Ko je trenutno na forumu
Imamo 154 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 154 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Sta posle razvoda?
+27
Johny Bravo
Mesrine
Mojra
trepavica
Lilith
tetreb
mrvica*
furija
digitalmandrak
djavolica
laza
Vukota
NinaNena
Enna
Marea
Johnny-Azra
naOpaka
Dragana
sini_do
Cleopatra
Andjela
Miško
Vidra
Fristajlo
No_koment
Orhideja
Avramova
31 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 8 od 16
Strana 8 od 16 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16
Re: Sta posle razvoda?
Ok, navodiš ekstremne primere. Dete prezre roditelja, ode od njega. Posle je druga priča, za drugu temu.
Nazalost... malo je skladnih porodica a u Srbiji je zbog ne morala i siromastva sve vise ekstremnih slucajeva... a manje skladnih...
Gost- Gost
Necu, bar se trudim...izgleda da ne citas crnu hroniku, ili zmuris kada cujes da je otac ubio sina ili obrnuto...
Vidra. stvari su drugacije na terenu.... pogledaj malo oko sebe....
I ne citam crnu hroniku, od kada je Patrijarh Pavle drzao opelo za sedmoro srpske dece koja su poginula na reci, niti cu. Od tada ne gledam televiziju, tj biram sta gledam.
Sto se tice porodicnog nasilja, imam ga u neposrednom komsiluku, a da sam iole obavestena: policajac je poginuo u Zrenjaninu jer je patrola dosla na poziv zbog porodicnog nasilja...
a moja svekrva bila je socijalni radnik...
Ne mora da znaci da nemam pojma ako o necemu ne pricam, tj, ne pisem.
U ovom nasem pisanju, naginjem interesu dece, te iz te perspektive postavljam pitanja i diskutujem sa vama. Dala sam i svoj, doduse, neposredni primer i radim onako kako mislim da je najbolje.
Uh... mozemo li nekako da budemo jaci od sudbine?Nazalost... malo je skladnih porodica a u Srbiji je zbog ne morala i siromastva sve vise ekstremnih slucajeva... a manje skladnih...
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Nije neophodno.Vidra ::
Uh... mozemo li nekako da budemo jaci od sudbine?
Treba biti jači od niskog u sebi, za početak; postepeno se odricati sitnih pakosti, zlobe, postati manje egoističan i uvideti da se svet ne vrti ni zbog koga od nas pojedinačno; čak, ni zbog svih nas zajedno.
Tada ni sudbina ne izgleda toliko loša, zar ne?
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Vidra...
Sada je sve mnogo jasnije....hvala na odgovoru..
Evo moje vidjenje stvari i kada ce nam biti bolje.....
Ocigledno je da je u nasoj zemlji velika nezaposlenost i mnogo gradjana se bori za egzistencijalni minimum i kako da prezivi..a kada glad kuca na vrata i kada je zemlja u tranziciji, kultura je na jako niskom nivou, a kada nema kulture sto je razumljivo onda je i tolerancija na niskom nivou, fitilj nam je sve kraci., zene su sve vise emancipovane, traze skladnost, sigurnost a nje nema ako nema para...
Zakljucak.. bice nam bolje kada se standard poveca... i kada budemo imali vise vremena za dobru knjigu, za teatar, muzej, umetnost... setnje, putovanja....tada cemo vise imati i vremena za bracnog druga.
Gost- Gost
Neki tip ::. i kada budemo imali vise vremena za dobru knjigu, za teatar, muzej, umetnost... setnje, putovanja....tada cemo vise imati i vremena za bracnog druga.
Sve se ovo može upražnjavati bez naročitog troška i uz minimalnu platu. Izsključujem teatar. Ostalo je za dž.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::
Sve se ovo može upražnjavati bez naročitog troška i uz minimalnu platu. Izsključujem teatar. Ostalo je za dž.
I sex?
No_koment- Profi član
- Broj poruka : 1036
Datum upisa : 24.04.2011
Šta bi ti odgovorio?
Avramova ::Šta bi ti odgovorio?
Ja bih izsključio teatar
No_koment- Profi član
Da li? Ako ćemo slobodno vrijeme da potrošimo na knjigu, na šetnju ili posjetu muzeju kad onda možemo imati vremena za bračnog druga? Ili je zamišljeno kao neka zajednička radnja?Neki tip ::Zakljucak.. bice nam bolje kada se standard poveca... i kada budemo imali vise vremena za dobru knjigu, za teatar, muzej, umetnost... setnje, putovanja....tada cemo vise imati i vremena za bracnog druga.
Danas onaj ko želi više i bolje mora dobro da zapne a pošto je maltene sve privatizovano, a naši privatni biznismeni su daleko od zapadnih ili evropskih i za neku mizeriju od plate naš čovjek radi od jutra do naveče i onakav umoran on samo želi leći i odmoriti se.
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Da li? Ako ćemo slobodno vrijeme da potrošimo na knjigu, na šetnju ili
posjetu muzeju kad onda možemo imati vremena za bračnog druga? Ili je
zamišljeno kao neka zajednička radnja?
Jednostavno je.. ukradite od sna.. sto mora da se spava do podneva.. jel tako Av??
Gost- Gost
Tako sam i mislila da ćeš napisati. Nikad od tebe fini gospodin.No_koment :: Ja bih izsključio teatar
Ne znam kako je kod tebe, al' u Srbiji je skoro milion nezaposlenih. Razume se da svi traže posao i za to je potrebna dnevna angažovanost. Onaj ko je uposlen ceo dan, neće sigurno raditi za malu platu. Kada će da živi? Razumem da je stanje očajno ali po svaku cenu zaboraviti život van posla može imati negativne posledice koje se kasnije ne mogu ispraviti.Orhideja :: naš čovjek radi od jutra do naveče i onakav umoran on samo želi leći i odmoriti se.
Neki tip :: Jednostavno je.. ukradite od sna.. sto mora da se spava do podneva.. jel tako Av??
Tako je NT! :sleep:
Izsključujem teatar.
Nikad od tebe fina dama
No_koment- Profi član
Ne izvlači iz konteksta. Karta za teatar se plaća a ja nisam rekla da ne posećujem teatar. Dapače, ja radim u teatru. :balet:
Ja bih ipak iSključio teatar
No_koment- Profi član
Pa iSkLjUčI ga već jednom.
:albino: Pa ja tek sada vidim zašto si navalio na isključivanje teatra. Slovo višak, moš mislit!
:albino: Pa ja tek sada vidim zašto si navalio na isključivanje teatra. Slovo višak, moš mislit!
Poslednji put izmenio Avramova dana Sub Avg 06, 2011 3:45 pm, izmenio ukupno 2 puta
.Avramova ::
Ne znam kako je kod tebe, al' u Srbiji je skoro milion nezaposlenih. Razume se da svi traže posao i za to je potrebna dnevna angažovanost. Onaj ko je uposlen ceo dan, neće sigurno raditi za malu platu. Kada će da živi? Razumem da je stanje očajno ali po svaku cenu zaboraviti život van posla može imati negativne posledice koje se kasnije ne mogu ispraviti
Av radno vrijeme ne malo traje 10 - 12 h za sve i nakon takvog tutnja malo je kome do nečega, jer sutra se nastavlja po starom. I ovde je mnogo nezaposlenih ali posla ima a mnogi kad čuju kako se radi onda neće jer "zaboga nemaju vremena za život"ja razumijem ali...
.Neki tip :: Jednostavno je.. ukradite od sna.. sto mora da se spava do podneva.. jel tako Av??
Ko spava do podneva
Višak slov, moš mislit!
Imaš ti i manjka
No_koment- Profi član
Ubacila sam naknadno. Moš mislit i za manjak.
.Orhideja :: Av radno vrijeme ne malo traje 10 - 12 h za sve i nakon takvog tutnja malo je kome do nečega, jer sutra se nastavlja po starom. I ovde je mnogo nezaposlenih ali posla ima a mnogi kad čuju kako se radi onda neće jer "zaboga nemaju vremena za život"ja razumijem ali...
Radila sam i kod privatnika i uvek duže od radnog vremena i imala sreću pa za to dobijala povišicu, neznatnu ali povišicu. Ne može čovek takav tempo izdržati dugo. Sve ima svoju cenu.
Ne bih preterano zamerala onima koji žele i da žive jer to je valjda normalno, a ti koji odbijaju posao na uštrb zabave, ne verujem da nemaju finansijsku podršku.
Da se radilo u braku duže od radnog vremena,pa se za to dobijala i povišica,neznatna,ali povišica,razvoda i ne bi bilo.Posle razvoda se može raditi i duže,na uštrb zabave,ali kasno je ....brak otišao
No_koment- Profi član
No_koment ::..,ali kasno je ....brak otišao
Za šta je kasno? Nije život jedino život u braku? I ništa nije otišlo, sve ostaje samo se oblik menja.
Ovde nema povišica, plaćenih radnih sati i ostalo i malo kod koga je to tako i u Srbiji, ti si imala sreće.Avramova ::
Radila sam i kod privatnika i uvek duže od radnog vremena i imala sreću pa za to dobijala povišicu, neznatnu ali povišicu.
Može kad mora, ista ja sam radila neko vrijeme (par mjeseci) od ujutro do noći 16h radno vrijeme , kad sam pala u nesvjest od iscrpljenosti onda sam prestala. godine radila drugu i treću smjenu, misliš da je lako, nije...a moraš, dijete kod kuće a ništa ne pada sa nebesa i moraš....i tražiš snagu u nečem i nešto daje snagu za dalje i guraš glavom kroz zid ali guraš. Da nije bilo tako, u mnogo čemu bi oskudijevala i ja i dijete a to nisam željela ni za sebe ni za dijete. Nisam željela biti ni "nečija" a mogla sam ali tad ne bih sama sebe mogla ujutro pogledati u ogledalo a ima i toga, zarada na najlakši način, razumiješ šta hoću reći. Sve bude i sve prođe, sad je vrijeme 8 časovno, ponekad ostanem duže i sad sam našla čovjeka koji mi odgovara i koji je slobodan i sve je leglo na svoje. Trebalo je vremena ali se isplatilo za sve, za kuću, za dom, za čovjeka sad...sveNe može čovek takav tempo izdržati dugo. Sve ima svoju cenu.
I zbog toga ljudi od 30 i neke žive od roditeljskog "daj mi za u grad" Dva aršinaNe bih preterano zamerala onima koji žele i da žive jer to je valjda normalno, a ti koji odbijaju posao na uštrb zabave, ne verujem da nemaju finansijsku podršku.
Ne mora jer ne možeš ne ti već niko. I sama pišeš da si pala u nesvest od iscrpljenosti. Jedno vreme se može izdržati ali ne dugo.Orhideja ::Može kad mora, ista ja sam radila neko vrijeme (par mjeseci) od ujutro do noći 16h radno vrijeme , kad sam pala u nesvjest od iscrpljenosti onda sam prestala.Ne može čovek takav tempo izdržati dugo. Sve ima svoju cenu.
Avramova ::Ne izvlači iz konteksta. Karta za teatar se plaća a ja nisam rekla da ne posećujem teatar. Dapače, ja radim u teatru. :balet:
Zanimljivo.... zaista zanimljivo.... .... da li bi mogla da nam nabavis karte za Teatar od jeseni.. ?
Gost- Gost
Neki tip ::Po statistici gotovo nas XX% ima taj ''status'' ...
Desi se kada se najmanje nadamo i.. potpuno nam se poremeti zivot ... i sta posle? Gge? Kako? Kuda? Kome? Cemu?
Po jedan savet od svakog mozda bi se neciji zivot promenio iz korena...
Pa, ako ste raspolozeni ... Dobro Dosli!
I, unapred hvala na ozbiljnosti :cheers:
1. Razvod se ne desi ,, kad se najmanje nadate ,, , osim ako niste slijepi na sve što Vam se događalo prije toga . .
2 . Poslije se također živi . Ne propada sijet .
3. Uvijek ima gdje i kuda ...
4. Ne mora nikome , za početak ...
5. Život nakon razvoda , također ima svrhu i smisao . Čemu je , suvišno i nepotrebno pitanje .
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Strana 8 od 16 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 8 od 16
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?