Ko je trenutno na forumu
Imamo 90 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 90 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Imati i nemati sreće ...
+7
Evgenija
Dotore
slavena
Fristajlo
Cleopatra
Avramova
Dragana
11 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Imati i nemati sreće ...
Većina ljudi misli kako u životu imaju sreće oni ljudi koji su jednostavno – srećkovići. Oni su , eto , rođeni
pod sretnom zvijezdom , uvijek nekako isplivaju iz problema i iz svake situacije izvuku nešto dobro za sebe.
Čini se da im je sreća jednostavno naklonjena , prati ih , dok istovremeno drugima okreće leđa.
Je li to doista tako?
pod sretnom zvijezdom , uvijek nekako isplivaju iz problema i iz svake situacije izvuku nešto dobro za sebe.
Čini se da im je sreća jednostavno naklonjena , prati ih , dok istovremeno drugima okreće leđa.
Je li to doista tako?
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Re: Imati i nemati sreće ...
Sve zavisi šta smatramo srećom tačnije, šta je to što nas može usrećiti. Nekoga neće ni brilijantna ogrlica jer ih ima u izobilju (primer Karoline, Onazisove kćerke koja je izvršila saoubistvo zbog neostvarene ljubavi, tako kažu); drugoga će usrećiti pečeno pile na sred stola jer je prethodnih dana jeo suva leba i nešto ili ništa na leba, trećega tek nagoveštaj ljubavi.
Neko ne haje za trpezu ali je srećan uz Mocartove zvuke i nečije poglede.
Za svakoga od nas na nebu sija po jedna srećna zvezda. Dovoljno pa makar i patetično zvučalo za nekoga ko može da razume.
Neko ne haje za trpezu ali je srećan uz Mocartove zvuke i nečije poglede.
Za svakoga od nas na nebu sija po jedna srećna zvezda. Dovoljno pa makar i patetično zvučalo za nekoga ko može da razume.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Nikada nisam imala takav pogled na svet, sama sam stvarala svoju srecu i nesrecu. Eto ako bih tako gledala, moj zivot je bio pun nesrece, kojekakvih prepreka i zavrzlama. I bogami, ne bih se nijedne ratosiljala kada bih ga zivela iznova. Svaka peripetija ucinila me je boljom. :mmm:
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Nema relativnijeg pojma za tumačenje; ko što reče Avramova, kako za koga.
Mada, neki to povezuju sa lučenjem endorfina, što se može i veštački izazivati...
Mada, neki to povezuju sa lučenjem endorfina, što se može i veštački izazivati...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Mislim da sam i sama jedna od njih.Samo pssst... ne volim to reci ovako na glas...nego, tiho, sapatom...
Kad god me zivot " osamari " , sa druge strane mi da dodatnu snagu i energiju da to prebrodim i da uvek iz toga izvucem nesto dobro za sebe.
:mmm:
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Borio sam se za sve u životu. Ono dobro što sam uradio uradio sam sopstvenim snagama, a ono što sam zas*ao sam takođe uradio sopstvenim snagama.
Jedan seljak sa Zlatibora je drugome na rečenicu :"Daće Bog" , odgovorio, :"Daće Mića, ali moraš i ti malo da poguraš"
Ako se potrudiš dovoljo da ti bude dobro neka ruka te gura napred, koliko god to bilo teško uspećeš, ako odustaneš ta ista ruka te gura u glib, ali ne da te kazni, već samo da te podseti da bi trebalo da se trgneš i ustaneš iz ništavila.
Jedan seljak sa Zlatibora je drugome na rečenicu :"Daće Bog" , odgovorio, :"Daće Mića, ali moraš i ti malo da poguraš"
Ako se potrudiš dovoljo da ti bude dobro neka ruka te gura napred, koliko god to bilo teško uspećeš, ako odustaneš ta ista ruka te gura u glib, ali ne da te kazni, već samo da te podseti da bi trebalo da se trgneš i ustaneš iz ništavila.
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
Npr. za ovaj tren u danu mogu reći da sam srećna jer me ništa ne boli, ni jedan problem ne mogu rešiti što znači da me to ne sme mučiti (ima kada će), sunce sija a znam da na ovom svetu ima toliko onih koje bole rane i one vidljive i one nevidljive.
Kako onda da definišem sreću? Nikako i zato kažem - danas sam srećna, i danas se nadam i neka tako bude pa makar i drugačije nego što sam mislila.
Samo neka nikoga ne boli, ni na jedan način.
Kako onda da definišem sreću? Nikako i zato kažem - danas sam srećna, i danas se nadam i neka tako bude pa makar i drugačije nego što sam mislila.
Samo neka nikoga ne boli, ni na jedan način.
Мало је имамо мало је немамо.
Када је имамо мислимо што је немамо.
Када је немамо опет исто мислимо.
Многи се не знају радовати осим када се срећа не објави.
Много је срећних тренутака које човек није ни приметио или није забележио као срећу.
Такве пропуштене среће се увек појаве у нашим мислима једном када је касно да у име њих заиграју наша срца.
Када је имамо мислимо што је немамо.
Када је немамо опет исто мислимо.
Многи се не знају радовати осим када се срећа не објави.
Много је срећних тренутака које човек није ни приметио или није забележио као срећу.
Такве пропуштене среће се увек појаве у нашим мислима једном када је касно да у име њих заиграју наша срца.
Evgenija- Novi član
- Broj poruka : 96
Datum upisa : 25.11.2010
takve propustene srece se uvek pojave u nasim mislima jednom kad je kasno da u ime njih zaigraju nasa srca....Ovo mi se bas bas dopalo....
Gost- Gost
nema to veze s ledjima il anfasom ::
sreca je trenutak kad uhvatish osmeh dok lagano klizi i u zaborav ...
sreca je trenutak kad uhvatish osmeh dok lagano klizi i u zaborav ...
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Najveća osveta za sve sreće je to da ništa ljude ne vodi blesavije nego kad vide nekog da ima lep život..
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Baš sam danas gledao zanimljiv dokumentarac "Iza kozmosa, Kvantni skok." U njemu je bilo dosta riječi o tako zvanim "slučajnostima". I tu me se dojmio jedan Einsteinov citat: "Sklon sam vjerovati da se Bog ne voli kockati i zato ne vjerujem u slučajnosti, već u to da sve ima svoj logičan slijed". Tako i ja vjerujem da sve ima svoj uzrok i posljedicu i da je sreća ipak plod izbora i postupaka.
Goran81- Član
- Broj poruka : 120
Datum upisa : 08.05.2012
Godina : 43
Racuas li i na iznenadjenja, sreca bez izbora?Goran81 ::... i da je sreća ipak plod izbora i postupaka.
I to se događa, ali koncentrirao sam se na komentiranje uvodnog posta. A i ta "sreća bez izbora" nije slučajna, sve je odraz energija i misli... Ništa nije slučajno i sve se dešava sa razlogom.
Goran81- Član
Naravno, takodje ne podrazumevam slucajnosti.
Po ovome bi se moglo zaključiti da je bog bogata osoba i nepotrebno je da se kocka,a sreću će obezbijediti i bez izbora i postupaka jer živi u prebogatoj sredini.:: "Sklon sam vjerovati da se Bog ne voli kockati i zato ne vjerujem u slučajnosti, već u to da sve ima svoj logičan slijed". Tako i ja vjerujem da sve ima svoj uzrok i posljedicu i da je sreća ipak plod izbora i postupaka.
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Moglo bi se zaključiti da nisi shvatio poantu citata. Radi se o kockanju kad bi sve bile slučajnosti i plod nasumične anarhije.
Goran81- Član
Ma, bata Cveće te loži.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: