Ko je trenutno na forumu
Imamo 57 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 57 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Laušević
+5
Qbin
Vulin
Vidra
Avramova
MoonGirl
9 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Laušević
Pa šta mislite o njegovom .... književnom delu ?
Nadam se da će biti odgovora,da ne budem sama protiv svih ..
Nadam se da će biti odgovora,da ne budem sama protiv svih ..
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
Re: Laušević
Nisam citala Lausevica ali nameravam cim ugrabim priliku izmedju dve jeseni. Verujem da je pitko napisana.
Zarko je odlican glumac, naocit covek i ubica, pa s puno prava ocekujem da cu knjigu procitati za tri dana suncanja na Adi. :uziva1:
Zarko je odlican glumac, naocit covek i ubica, pa s puno prava ocekujem da cu knjigu procitati za tri dana suncanja na Adi. :uziva1:
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Procitala sam je za dva popodneva. Pitko je, mada sam mislila da ta knjiga nije za svakoga. Ali - nikada u zivotu nisam videla kolektivno citanje neke knjige i iscekivanje nastavka.
Ono sto sigurno jeste to je da on nije slobodan, i da je u velikom problemu.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Naravno da nije slobodan kao ni jedan ubica, zlocinac i zato sam protiv smrtne kazne.
Zar sledi natavak?
Zar sledi natavak?
Knjiga je nekvalitetna, ali hrabra. Iskren je, moram da priznam, i mislim da "kolektivno čitanje" nije posledica kvaliteta, nego želje da se zabode nos u tuđi život. A ta želja je razumljivija ako se uzme u obzir nekadašnja Lauševićeva popularnost i sadašnje odsustvo informacija o njemu.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Vulin ::Knjiga je nekvalitetna, ali hrabra.
Sta podrazumevas?
"Jovan Ćirilov je konstatovao da se Žarko Laušević, može smatrati u punom smislu reči tragičnim junakom našeg vremena, koji sa sobom nosi antičku tragičku krivicu. Umesto da ih kao glumac oživljava na sceni, on sam je postao tragični junak.
- Talentovan čovek nikada nije talentovan samo za jednu stvar - rekao je Ćirilov. - Ovaj veliki glumac je i veliki pripovedač, veliki pisac, veliki ispovednik, majstor reči i čovek koji ume da misli. Knjiga je prožeta bolnom filozofijom, koja je istinska, duboka i iskrena, a potekla je iz tragičnog iskustva jednog nesumnjivo pametnog čoveka.
Lauševićeva ispovest je, prema rečima Ćirilova, pisana sa velikom pažnjom i darovito:
- Gotovo je jedinstvena u svetskoj literaturi. Na više od četiri stotine stranica nema nijedne rečenice koja je ponovljena, ni jedne ponovljene misli. To je četiri stotine stranica potpuno novog mišljenja, izlaganja činjenica, razmišljanja nad njima, koje su zaista očišćujuće za svakoga ko ih pročita."
Izvor: Vecernje novosti online
- Talentovan čovek nikada nije talentovan samo za jednu stvar - rekao je Ćirilov. - Ovaj veliki glumac je i veliki pripovedač, veliki pisac, veliki ispovednik, majstor reči i čovek koji ume da misli. Knjiga je prožeta bolnom filozofijom, koja je istinska, duboka i iskrena, a potekla je iz tragičnog iskustva jednog nesumnjivo pametnog čoveka.
Lauševićeva ispovest je, prema rečima Ćirilova, pisana sa velikom pažnjom i darovito:
- Gotovo je jedinstvena u svetskoj literaturi. Na više od četiri stotine stranica nema nijedne rečenice koja je ponovljena, ni jedne ponovljene misli. To je četiri stotine stranica potpuno novog mišljenja, izlaganja činjenica, razmišljanja nad njima, koje su zaista očišćujuće za svakoga ko ih pročita."
Izvor: Vecernje novosti online
Nije on pisac. Ali je imao materijal koji je ljudima zanimljiv, a iskreno i potpuno otvoreno je pisao o sebi. Pri tom, inteligentan je, i zapisao je svoja razmišljanja.
Pa bre, ovde, na malom forumu kad pišeš treba ti hrabrost da iskreno napišeš bilo šta. A ovo čita šačica ljudi.
Pa bre, ovde, na malom forumu kad pišeš treba ti hrabrost da iskreno napišeš bilo šta. A ovo čita šačica ljudi.
Vulin- Prijatelj foruma
Nije pisac ali ima predispozicija, ocigledno.
Vulin ::Pa bre, ovde, na malom forumu kad pišeš treba ti hrabrost da iskreno napišeš bilo šta. A ovo čita šačica ljudi.
Не би се сложио. Заборавио си на гомилу гостију воајера.
Jovan Ćirilov je konstatovao da se Žarko Laušević, može smatrati u punom smislu reči tragičnim junakom našeg vremena....
Јунаком??? Ни са овим се не би сложио.
Да му је живот био трагичан - јесте, да је јунак - није.
Qbin- Napredni član
- Broj poruka : 893
Datum upisa : 17.01.2012
Qbin ::
Да му је живот био трагичан - јесте, да је јунак - није.
Vidra- Legendarni član
Nerado priznajem, ali potpuno se slažem.
Vulin- Prijatelj foruma
Nisam pročitala. Mislim da je tolikoj popularnosti doprimenla samo dobra reklama. I to je ono što me najviše i nervira. Kad bih je pročitala,možda bih i promenila mišljenje,ali nikakvu želju i volju nemam da trošim vreme na tu knjigu..
Moguće da je i dobra,ali svi su se uhvatili za taj delić dobrog,a klasika ode u vodu,zašto se neko ne seti da na sav glas priča o Dostojevskom ili Moraviji (prvi mi pali na pamet )?
Moguće da je i dobra,ali svi su se uhvatili za taj delić dobrog,a klasika ode u vodu,zašto se neko ne seti da na sav glas priča o Dostojevskom ili Moraviji (prvi mi pali na pamet )?
MoonGirl- Napredni član
Lausevic ima figuricu Dostojevskog sa sobom.
Bilo bi lepo da procitas knjigu, MoonGirl, kako bismo mogli ravnopravno da diskutujemo, da ne ispadne kako se mi, koji smo citali, pravimo pametni.
U svakom slucaju, to je moj licni stav...
Moravija... sta to bese... malo sam sta od njega procitala.
Trebalo je Kamija da pomenes, ili Selimovica koji je meni pao na pamet - zbog brata.
Vidra- Legendarni član
Qbin :: Да му је живот био трагичан - јесте, да је јунак - није.
Tacno!
Vidra ::
Ni ja nisam procitala knjigu. A mozemo i o piscu.
Iskreno, Av, imas pravo.
Procitala sam knjigu na preporuku. Inace, slabo volem takva stiva, pogotovo mi smeta ''novinski papir'' u knjizi.
Vidra- Legendarni član
Rimljanka.
Pa nema nikakve veze sa pričom,prva asocijacija što se velikana tiče,njih dvojica su se pojavila.
Ne znam,moguće da ću da pročitam... samo što sam besna !
O pisci... pa eto i tu razloga što mi se ne čita. Ako je pisao zbog komercijale,ne valja. Ako je pisao kako bi sebi našao lek,opet ne valja. Dva čoveka je ubio,više nego dovoljan razlog da ne naiđe na razumevanje.
Pa nema nikakve veze sa pričom,prva asocijacija što se velikana tiče,njih dvojica su se pojavila.
Ne znam,moguće da ću da pročitam... samo što sam besna !
O pisci... pa eto i tu razloga što mi se ne čita. Ako je pisao zbog komercijale,ne valja. Ako je pisao kako bi sebi našao lek,opet ne valja. Dva čoveka je ubio,više nego dovoljan razlog da ne naiđe na razumevanje.
MoonGirl- Napredni član
sto si besna?samo što sam besna !
Vidra- Legendarni član
I sada zamislimo unesrecene majke. Koliko je tezine koju nose?. Kako da se olaksaju osim krikom na grobu.
Ne, ipak necu citati knjigu!
Ne, ipak necu citati knjigu!
KNjiga ima veze sa Lausevicem i njegovim zatvorskim danima. Nema ovoga o majkama, nemoj da brines... nemoj o tome ni da mislis, nije zdravo... srce boli...
Vidra- Legendarni član
pa eto... ista ta kampanja,mogla je da se uradi za neku bolju knjigu,ali nije. Ima i u tome da ljudi vole da zavire u tuđi život,što reče Vidin,ali kome bi donelo novca da podseća ljude na nekog ko je umro pre sto ili dvesta godina...
I besna sam što svi znaju za Lauševića, a kad pitam nekog da li je čuo za Markojevića,Slavnića,Petrovića,svi me gledaju kao da sam vanzemaljac ! Nisu čuli za Selenića a čuli su za glumca ubicu ! :albino:
I besna sam što svi znaju za Lauševića, a kad pitam nekog da li je čuo za Markojevića,Slavnića,Petrovića,svi me gledaju kao da sam vanzemaljac ! Nisu čuli za Selenića a čuli su za glumca ubicu ! :albino:
MoonGirl- Napredni član
E, SunWoman, polako sa imenima.
Vulin- Prijatelj foruma
Ako kažš meni,pišem bez veze. Nigde veze pisci koje sam navela,ali poenta je tu
MoonGirl- Napredni član
Vidra ::
KNjiga ima veze sa Lausevicem i njegovim zatvorskim danima.
Ma ok je to, nego sto bih razumela njegovu potrebu za ispovescu i tapsala mu? Ko zeli neka cita, ja necu. Ceka me toliko knjiga, da zivim kao slon necu ih stici procitati.
A da nije Lausevic malo odglumatao Dostojevskog?!
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra