Ko je trenutno na forumu
Imamo 37 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 37 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
+40
Batista
Johny Bravo
country girl
crni labud
Komsinica
furija
Vukota
Sinaj
Strelac
Marea
Admin
djavolica
Loreal
Time
Evgenija
carsamuilo
Debilko
laza
Vrdalama
Fi Pi
Nova clanica
slavena
Hipi
Mastifal
Prince
Dotore
inspy
Johnny-Azra
Orhideja
Snowflake
svejedno
Bass
shondononda
RINGE
Cleopatra
Lila
digitalmandrak
Fristajlo
Dragana
Avramova
44 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 8 od 44
Strana 8 od 44 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 44
Re: Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
pa nije bas tako, kako sad-kome se svidja... ja ovde vidim nekakvu osudu sireg opsega, mada je problem u tome sto takvim 'sabanskim', kako gore napisa, stavom, samo dokazujete enormnu kolicinu ogorcenosti prema vlastitim (ne)sposobnostima,kao i vecina srbijanaca. opet po principu-ko te *ebe kad si glup
Mastifal- Profi član
- Broj poruka : 1568
Datum upisa : 18.03.2010
Ceca je prava diva Balkanske muzike...Ona je nešto najbolje što se moglo desiti Srbiji u zadnjih 20 godina...Oplemenila je muzičku scenu toliko,da se to i te kako sjetilo na muzički imidž,mogu reći slobodno,cijelog Balkana,u svijetu...Ceca je pojava koja je bila potrebna ovom napaćenom narodu...Njene pjesme govore sve,oslikavaju današnjicu...Ceca je na neki način prorok...O umjetničkim vrijednostima tekstova izlišno je govoriti..Mslim da su pravi rariteti,i imaju veoma velku vrijednost...Ona je čak i trener,vođa jednog od najbojih evropskih klubova,žena koja zna šta hoće...Ona je pravi uzor omladini širom Balkana...Žalosno je da pored njeni glasovnih kvaliteta,iznošenja pjesama na sceni,raskošne ljepote ide neko drugi na evroviziju...Poslati nju kao predstavnika Srba na evroviziju značilo bi pun pogodak...Evropa bi se svadigla na noge,Kosovo bi nam se vratilo..Ulazak u E.U.bio bi ubrzan...CECU za ambasadora pri U.N....Ceco volimo te...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Zanimljivo je da je baš izabrana Ceca, ako se dobro sjećam Dragana M. je došla prva na scenu i dan danas ta pjevačica je po glasu, stasu i ukusu daleko gora od Cece, pa opet izabrana je Ceca za nekoga koga treba okriviti. Za šta je kriva uopšte? Za umjetnost...umjetnosti odavno nema, na ovim prostorima je bilo Ceca i prije Cece i odavno je narodna muzika prešla u neki turbo folk.
Akcenat je stavljen na Cecu, neka bude kriva za sve što se desilo ovom napaćenom narodu.
Poređenje Marije Kalas i Cece je u najmanju ruku neukusno, školovana operska pjevačica i jedna obična djevojka iz sela...mislim...uozbiljimo se. Neko voli operu, neko obične pjesme, neko turbo folk a neko rok, pop, tehno, pank itd bar je to tako raznovrsno. O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Fri pitanje za tebe i Av da imate priliku popiti kafu sa Cecom da li bi je odbili?
Akcenat je stavljen na Cecu, neka bude kriva za sve što se desilo ovom napaćenom narodu.
Poređenje Marije Kalas i Cece je u najmanju ruku neukusno, školovana operska pjevačica i jedna obična djevojka iz sela...mislim...uozbiljimo se. Neko voli operu, neko obične pjesme, neko turbo folk a neko rok, pop, tehno, pank itd bar je to tako raznovrsno. O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Fri pitanje za tebe i Av da imate priliku popiti kafu sa Cecom da li bi je odbili?
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Pio sam ja kafu i sa manje interesantnima, ali se uopšte ne radi o tome.Orhideja ::
kada bih mogao da biram da li bih kafu pio sa njom ili sa Marijom Kalas, bila bi "mrtva trka"; no, kada bih mogao da biram koga da slušam, e- tu se stvari menjaju. Jer, njih dve se bave nečim što se zove umetnost pevanja, muzikom, a samo jedna je to zadržala u svom ekspozeu...
No, čak ni to nije tema u ovome; "Ceca" je fenomen, bez obzira na gospođu Ražnatović, koja je takođe delimično žrtva jednog opasnog trenda, samo se razlikuje po tome što je ona odlično finansijski obeštećena u toj igri. Trend se sastoji u tome što je godinama sistematski srozavan kriterijum toga šta je dobro i vredno epiteta da se naziva umetnost i umetnik, a šta ne, i to se obavezno preliva i u druge sfere društvenog miljea. Kulturološka devijacija i inflacija proizvela je strahovit pad kriterijuma u mnogo važnijim aspektima naših života, i tako smo došli do nekog stadijuma da su ljudi postali nezahtevni, nesposobni da pravilno i nezavisno prosuđuju šta je za njih dobro, a šta loše. Postali su podložni uticaju marketinga do te mere i toliko nekritični prema svemu oko sebe, da je bilo lako izvedivo prodati im lošu robu kao dobru i kvalitetnu, jer su izgubili orijentir.
Tada smo i svi mi postali roba široke potrošnje; to nas je učinilo robom, kojom se trguje, izgubili smo moć da zabranimo, da nećemo, pravo da nas se pita. Tada je ukinuta demokratija; jer, ona nije mogućnost biranja između loših, već mogućnost izbora boljih. Svima je ovo prilično jasno, samo što su neki spremni da to vide (to su oni koje zovu teoretičarima zavere) i oni, koji u pokušaju da taj pežorativni epitet izbegnu - negiraju sa podsmehom.
Ceca? Osrednji talenat, dopunjen marketinškim trikovima do spektakularnosti. Jer, to što ona radi je njen maksimum; ta fuzija nekoliko jeftinih muzičkih štosova svakako ne zaslužuje da dobija toliki prostor, a još manje da zauzme toliki; ima nas, koji se sećamo nekih imena narodne muzike, koja neću ni da pomenem u istoj rečenici sa ovakvom osrednjom pevačicom, da ih ne uvredim kao umetnike, jer je razlika u umetničkom dometu tolika da je to ponekad i komično.
I dan danas rade neki drugi taj "posao" daleko talentovaniji izvođači, neuporedivo veštiji i obrazovaniji, ali im se ne daje toliko prostora. Zašto, objasnio sam gore, pa ko shvata, shvata.
Ko ne, neka odvrne neki mega hit do koske i nek' uživa; ali, nemoj da mi se posle žali na vlast. Ona je taman takva; osrednja.
To je realnost...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Mastifal ::au jbt, ne mogu da verujem da jedna zena (ali doooobra zena,da ne kazem 'extra pi***a) moze da vam nabije toliko kompleksa... he he , oslabio ego, proradila sujeta, 'oce to... pateticni ste kao i cela ova tema uostalom...
Da ti pravo kazem, evo ja joj bas zavidim! Toliko se inferiorno osecam pored takve jedne persone da cu sad da se stidim jedno pola sata! Kakvi, covece, ko bi se jos merio s takvim glasom, takvom elokvencijom, takvom postenjem, eeeej! Cak se mislim... jebote, ako je stvarno tako dobra k'o sto kazes, mozda bih je i ja kresnula ::
I jeste neukusno poredjenje Marije Kalas sa ovom prostakusom, jer Marija Kalas se bavi muzikom i tu nema mesta raspravi o ukusima. Nego, sta je to tako fascinantno u ispijanju kafe sa seljancicom iz Zitoradje?
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
Mastifal :: da uprostim...? ovo je za av@
Nema potrebe, čak i tvoju logokloničnu misao potpuno razumem i ne opravdavam ali, ti na to imaš pravo.
fri@ jbg,svako u zivotu ima sanse da iskoristi inteligenciju i nesto postigne, sad, to sto 'sabanoidi' bleje, to je vec, cini mi se, nedostatak unapred pomenutog... (po principu 'ko te *ebe sto si glup)...
Hajde ovo stavi u kontekst "fenomen Ceca". Koji je to kvalitet koji ona nudi pa da s opravdanjem nosi epitet "Ceca kraljica"? Daj makar jedan, tri je nemoguće ni izmisliti.
Kreni od pretpostavke da nikada nije bila Arkanova žena. Šta bi ponudila javnosti?
Kažeš...
(ali doooobra zena,da ne kazem 'extra pi***a)
... a onda cela misao
Mastifal ::au jbt, ne mogu da verujem da jedna zena (ali doooobra zena,da ne kazem 'extra pi***a) moze da vam nabije toliko kompleksa... he he , oslabio ego, proradila sujeta, 'oce to... pateticni ste kao i cela ova tema uostalom...
Kome ona nabija komplekse? Tu si lupio. Napisah nešto a ti me nisi razumeo. Da je slikarka, možda, ali samo možda bi moglo da se kod mene i sličnih meni (koji se bave slikanjem) pojavi zrnce sujete ali to ovoga puta nije slučaj pa, prema tome, i dalje je tvoje obraćanje neistomišljenicima lupetanje. Pitam se, kakva sujeta radi u slučaju muškaraca koji Cecu ne doživljavaju kao umetnicu već kao običan šund.
Niti smo mi patetični niti tema. Ovaj problem se posmatra iz malo ozbiljnijeg ugla a ne prostog (sujeta, ljubomora i te gluposti).
Mastifal ::Jbt, tebi lupa svako ko vidi dalje od tastature, pateticno. Cini mi se da je tako bilo i na onoj temi o nasilju nad roditeljima pa si je pomerila u levo kod Albukerkija... I nisam ja nista lupio nego vam je tema pala u vodu zajedno sa vasim misljenjem, idem da potopim jos neku dok mi ne pocne film..
Ma kako da ne! Sve si nas potopio svojim argumentima, a naročito mene kada te optužujem da lupaš. Nisi korektan ali nema veze. Ne bi valjalo da smo svi jednaki.
Orho,
Iskreno, želja da popijem kafu sa Cecom kao javnom ličnošću se ne nalazi na mom spisku (da ga imam).
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Snowflake :: I jeste neukusno poredjenje Marije Kalas sa ovom prostakusom, jer Marija Kalas se bavi muzikom i tu nema mesta raspravi o ukusima. Nego, sta je to tako fascinantno u ispijanju kafe sa seljancicom iz Zitoradje?
Tačno da je neukusno i prva sam spomenula Mariju Kalas a evo i kada, neka se zna:
Dragana ::
Fascinantna je svaka glazba koja u čovjeku uspije pobuditi pozitivnu emociju . Pa zvala se ta glazba ; pop , rok ili folk ... Bila to Seln Dion ili pak Ceca ...
Fascinantnost Cece je u djeliću njenoga glazbenoga zvuka , njenoga glasa i riječi ...
Avramova ::Šta ćemo nazvati fascinacijom stvar je ličnog prepoznavanja. Mnogi greše jer, ako kažem da me Ceca fascinira (a ne fascinira me), šta da kažem za Mariju Kalas koja je svojim opusomm fascinirala planetu Zemlju.
Druže,ja neznam što oni imaju protiv CECE...Jeli najbolja,jeste...Jeli najljepša,jeste...Orhideja ::
Jeli pamena,jeste...E sad,ona nije kriva što je najpopularnija i što svi redom oće da je s*ebu...Da ti kažem nešto ..Ja mslim da se radi o ljubomori..Pogledaj ovo druže...
Vjeruj mi da bi mnoge voljele da izgledaju poput nje....CECO mi te volimo...Uz tebe smo...
Da sam žemsko ja bih je stavio na avataru...
Johnny-Azra- Super član
@Johnny
Neka je sve to što si pobrojao tačno (stvar je ličnog doživljaja), zaboravio si ključnuu stvar; zna li Ceca da peva?
Imam protiv Cece ohoho, kako ne bih imala. Beše gradjanski rat.
Dobro je da nisi žensko. ::
Neka je sve to što si pobrojao tačno (stvar je ličnog doživljaja), zaboravio si ključnuu stvar; zna li Ceca da peva?
Ceca ne da pjeva,nego pjeeeeeeeeeeva....Da nezna da pjeva nebi bila u sam vrh...Avramova ::@Johnny
jel ti to oćeš da kažeš da je CECA svijom muzikom izazvala građanski rat,ili je zbog CECE izbio građanski rat...CECA zaslužuje da se vode ratovi zbog nje...Avramova ::
Da sam žensko ona bi mi bila idol...A pošto sam muško idol mi je deda Johnny...Avramova ::
Johnny-Azra- Super član
Avramova, nisam ja imala nameru da ti zamerim sto spominjes Kalasovu, vec sam se samo nadovezala na onu pricu o tome da je neukusno porediti ih, ali ne iz razloga sto je Ceca samouka pevaljka i sto neko voli turbo folk i sto je to stvar ukusa, vec zato sto je smesno uopste i pomisliti na poredjenje ove dve zene. U bilo kom smislu.
Snowflake- Član
Johnny-Azra ::
Ceca ne da pjeva,nego pjeeeeeeeeeeva....Da nezna da pjeva nebi bila u sam vrh...
Znaš li ti Johnny šta je slavujeva pesma za cecino pevanje?
@Snowflake
Razumela! :cheers:
Snowflake ::
Jesam tebe nesto pitao? Idi kuvaj rucak i uzivaj...
Av@ pa ti si stvarno neozbiljna... plasis se cece, a... plasio bih se i ja crnih dzipova :: Sve citam tvoje postove i ostale u nizu, i ne kapiram sta si njima htela da kazes... Otvorila si temu iz dubine nekog tesko ukorenjenog kompleksa, predrasuda i ko zna cega jos, bez nekog osnova, i dokazujes kako je 'tamo neka' zena upropastila ovu drzavu, ako sam ja dobro razumeo... Ostali su ti se pridruzili u vredjanjima bez osnova, naravno, bole mene za Cecu ali se smejem vasem nacinu razmisljanja i to me posebno raduje. Nastavite tako, bilo bi dosadno da je suprotno ::
Poslednji izmenio Mastifal dana Pon Nov 01, 2010 11:24 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Mastifal- Profi član
A ti si mi cale pa bi trebalo da te pitam pre nego sto nesto napisem? ::Mastifal ::Jesam tebe nesto pitao? Idi kuvaj rucak i uzivaj...Snowflake ::
Snowflake- Član
Snowflake ::
pa mislio sam da ti je IQ barem malo zinad sobne temperature (kod mene u sobi je oko 28 C)... Izgleda da sam se zaebao...
I, kako to obično biva, u nedostatku argumenata, krećemo sa uvredama.
Ubuduće, molim bez vredjanja.
Poslednji put izmenio Avramova dana Pon Nov 01, 2010 11:57 am, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Opomena zbog nepoštovanja Pravilnika)
Mastifal- Profi član
Kume Čoče,znaš l ti što je CECINO pjevanjue za slavujevu pjesmu...Eeeeeeeeeeeeee...Onda ti ne razumiješ njene pjesme... :cush:Avramova ::
Znaš li ti Johnny šta je slavujeva pesma za cecino pevanje?
Johnny-Azra- Super član
Jesi ti držala svijeću Kalasovoj,pa znaš kakva je ona bila ..A..Ja CECI jesam i znam da je poštena...E tako mure moje,da znaš,i da znaš da je bolji čoek od Kalasove sto puta...Ču Marija Kalas i CECA...I to u bilo kom smislu...Bože mi pamet sačuvaj od ovakvih izjava....Snowflake ::vec zato sto je smesno uopste i pomisliti na poredjenje ove dve zene. U bilo kom smislu.
Johnny-Azra- Super član
Pogledaj ovo rođo..Jbt,kao da gledam četnika...
Johnny-Azra- Super član
vidim rodjace, vidim... dobro da je obrijala bradu...
Mastifal- Profi član
Mastifal ::
Očigledno da nisi shvatio suštinu istinskog problema i ja više nemam nameru da ti suprotstavim svoje mišljenje.
Poslednji izmenio Avramova dana Pon Nov 01, 2010 12:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : korekturna greška)
Johnny-Azra ::
Pogledaj ovo rođo..Jbt,kao da gledam četnika...
Kada si promenio mišljenje o četnicima?
Molim malo ozbiljnosti na temi, govorimo o Cecinom "umetničkom" uticaju na današnju populaciju.
zato sto ti postovi nemaju veze sa vezom, i ne isplati ti se da pises o istim. koji je to istinski problem, 3 miliona nezaposlenih? istinski problem je onaj koji vidis kad izadjes na ulicu, ovaj ovde, samo fikcija... posto vidite nekakve probleme tako gde ih ni retardirano dete od sedam godina ne vidi... ne zato sto je retaerdirano, vec stoga sto ni njemu nije tesko da ga resi...
Rodjule, ista majka, ja kad ti kazem...
Rodjule, ista majka, ja kad ti kazem...
Mastifal- Profi član
Mastifal ::
Opet logoklonija. Pa baš je problem, izmedju ostalog, što veliki procenat od tih tri miliona nezaposlenih pada u trans slušajući i gledajući Cecu koja se, zahvaljujući vihoru gradjanskog rata obogatila i postala to što jeste. O mladima da i ne govorim, tu je tek problem.
Rekoh da neću više, otelo se.
Poslednji izmenio Avramova dana Pon Nov 01, 2010 11:59 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Vidis, zato se ja po pitanju tvog IQ-a uopste nisam zajebalaMastifal ::pa mislio sam da ti je IQ barem malo zinad sobne temperature (kod mene u sobi je oko 28 C)... Izgleda da sam se zaebao...Snowflake ::
Uvek su me po forumima fascinirale ove pojave koje, kad ne znaju sta bi pametnije rekle na odredjenu temu, pocnu da vredjaju neistomisljenike i jos kontaju da su smesni
Snowflake- Član
Mastifal ::Snowflake ::
pa mislio sam da ti je IQ barem malo zinad sobne temperature (kod mene u sobi je oko 28 C)... Izgleda da sam se zaebao...
I, kako to obično biva, u nedostatku argumenata, krećemo sa uvredama.
Ubuduće, molim bez vredjanja.
Mastife
NE bih da se mešam, ali čini mi se da je ovo za IQ uvreda, ali naravno tvoj potpis i "genijalni" postovi govore o tebi više nego što sanjaš.
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
Strana 8 od 44 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 44
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 8 od 44
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra