Ko je trenutno na forumu
Imamo 122 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 122 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Galerija radova naših forumaša
+27
Poli
Mesrine
trepavica
Strelac
Lilith
furija
Vukota
Time
laza
inspy
ikonopisacislikar
ttooma
Johny Bravo
Marea
Brndza
Fristajlo
Toriel
sini_do
slavena
Killjoy
Anica
Smiljan
Sklad odjeka
Hipi
digitalmandrak
Orhideja
Avramova
31 posters
Strana 4 od 10
Strana 4 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Galerija radova naših forumaša
@Poli
Sve više me oduševljavaju tvoji radovi.
Sve više me oduševljavaju tvoji radovi.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Hvala ti, mada je ovde doslo do refleksije..to se ponekad desava, a mislim da ovu nisam dobro editovala..provericu.
Poli- Legendarni član
- Broj poruka : 13437
Datum upisa : 25.03.2014
Istina da se mora oprezno fotografisati a naročito one sa staklom, osim ako je umesto običnog stakla antirefleksivno koje je u svakom slučaju pravi izbor, mada se i tu mora voditi računa iz kog ugla fotografisati.
@Poli i Oblica svaka čast ,radovi su vam odlični.Još nisam slikao uljem na platnu a voleo bih jednom da probam
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
Evo još jedna umetnica. Bravo oblica! Vrlo lepo, i mira i nemira na uzburkaloj morskoj površini.
Luna...ulje na platnu
Poli- Legendarni član
Johny Bravo ::
Ne vidi se, nisu ti dobri linkovi.
EDIT
vide se kad ubacis direktno u browser
Poslednji izmenio Time dana Pet Mar 28, 2014 7:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Time- Super član
- Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012
juče su se videli...
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Jutarnja toaleta...ulje na platnu
Poli- Legendarni član
Ravnoteza tela...ulje na platnu
Poli- Legendarni član
Odaliska....ulje na platnu
Poli- Legendarni član
Poli,svaka cast...
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Poli ::Ravnoteza tela...ulje na platnu
Lepa slika, stvarno... Boje su fino uskladjene i nema previse jakih kontrasta, i to je sasvim dobro... Medjutim, nikako da nadjem vezu izmedju ravnoteze tela i njegovog polozaja na slici, jer mi vise lici na telo u padu nego u mirovanju... Takav njegov polozaj daje dinamiku ali mu nedostaje element koji bi simbolizovao tu ravnotezu... Recimo, vidim tu sliku u galeriji i biram izmedju te i neke druge, pa vrsim raznorazna merenja i poredjenja dok na kraju ne odaberem onu koja mi se najvise dopada... Za mene je ovo "nedovrsena slika"...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
valjda se neće ljutiti ako kažem da mi svaka deluje nedovršeno, naročito nedostatk senki.
loše naslikane šake, stopala, detalji... da ne nabrajam...
loše naslikane šake, stopala, detalji... da ne nabrajam...
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Izgled ljudske figure zavisi od slikarskog pravca koji se koristi prilikom izrade odredjene slike, kao i umeca i sklonosti samog slikara... Jedno je ljudska figura koja se srece kod slikara koji su pripadali humanizmu i renesansi a nesto sasvim drugo ona (ljudska figura) koja je predstavljena u radovima ekspresionista ili nadrealista, ili opet portretista... Svaki slikarski pravac menja odnos coveka prema nekom delu njegove stvarnosti, pa otuda i razlike u dozivljaju i opisivanju istog... Slikarstvo se pomera od realnog ka apstraktnom, pa su mesavine razlicitih stilova danas sasvim uobicajene... Nema ovo veze sa slikama koje su ovde postavljene, govorio sam uopsteno o slikarstvu...
Vukota- Počasni član
Ne ljutim se ni na koga..vec sam rekla da sam ekspresionista..i smatram da je danas cisti realizam nepotreban jer imamo nove medije kao sto je fotografija na primer...ja ne tezim perfekcionizmu,moje sredstvo je boja, a slike nastaju u jednom dahu i nema doslikavanja i davljenja ....tu se gubi osnovna ideja..i jos jedna okolnost ,..slikam iskljucivo spahtlom , pa otud izgled nedovrsenosti.Ja to zovem svezina...
Poli- Legendarni član
Za Vukotu...mozemo je nazvati kako bilo...
Poli- Legendarni član
"Nedovrsena slika" je izraz koji su koristili pojedini slikari kako bi sto lakse opisali neku sliku koja nije potpuno zatvorena ili zaokruzena celina, pa tako ostavlja prostor koji naizgled deluje neupotpunjeno... To je njihov simbolican naziv za nesto sto se nalazi u dinamici ili stalnom kretanju, nesto sto je potpuno ali istovremeno ostavlja utisak praznine... Ja sam od njih preuzeo taj naziv i koristim ga kada primetim takvu sliku...
Vukota- Počasni član
Što je nekome nedovršeno nekome je dovršeno.
Gogen - Ćemu ropsko oponašanje prirode?
Gogen - Ćemu ropsko oponašanje prirode?
To bi morala da pitas da Vincija i generaciju 1453-ce... Licno, mislim da se covek nikad nece osloboditi oponasanja prirode jer je i sam deo nje... Doduse, kao obican majmun, ali je ipak njen sastavni i neraskidiv deo, pa tako i njega samog mozemo smatrati jedinstvenim primerkom majmuna sa osecajem za boju, oblik i formu... Doduse, vise postujem renesansu od ekspresionizma ali sve je to stvar licnog ukusa...
Vukota- Počasni član
Nije u redu oponasati renesansu,u danasnje vreme.Zivimo u vremenu
brzih promena,novih tehnika u umetnosti ,.Doduse i ja postujem renesansu,ali anahrono je u doba digitalnih tehnologija, slikati jednu sliku godinama.prvo nemamo vremena za to, drugo nemamo mecene koje ce strpljivo cekati,da slikar zavrsi poslednju dlacicu na krznu preko ramena neke dame.To je jednako kao gradnja gotske katedrale danas,u vremenu gvozdja, stakla,i betona...da ne davim vise.Slika je gotova onda kad slikar tako odluci..
brzih promena,novih tehnika u umetnosti ,.Doduse i ja postujem renesansu,ali anahrono je u doba digitalnih tehnologija, slikati jednu sliku godinama.prvo nemamo vremena za to, drugo nemamo mecene koje ce strpljivo cekati,da slikar zavrsi poslednju dlacicu na krznu preko ramena neke dame.To je jednako kao gradnja gotske katedrale danas,u vremenu gvozdja, stakla,i betona...da ne davim vise.Slika je gotova onda kad slikar tako odluci..
Poli- Legendarni član
Zivimo u vremenu koje sami pred sebe postavimo, i molimo se bogovima u koje verujemo a ne onima koje nam je "moderna" civilizacija nametnula... Takvih bogova ima mnogo-jedni su zastitnici vremena i puteva, drugi zdravog razuma, treci coveka cuvaju od zabluda i iluzija, a cetvrti, opet, stite dobre i pravedne od zamki "globalizacije" i ne dozvoljavaju mu da upadne u carstvo njene vecne tame...
Cast i pozdravi svim umetnicima koji slede svoj vlastiti put.. Molicu se bogovima za njihovu dobru srecu i povoljan vetar...
Cast i pozdravi svim umetnicima koji slede svoj vlastiti put.. Molicu se bogovima za njihovu dobru srecu i povoljan vetar...
Vukota- Počasni član
Vukota :: To bi morala da pitas da Vincija i generaciju 1453-ce... Licno, mislim da se covek nikad nece osloboditi oponasanja prirode jer je i sam deo nje...
Oponaša je ali ne ropski. U vreme da Vinčija i ostalih nisu postojali fotoaparati te se priroda zaista morala ropski oponašati za uspomenu i dugo sećanje likova i predela gospode za koju su ovi slikali. Tu bi se već moglo govoriti o veštini prenošenja spoljnjeg opažaja na platno, a ne o umetničkoj slobodi.
Tako je Vukota,opet se na svoj nacin slazem s tobom,i tvojim analitickim nacinom, posmatranja zivota i nas kao individua u njemu.
U to ime valjda cu se usuditi posle ovoliko diskusija, da postavim jos neku "nedovrsenu" sliku,.....a mozda i ne...Puno sam izlagala, prodavala...i sad je vec doslo do zasicenja..a jos kad moram da objasnjavam sliku..to mi je malo..previse.
U to ime valjda cu se usuditi posle ovoliko diskusija, da postavim jos neku "nedovrsenu" sliku,.....a mozda i ne...Puno sam izlagala, prodavala...i sad je vec doslo do zasicenja..a jos kad moram da objasnjavam sliku..to mi je malo..previse.
Poli- Legendarni član
Strana 4 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 4 od 10
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra