Ko je trenutno na forumu
Imamo 107 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 107 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Francuska - istine i zablude
+6
laza
Thabit
Miško
Avramova
madam mim
Vukota
10 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Francuska - istine i zablude
Zao mi je ljudi koji su stradali, ali jedna stvar mi nikako nije jasna...
Recimo, kad se dogodi takva tragedija, nas narod pozuri da pokaze solidarnost, dok prema pripadniku iste vrste koji lezi na ulici, onesvescen, ne pokazu ni elementarno osecanje pripadnistva jednoj drzavi i drustvu...
Mogao bi se taj covek valjati po podu dok ne izdahne, jer on je, ako vec nije narkoman, sigurno alkoholicar... U tome nema sumnje, Nada Macura nas uvek obavestava o takvim i slicnim dogadjajima...
Dakle, gde ono stadoh... Da... Kada se tako nesto dogodi, uvek sam u nedoumici kako, i na koji nacin da objasnim tu drustvenu pojavu, da li je to zaista saucesce, iskreno i iz dubine duse, ili kakva nova moda ili, sto opet moze biti, neuspela transplantacija psiho-fizickog Frankestajna, made in EU...
Da se podsetimo, kada je francuski, ili bilo koji drugi narod, stao, rame uz rame, sa srpskim narodom u novijoj istoriji, mozda tokom Martovskog pogroma, ubistva mladica u Gorazdevcu, ili bombardovanja SRJ/Srbije "99-te godine... Poznato je koji su narodi stali, a koji ne, u odbranu srpskog naroda...
Ja ovo ne smatram politickom vec drustvenom temom...
Recimo, kad se dogodi takva tragedija, nas narod pozuri da pokaze solidarnost, dok prema pripadniku iste vrste koji lezi na ulici, onesvescen, ne pokazu ni elementarno osecanje pripadnistva jednoj drzavi i drustvu...
Mogao bi se taj covek valjati po podu dok ne izdahne, jer on je, ako vec nije narkoman, sigurno alkoholicar... U tome nema sumnje, Nada Macura nas uvek obavestava o takvim i slicnim dogadjajima...
Dakle, gde ono stadoh... Da... Kada se tako nesto dogodi, uvek sam u nedoumici kako, i na koji nacin da objasnim tu drustvenu pojavu, da li je to zaista saucesce, iskreno i iz dubine duse, ili kakva nova moda ili, sto opet moze biti, neuspela transplantacija psiho-fizickog Frankestajna, made in EU...
Da se podsetimo, kada je francuski, ili bilo koji drugi narod, stao, rame uz rame, sa srpskim narodom u novijoj istoriji, mozda tokom Martovskog pogroma, ubistva mladica u Gorazdevcu, ili bombardovanja SRJ/Srbije "99-te godine... Poznato je koji su narodi stali, a koji ne, u odbranu srpskog naroda...
Ja ovo ne smatram politickom vec drustvenom temom...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Re: Francuska - istine i zablude
Nema dostojanstva danas u velikim tragedijama. One samo posluže kao povod da se političari još jednom oglase, svi tužni pretužni, da odmah potom pošalju avione u odmazdu, da običan narod po društvenim mrežama dokazuje svoju empatičnost putem reči i slika, da svi glumimo osetljivost i osećajnost... Sve je danas glumljeno/preglumljeno, forma je bitna, bitno je reagovati na velike stvari, važne stvari (zapravo stvari kojima se mediji hrane), od svega se pravi spektakl...
I zato taj naš jadničak na trotoaru nije bitan nikome... nije dospeo u vesti... nije dovoljno monumentalan u svojoj nesreći...
I zato taj naš jadničak na trotoaru nije bitan nikome... nije dospeo u vesti... nije dovoljno monumentalan u svojoj nesreći...
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
Ja bih se sa ovim slozio...
Danas je sve lazno, da ne kazem - nadrealno... I tako se vracamo na onaj citat cuvenog "nihiliste" koji je sve to jos lepse i slikovitije opisao...
I ne samo da je solidarnost lazna, lazni su i svi ti dogadjaji sami po sebi... Oni ne postoje, osim u masti gledalaca, od Srbije pa do daleke Mandzurije...
Od kad su mediji uspostavili tiraniju nad covekom kao mislecim bicem, stvarnost je razbijena, rascepkana, podeljena...
Danas je sve lazno, da ne kazem - nadrealno... I tako se vracamo na onaj citat cuvenog "nihiliste" koji je sve to jos lepse i slikovitije opisao...
I ne samo da je solidarnost lazna, lazni su i svi ti dogadjaji sami po sebi... Oni ne postoje, osim u masti gledalaca, od Srbije pa do daleke Mandzurije...
Od kad su mediji uspostavili tiraniju nad covekom kao mislecim bicem, stvarnost je razbijena, rascepkana, podeljena...
Vukota- Počasni član
digitalmandrak ::O likovima koji su okacili francusku zastavu umesto avatara na fejsu,padaju u patos,kace onaj hipi znak sa Ajfelovom kulom a znam da ih savrseno zabole ona stvar za tragediju koja se desila u Parizu...I odavde im porucujem,jedite g##na ,licimuri odvratni
Evo, Digi je već prokomentarisao...
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
Jeste, i to vrlo poeticno...
Citirao, i uzviknuo" "Amin!"...
Citirao, i uzviknuo" "Amin!"...
Vukota- Počasni član
Vukota :: Recimo, kad se dogodi takva tragedija, nas narod pozuri da pokaze solidarnost, dok prema pripadniku iste vrste koji lezi na ulici, onesvescen, ne pokazu ni elementarno osecanje pripadnistva jednoj drzavi i drustvu...
Mogao bi se taj covek valjati po podu dok ne izdahne, jer on je, ako vec nije narkoman, sigurno alkoholicar...
Na koji način pokaže solidarnost? Tako što će ostaviti cvet kraj ambasade usput ili okačiti zastavu kao ja na forum? Nije to solidarnost pa neka sam za nekoga i ja u toj grupi a nisam, govorim u svoje ime.
Kada čovek mora da učini i najmanji napor, solidarnost će izostati skoro redovno a naročito u primerima koje si naveo.
Da se osvrnemo na solidarnost samo u Srbiji. Ako je nema među nama, pa kako će je biti prema drugima? Na stranu stavljam ono što vlast uradi, to je protokol i uvek se računa na iznenađenja.
U zavisnosti od aktivnosti teme navešću primere solidarnosti koju niko nije primetio do nekih. (Treba čuti Boru Čorbu koji poredi medijsku propraćenost svake parade ponosa i onoga što radi npr. Bajk rok misija i ostali, popularno zvani "huligani".
Skoro smo imali dan žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj zbog pogroma Srba u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja” iz 1995. Gledala sam kroz prozor i niko nije stajao ili mi se učinilo da je jedan neko čekao da se upali zeleno na semaforu.
Tema odlična za one sa viškom kilograma.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Kod nas sve dolazi sa zakasnjenjem, pa i solidarnost...
To sto se neko setio, nakon 20 godina, da obelezi zlocin nad Srbima, smatraj zakasnelom reakcijom , kao i sve druge, njima slicne...
To je trebalo uraditi odavno, i tad je ljudima trebalo objasniti neke stvari vezane za ove prostore...
Domaci mediji su omanuli, jer nisu bili dorasli zapadnom medijskom monstrumu i cudovisnoj propagandi, ili smo i mi tome doprineli, na neki nacin...
Recimo, pre 10 godina, podjem u grad, i cujem nekog krtena kako strancu prvo objasnjava da je Sloba svrgnut s vlasti pa tek onda gde se nalazi Kalemegdan...
Kad sam upoznao neke Libijce pre cetiri godine, niko da pomene Gadafija i politiku, pricaju o svemu i svacemu ali Libiju i Gadafija niko ne pominje...
To je nekakav drustveni poremecaj, ako mene pitas...
To sto se neko setio, nakon 20 godina, da obelezi zlocin nad Srbima, smatraj zakasnelom reakcijom , kao i sve druge, njima slicne...
To je trebalo uraditi odavno, i tad je ljudima trebalo objasniti neke stvari vezane za ove prostore...
Domaci mediji su omanuli, jer nisu bili dorasli zapadnom medijskom monstrumu i cudovisnoj propagandi, ili smo i mi tome doprineli, na neki nacin...
Recimo, pre 10 godina, podjem u grad, i cujem nekog krtena kako strancu prvo objasnjava da je Sloba svrgnut s vlasti pa tek onda gde se nalazi Kalemegdan...
Kad sam upoznao neke Libijce pre cetiri godine, niko da pomene Gadafija i politiku, pricaju o svemu i svacemu ali Libiju i Gadafija niko ne pominje...
To je nekakav drustveni poremecaj, ako mene pitas...
Poslednji izmenio Vukota dana Pon Nov 16, 2015 2:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Vukota- Počasni član
Naravno, ne govorim o tome ko je zakazao što se takvog čina tiče, već o problemu da ljudi zastanu samo jedan jedini minut. Neću valjda u tom času da razmišljam o pogrešnoj politici. Šta sam radila pre, šta ću posle, ćutati kao svi?
_CRUCE SIGNATI _ !?!
Poslednji put izmenio Miško dana Pon Nov 16, 2015 2:59 pm, izmenio ukupno 2 puta
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Avramova ::Naravno, ne govorim o tome ko je zakazao što se takvog čina tiče, već o problemu da ljudi zastanu samo jedan jedini minut. Neću valjda u tom času da razmišljam o pogrešnoj politici. Šta sam radila pre, šta ću posle, ćutati kao svi?
To je u redu, ali...
Zasto ljudi tako ne zastanu kad se covek onesvesti posred Zelenog venca ili Kneza Milosa, recimo...
A ono, sve paze da se ne sapletu o njega...
Vukota- Počasni član
Ja sam van tokova lečka...Šta je bilo u bratskoj nam državi?!
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Miško ::_CRUCE SIGNATI _ !?!
Koji po redu...
Thabit ::Ja sam van tokova lečka...Šta je bilo u bratskoj nam državi?!
Nedozvoljena upotreba pirotehnickih sredstava...
Vukota- Počasni član
Vukota :: To je u redu, ali...
Zasto ljudi tako ne zastanu kad se covek onesvesti posred Zelenog venca ili Kneza Milosa, recimo...
O tome sam pisala i ne samo na ovoj temi. (Psihologija, tema "Solidarnost")
Neće jer ga nije briga, ne dešava se njemu a kada se njemu desi...
Znaš onu pričicu iz konc. logora?
Vukota ::Miško ::_CRUCE SIGNATI _ !?!
Koji po redu...Thabit ::Ja sam van tokova lečka...Šta je bilo u bratskoj nam državi?!
Nedozvoljena upotreba pirotehnickih sredstava...
Kao Zoran Vujke?
Thabit- Profi član
Znaci, te dve teme su na neki nacin povezane...
Ali to nije odgovor na pitanje, zasto se neko solidarise sa strancem o kome zna koliko i ja o podzemnim vodama u Mandzuriji, a coveka sa kim deli i drzavu i istoriju preskace kao da je gubavac...
Sta je to, poremecaj sistema vrednosti, crna rupa u pamcenju, dekadencija najviseg stepena, moralni kic i sund, ili nesto drugo, trece, peto...
Ali to nije odgovor na pitanje, zasto se neko solidarise sa strancem o kome zna koliko i ja o podzemnim vodama u Mandzuriji, a coveka sa kim deli i drzavu i istoriju preskace kao da je gubavac...
Sta je to, poremecaj sistema vrednosti, crna rupa u pamcenju, dekadencija najviseg stepena, moralni kic i sund, ili nesto drugo, trece, peto...
Vukota- Počasni član
Avramova ::Vukota :: To je u redu, ali...
O tome sam pisala i ne samo na ovoj temi. (Psihologija, tema "Solidarnost")
Neće jer ga nije briga, ne dešava se njemu a kada se njemu desi...
Znaš onu pričicu iz konc. logora?
Viktor Frankl?
Thabit- Profi član
Jeste Thabit.
Avramova ::Jeste Thabit.
Konformizam...
Thabit- Profi član
Thabit ::Kao Zoran Vujke?
Sve zavisi ko vodi istragu...
Vukota- Počasni član
Ko je Zoran Vujke?
Vukota ::Thabit ::Kao Zoran Vujke?
Anatomija 'državnih' službi...Gle!svi imate ista rešenja!!Bravo!10!
Thabit- Profi član
Avramova ::Ko je Zoran Vujke?
Vujke je bio Gradjanin Svrbije koji postrada u odajama ambasade USA...i nikom nista...
Thabit- Profi član
Thabit ::Vukota ::
Anatomija 'državnih' službi...Gle!svi imate ista rešenja!!Bravo!10!
Istina je tu suvisna...
Ne sme se ometati rad drzavnih organa u obavljanju sluzbene duznosti...
Vukota- Počasni član
Onda idemo kolektivno u Holivud.
Čemu sveti šumarak kad je šumadija poveeelika šuma....
Thabit- Profi član
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?