radoslav Raka Milenković
4 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 1
Jedan od nas Radoslav Raka Milenković
Lični stav - Rale Milenković: "Ne verujem ti ništa, Vučiću!"
Raka opet opleo
Raka opet opleo
Iceman- Profi član
- Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015
Re: Jedan od nas Radoslav Raka Milenković
Jedan na jedan - Radoslav Raka Milenković
Još jedan intervju.
Iceman- Profi član
Iceman- Profi član
Ovog Čoveka obožavam. U filmu "Braća po materi" fantastično je odigrao ustašu, u "Sedam i po grehova" neverovatno dobro Tadiju, pa "vratiće se rode" takođe briljira. Fenomenalan čovek i kao glumac i kao kritičar današnjice.
Slušala sam ga i ponovo ću. Hvala za temu Iceman Came.
Slušala sam ga i ponovo ću. Hvala za temu Iceman Came.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Molim lepo, hm ne sećam se da je on igrao Tadiju, moram se podsetiti.
Iceman- Profi član
Setićeš se, Tadija je matori prevejani mangup iz lokala, a onaj drugi, mlađi (takođe sjajna gluma) čekao ga je da izađe iz zatvora ne bi li mu pokazao svoje. I tu ga Tadija, u teretani, onako razjarenog, ubije rečima. Neverovatna scena, toliko dobro opisana današnjica u tim krugovima a Raka za oskara.
Tražiti "Gnev"
Izvinjavam se, Spahija je u pitanju.
Izvinjavam se, Spahija je u pitanju.
Trebalo bi izdati "sabrane misli" Raletove. Ili napraviti jedan celodnevni tv program - garnirung njegovih glumačkih virtuoznih scena i intervjua. A ovaj "lični sav" iz prvog posta bi trebalo puštati svaki dan u vreme drugog Dnevnika... kad bi mene pitali.
Divim se čoveku, ne samo zbog njegovog obrazovanja, načitanosti, lucidnosti, glumačkog umeća/umetnosti i elokventnosti, već i zbog hrabrosti da javno kaže sve što iskreno misli...
(Iskreno, neki glumci mi se ogadiše od kad postaše upravnici pozorišta...)
Divim se čoveku, ne samo zbog njegovog obrazovanja, načitanosti, lucidnosti, glumačkog umeća/umetnosti i elokventnosti, već i zbog hrabrosti da javno kaže sve što iskreno misli...
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
madam mim ::Trebalo bi izdati "sabrane misli" Raletove. Ili napraviti jedan celodnevni tv program - garnirung njegovih glumačkih virtuoznih scena i intervjua. A ovaj "lični sav" iz prvog posta bi trebalo puštati svaki dan u vreme drugog Dnevnika... kad bi mene pitali.
Respect!
Osvrnula bih se na poslednju recenicu i setih se velikog Berceka. Da li je postao manje dobar glumac kada je sa vlascu usao u savez? Tvrdim da nije.
Sonja- Član
- Broj poruka : 337
Datum upisa : 15.03.2015
Raka je nesumnjivi genije, zaboravih izloziti licni stav
Sonja- Član
Sonja ::madam mim ::Trebalo bi izdati "sabrane misli" Raletove. Ili napraviti jedan celodnevni tv program - garnirung njegovih glumačkih virtuoznih scena i intervjua. A ovaj "lični sav" iz prvog posta bi trebalo puštati svaki dan u vreme drugog Dnevnika... kad bi mene pitali.
Osvrnula bih se na poslednju recenicu i setih se velikog Berceka. Da li je postao manje dobar glumac kada je sa vlascu usao u savez? Tvrdim da nije.
Nije. Nisu ni ostali postali manje dobri glumci, ali mi se nisu dopali njihovi politički istupi. Ko bi za Batu Živojinovića mogao reći da nije dobar glumac? Ili za Mandu? Al čim počne da hvali vladajuću garnituru (bilo koju) ili gradskog sekretara za kulturu, pre nego glumce zaposlene u svom pozorištu... ja počnem da ga gledam drugačije... ne kao glumca, već kao ličnost. Šta da radim...
madam mim- Profi član
Greska... jer sve ono sto je dato publici nema veze sa banalnim a narocito slobodnim pa cak i bezobraniznim interpretacijama.
Sonja- Član
Meni je nebitno kako umetnik razmišlja van onoga što nam nudi kao umetnik. Ko zna kakvi su bili velikani koje čitamo, slušamo, gledamo slike itd. itd. i zato sam uvek uzdržana.
To bi značilo da npr. spomenutog Berčeka jednako dobro doživljavam kao glumca a politički stav potpuno zanemarim i dok ga slušam dok zbori o politici, on za mene više nije glumac već građanin kome ne znam zanimanje.
Slično je sa Balaševićem - te je pokvaren čovek, te mlati ženu, pa je video Tita i sl. stvari. Da li je moguće da čovek može biti takav umetnik, pesnik, muzičar a da je sve što mu zameraju? Ne verujem da je tako ali taman i da jeste, ne može ništa pokvariti ni D-mol, ni Provincijalku, ni Drvenu pesmu, Čoveka sa mesecom u oku i da ne nabrajam, potrajalo bi...
To bi značilo da npr. spomenutog Berčeka jednako dobro doživljavam kao glumca a politički stav potpuno zanemarim i dok ga slušam dok zbori o politici, on za mene više nije glumac već građanin kome ne znam zanimanje.
Slično je sa Balaševićem - te je pokvaren čovek, te mlati ženu, pa je video Tita i sl. stvari. Da li je moguće da čovek može biti takav umetnik, pesnik, muzičar a da je sve što mu zameraju? Ne verujem da je tako ali taman i da jeste, ne može ništa pokvariti ni D-mol, ni Provincijalku, ni Drvenu pesmu, Čoveka sa mesecom u oku i da ne nabrajam, potrajalo bi...
Avramova ::Meni je nebitno kako umetnik razmišlja van onoga što nam nudi kao umetnik. Ko zna kakvi su bili velikani koje čitamo, slušamo, gledamo slike itd. itd. i zato sam uvek uzdržana.
Blago vama.... Meni je umetnik neodvojiv od njegove biografije... Nije da ne mogu da cenim umetničko dostignuće čak i moralnih nula od ljudi, ali, priznajem da utiče na mene...
Al nismo mi tema, već Rale....
A Raka je, povrh svega, skroman čovek... Da ga citiram: "Živim, radim puno, i gledam kako mi deca rastu"...
madam mim- Profi član
Moja madam,
Koliko je velikana koji su ostavili velika umetnička dela a da o njima ništa ne znamo ili što znamo pod velikim je upitnikom i prekriveno velom tajni i pretpostavki.
Svakako da je interesantno znati po nešto iz života velikana ali uvek se moramo zapitati da li je to istina pa, kada postoji sumnja, što bi bilo prirodno, kako da sumnja remeti doživljaj dok se preda mnom prostire umetničko delo - lepota.
Koliko je velikana koji su ostavili velika umetnička dela a da o njima ništa ne znamo ili što znamo pod velikim je upitnikom i prekriveno velom tajni i pretpostavki.
Svakako da je interesantno znati po nešto iz života velikana ali uvek se moramo zapitati da li je to istina pa, kada postoji sumnja, što bi bilo prirodno, kako da sumnja remeti doživljaj dok se preda mnom prostire umetničko delo - lepota.
Radoslav Milenković: Živimo u Vučićevom vremenu, čoveka koji ne spava
„Danas smo u Vučićevom vremenu, čoveka koji ne spava i ne prestaje da radi“… Ovako je glumac i reditelj Radoslav Milenković u Novom danu prokomentarisao trenutno stanje u Srbiji.
„Vučić Izaziva u meni duboko sažaljenje. Voleo bih da odspava malo, da bi potrajao. Ovako se stalno osećam krivim, što on radi i ne spava, jer kako da vi ne spavate? Mene plaši ta nadljudska mera. Mi smo imali ogromnu nadu da će odlaskom Miloševića biti bolje, da će sutra sve da bude pravedno, ali očigleno da to nije moguće. Treba da nas oslobode krivice da se divimo nečijoj natčovečnosti I da sve dobije neku ljudsku meru. Čini mi se da je Marks rekao osam sati radiš, osam sati neke duhovne aktivnosti, osam sati spavaš. Premijer propagira nezdrav život“, rekao je Milenković.
više: http://www.opozicionar.com/radoslav-milenkovic-zivimo-u-vucicevom-vremenu-coveka-koji-ne-spava/
„Danas smo u Vučićevom vremenu, čoveka koji ne spava i ne prestaje da radi“… Ovako je glumac i reditelj Radoslav Milenković u Novom danu prokomentarisao trenutno stanje u Srbiji.
„Vučić Izaziva u meni duboko sažaljenje. Voleo bih da odspava malo, da bi potrajao. Ovako se stalno osećam krivim, što on radi i ne spava, jer kako da vi ne spavate? Mene plaši ta nadljudska mera. Mi smo imali ogromnu nadu da će odlaskom Miloševića biti bolje, da će sutra sve da bude pravedno, ali očigleno da to nije moguće. Treba da nas oslobode krivice da se divimo nečijoj natčovečnosti I da sve dobije neku ljudsku meru. Čini mi se da je Marks rekao osam sati radiš, osam sati neke duhovne aktivnosti, osam sati spavaš. Premijer propagira nezdrav život“, rekao je Milenković.
više: http://www.opozicionar.com/radoslav-milenkovic-zivimo-u-vucicevom-vremenu-coveka-koji-ne-spava/
Iceman- Profi član
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra