Ko je trenutno na forumu
Imamo 23 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 23 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Vera ili legalizovana sekta?
+9
Miskob
Thabit
inspy
furija
Batista
Avramova
Strelac
Vukota
Johny Bravo
13 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Vera ili legalizovana sekta?
"Mene je u drugu veru oterao Brankovic"...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Vukota ::"Mene je u drugu veru oterao Brankovic"...
E moj hecime
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Strelac ::Mico, pogledaj svaku nasu Slavu... to je festival cirke i zdranja... koliko tu ima hriscanstva... jel bio neko skoro na slavi gde se nije pokrenula bar neka neprimerena tema, gde se bar neko nije nazdrljekao alkohola...gde se postovao Svetac...
To je nas nacin da slavimo zivot, hedonisticki do daske...pa kad preteramo, onda se setimo Boga...
Dal to mozemo da menjamo...tesko, da to sve promenimo, ne bi vise bili mi... Patrijarh Pavle je govorio - Budimo ljudi iako smo Srbi... gresni smo mnogo, i za to nije kriva samo crkva, ne zelim sve da svalim na njih...
Znam i pozli mi od toga ali to me ne sprečava da ja radim onako kako treba. I kažem to, i govoriću, ne pravite proslavu već slavu.
Znamo da ni posle sahrane nije tiho i prilično.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Strelac ::E moj hecime
Nikada veru nisam poistovecivao sa patriotizmom... Za mene su to oduvek bile potpuno odvojene stvari...
Vukota- Počasni član
Vukota ::Strelac ::E moj hecime
Nikada veru nisam poistovecivao sa patriotizmom... Za mene su to oduvek bile potpuno odvojene stvari...
Slazem se...malo sam se nasalio sa dobro poznatim citatom...
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Ma znam...
Ali ima i takvih koji misle da ako je neko rodoljub ujedno mora biti vernik tj. ako nije vernik redovno nije ni rodoljub, patriota ili nacionalista, kako god da imenujemo ljubav prema otadzbini...
Ali ima i takvih koji misle da ako je neko rodoljub ujedno mora biti vernik tj. ako nije vernik redovno nije ni rodoljub, patriota ili nacionalista, kako god da imenujemo ljubav prema otadzbini...
Vukota- Počasni član
Vukota ::Ma znam...
Ali ima i takvih koji misle da ako je neko rodoljub ujedno mora biti vernik tj. ako nije rodoljub redovno je nevernik...
Slazem se! To mi je uvijek islo na zivce. Jer i sam nisam vijernik a smatram se rodoljubom.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
To je kroz raznorazne "mitove i mitologije" uslo u svest naroda i u njoj pustilo korena, pa se smatra da jedno ne moze da postoji bez drugog...
Vukota- Počasni član
Iako sam vernik i odgovara mi naša himna, ipak mislim da nije adekvatna jer nismo svi vernici niti za monarhiju pa bi je u tom smislu trebalo korigovati.
Čini mi se da postoji alternativa ali ne znam šta je u pitanju, to sam ovlaš čula.
Skrenuh sa teme.
Čini mi se da postoji alternativa ali ne znam šta je u pitanju, to sam ovlaš čula.
Skrenuh sa teme.
не знам,црква проповеда аскетизам и суздржавање, што има смисла када се уђе у све то и ту негде дође и ово са цигаретама и попом на снимку. Реално то је толико далеко од савременог света коме треба рационалан доказ "зашто бих, мада ни то обично није довољно.
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
inspy ::не знам,црква проповеда аскетизам и суздржавање, што има смисла када се уђе у све то и ту негде дође и ово са цигаретама и попом на снимку. Реално то је толико далеко од савременог света коме треба рационалан доказ "зашто бих, мада ни то обично није довољно.
Ne mogu ljudi zivjeti u laboratorijskim uslovima, ni sami popovi se ne pridrzavaju toga sto pripovjedaju. Svi imaju svoje poroke, pa i svestena lica. Pocnimo od alkohola koji svi konzumiraju, pa do masne hrane...
Postoji milion stvari koje su stetne za zdravlje, a on zapeo za cigare ko Natasha za babu.
Batista- Profi član
furija ::Ne razumem da li je narod dosao zbog kifli ili neceg drugog?
Zbog semena dođoše,podsticaj poljoprivredi al'da primEtim more svašta izraslo iz semena da se purnja
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Batista ::
Ne mogu ljudi zivjeti u laboratorijskim uslovima, ni sami popovi se ne pridrzavaju toga sto pripovjedaju. Svi imaju svoje poroke, pa i svestena lica. Pocnimo od alkohola koji svi konzumiraju, pa do masne hrane...
Postoji milion stvari koje su stetne za zdravlje, a on zapeo za cigare ko Natasha za babu.
Znaš Bati, mene savršeno ne zanima šta pop radi dok zagovara jedno a radi drugo. Niko ni za koga ne može tvrditi da li veruje ili ne pa čak ni za Blaženo Počivšeg Patrijarha Pavla. Što je u duši čovekovoj to niko ne zna ali ja znam šta je u mojoj.
Jednom prilikom u kancelariju je ušao o. NN i ja se prepadoh jer je na stolu u pepeljari purnjala moja cigareta. Bilo je kasno da je ugasim i kažem mu - meni je neprijatno zbog cigarete a on mi odvrati - neka sestro, to nije greh već porok kome i ja nekada pribegnem kada vidim šta se radi oko mene, u mojoj crkvi, a često dok pevam plačem.
Podsetiste me,ima tome prilično rat,kriza,sankcije,za vreme posta i sveopšteg patriotizma slučajno,a možda i nije,nađoh se na Slavi za stolom sa nekolicinom vladika,behu tu i kamere i izveštači raznorazni,beše tu i plavi oslić onako skromno spremljen,geršlo,posne pite,mučenica i sve reči na skromno ovozemaljsko življenje i duhovnu sitost...i tako skromno sve,lepo bilo zaista.
Kad odoše ovi iz rtrs-a,rts-a i lokalnih sve se u stranu sklonilo i krenulo se sa iznošenjem pastrmki,mladica,šarana,donesoše posnu fetu,donesoše konjak,viski i krenulo...Jedini koji je rekao reč protiv svega jeste Kačavenda...
Kad odoše ovi iz rtrs-a,rts-a i lokalnih sve se u stranu sklonilo i krenulo se sa iznošenjem pastrmki,mladica,šarana,donesoše posnu fetu,donesoše konjak,viski i krenulo...Jedini koji je rekao reč protiv svega jeste Kačavenda...
Thabit- Profi član
@ Thabit
Kačavenda je bio nervozan jer njegove potrebe nisu bile zadovoljene...
Miskob- Novi član
- Broj poruka : 63
Datum upisa : 25.12.2012
Miskob ::@ Thabit
ima i toga!da mu ne uskratiše aperitiv!
Nešto se mislim,sklonjen je zajedno sa nekolicinom patriotski raspoloženih,nije on niti jedini niti je sa njim pročišćen red svetovnih izvukao pogrešnu stvar u pogrešno vreme,a neko bubice imao
Thabit- Profi član
Mislim da mu je važniji desert od aperitiva , al' neka- svak ima svoj ukus. Izgleda da svi moramo kad-tad otkriti svoje tajna skrovišta?
Miskob- Novi član
- Broj poruka : 63
Datum upisa : 25.12.2012
Crkvu treba poštovat, bez obzira kakva je, jer ona je zajednica naroda.. Kakav je narod, crkva je solidna.. Da treba menjat mnoge stvari u crkvi, to stoji.. Ja poštujem crkvu, iako jedan period ne idem u nju zbog ne slaganja sa određenim dešavanjem, zbog toga da crkva treba da izbaci iz svojih redova one koji opogane crkvu, i da za takve treba anatema, a ne " počasna " penzija, kao što se sada radi...
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
@sini_
Misliš li da je dovoljno ne ići u crkvu a ne reći sveštenstvu zbog čega?
Misliš li da je dovoljno ne ići u crkvu a ne reći sveštenstvu zbog čega?
Avramova ::Batista ::
Znaš Bati, mene savršeno ne zanima šta pop radi dok zagovara jedno a radi drugo. Niko ni za koga ne može tvrditi da li veruje ili ne pa čak ni za Blaženo [i]Počivšeg Patrijarha Pavla. Što je u duši čovekovoj to niko ne zna ali ja znam šta je u mojoj.
Mene bi zanimalo, jer tu dolazimo do pitanja kredibiliteta. Vladike i popovi nisu samo tu da bi nam rekli sta trebamo raditi, nego da to i svojim primjerom pokazu. Zamisli covjeka od 250 kila koji reklamira preparate za mrsanje. Ko bi mu povjerovao da to funkcionise?
Da ne pominjemo da je covjek izvalio glupost neopjevanu: "Svako ko skrati sebi zivot je samoubica i treba da bude sahranjen van groblja." Pa svi smo onda samoubice. Nema covjeka na ovoj zemlji koji nije nekim svojim djelom sam sebi skratio zivot.
Batista- Profi član
Vera je postala pomodarstvo, crkva puna a vere nigde, većina se ne drži ni jednog zakona božjeg.. Sve se svodi na ceremoniju, neku tradiciju, a nigde duha i boga živoga... Kako je nekad bilo lepo u crkvi, kad je za većinu bog bio Tito, crkva je bila skoro prazna, bilo nešto baka i deka po ćoškovima. ali i skoro prazna, bila je puna duha svetoga, ja kao klinac uživao sam u tom ambijentu...
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Batista ::Avramova ::Batista ::
Znaš Bati, mene savršeno ne zanima šta pop radi dok zagovara jedno a radi drugo. Niko ni za koga ne može tvrditi da li veruje ili ne pa čak ni za Blaženo [i]Počivšeg Patrijarha Pavla. Što je u duši čovekovoj to niko ne zna ali ja znam šta je u mojoj.
Mene bi zanimalo, jer tu dolazimo do pitanja kredibiliteta. Vladike i popovi nisu samo tu da bi nam rekli sta trebamo raditi, nego da to i svojim primjerom pokazu. Zamisli covjeka od 250 kila koji reklamira preparate za mrsanje. Ko bi mu povjerovao da to funkcionise?
Da ne pominjemo da je covjek izvalio glupost neopjevanu: "Svako ko skrati sebi zivot je samoubica i treba da bude sahranjen van groblja." Pa svi smo onda samoubice. Nema covjeka na ovoj zemlji koji nije nekim svojim djelom sam sebi skratio zivot.
Zašto sam rekla da me ne zanima, pa zato što ne mogu da znam ko veruje ko ne veruje; ne mogu da znam šta rade, ni to nije dostupno, makar ne sve i uvek pod sumnjom u istinitost ali... i sama zagovaram stav da vernici delom snose odgovornost za to u kom slučaju treba da reaguju u svojoj parohiji pa dok ne stignemo do vrha gde sama ili sa manjom grupom nikada ne mogu stići.
sini_do ::Vera je postala pomodarstvo, crkva puna a vere nigde, većina se ne drži ni jednog zakona božjeg.. Sve se svodi na ceremoniju, neku tradiciju, a nigde duha i boga živoga... Kako je nekad bilo lepo u crkvi, kad je za većinu bog bio Tito, crkva je bila skoro prazna, bilo nešto baka i deka po ćoškovima. ali i skoro prazna, bila je puna duha svetoga, ja kao klinac uživao sam u tom ambijentu...
Bogami, ne videh dugo gužvu u parohijskom hramu pa me uhvati tuga.
sini_do ::Vera je postala pomodarstvo, crkva puna a vere nigde, većina se ne drži ni jednog zakona božjeg.. Sve se svodi na ceremoniju, neku tradiciju, a nigde duha i boga živoga... Kako je nekad bilo lepo u crkvi, kad je za većinu bog bio Tito, crkva je bila skoro prazna, bilo nešto baka i deka po ćoškovima. ali i skoro prazna, bila je puna duha svetoga, ja kao klinac uživao sam u tom ambijentu...
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Kada bi majcica Crkva "odresila kesu" Srbija bi bila kao Svajcarska...
Vukota- Počasni član
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?