Ko je trenutno na forumu
Imamo 21 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 21 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Lepo lice
3 posters
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Medicina :: Zdravlje i nega
Strana 1 od 1
Lepo lice
Borovnice za lepo lice
Osim što su ukusne i zdrave, borovnice su odlične za izgled kože, naročito one na licu.
Zahvaljujući antioksidansima koji se u velikoj meri nalaze u ovom voću, ono pomaže da koža izgleda mlađe, zdravije i vitalnije. Borovnice otklanjaju štetu koju koži nanosi prekomerno izlaganje suncu, smanjuju crvenilo kože i doprinose otklanjanju akni i ostalih nepravilnosti.
Od borovnica možete napraviti kremu ili masku za lice, ali će efekat biti daleko izraženiji ako borovnice uključite u ishranu. Stručnjaci ističu da ono što stavljamo na našu kožu, na nju utiče svega 20 odsto, dok preostalih 80 odsto predstavlja ono što jedemo.
Preporučuje se barem jedna šaka borovnica dnevno. Jedite ih nezašećerene, same ili uz žitarice.
Osim što su ukusne i zdrave, borovnice su odlične za izgled kože, naročito one na licu.
Zahvaljujući antioksidansima koji se u velikoj meri nalaze u ovom voću, ono pomaže da koža izgleda mlađe, zdravije i vitalnije. Borovnice otklanjaju štetu koju koži nanosi prekomerno izlaganje suncu, smanjuju crvenilo kože i doprinose otklanjanju akni i ostalih nepravilnosti.
Od borovnica možete napraviti kremu ili masku za lice, ali će efekat biti daleko izraženiji ako borovnice uključite u ishranu. Stručnjaci ističu da ono što stavljamo na našu kožu, na nju utiče svega 20 odsto, dok preostalih 80 odsto predstavlja ono što jedemo.
Preporučuje se barem jedna šaka borovnica dnevno. Jedite ih nezašećerene, same ili uz žitarice.
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Re: Lepo lice
Jao sto mi se sad jedu borovnice, zadnji put kad sam ih jela rekla mi neka baba da ih ne jedem vise jer ih je napala misjakinja.
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Borovnice su prepune ljekovitih i hranjivih sastojaka, posebno voćnim kiselinama, mineralima te elementima u tragovima, primjerice manganom. Osim što su neobično ukusne, bilo svježe, bilo u različitim voćnim tortama i kolačima, odnosno pretočene u marmelade, pekmeze, džemove, sokove, sirupe ili vino, one primjerice i izvana pogoduju ljepoti i zdravlju naše kože. Naime, zahvaljujući velikom udjelu voćnih kiselina i vitamina C, maska za lice od borovnica djeluje protiv nečiste kože i proširenih pora.
Za masku, šaku zgnječenih borovnica umiješajte u mlijeko za čišćenje i nanesite na lice.
Za masku, šaku zgnječenih borovnica umiješajte u mlijeko za čišćenje i nanesite na lice.
Loreal- Profi član
- Broj poruka : 3359
Datum upisa : 30.01.2013
Za sve dobi...
Banana
Banane su izuzetno hranljive, a obiluju vitaminima A, B i E, cinkom, gvožđem, magnezijumom i kalijumom.
Šta vam je potrebno za masku koja usporava starenje kože?
Recept:
Zgnječite bananu, dodajte dve kašike zobenog brašna i kašiku ružine vodice. Dobijenu masku nanesite na lice i vrat, a kada se osuši (posle 20 do 25 minuta) lice očistite vatom, a ostatke isperite vodom. Maska od banane daje vašem licu gladak, svež i čist izgled.
Banana
Banane su izuzetno hranljive, a obiluju vitaminima A, B i E, cinkom, gvožđem, magnezijumom i kalijumom.
Šta vam je potrebno za masku koja usporava starenje kože?
Recept:
Zgnječite bananu, dodajte dve kašike zobenog brašna i kašiku ružine vodice. Dobijenu masku nanesite na lice i vrat, a kada se osuši (posle 20 do 25 minuta) lice očistite vatom, a ostatke isperite vodom. Maska od banane daje vašem licu gladak, svež i čist izgled.
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Medicina :: Zdravlje i nega
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra