Ko je trenutno na forumu
Imamo 40 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 40 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Kakav je pravi hriscanin?
+22
paket
Lilith
212ganna
Vulin
slavena
Dionis
Enna
Jurivaka
Johnny-Azra
Vukota
strško
MoonGirl
Fristajlo
digitalmandrak
Idejan
Mesrine
furija
Marea
Avramova
laza
sini_do
Istina ex Natasha
26 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 8 od 10
Strana 8 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Kakav je pravi hriscanin?
"Za čoveka su božanstva jedna veza između njega i kosmosa, a za ženu su božanstva samo jedna veza između nje i čoveka. Žena nikad nije drukčije smatrala svoju religiju, kao što ni religije nisu bile milosrdne za ženu. Čak su mnoge religije potpuno prezirale ženu: budizam, hrišćanstvo i muslimanstvo. Žena kad veruje u religiji, ona veruje, kao primitivan čovek, sa svim oznakama sujevere. Za nju je Bog jedino strašilo, obučeno u belo; i kad se moli, ona vrača. Žena ne razume hrišćanstvo, niti je ikad postala hrišćankom po uverenju i po razumevanju dogme, ni po inspiraciji za ljubav prema bližnjem i bednom. Žena je opak epikurejac, koji prezire sirotinju, i ima instinktivno gađenje za siromaha. Po celom svom smislu za život, žena je svagda bezverna koliko i neverna. Ona više veruje u magije nego u molitve. Ona ne razume da je Bog jedna ideja o dobrom i o svetom, jedno duševno osvedočenje, i da je Bog tvorac i regulator života, bez kojeg se ne daje razumeti ni svet ni život. Ona se Boga samo boji, i sva njena ridanja su izrazi praznoverja. Žena ne zna šta je to praktikovanje vere van kulta i molitve, šta je konkretna vera mimo verbalnu veru: milosrđe i dobročinstvo..."
Dučić
Dučić
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Verovatno su ženomrsci pravi hrišćani, to je potpuno u skladu sa božanskom povezanošću muškarca sa kosmosom. Muškarac skroz dole puzi po zemlji a kosmos visoko gore i spaja ih sveopšte, jedino pravo, istinsko i potpuno razumevanje i usaglašenost.
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Pa rek'o sam da je Dučić. Nema ljutiš. Ali i da se ljutiš, ovo "religije nisu bile milosrdne za ženu. Čak su mnoge religije potpuno prezirale ženu: budizam, hrišćanstvo i muslimanstvo" je istina. I danas je tako.
Ali ako ti je za utehu - žene imaju bolje čulo mirisa od muškaraca.
Ali ako ti je za utehu - žene imaju bolje čulo mirisa od muškaraca.
Vulin- Prijatelj foruma
@Vulin
Meni je jedino za utehu to sto muškarci imaju šira ledja ali ne i obavezno veca...
(ogledala)
Meni je jedino za utehu to sto muškarci imaju šira ledja ali ne i obavezno veca...
(ogledala)
furija- Prijatelj foruma
Pravi Hrišćanin je onaj koji sebe bolje dokazuje nego što se opisuje.
Uzgred, "pravi" je suvišno. Ili jesi, ili nisi.
Uzgred, "pravi" je suvišno. Ili jesi, ili nisi.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Moja ogledala su dovoljno velika, ali ih ne pokazujem svakome.
Vulin- Prijatelj foruma
Vulin ::Moja ogledala su dovoljno velika, ali ih ne pokazujem svakome.
Valjda zato nocas imas onaj problem sa teme "O cemu razmišljam"
furija- Prijatelj foruma
Vukota ::Natasha ::
Da vidim kako vi mislite da se postaje hriscanin i sta je Isus rekao?
Isus Hrist je bio komunista...
Mož' biti da jeste, jedini pravi,prvi i poslednji hrišćanin.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
Isus je uzrok svih belaja
Idejan- Super član
- Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011
Pazite šta pričate, da ne ispadne lažno svjedočenje, pa ćete snositi sankcije po odredbi Božije zapovijesti - Ne svjedoči lažno...
Jurivaka- Profi član
- Broj poruka : 1704
Datum upisa : 22.09.2011
Ne znam gde bih drugde mogla da stavim, a volela bih da napišem... Radim pored jednog čoveka koji prodaje sveće. I nailazi gospodin i pita koliko koštaju verski kalendari.. Ovaj odgovori 100 dinara a gospodin će
Pu j*bem ti, i bog podig'o tarifu.
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
MoonGirl ::Ne znam gde bih drugde mogla da stavim, a volela bih da napišem... Radim pored jednog čoveka koji prodaje sveće. I nailazi gospodin i pita koliko koštaju verski kalendari.. Ovaj odgovori 100 dinara a gospodin će
smem li da pitam,šta je ovde smešno,zanimljivo,čudno....
pitač o kome pišeš gospodin nije a odaje ga vokabular
prodavac sveća je švercer koji ne preza niodčega da bi profitirao
vezu sa temom ne vidim zato i postavih ovo pitanje.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Situacija je baš zbog toga apsurdna, a gospodin sam napisala jer nisam znala kako drugačije da ih razdvojim, ne znam ime ni jednom ni drugom.
I jedan i drugi su hrišćani, ako bi njih pitao.
Sta je pravi hriscanin?
MoonGirl- Napredni član
MoonGirl ::Situacija je baš zbog toga apsurdna, a gospodin sam napisala jer nisam znala kako drugačije da ih razdvojim, ne znam ime ni jednom ni drugom.Sta je pravi hriscanin?
iznosiš neproverene tvrdnje....možda su ateisti,jehovini svedoci,komunisti,muslimani...
situacija je uobičajena,švercer prodaje ne provereni proizvod,pitač(kupac bez dinara u džepu) kobajagi pita za cenu svega i svačega i komentariše obavezno...slika vrlo česta u srbiji...ali van teme totalno
uzgred,pesma ti je muzički katastrofalna,vokalno izuzetno loša,komično-tragična ali poentu sam shvatio.
laza- Stepski vuk
Mora da je tako.
Pesma svakako bolja od Balaševića.
Pesma svakako bolja od Balaševića.
MoonGirl- Napredni član
MoonGirl ::Ne znam gde bih drugde mogla da stavim, a volela bih da napišem... Radim pored jednog čoveka koji prodaje sveće. I nailazi gospodin i pita koliko koštaju verski kalendari.. Ovaj odgovori 100 dinara a gospodin će
Gospod ne zahteva od nas nikakve svece ni kalendare. Ni 'poklone' u sanduk umrlih da ponesu onima sto su gore. Ni gozbe na grobu umrlog. Ni 7 ni 40 ni pola godine ni 1. godinu. Ne kazem, treba otici na grob u kome se nalazi telo umrlog, a cija dusa se vratila Gospodu Bogu svom. Ostaviti cvece je dovoljno.
Nasi ljudi vole obicaje i tradicije. Volela sam i ja dok nisam naucila da je to paganizam i da iz toga nema nista. Odlucila sam da radim ono sto je realno i logicno. Letos sam isla prijateljicinoj majci koja je Ortodox, da se obelezi 6 meseci od smrti. Ona prati i slepo veruje u sve obicaje i sve 'svece' iz kalendara. Sv. Pismo nije nikada ni otvorila a poklonila sam joj pre 19 godina kada sam postala hriscanka. Cak se sirila propaganda da se bezi od onih koji citaju Bibliju.
Sa jednim popom /jos se dopisujemo preko emajl adrese/ sam razgovarala i u mnogo cemu smo se slozili. Kaze, nas narod tako naucio. 50 godina bio komunizam. Nece da slusaju itd. Pitala sam ga koja je knjiga glavna za hriscane. Rekao je SVETO PISMO...
Gospodu ne treba novac. Nikakvi paganski obicaji. Vazne su 10 zapovesti i da naucimo DOBRO sta je greh pa da se trudimo da ga ne cinimo.
U mojoj prodavnici Biblije se NE prodaju. Nemamo pravo da prodajemo ono sto smo dobili besplatno od Gospoda. Cak i zivot i mogucnost vecnog zivota kroz otkupnu zrtvu Isusa Hrista i veru da je sin Bozji...
Molim da na ovoj Temi ne pravite gresne sale i pisete gluposti. Sa time me ponizavate i vredjate.
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Nataša ,hrišćanska doktrina ne priznaje dušu ,nego kaže da svi koji umru ,ustvari ,"spavaju" i da će svi ustati ,kad bude došlo vreme Velikog Suda i drugog Isusovog dolaska.
Drugim rečima ,teško da se je duša vratila Bogu ,barem u Hrišćanstvu.
Drugim rečima ,teško da se je duša vratila Bogu ,barem u Hrišćanstvu.
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
nataša,kada pišeš o veri,običajima,tradiciji naglasi da se to odnosi na evanđelističku crkvu,ne zbunjuj ljude i ne objašnjavaj običaje koje upražnjavaju pravoslavci.mene verski običaji vas evanđelista niti interesuju niti bi ih komentarisao.
laza- Stepski vuk
Hriscanin ne mrzi.
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
slavena ::Hriscanin ne mrzi.
Ko mrzi?
Lazo ,ne postoje Evangelistički običaji ,kako može da naglasi koji su ?
Svi takozvani hrišćanski običaji ,su ,ustvari ,paganski običaji ,jer ,ili potiču iz Starog Egipta ( koji su bili pagani ) ,ili iz naše prehrišćanske vere.
U Hrišćanstvu nisu izmišljeni novi običaji ,nego su preuzeti iz drugih ,starijih religija.
Svi takozvani hrišćanski običaji ,su ,ustvari ,paganski običaji ,jer ,ili potiču iz Starog Egipta ( koji su bili pagani ) ,ili iz naše prehrišćanske vere.
U Hrišćanstvu nisu izmišljeni novi običaji ,nego su preuzeti iz drugih ,starijih religija.
Mesrine- Moderator
ti to napišeš iz glave i misliš da je pametno.
http://www.lazarica.rs/Slave%20i%20obicaji%20str.htm#_Toc531688743
http://veronauka.tripod.com/index.html#naslov
http://www.lazarica.rs/Slave%20i%20obicaji%20str.htm#_Toc531688743
http://veronauka.tripod.com/index.html#naslov
laza- Stepski vuk
Ne iz glave ,nego onako kako jeste. Ovo nisu dokazi za bilo šta.
U hrišćanskoj veri nalazimo egipatske ,kao i običaje Bliskog Istoka iz tog doba.
Tu su i poneki hebrejski običaji ,a kod nas ,uglavnom,staroslovenski običaji.
Naš običaj,koji je,recimo,prihvaćen u ccelom svetu ,je prenošenje mlade preko praga. Nekada se je verovalo ,da duhovi predaka "žive" u pragu kuće,te je mladoženja prenosio mladu,da ih ne bi uznemirila nepoznata noga. Onda on nju "upoznaje" sa njima, duhovi je prihvataju,tako da je ona dobrodošla u toj kući.
Ovo što viđamo po našim svadbama ,sahranama i ostalim svetkovinama ,to su sve ,ili naši stari prehrišćanski ,ili egipatski običaji ,moj Lazo.
U hrišćanskoj veri nalazimo egipatske ,kao i običaje Bliskog Istoka iz tog doba.
Tu su i poneki hebrejski običaji ,a kod nas ,uglavnom,staroslovenski običaji.
Naš običaj,koji je,recimo,prihvaćen u ccelom svetu ,je prenošenje mlade preko praga. Nekada se je verovalo ,da duhovi predaka "žive" u pragu kuće,te je mladoženja prenosio mladu,da ih ne bi uznemirila nepoznata noga. Onda on nju "upoznaje" sa njima, duhovi je prihvataju,tako da je ona dobrodošla u toj kući.
Ovo što viđamo po našim svadbama ,sahranama i ostalim svetkovinama ,to su sve ,ili naši stari prehrišćanski ,ili egipatski običaji ,moj Lazo.
Mesrine- Moderator
Ne bavim se obicajima nijedne crkve nego samo sa onim sto pise u SVETOM PISMU.
hrišćanski običaji su paganski jer potiču iz egipta ili iz naše prehrišćanske vere
ovo smisla nema koliko bi imale moje misli o cepanju atoma....
koja je to naša prehrišćanska vera.....
laza- Stepski vuk
Strana 8 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 8 od 10
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće