Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 23 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 23 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Kakav je pravi hriscanin? EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Kakav je pravi hriscanin? EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Kakav je pravi hriscanin? EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Kakav je pravi hriscanin? EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Kakav je pravi hriscanin? EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Kakav je pravi hriscanin? EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Kakav je pravi hriscanin? EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Kakav je pravi hriscanin?

+22
paket
Lilith
212ganna
Vulin
slavena
Dionis
Enna
Jurivaka
Johnny-Azra
Vukota
strško
MoonGirl
Fristajlo
digitalmandrak
Idejan
Mesrine
furija
Marea
Avramova
laza
sini_do
Istina ex Natasha
26 posters

Strana 1 od 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Ići dole

Kakav je pravi hriscanin? Empty Kakav je pravi hriscanin?

Počalji od Istina ex Natasha Ned Avg 28, 2011 1:55 am

"Ne brini za mene. Moja majka je rekla meni kratko vreme pre nego sto je otisla sa ovog sveta. Molila sam je da stavi svoje poverenje u Isusa. Odgovorila je: 'Ja sam u redu. Ja sam pravoslavna hriscanka.. '
Uskoro je umrla verujuci u popularni mit sta nekog moze napraviti hriscaninom. Ja zelim, na osnovu SVETOG PISMA, objasniti sta nekog cini Hriscaninom. Srela sam ljude koji kazu: 'Ja sam rodjen-a u hriscanskoj naciji. Odgovorila sam: 'Neko moze biti rodjen i u stali ali ga to ne moze napraviti konjem." Budite zahvalni gde ste rodjeni i za familiju i za crkvu, ali nemojte verovati da ste automatski postali Hriscani. Bog nema unucad.

Da vidim kako vi mislite da se postaje hriscanin i sta je Isus rekao?
Istina ex Natasha
Istina ex Natasha
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kakav je pravi hriscanin? Empty Re: Kakav je pravi hriscanin?

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 1:46 pm

Prvi, On je bio i ostao Pravi - Hrist. Ostali se trude da ga kopiraju, ali uglavnom jako traljavo i lose. U skladu sa nasom ljudskom prirodom.

Da, u ''Svetom Pismu'' je put, istina i zivot. Samo, problem je u nacinu kako ga ko cita.

Jedni se drze slepo svega- takvi su i hriscani- cesto slepi kod ociju.
Drugi izmisljaju i dodaju kojesta- takvi su i hriscani- vise izmisljeni nego stvarni.
Treci traze taj put, istinu i zivot u Hristu- mozda su oni najblize tome sto Hriscanin treba da bude.
Oni u stalnoj potrazi i ispitivanju sebe i ''Svetog Pisma'', koji se menjaju, popravljaju, dizu i kada padnu, ne odbacuju olako nista kao sto i ne primaju k srcu sve sto im se servira bez predhodne provere molitvom, razmisljanjima o recenom i napisanom- ti si pravi hriscani mislim.
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 2:14 pm

Pravi hriscanin sebe laze...i veruje u macku sjajnih ociju...
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 2:17 pm

lucija ::Pravi hriscanin sebe laze...i veruje u macku sjajnih ociju...
Kakav je pravi hriscanin? 2496382268 Kakav je pravi hriscanin? 2496382268
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Sre Sep 21, 2011 2:47 pm

Pravi hriscani se drze osnovnih zakona,. da nikom ne cine bol,. da nikad ne kradu ili zele tudje,. da ne lazu,. da uvek govore istinu,. da pomazu drugima u nevolji,. A sto je veoma vazno da duhovno napreduju, da svoju svest dizu u vise nivoe, tako dolaze do odgovora na sva pitanja, o nepoznatom.....
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 3:02 pm

Nekome mozes da naneses bol a da to nisi imao namjeru...ponekad pozelis tudju zenu a da si pritom hriscanin...nikad ne lagati je nemoguce...govoriti istinu, ne mozes uvijek.....drugima pomagati u nevolji je ok. ali ako je ti nemas...duhovno napredovati nije nista od ovoga...svest se ne dize u vise nivoe..ili je imas ili nemas...odgovore na sva pitanja nikada niko nije dobio, niti je to moguce, ni o poznatom a kamoli o nepoznatom....
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Sre Sep 21, 2011 3:17 pm

Ako nekome naneses bol nehotice, tad se pokajes i izvinis.... Ako si hriscanin neces pozelit tudje.... Moguce je nikad ne lagat, jest da nije ugodno..... Ako nemas svest onda ne mozes biti hriscanin..... Ako imas svest, mozes je dizati na visi nivo, tad imas odgovore na sva pitanja..... Nemoguce ne postoji, sve je moguce.......
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 3:21 pm

Svest i hriscanin nemaju dodirnih tacaka...pozeleti tudje ne znaci i ne biti hriscanin..sta ti sad sebi kazes, ja sam hriscanin i necu pozeleti ovu tako dobru ribu koja stoji predamnom..??? jel to.?.onda se granicis sa gej populacijom a ne sa hriscanstvom, zar ne??
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Sre Sep 21, 2011 3:25 pm

Ja sam slobodan, i svaku slobodnu ribu mogu pozeleti, zasto ne..... Kakav je pravi hriscanin? 2214231980
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 3:28 pm

A ko to nije slobodan onda..? pa reci mi da zapjevam..
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Sre Sep 21, 2011 6:01 pm

Prvavi hriscani nisu svi slobodni, jer postoji neki red i pravila, to je tema valjda... Mada ti i NT, svaku temu razvalite i obesmislite...... Kakav je pravi hriscanin? 1369909122
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Sre Sep 21, 2011 6:03 pm

sini_do ::Prvavi hriscani nisu svi slobodni, jer postoji neki red i pravila, to je tema valjda... Mada ti i NT, svaku temu razvalite i obesmislite...... Kakav je pravi hriscanin? 1369909122

pozdravljam svaki bit ovog teksta.

laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Kakav je pravi hriscanin? Empty Hrišćanstvo

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 6:25 pm

sini_do ::Ako nekome naneses bol nehotice, tad se pokajes i izvinis.... Ako si hriscanin neces pozelit tudje.... Moguce je nikad ne lagat, jest da nije ugodno..... Ako nemas svest onda ne mozes biti hriscanin..... Ako imas svest, mozes je dizati na visi nivo, tad imas odgovore na sva pitanja..... Nemoguce ne postoji, sve je moguce.......

Ali, nema bezgresnih, pravi bi trebali biti upravo takvi, savrseni i bezgresni. A takvih nema.

Sve je moguce kad je moguce.
Nije moguce kad nije moguce.
Biti bezgresan coveku je nemoguce. Very Happy
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 6:33 pm

Znaci hriscani nisu slobodni (PRAVI) kako kaze sini_do, jer postoji red i pravila...a jooj sta sve necu cuti za zivota...
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Sre Sep 21, 2011 6:34 pm

Tema "Sta je pravi Hriscanin?"
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 21, 2011 6:37 pm

Ma Av , jel' se ti to salis s nama. pa znamo sta je tema..cak i nema skretanja sa nje..osim sto neko tako razmislja da zaista izgleda kao da je skrenuo sa teme...
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Sre Sep 21, 2011 6:49 pm

Svako ima pravo na svoje mišljenje ali ne i da vređa neistomišljenika.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Istina ex Natasha Pet Sep 23, 2011 12:55 am

Da li ljudi ismejavaju ili ozbiljno odgovaraju ovde nije moj problem. Nego, zelim reci ono sto treba da se zna. Upravo ono sto je Isus rekao: 'Zetva je velika a poslenika malo.' Moj posao je da sirim Evandjelje Isusa Hrista da cuju i znaju oni koji ne znaju. To ko je on bio, sta je radio na zemlji, cemu nas je ucio, vazi za sve crkve koje sebe nazivaju hriscanskim. Zato hocu reci da ne zastupam ni jedno verovanje nijedne crkve nego samo ono sto je napisano u Bibliji. Samo ono sto treba da znate o Isusu Hristu po kome hriscani sebe zovu a mnogi ne znaju i ne zanima ih zasto i zbog koga se tako zovu. Sta treba da rade da bi zasluzili i znali. Kuda idu sa ovog sveta i koliko je to znacajno za njih.

Sta ce biti sa onima koji su culi, ne znam. Samo Gospod Bog zna.Neki ce reci: Ja ne verujem. Ovo je smesno. Glupo. Ova je neki fanatik. Sektas. Sveto Pismo nije nista i sl.

Sigurno ce se naci neko ko ce reci: 'Hajde da vidim o cemu ova zena govori. Mozda je u pravu. Zasto bih je odmah negirao, cak vredjao ako nisam upoznat potpuno u ono sto zeli da nas nauci. Ne mislim samo na ovaj Forum. Govorim o svima kojima sam rekla ISTINU.
Kakav je pravi hriscanin? 3653457754
Istina ex Natasha
Istina ex Natasha
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Istina ex Natasha Uto Sep 18, 2012 7:35 am

sini_do ::Ako nekome naneses bol nehotice, tad se pokajes i izvinis.... Ako si hriscanin neces pozelit tudje.... Moguce je nikad ne lagat, jest da nije ugodno..... Ako nemas svest onda ne mozes biti hriscanin..... Ako imas svest, mozes je dizati na visi nivo, tad imas odgovore na sva pitanja..... Nemoguce ne postoji, sve je moguce.......

Sve ovo spada da su zakoni za hriscanina. Ali, kao prvo, hriscanin treba da zna i opravda zasto misli da je hriscanin. Odgovor je: Ne mozes zvati sebe da si doktor ako nisi studirao medicinu. Znas nesto malo, ali daleko od dovoljnog. Tako isto, biti hriscanin znaci procitati i razumeti Sveto Pismo. Stari i Novi Zavet. Posebno evandjelja u Novom Zavetu od rodjenja pa do smrti Isusa Hrista. Ko je bio. Zasto je dolazio. Sta je radio i sta je ucio ljude. Ako to ne znamo, kako onda mozemo biti hriscani, ako smo dobili ime po Isusu Hristu o kome ne znamo nista.

Istina ex Natasha
Istina ex Natasha
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Sep 18, 2012 8:27 am

pravi hrišćanin nikada neće selektivno tumačiti sveto pismo i na osnovu toga stvarati poseban red,posebno učenje .
da ne pominjem zloupotrebu dece,otimanje novca,psihofizičko maltretiranje,ništa od toga nije odlika pravog hrišćanina a mnogi se iza hrišćanstva kriju a zlo rade.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Istina ex Natasha Uto Sep 18, 2012 8:59 am

laza ::pravi hrišćanin nikada neće selektivno tumačiti sveto pismo i na osnovu toga stvarati poseban red,posebno učenje .
da ne pominjem zloupotrebu dece,otimanje novca,psihofizičko maltretiranje,ništa od toga nije odlika pravog hrišćanina a mnogi se iza hrišćanstva kriju a zlo rade.

Dragi, Lazo, nisam dobro razumela ovo 'selektivno tumaciti Sveto Pismo,' stvarati poseban red i posebno ucenje.

Nema tu nista posebno. Sve sam procitala. Sve sam proucila. Sada mislim i na crkve, tj. hriscanske zajednice, a i na ljude. Niko i nista nije savrsen. Svi mi u necemu gresimo i pogresimo. Postoje samo dva stavka iz Novog Zaveta koga nastojim da se pridrzavam najvise sto mogu. To su u Evandjelju o Mateju, kada su Isusa pitali koje su dve zapovesti najvaznije: 'Voli Gospoda svog, svim srcem, svom dusom i svom mislju svojom. Voli bliznjeg svog kao samog sebe'. Ne znaci 'voli'. Hteo je da kaze, slusaj zapovesti i cini po savesti. Ne ucini nikom ono sto ne bi zeleo da neko ucini tebi. Mi, hricani se trudimo, upotrebljavamo svoje znanje sto je vise moguce, u svim zivotnim situacijama. Ali, desi se i pogresimo jer niko savrsen. Sin Bozji, Isus Hrist je bio savrsen i on nije gresio. MI samo pokusavamo da budemo kao on u delima ,recima i mislima. Ako si citao u Novom Zavetu kada su farizeji /jevreske relig. vodje/ iskusavale Isusa i dovele mu zenu koja je prevarila muza. U to vreme se to kaznjavalo kamenovanjem, tj. zaspisanjem kamenjem dok okrivljeni ne umre. Farizeji su pitali: 'Sta da radimo sa ovom zenom? ' Isus je rekao: 'Ko od vas nije gresan, neka prvi baci kamen,.' Svi su se okrenuli i otisli.

Tacno je da ima svasta u crkvama i kod onih koji 'glume' vernika iz raznih motiva. Ima ih u svim zajednicama. Djavo ima svoje ljude svuda koje nastoje napraviti razdor i zlo. Neciji motiv je da ima drustvo. Drugi pronalazi zrtve medju vernicima, uzima im novac i sta moze jer mu veruju. Predstavlja se da voli Boga i hriscanstvo. Da je posten. Dakle, svuda ima prevaranata. Nigde nismo postedjeni od njih. Znamo svi za silovanje dece. To su pojedinacni slucajevi i ne moze se generalizovati i odmah primeniti na svakog ko se trudi, i srcem i dusom, ko voli Gospoda i Isusa i moli da ucini delo evandjelja u svakom aspektu svog zivota. Nadam se da spadam u tu kategoriju. Moje greske su sitnice u odnosu na one koji cine dela zla. Ali i za te sitnice, molim se Bogu za oprostaj i onome ko misli da sam pogresila.

Od srca. Natasa.
Istina ex Natasha
Istina ex Natasha
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Uto Sep 18, 2012 9:22 am

Pravi hriscanin je na zalost zaveden covjek. Jer ne postoje te podjele po prirodi stvari. To je projekcija covjekovog uma.
Marea
Marea
Legendarni član

Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Uto Sep 18, 2012 11:13 am

U zgradi Patrijaršije često se prepričava dijalog patrijarha Pavla
i đakona koji ga svuda prati, pred odlazak na službu u crkvu na Banovom
brdu.

- Kako ćemo da idemo? Kolima? – pita đakon.

- Autobusom! – odlučno će patrijarh.

- Gužve su, zagušljivo je u autobusu, a nije baš blizu…

- Idemo! – ponovo kratko će Njegova svetost.

- Ali… – idući za njim, đakon poteže novi, veći argument – Vaša svetosti,
leto je, dosta sveta ide na Adu Ciganliju, autobusi su puni razgolićenog
sveta. Nije zgodno…

- Znate, oče – okrete se patrijarh Pavle – svako vidi ono što hoće
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mesrine Sre Sep 19, 2012 10:37 pm

Pravi hrišćanin je neko ko je u velikoj zabludi. Neko koga su mnogo lagali,a on sam sebe još više. Smile
Mesrine
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Sre Sep 19, 2012 10:42 pm

tako je
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu