Ko je trenutno na forumu
Imamo 18 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 18 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Večni život
+11
strško
Avramova
Miško
Dragana
cvjeticanin
Istina ex Natasha
Bass
cat09
Orhideja
Arwen Evenstar
ellen
15 posters
Ideja forum :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija
Strana 1 od 1
Večni život
Da li Vas privlači ideja o životu bez smrti?
ellen- Napredni član
- Broj poruka : 703
Datum upisa : 25.03.2010
Re: Večni život
Ne privlaci me nesto specijalno, jer mislim na danas, na trenutak u kome ja zivim i stvaram, ali verujem da kada telo umre, dusa i dalje zivi.
Na nekom drugom svetu ili u drugoj osobi nije toliko vazno, bitno je da zivi, u nekome i negde.
Na nekom drugom svetu ili u drugoj osobi nije toliko vazno, bitno je da zivi, u nekome i negde.
Arwen Evenstar- Super član
- Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 41
Više puta sam se vraćala na ovo pitanje i nikako da dođem do konačnog odgovora.Pomisloim sta ce mi vecni zivot ako pored sebe vise necu imati one koje volim najvise...cemu onda svrha tog mog vecnog zivota.To je jedna od misli koja mi pada na pamet kad god postavim ovo pitanje.Vise sam za ideju da zaustavim starenje nego da vecno zivim.
ellen- Napredni član
- Broj poruka : 703
Datum upisa : 25.03.2010
Rađanje, odrastanje, sazrijevanje i starost su životna doba kroz koja prolazi čovjek do smrti.
Vječni život, ne, šta da radim s njim kad oko mene nema onih koje volim, kad su oni već recimo umrli.
Vječni život, ne, šta da radim s njim kad oko mene nema onih koje volim, kad su oni već recimo umrli.
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
ellen ::Da li Vas privlači ideja o životu bez smrti?
Da, ali u izmenjenim okolnostima
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Datum upisa : 24.03.2010
Kul bi bilo biti besmrtan.
Bass- Član
- Broj poruka : 484
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Pretpostavljam da su vecina clanova ovog Foruma hriscani. A hriscani su ljudi koji u svemu oponasaju sina Bozjeg Isusa Hrista. Kroz Sveto Pismo saznajemo da je on morao dati otkupnu zrtvu na krstu, tj. proliti svoju nevinu krv za ociscenje nasih greha. To znaci, da svako ko iskazuje veru u Isusa i tvori volju Bozju /zapovesti/, ima vecni zivot u Bozjem Kraljevstvu, tj. u raju. Previse bi bilo da navodim Biblijske stavke o uskrsenju mrtvih. U Novom Zavetu pise da ce se otvoriti Knjiga zivota. Cije se ime ne nadje, taj nece imati spasenje, tj. vecni zivot. Naravno da bih zelela da vidim Stvoritelja i Isusa, ostale Bozje pomazanike, od Mojsija, Abrahama, Ilije, Danijela...iz Starog Zaveta i Isusove verne ucenike: Mateja, Jovana, Timoteja, Luku, Pavla, Judu /Isusovog Brata/, Jakova... prvog hriscanskog mucenika Stjepana koga su zidovski svestenici ubili kamenjem. Pre nego sto je njegova dusa otisla kod Boga, rekao je: 'Gospode, ne primi im ovo za greh!' /Dela 7:60/. Da bi covek usao u Carstvo nebesko, mora se pokajati za svoje grehe, priznati da je gresnik. Mora zamoliti, iz srca, Boga, da mu oprosti. Mora verovati u srcu da je Isus sin Bozji. Promeniti svoj nacin zivota, tj. ciniti sto je pravo i Bogu ugodno. Mora oprastati, ne ciniti osvetu ni mrzeti bilo koga. Ako u necemu pogresi, mora se odmah pokajati i zamoliti u molitvi oprostaj i pomoc da to vise ne cini. Covek koji u svoje srce pozove Isusa Hrista, u njemu ce ziveti Duh Sveti koji ce ga poucavati i voditi pravim putem. Tada nece moci zlo ciniti jer ne zivi sebi nego Gospodu na cast i slavu. I svuda kuda ide, svetlost je svetu u dobrim delima i postenju!
U Bozjem Kraljevstvu nece biti bolesti, smrti, nepravde, jer nista necisto nece moci uci. I ovo je jedan od stavaka koji nam daje nadu da ce najbolje tek doci: 'I Bog ce otrti svaku suzu od ociju njihovih, i smrti nece biti vise, ni placa ni vike. Ni bolesti nece biti vise; jer prvo prodje.'/Otkrivenje 21:4/. Isuse!
U Bozjem Kraljevstvu nece biti bolesti, smrti, nepravde, jer nista necisto nece moci uci. I ovo je jedan od stavaka koji nam daje nadu da ce najbolje tek doci: 'I Bog ce otrti svaku suzu od ociju njihovih, i smrti nece biti vise, ni placa ni vike. Ni bolesti nece biti vise; jer prvo prodje.'/Otkrivenje 21:4/. Isuse!
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Ovo mogu uporediti sa pitanjem koliko cijenim svoj život.U ratu ali i u poslu često budemo izloženi opasnostima ali to ne znači da uvijek isto cijenimo svoj život.U zavisnosti šta ostavljamo iza sebe to je pitanje koje je značajno sebi postaviti,odnosno u poslu ili ratu za koga se borimo i za što bi mi to život dali..ellen ::Da li Vas privlači ideja o životu bez smrti?
cvjeticanin- Profi član
- Broj poruka : 3752
Datum upisa : 24.04.2010
Mene osobno ne privlaći ideaja besmrtnosti u smislu da bih osobno živjela vjećno / bila besmrtna . Vjerujem da čovjekov životni ciklus , ovakakv kakav jest ima svoj razlog što je upravo takav ... a smrt je samo jedna etapa u cijelom tom ciklusu ...koji ima smisao . Zasigurno . Bez obzira što nam je sama smrt , još uvijek nepoznanica .
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Dela ljude čine besmrtnima !? Neke dobra, neka slaba.
Mene ne privlači niti jedno niti drugo i pokušavam biti neutralan i što bolje razumeti smiso patnje u trenutnom životnom iskustvu...
Mene ne privlači niti jedno niti drugo i pokušavam biti neutralan i što bolje razumeti smiso patnje u trenutnom životnom iskustvu...
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Miško ::Dela ljude čine besmrtnima !? Neke dobra, neka slaba.
Miško- Počasni član
- Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011
Miško ::Dela ljude čine besmrtnima !?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Miško ::Dela ljude čine besmrtnima !?
jedna vrsta dela ...a druga vrsta dela čini da se ljudi ponovo vraćaju u ovaj zatvor, da plaćaju za svoje greške i da uče dok ne nauče
strško- Napredni član
- Broj poruka : 646
Datum upisa : 26.08.2011
Zivot je vjecan, samo sto mjenja formu, ovaj trenutni zivot na zemlji ima kraj, ali samo u ovoj formi,. poslije smrti fizickog tjela, dusa ide na drugi svet,. a nije samo jedan drugi svet,. ima vise svetova,. zavisi od nivoa svesti i napredka na ovom svetu......
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
šta misliš i kako se osećaš u trenutku prelaska bitno utiče na kvalitet prelaska ...isto to važi i za one koji se ponovo vraćaju ovde
strško- Napredni član
- Broj poruka : 646
Datum upisa : 26.08.2011
ellen ::Da li Vas privlači ideja o životu bez smrti?
ne.. pogotovo ako je cena zaborav svega shto sam prozivela...
a ne mogu da zamislim da je moguce pamcenje u beskraj ....
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
strško ::šta misliš i kako se osećaš u trenutku prelaska bitno utiče na kvalitet prelaska ...isto to važi i za one koji se ponovo vraćaju ovde
Valjda je od uticaja i gde se prelazi.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Nema smrti....
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Ideja o zivotu bez smrti, me uopste ne privlaci...ma pitam se ko ce zivjet i ovo sto je ispred a ne jos i da nema kraja...sam bih ga "skratila" kad bi isao u nedogled...ovako, lagano pa put pod noge i noge pod put..
Gost- Gost
Umire telo,dusa je besmrtna...A covek se ne sastoji samo od tela....
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Da, umire tijelo...a to sto je dusa besmrtna.. eej znas kako mi pomaze nemas pojma...jer jos ne sretoh nikoga ko je otisao tamo...ni dusom ni tijelom...
Gost- Gost
Aha, samoubistvo je u stvari nezadovoljstvo "odelom".
Fi Pi- Profi član
- Broj poruka : 1289
Datum upisa : 02.05.2010
Godina : 58
Similar topics
» Šta oplemenjuje vaš život?
» Život na ivici
» Zivot u zajednici.....
» Stvoren veštački život!
» Živjeti život s užitkom ...
» Život na ivici
» Zivot u zajednici.....
» Stvoren veštački život!
» Živjeti život s užitkom ...
Ideja forum :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi
Sre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra