Ko je trenutno na forumu
Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Godine ...
5 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Godine ...
Ništa nije žalosnije od starca opterećenog godinama , koji osim svoje starosti , nema drugog dokaza da je živio ...
Seneka
Je li uistinu tako ? Je li moguće biti sretan i star ? Godine odmiću brzo ... A Vi ? Bojite li se straosti ?
Seneka
Je li uistinu tako ? Je li moguće biti sretan i star ? Godine odmiću brzo ... A Vi ? Bojite li se straosti ?
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Re: Godine ...
nije mi svejedno. jer opadanje telesnih mogucnosti cesto je praceno i raznim alchajmerima, zaboravnoscu pa i demencijom. kad bi bilo moguce docekati starost sa neokrnjenim duhovnim snagama, nekako bih se pomirio sa odrtavelim fizickim statusom.
svejedno- Napredni član
- Broj poruka : 624
Datum upisa : 22.08.2010
Dragana ::Ništa nije žalosnije od starca opterećenog godinama , koji osim svoje starosti , nema drugog dokaza da je živio ...
Seneka
Neka je i od Seneke ali je preterao.
Je li uistinu tako ?
"Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu"
svejedno ::... nekako bih se pomirio sa odrtavelim fizickim statusom.
Gadan deda rasteš!
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
ajde avramova, tek mi je 25
svejedno- Napredni član
Pa neka je, al' gadan deda rasteš.
P.S. Kažeš 25?!
P.S. Kažeš 25?!
kazem.
ja nisam onaj koji ti se cini da sam, nego nemanja
ja nisam onaj koji ti se cini da sam, nego nemanja
svejedno- Napredni član
Zar ti znaš šta se meni čini i da li mi se čini ili pretpostavljam. Kako god, gadan deda rasteš. :toša:
znam otprilike sta mislis, ali nezavisno od toga gledam starce svaki dan i mislim da bi se fizicka drtavost nekako podnela kad bih mentalno ostao u punoj snazi.
svejedno- Napredni član
Otprilike je nedovoljno ali nezavisno od toga i ja gledam starce svaki dan i mislim da za starog čoveka reći da je fizički drtav je prilično nehumano.
Znaš li kako beba izgleda u prvom trenutku rodjenja? :parfem: (rasplete mi se kika od siiiiiiiiiiiiiiiiilnog razmišljanja :mmm: )
Znaš li kako beba izgleda u prvom trenutku rodjenja? :parfem: (rasplete mi se kika od siiiiiiiiiiiiiiiiilnog razmišljanja :mmm: )
sta si odjednom navalila na kike? ::
znam kako izgleda beba i kako je nemocna, ali ona se razvija i fizicki i umno, a star covek opada iz dana u dan. koliko god to zvucalo nehumano, star covek je odrtaveo, pa i da se ta rec upakuje u kulturniji omot, sustina ostaje ista.
znam kako izgleda beba i kako je nemocna, ali ona se razvija i fizicki i umno, a star covek opada iz dana u dan. koliko god to zvucalo nehumano, star covek je odrtaveo, pa i da se ta rec upakuje u kulturniji omot, sustina ostaje ista.
svejedno- Napredni član
Imaš možda nešto protiv moje kike?
Nije stvar u nemoći bebe već u smežuranoj koži, licu kao u starca i da ne opisujem dalje, ukucaj u gugl.
Tebi smeta moja influenca, meni tvoje "odrtaveo". Ima li smisla za starog čoveka reći da je odrtaveo pored toliko izraza. Suština se mora verbalno primereno prezentirati a naročito kada govorimo o Čoveku kome se približava zadnji čas.
:cica: (rasplela sam kiku da mi ne zvocaš)
Nije stvar u nemoći bebe već u smežuranoj koži, licu kao u starca i da ne opisujem dalje, ukucaj u gugl.
Tebi smeta moja influenca, meni tvoje "odrtaveo". Ima li smisla za starog čoveka reći da je odrtaveo pored toliko izraza. Suština se mora verbalno primereno prezentirati a naročito kada govorimo o Čoveku kome se približava zadnji čas.
:cica: (rasplela sam kiku da mi ne zvocaš)
prvo i prvo, spleti je ponovo, kad vec imamo odgovarajuci smajlic.
drugo, daleko je zdrav starac od zadnjeg casa, on moze godinama da pozivi tako drtav. posto sam ja covek kome je izuzetno stalo do fizicke kondicije, to me pogadja do u dno moga osecajnog bica.
drugo, daleko je zdrav starac od zadnjeg casa, on moze godinama da pozivi tako drtav. posto sam ja covek kome je izuzetno stalo do fizicke kondicije, to me pogadja do u dno moga osecajnog bica.
svejedno- Napredni član
:parfem: Ok kad si navalio. ::
Ljudi koji dožive duboku starost uglavnom su zdravi.
I treba da ti je važna fizička kondicija ali dodaj i mentalnu kao još važniju. Kada tako poredjaš stvari biće ti lakša starost. Ovako... mogu ti opet napisati da gadan deda rasteš. ::
Ljudi koji dožive duboku starost uglavnom su zdravi.
I treba da ti je važna fizička kondicija ali dodaj i mentalnu kao još važniju. Kada tako poredjaš stvari biće ti lakša starost. Ovako... mogu ti opet napisati da gadan deda rasteš. ::
samo zato sto niko drugi nece da se javi glede starosti i drtavosti, svi bi se samo budili pored nekoga, kupovali poklone za rodjendane, slusali muziku i cesljali kosu ::
svejedno- Napredni član
Sve dok ne moraju da mi mecu pelene je Ok...A ako mi se prsti tresu pa ne mogu da motam,naci ce se unuci da pripomognu
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
digi brate čoveče, kakve pelene te spopale. Neće to tebe strefiti. A što se motanja tiče, ne brini, do tada će se legalizovati i prodavati u svakoj trafici.
Iskreno, starost me ni malo ne plaši. Važno mi je da su mi deca zdrava i da mogu sama sebi splesti poslednju kiku za večni konak. ::
:parfem:
Iskreno, starost me ni malo ne plaši. Važno mi je da su mi deca zdrava i da mogu sama sebi splesti poslednju kiku za večni konak. ::
:parfem:
Vec sam negde napisala stihove kojih se cesto setim jer sam to ja: 'Oko mene zivot mreze plete a u dusi ostala sam dete'. Otac mi je imao 79 kada je otisao sa ovog sveta. Uopste se nije izmenio sa godinama. Izgledao je mnogo mladji nego sto je bio. Samo na momente se znao za nesto naljutiti, a onda odmahivao rukom i svima sve oprastao. Nikada nikog nije znao da mrzi.
Moja majka je bila mladja od oca. Sa godinama je postala preozbiljna, neraspolozena, nervozna, ljuta...Stalno kukala da je nesto boli, da joj nesto smeta. Bilo je jos takvih, jos nisu ni zatvorili vrata a vec razvezu sta i gde ih boli...
Moja majka je bila mladja od oca. Sa godinama je postala preozbiljna, neraspolozena, nervozna, ljuta...Stalno kukala da je nesto boli, da joj nesto smeta. Bilo je jos takvih, jos nisu ni zatvorili vrata a vec razvezu sta i gde ih boli...
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Similar topics
» Najbolje godine
» Nove godine
» Zrele godine ...
» Cigarete na recept od 2020. godine
» Variola vera 1972. godine
» Nove godine
» Zrele godine ...
» Cigarete na recept od 2020. godine